AfD aan de kant van de bondgenoten Israël en de VS

Screenshot_140

(Vertaling: E.J. Bron)

Wat werd de AfD wel niet allemaal verweten: van racisme via domheid tot antisemitisme. Het ene cliché na het andere valt om en nu toont de AfD haar conservatieve en wijze karakter. Terwijl Angela Merkel en Sigmar Gabriel almachtig geen gelegenheid ongebruikt laten om hun partners in de VS en Israël te bruuskeren en deuren dicht te slaan, nemen Alexander Gauland en Beatrix von Storch een duidelijk standpunt in: Pro Trump. Pro Israël.

De Duitse minister van Buitenlandse Zaken, Sigmar Gabriel, ontkent panisch het simpele feit dat de hoofdstad van Israël Jeruzalem heet en Merkel liet voor de regering weten: “De Duitse regering ondersteunt deze houding van Trump niet, omdat over de status van Jeruzalem in het kader van een tweestatenoplossing onderhandeld moet worden.” Terwijl een blik in welk lexicon dan ook aantoont dat Jeruzalem de hoofdstad van Israël is.

Terwijl Beatrix von Storch waarheidsgetrouw informeert over de ontwikkelingen in het Midden-Oosten, formuleert Alexander Gauland het op zijn typerende wijze vanuit de belangenpolitieke zienswijze van Duitsland:

Over de erkenning van Jeruzalem als de hoofdstad van Israël wordt al sinds 1995 van de kant van de VS gesproken. Dat nu de hele wereld verontwaardigd is en in het bijzonder de Duitse minister van Buitenlandse Zaken, Sigmar Gabriel, zich hierdoor verrast toont, spreekt boekdelen.

Wanneer Gabriel. Steinmeier en Merkel zich in de verkiezingscampagne niet hadden laten meeslepen om uit compleet ideologische redenen Trump af te wijzen, hem niet met zijn democratische verkiezingsoverwinning te feliciteren en hem voor het hoofd te stoten, zou nu de verrassing niet zo groot zijn. Blijkbaar was de Duitse regering noch geïnformeerd noch ingebonden.

Dit toont eens temeer aan dat de toppolitici van de grote coalitie niet in staat zijn reële politiek te bedrijven. Trump en zijn beslissingen moeten geaccepteerd worden. Men moet een goede en diplomatie relatie met hem onderhouden, net zoals met alle andere presidenten, om op alle buitenlands politieke beslissingen vroeg genoeg geïnformeerd en voorbereid te zijn.

Daartoe behoort zeker niet om een president vanuit een ideologisch buikgevoel van te voren over het algemeen af te wijzen. Gabriel en Steinmeier hebben van tevoren veel politieke invloed door onverstandige politieke emotionaliteit vergooid. Dat zal de Duitse belangen in deze crisissituatie nu op de voeten vallen.

Ook Beatrix von Storch staat achter de beslissing van de VS en zet de verantwoordelijkheden even op een rijtje: de schuld aan het Midden-Oosten-conflict ligt in principe bij de islam, die Israël, de Joden en alle vrijheidslievende mensen haat. Von Storch:

De beslissing van Donald Trump om Jeruzalem als hoofdstad van Israël te erkennen, heeft grote opwinding veroorzaakt. Donald Trump zelf echter zegt dat deze beslissing nadrukkelijk geen bepaalde vredesregeling of grensbepaling uitsluit. Zijn beslissing wordt begrijpelijk, wanneer men de ontwikkeling in deze regio bekijkt.

In het jaar 2005 hebben de Israëli´s de Gazastrook ontruimd en de joodse nederzettingen daar opgeheven. Dat was een enorme politieke concessie vooraf van Israëlische zijde voor een tweestatenoplossing en vrede. Het resultaat was niet de gewenste vrede, maar de machtsovername door Hamas, de instelling van een brute islamitische dictatuur en de beschieting van Israël met raketten.

