Reacties op Trump´s Jeruzalem-verklaring

Screenshot_102

(Vertaling: E.J. Bron)

Na president Trump´s historische besluit om Jeruzalem te erkennen als de hoofdstad van Israël en de Amerikaanse ambassade daar naartoe te verplaatsen, waren de reacties wereldwijd zoals je ze kon verwachten.

Israel Heute

De Palestijnse leider Mahmoud Abbas zei dat deze stap van de VS zou leiden tot “oorlogen zonder einde”. Verder benadrukte hij dat deze “jammerlijke en onacceptabele” maatregelen het vredesproces opzettelijk zouden ondergraven. De Palestijnen zullen nu met andere Arabische staatschefs overleggen over hun antwoord op deze stap van de VS. Hamas in de Gazastrook wachtte niet op beslissingen van anderen en verklaarde het begin van een nieuwe “Intifada”.

Op internationaal niveau spraken veel politici zich eveneens tegen de erkenning en de verhuizing van de Amerikaanse ambassade naar Jeruzalem uit. VN-seccretaris-generaal Antonio Guterres zei: “Deze unilaterale maatregelen van Trump bedreigen het vooruitzicht op vrede tussen Israëli´s en Palestijnen. Het probleem rondom Jeruzalem moet opgelost worden door middel van onderhandelingen tussen beide partijen.”

Ook vanuit de EU kwam het identieke geluid dat beide partijen na onderhandelingen over de toekomst van Jeruzalem zouden moeten beslissen, terwijl een woordvoerder van de Britse premier Theresa May zei dat de stap van Trump niet behulpzaam zou zijn voor een vrede in de regio.

Bondskanselier Merkel vond duidelijke woorden tegen de beslissing van de VS, toen ze zei: “DE Duitse regering ondersteunt dit standpunt niet, want de status van Jeruzalem zou in het kader van een tweestatenoplossing bepaald moeten worden.”

Andere staatschefs en ook de paus spraken hun verontrusting en zorg uit over de erkenning van de Israëlische hoofdstad, terwijl er geen enkele positieve reactie van welk land dan ook bekend is. In mei echter had het parlement van de Tsjechische Republiek Jeruzalem, alhoewel alleen het westen van de stad, als de hoofdstad van Israël erkend.

Bron:
www.israelheute.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Dhimmitude, Donald Trump, Historie, Hypocrisie, islam-collaboratie, islamappeasement, Israël-vijandigheid, Jeruzalem, lafheid, moralisme, onwetendheid, political correctness, VS, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

23 reacties op Reacties op Trump´s Jeruzalem-verklaring

 1. tjonge zegt:

  zie veel “argumenten” van dat wat trump doet het vredesproces niet zal bevorderen.
  maar zijn ze nu niet al tig decennia in oorlog met elkaar, de haat is nog nooit weg geweest, dus over welk vredesproces hebben al deze regeringleiders en popie jopie het nou ?

  Like

 2. N.E. Derlander zegt:

  Ieder land of ieder persoon, die de status van Jeruzalem als ongedeelde hoofdstad van Israël niet erkend, is van God (van Israël) los…….

  Geliked door 2 people

 3. Henk der Niederlànder zegt:

  Wst is dat voor shit.
  De vrede moet komen door onderhandelingen.
  Daar zijn ze al een eeuwigheld mee bezig en wat gebeurd telkens.
  Is een zogenaamde vrede in zicht komen die arabieren weer met eisen die Israel voor hun eigen veiligheid nooit in kunnen vullen en begint het gezeik weer van voor af aan.
  De toegevingen welke van Israelische zijde zijn gedaan zou geen enkel land ooit doen.
  Uiteraard komen de Verenigde Nazies ook weer even vertellen dat dit geen goede zaak is wsnt dan vinden ze zelf dat ze nog bestaansrecht hebben, maar die hele VN zooi is al minimaal 20 jaar achterhaald dus zou het beter zijn om die hele corrupte zooi op te heffen want dat is tegenwoordig alleen nog een onderdeel van de internationale banencarrousel om uitgerangeerde politicie van een meer dan redelijk inkomen te voorzien en verder het IOC naar hun mond te praten.

