Christenvrije zone: Dat is de toekomst van Europa wanneer het ons niet lukt onszelf te bevrijden van de islam

Screenshot_151

Word eindelijk wakker, anders zal dit de toekomst van onze kinderen zijn!!! Dit was het lot van de christenen in Irak, Iran, Syrië, Jordanië, Turkije . . .

(Door: Michael Mannheimer – Vertaling: Theresa Geissler)

WIE DENKT DAT DIT ISLAMOFOBE PROPAGANDA IS, HEEFT GEEN VERSTAND VAN DE ISLAM

Ik zou hier een boek kunnen schrijven om de feiten over de vernietigingsveldtocht van de islam tegenover christenen en andere niet-moslims, die ik nu in 12 jaar verzameld heb, uiteen te zetten. De islam heeft uit de oorspronkelijk christelijke gebieden in het Nabije Oosten en in Noord-Afrika bijna alle christenen verdreven, gedwongen bekeerd of gedood.

Het slechtst verging het de christenen van Byzantium, het toenmalige Oost-Rome. In dit gebied, destijds de meest bloeiende beschaving van de aardbol, zijn er, 524 jaar na de bloedige verovering door de Turken, nog maar nèt 0,2% christenen. Daarvóór bedroeg hun percentage bijna 100%.

Zeker, er waren in islamitische landen periodes, waarin christenen gehouden werden als dhimmi’s. Als belastingplichtige tweederangs mensen, die de superieure islamitische mensen hun luxueuze leven op hoog niveau mogelijk maakten door middel van belasting, zodat honderdduizenden christenen besloten zich tot de islam te bekeren, omdat ze hun gezinnen niet langer konden onderhouden.

Maar op de lange duur beschouwd, bestaat de strategie van de islam uit het ontdoen van de wereld van niet-moslims. 300 miljoen van deze Kuffars heeft de meest genocidale van alle ideologieën reeds omgebracht – en alleen goedmenschen, linksen en erkenning-resistente goedmenschen denken dat er aan de islam iets veranderd zou zijn of zou kúnnen zijn. Dat hij zich zou openstellen voor de westerse verlichting, dat er zelfs een islamitische Luther zou zijn.

Niets van dit alles zal geschieden. Islamitische hervormers, die de dodelijke waanzin van hun religie herkenden, waren er altijd al binnen de islam. Zij werden allemaal gedood – of moesten hun dwaling schriftelijk bekennen

De islam is on-hervormbaar, en moslims is het niet toegestaan om te integreren in niet- islamitische landen. Ze moeten daar de heerschappij verkrijgen. Niet meer. En niet minder. Wie zich vriendschappelijk inlaat met niet-moslims, moet er ook tegenwoordig rekening mee houden te worden vermoord (soera 5:51).

Ik wil hier niet alle gruwelen opdissen die de islam tegenover christenen voltrokken heeft. En ik wil onverbeterlijke half-wetenden (meestal academici) niet opnieuw uitleggen dat de Kruistochten van de christenen geen aanvalsoorlog, maar een verdedigende maatregel van de christenen waren. De moslims hadden de heiligste plaatsen van de christenen bezet – en honderdduizenden christenen tot slaaf gemaakt, gedood of gedwongen zich te bekeren.

Het duurde 400 jaar tot de Kerk besloot daarop te reageren.

Stel dat de christenen Mekka en Medina hadden bezet – en aldaar 400 jaar hetzelfde hadden gedaan als de moslims in het Nabije Oosten. Niemand van de goedmenschen, die de Kruistochten verketteren, zou in het tegenovergestelde geval een islamitische jihad verketteren, die als doel heeft de heilige plaatsen van de islam weer te bevrijden.

