Daklozen in het koude Noorden: kerken openen hun deuren – Zweden moeten buiten blijven

Screenshot_132

(Door: Marilla Slominski – Vertaling: E.J. Bron)

Zweden – In Göteborg is men met het oog op de dalende temperaturen edelmoedig en opent van 15 december tot 15 maart ´s nachts de kerken voor daklozen uit de hele wereld. Met één uitzondering – de kou lijdende Zweden onder hen moeten buiten blijven.

journalistenwatch

Alle legaal uit Europese landen afkomstige mensen en alle illegalen van buiten Europa mogen zich warmen in de kerken. Het project wordt gefinancierd door de Zweedse belastingbetaler, alleen mag hij geval van nood niet mee de “warme kamer” in, meldt het Gatestone Institute.

De argumenten voor deze praktijk, die twee jaar geleden zijn intocht hield, liggen voor de hand. Het project moet alleen aan diegenen ten goede komen die niet onder het Zweedse bijstandssysteem vallen.

Maar dit argument houdt niet lang stand als je er rekening mee houdt dat het Zweedse sociale stelsel ondersteuning in iedere vorm biedt voor mensen uit allerlei landen. Niet voor niets trekt het duizenden migranten naar het donkere, koude Noorden.

Hoewel ze, net zoals in Duitsland, geen rooie cent hebben bijgedragen aan het sociale stelsel, profiteren ze vaak als eerste, niet zelden ten nadele van de autochtone bevolking.

De afgelopen herfst zorgden mediaberichten voor verontwaardiging en woede, nadat burgers, die jarenlang op de wachtlijst stonden voor een woning, ten gunste van zojuist aangekomen illegale nieuwe burgers werden overgeslagen. In oktober waren o.a. in het Zuid-Zweedse Klippan 20 woningen voor asielzoekers opgeknapt, die eigenlijk voor behoeftige Zweden waren voorzien. De woede ontlaadde zich ook op Facebook: “De mensen zijn echt verneukt”, merkte Therese Borg van de Zwedendemocraten op. Veel jonge mensen zouden het zich met het oog op de hoge huren niet kunnen permitteren het ouderlijk huis te verlaten om een eigen leven te starten en zouden aangewezen zijn op gunstige woonruimte van de staat, meldde destijds “Express”.

Het Zweedse parlement interesseerde de onvrede van de burgers niets. Het nam een wet aan, die de gemeenten ertoe dwingt de immigranten bovenaan de lijsten voor woningzoekenden te plaatsen. Nog een teken voor wie het sociale stelsel moet dienen. Met het oog op de Europese gulheid tegenover alle vreemdelingen, kan men in Zweden, Noorwegen en Denemarken steeds vaker autochtonen zien, die, gehuld in dekens, proberen de koude winternachten op straat te overleven.

Juist voor hen werd eigenlijk het bijstandssysteem gecreëerd, dat met immense belastingheffingen aan de autochtonen zekerheid belooft als ze zich ooit in nood mochten bevinden. Maar sinds de massa-immigratie werd deze belofte tegenover de eigen bevolking opgezegd.

Alle verantwoordelijken, van de hoogste regeringsambtenaren tot aan de kleine lokale bureaucraat, zijn “vergeten” voor wie ze eigenlijk werken. Gul schenken aan vreemdelingen doet bij hen eerder het gevoel van de “barmhartige Samaritaan” opkomen dan de burgers te laten delen in wat hen toekomst.

Het is bijzonder schokkend dat de meerderheid van de burgers deze toestanden zonder klagen en verzet over zich heen laten komen. Tientallen jaren heropvoeding tot de multiculti tolerantiemaatschappij laat nu met alle kracht haar effect zien.

Slechts enkelen wagen het nog tegen de stroom in te zwemmen.

Toen de alternatieve mediasite “Samhällsnytt” er over berichtte dat de kerken in Göteborg zelfs Zweedse daklozen zouden weigeren, die bewijsbaar tot hun gemeente behoren, in in plaats daarvan mensen binnenlieten die het christelijk geloof verafschuwen, waren er woedende reacties van lezers: “De weg naar de hel is geplaveid met goede voornemens”, en “De haat tegenover de etnische Zweden kent geen grenzen meer”, aldus enkele commentatoren. Een ander vermoedde dat het niet meer lang zou duren tot de kerken in Göteborg in moskeeën inclusief minaretten veranderd zullen zijn.