  Like

  • Patriot 2.0 zegt:

   Trump heeft de moed om de knoop door te hakken en de impasse te doorbreken. Zeer sterk. Hij neemt de verantwoording (en krijgt dus de shit over zich heen).

   Like

 4. D. G. Neree zegt:

  Allemaal holle woorden, inhoudsloos gesputter in de marge van mensen die het “palestijnse conflict” al sinds 1967 in stand hebben gehouden en met veel geld hebben gefinancierd. Niets daarvan heeft de Israëlieten en “palestijnen”dichter to elkaar gebracht. Integendeel. Kijk naar de puinhoop in die regio en Hamas, die dankzij de steun van bovengenoemdem alsmaar door kan gaan met zijn haatcampagnes en gewelddaden en intifada’s.

  Schoften zijn het, die niets liever willen dat het conflict tot in de eeuwigheid voortduurt zonder een oplossing.

  Deze stap van Trump is van een enorme historische impact. Het zet recht wat al een halve eeuw scheef is en gebroken.

  Aan het begin van dit jaar heb ik tegen verschillende personen gezegd, dat Donald Trump wel eens een van de grootste Amerikaanse presidenten en staatsmannen zou kunnen worden enik werd voornamelijk met spot en hoon beantwoord. Deze beslissing van Trump is op termijn belangrijker dan welk economisch of ander politiek besluit ook. Ik ben blij, dat de schrijvers en lezers/reageerders van EJBron hiermee ook een hart onder de riem krijgen geschoven. Een van de weinige sites die vanaf dag 1 achter Trump hebben gestaan. Dit is een grote overwinning op historisch, geestelijk en moreel gebied

  Geliked door 2 people

  • Theresa Geissler zegt:

   Met spot en hoon dus…. En hun argumentatie? Of was dat tóch te veel gevraagd?

   Like

   • D. G. Neree zegt:

    Geen inhoudelijke reactie. Ik woon namelijk in Amsterdam, HET multiculturele bolwerk van Nederland en zowat iedereen hier is vergiftigd door wat de kranten en TV ze inpompen en dat is dat Trump een idioot is en een gevaarlijke racist.

    Like

  • Rensk. zegt:

   Trump had het ook nog over de realiteit. En idd de realiteit is dat er nooit een oplossing komt in deze kwestie. Hij zet idd dat gedraai van jaren van bange presidenten recht.

   Like

  • Louis Porrtugal zegt:

   D.G.N. Hardstikke mee eens.

   Like

 5. Kraftavillqa zegt:

  Wat zijn ze weer lekker bij de les de naysayers vergeet gemakshalve maar lekker dat de zgn. Palestijnen structureel iedere poging om het door hunzelf gezochte conflict op te lossen van harte gesaboteerd hebben; bij legio vredesvoorstellen was het palli-antwoord NEE en als ze al schoorvoetend accoord gingen was dat slechts als prelude op nieuwe raketaanvallen op Israel. Ik denk dat Israel er goed aan zou doen de Gaza-strook en de zgn. Westbank geheel te ontvolken en deze gebieden vervolgens als bufferzones aan te houden. Natuurlijk zou dat een wereldwijde storm van kritiek opleveren maar Israel krijgt ongeacht omstandigheden altijd de zwarte piet toegespeeld dus waarom niet het probleem in een keer voorgoed oplossen en de te verwachten veroordelingen etc. Voor lief nemen, hooguit zou je de criticasters kunnen voorstellen willen jullie die palli’s hebben dan? Je kunt ze gratis komen afhalen.

  Geliked door 1 persoon

 6. john van antwerpen zegt:

  Jerusalem belongs to the Jews. Trump doet wat velen denken.
  Want als inteelt 2.0 (Erdogan) Jerusalem wil veroveren maken wij, geallieerden
  zijn droom wel stuk. Nu DENK nog lekker vet irriteren en buiten smijten.