Bij de verkiezingen in de Palestijnse gebieden in 2006, na de ontruiming van de Gazastrook, werd de radicaalislamitische Hamas, die voor meer dan 60 zelfmoordaanslagen verantwoordelijk was en het vredesproces met geweld bestreed, de grootste partij en haalde de absolute meerderheid van de zetels. De bewering dat het “islamisme” slechts door een minderheid van de moslims wordt gedragen en niets met de islam heeft te maken, werd weerlegd. Het waren de islamitische kiezers die tegen democratie, vrijheid en vrede hebben beslist.

Ook in Egypte bestond na de “Arabische Lente” de kans op een democratisch nieuw begin. Ook daar werd deze door de meerderheid van de kiezers niet benut, die de Moslimbroeders en Salafisten heeft gekozen. De boodschap aan het Westen is heel duidelijk, de politieke islam is de dominante en door brede lagen van de islamitische bevolking gedragen ideologie in de regio. De meerderheid van de moslims is niet bereid Joden en christenen en leden van andere religies als gelijkberechtigde burgers te erkennen en hun rechten te respecteren.

Er is dus weinig reden voor de aanname dat in de actuele situatie de oprichting van een Palestijnse staat op de Westelijke Jordaanoever tot iets anders zou leiden dan tot nog een islamitische dictatuur. Ook daar zouden binnen een mum van tijd de radicale islamieten de boventoon voeren. Vooral, omdat Fatah en Hamas het intussen eens zijn geworden en hun conflict om de macht hebben bijgelegd. Er is van dekant van de Palestijnse Autoriteit dus geen sprake van een afgrenzing van “islamisme” en terrorisme. Heel “Palestina” kan dus gemakkelijk onder controle van Hamas komen.

Dat is de achtergrond voor de beslissing van Donald Trump om Jeruzalem als hoofdstad van Israël te erkennen. Deze politieke conclusie is het resultaat van de ontwikkeling van de afgelopen 10 jaar, de overwinning van Hamas, het mislukken van de “Arabische Lente”, de toenemende christenvervolging in de islamitische landen en de opkomst van de “Islamitische Staat” (ISIS). Het is gebleken dat grote delen van de islamitische wereld noch vrede met Israël noch met het Westen willen. Hun doel is niet vrede, maar de onderwerping van anders gelovigen.

Voor gelovigen in de hele wereld is de toegang tot de heilige plaatsen van Jeruzalem van grote ideële betekenis. Israël´s politiek is niet zonder fouten en vergissingen, maar Israël is de enige westerse democratie in de regio. Jeruzalem als bestanddeel en hoofdstad van Israël staat open voor pelgrims van alle geloofsrichtingen, christenen en ook moslims. Israël is er de garantie voor dat miljoenen christenen de vrije en beschermde toegang tot de heilige plaatsen van het christendom houden. Jeruzalem als deel van een islamitische dictatuur zal niet meer voor hen open staan. Jeruzalem mag niet onder controle van Hamas komen.

Met het oog op de toenadering tussen Fatah en Hamas, de radicalisering van de islamitische wereld en de onverzoenlijke haat van grote delen van diezelfde islamitische wereld tegen Joden, christenen en het Westen als geheel is de beslissing van Donald Trump om Jeruzalem als hoofdstad van Israël te erkennen, te begrijpen. Niet deze beslissing van Donald Trump maakt vrede in de regio onmogelijk. Het zijn niet Israël en het Westen, maar het is de politieke heerschappij-aanspraak van de islam die vrijheid en democratie in de regio verhindert. Wie denkt door steeds meer concessies de radicaalislamitische krachten te kunnen sussen, hangt een gevaarlijke illusie aan.

Om een slotsom met perspectief te brengen: de AfD neemt haar bondgenoten serieus, benoemt de dingen correct en fair, staat ook in nood achter bedreigde bondgenoten zoals Israël, en zoekt daarmee ook het noodzakelijke compromis tussen de fronten, die inmiddels ook tussen de VS en Rusland zijn voortgekomen.