Bron:
www.journalistenwatch.com
Door: Marilla Slominski

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "goedmenschen", "omvolking", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", Allochtonen, asielwaanzin, Barbarisme, cultuurrelativisme, demoniseren, discriminatie, establishment, Eurabië, hersenspoeling, Hypocrisie, Illegalen, Immigratie, Indoctrinatie, islamappeasement, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Links fascisme, Linkse christenen, linkse gereformeerden, Linkse Kerk, meningsdictatuur, Multiculti, nieuw fascisme, Overheid, Rotzakken, sociaaldemocraten, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zweden. Bookmark de permalink .

24 reacties op Daklozen in het koude Noorden: kerken openen hun deuren – Zweden moeten buiten blijven

 1. guusvelraeds zegt:

  Ik vind dat helemaal niet erg dat autochtone Zweden buiten de deur gehouden en de vriesnacht in gestuurd worden. Ik vind dat een prima ontwikkeling.

  Geliked door 1 persoon

  • tjonge zegt:

   het zou natuurlijk wel zuur zijn als het zweden betreft die ook zo tegen het systeem zijn zoals bv wij ?

   Like

  • Merel zegt:

   Uw hart is van ijs

   Like

   • tjonge zegt:

    denk niet dat u de insteek van guusvelraeds begrijpt beste merel ?
    als ik zo vrij mag zijn om te antwoorden voor guusvelraeds.
    hij bedoelt hiermee dat hoe meer eigen mensen (zweden) geconfronteerd worden met hun eigen goedmensen-politiek (letterlijk in de kou komen te staan), des te sneller zal er een ommekeer komen…

    Geliked door 1 persoon

 2. Merel zegt:

  Moordenaars zijn het, mensen van je eigen volk laten doodvriezen, en die gelukzoekers uit warme landen zitten bij de cv , hoe wreed , laat ze hier niet mee wegkomen, kom in opstand!!!

  Geliked door 1 persoon

 3. Drs.P. zegt:

  Ons voorland??
  Met alle slinksdraaiende labiele zwaar geindoctrineerde indioten in deze, maar ook in onze kerken woekert het gutmensch virus in alle hevigheid door onze maatschappij. Eigen mensen eerst wordt als een “vloek” beschouwd binnen de kerkmuren. Parasieten krijgen voorrang want die zijn pas echt sielig! Ik ben bang dat dit hier langzaamaan dezelfde kant als in Zweden opgaat.
  Altijd zijn er binnen de kerkmuren uitvluchten als jamaar, jamaar, jamaar, NL-ers zijn ook crimineel, die verkrachten ook vrouwen en dan ontplof ik bijna. Heul veul mensen lezen alleen een krant of kijken alleen naar het overheidshoernaal op NPO en weten niet beter.

  Geliked door 1 persoon

  • tjonge zegt:

   die kerk moet wat, drs.p !
   hij liep volledig leeg en nu zet de kerk volledig in op de asielige zoeker, dat blijkt weer een hele grote vijver om uit te vissen.
   zo houdt de kerk bestaans”recht” …….

   Like

 4. koddebeier zegt:

  Elk volk krijgt de regering die het verdient, ook in Nederland !

  Like

 5. BertG. zegt:

  Wat een fijn warm christelijk gevoel zal het de mensen daar opleveren.
  Als die tent nou nog niet helemaal afgeladen zit op de zondag, dan weet ik het ook niet meer wat ze nou nog moeten bedenken.

  Like

 6. Kampers Rene zegt:

  Mijne PC werd vervangen door een nieuwe , met alle gevolgen ik had al schrik dat ik mijn gedacht over die troep asiel bavianen niet meer kon neerschrijven

  Like

 7. Tistochwat zegt:

  Een beter bewijs van het vooropgezette plan om de autochtone bevolking uit te roeien, is er niet.
  Ik heb geen medelijden met de in de kou staande Zweden die deze situatie zelf over zich hebben afgeroepen. Misschien leren ze er iets van, maar dat denk ik niet.