  Like

  • fleckie zegt:

   ……..SAMENZWERING…….NW. ISR. WEEKBLAD 8.12.2017. …….Max v.WEZEL………..
   ‘ als Ik in Den Haag kom,drink Ik graag een kopje koffie op de fractiekamer van..DENK.
   Ze hebben daar de beste espressomachine van Het Binnenhof en met een beetje geluk neemt fractieleider Tunahan Kuzu aan het eind vanhet gesprek een videofilmpje van je op voor zijn Facebookpagina. Maar het valt niet mee geen hoogoplopend meningsverschil met hem te krijgen over het conflict in het Midden-Oosten.Al een paar keer heb Ik geprobeerd Kuzu en zijn fractiegenoten AZARKAN en Öztürk ervan te overtuigen dat hun eenzijdige opstelling in het conflict tussen Israel en de palestijnen kwetsend is voor de Joodse gemeenschap. Telkens kreeg Ik nul op het rekest. . …………..
   Vorig jaar nam Ik in een tot debatcentrum omgebouwdev Arminiuskerk in Rotterdam deel aan een discussie op Radio 1. Het onderwerp zijn de media wel te vertrouwen? Boze burgers kwamen vertellen dat ze zich door kranten en omroepen genegeerd voelden. Maar het meest luidruchtig waren de leden van..OPPOSITIE..,de jongerenbeweging van…DENK…Hun stelling : de media waren onbetrouwbaar omdat ze altijd partij kozen voor Israel.Ik heb er niets tegen dat migranten zich verenigen in een eigen partij die racismeb en discriminatie wil bestrijden. Maar de neiging van..DENK.. overal de hand van Israel in te zien vind Ik stuitend …………..KAMERVRAGEN..OVER..CAPTAIN..NIDAL…….
   ..Bizar was het debat dat de Tweede Kamer in de laatste week van September voerde overhet ritueel slachten. Selcuk Öztürk kreeg het daar over aan de stok met PVV-Kamerlid Dion Graus die voor een verbod van onverdoofd slachten is. Een unieke kans om de gezamenlijke belangen v.d.islamitische en de Joodse gemeenschap te benadrukken,leek me. Maar in plaats daarvan verweet Öztürk de PVV dat die partij aan de hand liep van Israel en de Joden. Ik kon mijnoren niet geloven . Toen ik op zoek ging ,bleken termen als’de lange arm van Jerusalem’vaker te worden gebruikt binnen..DENK.. De nummer 3 ,op de lijst van gemeenteraadverkiezingen in Amsterdam ,Sheher Khan, neschuldigde op de Site …WIJ. BLIJVEN..HIER..Het Westen en Israel ervan achter ..ISIS ..te zitten- een onvervalste complottheorie . Een plaats hoger op de lijst in de hoofdstad staat ..AYSEGUL! KILLIC!..die Geert Wilders afschilderde als de ‘lange arm van TEL Aviv’. ..Eind oktober stelde..DENK..Kamervragen over de Journalist Canaan Liphshiz die op de Site van THE..TIMES..OF..ISRAEL..een kritisch artikel over de nieuwe minister van Buitenlandse Handel en..Ontwikkelingssamenwerking …SIGRID..KAAG… had geschreven. ” Klopt het dat Liphshitz in zijn diensttijd als onderzoeker voor de militaire inlichtingendienst van het Israelische leger heeft gewerkt?”, informeerde de partij op insinuierende toon…Tijdens het debat over de BEGROTING van Buitenlandse Zaken lanceerde ..KUZU..een aanval op het…CIDI…dat desinformatie v.d.Israelische regering zou verspreiden. De PVV,de inlichtingendienst v.h.Israelische leger en Het..CIDI..– voor..DENK.. is het kennelijk allemaal EEN pot nat.Redelijk absurd waren ook de Kamervragen die in September aan de minister van Buitenlandse Zaken werden gesteld over Captain Nidal, een geheimzinnige Israelische officier die Palestijnen telefonisch zou intimideren om ze vervolgens dood te schieten . Het bestaan van de man in kwestie is nooit bevestigd maar toch was volgens KUZU sprake van ‘staatsterreur vande Israelische regering’. De Kopjes koffie van DENK zal Ik ook voortaan niet afslaan maar kunnen Kuzu ,AZARKAN en Öztürk eens ophouden met hun krankzinnige complottheorieen?*<<<<<<<<<<<<<<

   Like

 7. Wachteres zegt:

  http://www.dagelijksestandaard.nl/2017/12/kees-van-der-staaij-ook-de-nederlandse-ambassade-hoort-in-jeruzalem/

  Kees van der Staaij: “Ook de Nederlandse ambassade hoort in Jeruzalem!”