Wat namelijk nu historisch gezien een Duitse taak zou zijn om met wederzijds begrip en bemiddeling tussen de machtsblokken van het Oosten en Westen te werken in plaats van aan de kant van de rampzalige visieloze EU(SSR) te gaan staan, die zich altijd opstelt tegen de VS, Israël, tegen Rusland en de Visegrad-landen en zodoende het eigen Huis Europa destabiliseert – en de islam hier naar Europa importeert, wat niet te overziene gevolgen kan hebben en al heeft.

Duitsland heeft dus een grote taak, die Merkel met deze CDU niet meer vervult, omdat zij de binnenlandse christelijk-joodse wortels heeft gekapt. De oude partijen ontbreekt het aan een intern kompas. Zonder kompas kun je geen schip op koers houden.

De AfD daarentegen houdt zich aan waarheid, recht, orde, stabiliteit, vriendschap en eerlijkheid en de beproefde waarden, die Duitsland zo dringend nodig heeft.

Chapeau AfD! De juiste weg. Dat is echt conservatisme!

Bron:
www.pi-news.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in AfD (Alternative für Deutschland), Donald Trump, EUSSR, gezond realisme, Heilige Land, Islamkritiek, Israël, Jeruzalem, Jodendom, Patriottisme, Rusland, verloedering, Volksvijandigheid, VS. Bookmark de permalink .

13 reacties op AfD aan de kant van de bondgenoten Israël en de VS

 1. elvimaran zegt:

  Wat een prachtig artikel! Verademend om de realiteit zo helder benoemd te lezen.

  Geliked door 2 people

 2. Rensk. zegt:

  Het toont aan dat er gedicteerd ( niet geregeerd) word door mensen, die nooit volwassen zijn geworden. Want als ze hun zin niet krijgen dan gaat de kop de verkeerde kant op. Onmogelijke lui. Ze moeten weg en heel gauw. Hier in Nederland hetzelfde verhaal. Heel West-Europa is van de pot gerukt.

  Geliked door 3 people

 3. P.Kossen zegt:

  Dit soort berichten maakt me blij. Ik denk dat het een begin is van de grote omslag. En als het zo doorgaat hoop ik wel dat de boel van hoog tot laag gezuiverd wordt van de idioten van de afgelopen 30 jaar.

  Geliked door 2 people

 4. Charles Martel zegt:

  Trump deed een geniale zet; hij bewijst een staatsman te zijn van het hoogste niveau, en de AfD weet dat naar waarde te schatten.

  Geliked door 3 people

 5. delamontagne zegt:

  Als de arabische muslims logisch zouden denken, zouden zij afstand moeten doen van de voordelen van de Israëlische kunde.

  Neem geen aanstoot aan die arabieren ( die op hen op het arabische schiereiland na, geen echte arabieren zijn ), ze verdedigen de legitimiteit van een volk dat is samengeraapt van overal en nergens, op een grondgebied dat niet van hen is………….

  Ze zouden hun kop eens uit het zand van de woestijn moeten trekken en de ogen openen voor het ware verhaal.
  Dan gaan ze eens begrijpen dat alle verhalen van de z.g.n. “palestijnen” over dit duizendjarige land, nonsense zijn.
  Wanneer iemand in de ontkenningsfaze blijft steken, hoe zouden ze kunnen gaan begrijpen van de onvoorwaardelijke gehechtheid van het Joodse volk aan hun land ?

  De Arabieren hebben de oorlogen tegen Israël niet verloren, omdat de militaire machtsbalans
  ongunstig was voor hen, maar omdat ze diep in hun hart wisten dat ze een land niet konden verdedigen dat ze hadden geplunderd.
  Vraag van motivatie en overtuiging.

  Het verschil met de Joden is dat die hun kracht ontleden uit het bloed van hun
  voorouders, die dit land bewerkt hebben sinds mensenheugenis.
  Als men de Geschiedenis met zich mee heeft, is men in staat de meest vijandige omgeving te overwinnen.
  David versloeg Goliath door het geloof dat hij bezat en de arabieren hebben nooit vertrouwen in zichzelf gehad.
  Dat geloof is de kracht die vermenigvuldigt en de krijgers onweerstaanbaar dapper maakt.