  Toevallig zei ik gisteren nog tegen mijn man (we liepen ’s avonds buiten in een ijskoude gierende wind) dat wij door onze gewetenloze ‘overheid’ gewoon uit ons huis gezet zouden worden in een dergelijke kou als we straks onze belastingen en andere vaste lasten niet meer kunnen betalen. En waar moet je dan heen?

  Like

  • tjonge zegt:

   “Ik heb geen medelijden met de in de kou staande Zweden die deze situatie zelf over zich hebben afgeroepen. Misschien leren ze er iets van, maar dat denk ik niet.”
   .
   het zou natuurlijk wel zuur zijn als het zweden betreft die ook zo tegen het systeem zijn zoals bv wij ?
   .
   .
   “En waar moet je dan heen?”
   .
   wij vragen asiel aan in afrika ttw 🙂

   Like

  • scherpschutter1943 zegt:

   Als dakloze kun je toch nog wat doen om de situatie te veranderen. Loop het gemeentehuis binnen, vraag de burgemeester te spreken en als dat niet niet lukt, val ambtenaren aan, sla ruiten in, sticht brand, enz.enz. U slaapt dan echt niet meer buiten maar wordt opgesloten in een verwarmde politiecel waar u smorgens ontbijt krijgt en een kopje koffie. U heeft toch al niets meer te verliezen, alleen te winnen. Wil u echt permanent onderdak, maak dan een hoge ambtenaar koud, moet u eens kijken wat een effect dat heeft op uw situatie. Succes.

   Like

 8. ReaGluurder zegt:

  Net als in NL zullen er in Swediah ook wel kerken leegstaan. Kunnen mooi omgetoverd worden tot moskeet, incl. rondtoeter! AllahMeHoelah!

  Geliked door 1 persoon

 9. Kampers Rene zegt:

  Niet helemaal akkoord , Als een stelletje idioten aan het roer staat met steun van minder geestelijke bedeelden, dan moet ge die eruit kegelen want zij vormen een bedreiging. We laten ons ook niet de les leren van kinderen ,zeker niet als ze geweldadig worden

  Like

 10. Henk.V zegt:

  Een volk dat tot dusverre nalaat de politiek correcte partijen definitief uit te schakelen door middel van verkiezingen kan dit op dit soort schandelijke toestanden rekenen.
  Bijna overal in het Westen heeft het grote publiek toegestaan dat linkse idioten de macht konden grijpen en vasthouden.
  Zweden is ons voorland, net als Duitsland (waar overigens inmiddels de AfD gelukkig in opmars is)..
  Een volk dat zich niet van zijn onderdrukkende toplaag ontdoet verandert vanzelf in een volk van slaven, voetvegen en verworpenen…

  De keuze is aan ons.
  Alleen stille sympathisanten van de onderdrukkende partijen prediken berusting in het onvermijdelijke. Hun zou ik willen voorhouden dat een onverwoestbaar geacht regime, vast in het zadel zittende, in één dag van haar voetstuk kan tuimelen wanneer het volk massaal wakker wordt: De razendsnelle val van het bewind Ceausescu in Roemenië liet dat zien.
  Geen mens hield dat voor mogelijk.

  Ook wij moeten ons verlossen van een partijenkartel dat allang geen zicht meer wenst te hebben op wat ons land en volk overduidelijk nodig heeft, omdat het oog volledig is gericht op onze grootste bedreiger, de EU.. Deze partijen weten natuurlijk heel goed dat het volk geleidelijk aan bij de les komt. Daarom gaan er in dat blok samenwerkende partijen al stemmen op om het recht op een correctieve volksraadpleging uit de wetboeken te schrappen…..
  Onze overheden beseffen dus dat op het moment dat het volk duidelijk haar mening geeft het afgelopen is met de politiek correcte koers…

  Je zult maar regeren met het besef dat de politiek die je bedrijft niet door het volk wordt gesteund..

  Nederland een democratie? Nou nee…

  Like

 11. Kampers Rene zegt:

  Och die arme Zweden zijn gewend aan de koude die getaande zonnekloppers niet. De kerken openen hun deuren , misschien komt “Johannes den doper” eens langs maar die gaat dan vermoedelijk zonder hoofd terug naar buiten

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s