  “Zonder twijfel de hoofdstad van het joodse volk. “

  Op Twitter laat SGP-voorman Kees van der Staaij weten dat hij de beslissing van Donald Trump, om Jeruzalem te erkennen als hoofdstad van Israël, niet alleen waardeert, maar dat Nederland wat hem betreft precies hetzelfde moet doen.

  Geliked door 1 persoon

  • Cathja zegt:

   @ Wachteres

   Ik ben het volledig eens met de woorden van Kees van der Staaij. Ik ben alleen niet overtuigd dat hij -behalve de PVV- veel medestanders krijgt voor zijn standpunten.
   Het wordt tijd dat Nederland zich weer eens als vriend van Israël presenteert. De erkenning van Jeruzalem als hoofdstad van dat land zou een mooi begin zijn van een hernieuwde vriendschap.

   Like

 8. J. C. Th. Köhler zegt:

  “In mei echter had het parlement van de Tsjechische Republiek Jeruzalem, alhoewel alleen het westen van de stad, als de hoofdstad van Israël erkend.”

  Dat is nog erger dan Jerusalem NIET erkennen als hoofdstad van Israel. Het betekent dat het moslimtuig zich als een kanker kan vestigen binnen Israel.

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  Like

 9. Qvic zegt:

  Het maakt niet uit van wat je afspreekt met een moslim, als die andere geen moslim is. Want de moslim zal zich nooit aan zijn afspraak/deal houden. Want dat verbied zijn ideologie ” de islam ” Met dit feit zijn alle pogingen om vrede te sluiten tussen Israël en diegene die zich palastijn noemt gedoemd om te mislukken en zullen altijd op gespannen voet moeten (samen)leven. De islam en ook de linksdenkende mens, zal altijd jaloers zijn op die andere gelovige/andersdenkende en zal hem of haar niets gunnen. Want ze willen beide het alleen recht over de wereld hebben. (vandaar dat zij zich min of meer samenwerken in het westen) Dat Trump nu Jeruzalem erkent als hoofdstad van Israël en daar de Amerikaanse ambassade naar toe wil verhuizen. Is best wel laat, want Jeruzalem is al eeuwen de hoofdstad van de Joden en sinds 1948 van de staat Israël. De vraag reist van waarom nu pas die verhuizing en de volgende vraag, van waarom hebben andere landen daar nu een probleem mee? Want sinds wanneer bemoeien andere landen zich met de locaties van Amerikaanse ambassades.

  Like

 10. Jan zegt:

  Mogherini meent dat wij nu tijdreizigers zijn geworden, nu Amerika heeft verkondigd dat Jeruzalem hoofdstad is van Israël

  seconde 28

  Like

 11. fleckie zegt:

  NW.ISR. WEEKBLAD?.2.12.2017. …….’TRUMP..VERPLAATST..AMBASSADE..NAAR..JERUSALEM’……………Bart Schut…………..
  PRESIDENT Donald Trump breekt met de traditie van zijn voorgangers en informeert de Palestijnse. leider Mahmoud Abbas en koning Abdullah van Jordanie over zijn. voornemen …JERUSALEM als hoofdstad van de Joodse staat te erkennen………………….Het heeft zeventig jaar geduurd ,maar eindelijk erkent een Amerikaanse president dat JERUSALEM de hoofdstad van ISRAEL is en verplaatst zijn ambassade van TEL AVIV naar de heilige stad. ..De palestijnse autoriteiten en het Jordaanse paleis in Amman,maakten het nieuws dinsdagmiddag openbaar. Trump zou Abbas en Abdullah telefonisch van zijn besluit op de hoogte hebben gebracht. ………
  Hoewel Jerusalem al bijna 70 jaar hoofdstad van Israel is, is erkenning hiervan een heet hangijzer. Eerdere Amerikaanse presidenten hielden steeds vol dat de status vande stad slechts door onderhandelingen tussen Israeli’s en Palestijnen mocht worden bepaald. Donald Trump breekt met dit beleid,wat hem op zware kritiek uit binnen en vooral buitenland zal p komen te staan. Ongetwijfeld ook vanuit Nederland,al was ons land een van de weinige landen dat na de Israelische onafhankelijkheid de ambassade gewoon in JERUSALEM opende. …Pas in 1980 verplaatste Nederland deze…ONDER DRUK VAN de ARABISCHE LANDEN..naar TEL AVIV………
  …….INVLOED OP VREDESPROCES…………..Mahmoud Abbas liet Trump tijdens het telefoongesprek weten zich niet bij het besluit neer te legen. ” Er is geen Palestijnse staat zonder
  OOST-JERUSALEM als hoofdstad”, liet Abbas woedend weten. Verplaatsing v.d.ambassade zou gevaarlijk zijn voor het vredesproces en stabiliteit in de hele wereld, waarschuwde Abbas. Nabil,Shaath, adviser van Abbas,zei dat Trumps geloofwaardigheid ..als bemiddelaar bij het ..vlottrekken van het vastgelopen vredesproces’volledig vernietigd’ is.De palestijnen kondigden onmiddellijk ‘drie dagen van woede’ aan. Koning Abdullah noemde de Amerikaanse beslissing ‘gevaarlijk’. …………..Na de bekendmaking van het Amerikaanse besluit bleef het opvallend lang stil vanuit Israel zelf. Het Witte Huis zou Israelische politici opgedragen hebben zo weinig mogelijk ruchtbaarheid aan de erkenning te geven om geen extra zout in de de ARABISCHE wonden te wrijven. Begrijpelijk ,aangezien zelfs een trouwe bondgenoot v.d. AMERIKANEN als SAOEDI-Arabie direct sprak van een ‘provocatie voor alle moslims’. Ook de EUROPESE UNIE liet weten niet onverdeeld gelukkig te zijn. Buitenlandcommissaris ..FEDERICA..MOGHERINI spark haar angst uit dat nu een twee STATEN oplossing..ondermijnd ..zou..kunnen..worden.,……………..
  ..DREIGENDE..TAAL..VAN..ERTOGAN…….Individueel spraken ook verschillende Europese landen hun twijfel uit. De Franse president Emmanuel Macron hielt vast aan de lijn van Trumps voorganger en pleitte voor verdere onderhandelingen om de status van JERUSALEM te bepalen.. En de Duitse minister van Buitenlandse Zaken,Sigmar Gabriel,liet weten dat er ooit een einde komt aan de Duitse solidariteit met het Amerikaanse buitenlandbeleid. ……uiteraard ging ..de ..retoriek..van…TURKIJES ..president Recep Tayyip Erdogan een stuk verder….Tijdens een
  televisietoespraakm zei hij:” Mr.Trump: Jerusalem is een rode lijn voor moslims”…Erdogan dreigde de diplomatieke betrekkingen met Israel te verbreken. Naftali Bennett,leider van de uiterst rechtse partij HaBayit HaYehudi en minister van Onderwijs en Diasporazaken van de Joodse staat,reageerden..laconiek..op..dit..dreigement.:” uiteindelijk is het beter een VERENIGD Jerusalem dan de Sympathie van Erdogan”.*<<<<<<<
  ..

  Like

 12. Jan zegt:

  Reactie EU-fascisten: EU promises to back Abbas’ demand for Jerusalem

  EU foreign affairs chief ‘reassures’ Abbas that EU committed to establishing Palestinian state – with Jerusalem as its capital.


  I want to reassure President Abbas of the firm commitment of the European Union to the two-state solution with Jerusalem as the shared capital of the two states,” Mogherini said during the meeting.

  Just before the meeting, Mogherini called Trump’s declaration “a problem”.

  Antwoord van Netanyahu: Daar is het gat van de deur
  https://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/241027

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s