  Israel staat in zijn Recht en zij, de z.g.n. palestijnen, moeten eerst de weg terugvinden die hen bijbrengt wat zij werkelijk zijn.
  Ze hebben de Joodse psyche niet
  De Joden zijn in staat om met hun geschiedenis om te gaan, hoe bloedig ook, maar hebben nooit geprobeerd om te vernietigen of zoals de arabieren willen, de Joden de zee indrijven………………

  De Joden droomden nooit om de stad Yathreb te heroveroveren op de arabieren en hen te straffen.
  Yathreb, het huidige Medina, de tweede ongezonde stad in de islam.

  Salem Ben Ammar pour Dreuz.info.

  Like

  • Cynicus zegt:

   Kunnen ze geen bom gooien op die hysterisch krijsende hersenlozen. Dan zijn ze in een klap bij de 72 maagden.

   Like

  • john van antwerpen zegt:

   Inderdaad; Goliath werd verslagen door de tactiek van koning David.
   En nu verslaat Israel hun omringende vijanden altijd maar weer met tactiek en
   techniek. Hoe meer je de joden aanvalt hoe sterker ze worden.
   Alle mensen met gezond verstand moeten voor 100% achter de Joden staan.
   Israel zal zich geen kaas van zijn brood laten eten. Ze zijn immers voorbereid.
   Moslim,s zijn meester in het bluffen. Joden zijn de grootmeesters der intelligentie.
   143 nobelprijzen voor zo een klein volk.
   Bey the way; heeft iemand ooit van een Indonesische nobelprijswinnaar gehoord ?
   Islam en ratio is not done !!! Waarom komen trouwens bijna alle uitvindingen
   uit Europa ??? Afd zet ,m op.

   Like

 6. guusvelraeds zegt:

  Wie denkt door steeds meer concessies de radicaalislamitische krachten te kunnen sussen, hangt een gevaarlijke illusie aan.

  De belangrijkste zin in het hele betoog!

  Dat is niet alleen geldig in Israël maar over de hele wereld en vooral in Europa.

  Islam is de kanker van de wereld.

  Voor moslims en niet moslims.

  Geliked door 2 people

 7. koddebeier zegt:

  We moeten uit lijfsbehoud ons bevrijden van de islam, deze politiek en de politiekcorrecte idioten !!

  Geliked door 2 people

 8. R.Kroonenberg zegt:

  Dit is op Jasterke's kwijt-zonder-spijtsite herblogden reageerde:
  .
  Veel feiten worden dagelijks bewust “vergeten”
  en wie ze toch benoemt haast misdaden verweten,
  wie doelbewust steeds naar de waarheid zoekt
  wordt in Pers en Media domweg compleet vervloekt !
  .
  maar naar die feiten zullen wij blijven zoeken,
  we benoemen die en doen ze uit de doeken
  en laat maar schelden die daar dan voor kiest
  maar dàt zal degene zijn dit gevecht verliest !
  .
  Jasterke
  .

  Like

 9. Cynicus zegt:

  Ik sta ook 100 % achter Israel en dat Jeruzalem de hoofdstad is van Israel. De Amerikaanse ambassade gaat naar Jeruzalem ondanks het gejank her en der. Alle ambassades zouden naar Jeruzalem moeten gaan. Als Nederlander ben ik trotser op Israel en de VS dan op Nederland. Ik vind Nederland en de regering hier een huichelachtig rotland. Ook vele mensen zijn politieke draaikonten die “met de stroom meelullen; dekzwabbers (zwabberen van hier naar daar).

  Like

 10. Cynicus zegt:

  Goed gedaan Jeruzalem als hoofdstad van Israel te erkennen. Trump komt weer een verkiezingsbelofte na. Hij is niet onder de indruk van dat eeuwige Arabische gejank. Alle landen van de wereld zouden Jeruzalem moeten erkennen als hoofdstad van Israel en de ambassades naar Jeruzalem moeten verplaatsen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s