Wie zich wil informeren over de gruwelen en genocide van de islam tegenover de christenen, kan dat doen via de volgende bronnen (het gaat om een verzameling van publicaties over de volgende onderwerpen:)

 1. Aanval van de islam op Europa (304 artikelen)
 2. Christenvervolging door de islam (156 artikelen)
 3. Oorlogen van de Turken tegen Europa (55 artikelen)
 4. Ongelovigen in de ogen van de islam (77 artikelen)

Ik maak me er totaal geen illusies over dat het Gilde der Duitse goedmenschen, linksen en islamofielen (waartoe ook de beide kerken behoren) er ook maar dát aan zullen doen om deze hoeveelheid aan bewijs-krachtige artikelen eens te bekijken.

Want het primaire syndroom van goedmenschen en linksen is hun dwangmatige vastklampen aan hun geliefde overtuigingen (“psychopathologische feiten-en erkenningsresistentie”) – en ze zullen alles vermijden, wat hen van hun overtuigingen zou kunnen afbrengen.

Er zullen echter enkele individuen zijn die zich de moeite getroosten om hun rotsvaste wereldbeeld over de zogenaamd “vreedzame islam” te verifiëren – en te corrigeren wanneer ze daarvoor voldoende bewijzen hebben gevonden. Voor hen is dit artikel bedoeld (mijn lezers zijn reeds op de hoogte) – en als het slechts één enkele generaal of top-politicus is, wiens ogen wordt geopend, dan is het dat allemaal waard geweest.

Bron:
https://michael-mannheimer.net
Door: Michael Mannheimer

Vertaald uit het Duits door:
Theresa Geissler
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Barbarisme, Christendom, christenhaat, Christenvervolging, cultuurrelativisme, Eurabië, Europa, Islam, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Jihad, lafheid, Linkse christenen, Linkse Kerk, Linkse media, mainstream-media, meningsdictatuur, Moslims, Naïviteit, nieuw fascisme, onwetendheid, Overheid, Pacifisme, political correctness, politici, Rotzakken, Terrorisme, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

31 reacties op Christenvrije zone: Dat is de toekomst van Europa wanneer het ons niet lukt onszelf te bevrijden van de islam

 1. Patriot 2.0 zegt:

  Zeer informatief. Zeer veel dank.

  Like

 2. Patriot 2.0 zegt:

  KRUISTOCHTEN WAREN GEEN AANVALSOORLOG.

  Goed om te benadrukken.

  Like

 3. Cathja zegt:

  Bedankt voor het vertalen, @ Theresa!

  Geliked door 3 people

  • Theresa Geissler zegt:

   Ik doe het graag, Meissie, al is het maar ten behoeve van de beide Michaels:
   Wie zou níet graag met zoveel mogelijk mensen delen, dat de éne Grootheid (Stürzenberger) uiteindelijk Godzijdank tóch aan dat schandalige vonnis ontkomen is! En wat betreft ‘MM”: Die zit momenteel als een balling in het buitenland omdat Merkel-Duitsland hem op zijn nek zit met een waslijst aan aanklachten!
   Dát zijn nog eens helden! Die kom je gráág te hulp, al is het nóg maar zo weinig, wat je kunt bijdragen.
   En op een dag zullen ze overwinnen, dat staat vast!

   Geliked door 2 people

 4. Jan Wandelaar zegt:

  Geliked door 1 persoon

 5. ReaGluurder zegt:

  Moet je mee aankomen bij die DOMBO’S van Het Binnenhof! Het kwaad is reeds lang al geschied, het zaad voor een groot conflict is al ontkiemd! Trutte zet dit nog steeds weg als ‘Slappe Hap’ en ejaculeert (wat?????) als hij aan de Haagse Markt denkt, waar 95% van de bezoekers parasiteren van ONZE belastingcenten!! Dat is het Nederland waar hij van geilt!! Walgelijk!!

  Like

 6. Jean zegt:

  Hoogtijd dat wij “definitief” afscheid nemen van die zwijnerij, gewoon verplichten op te sodemieteren met die smeerlapperij.

  Like

 7. Drs.P. zegt:

  Artikel uit bovenstaande links, ja jullie lezen het goed, 1 miljard mensen uit de hele derde wereld willen naar Europa om hier te komen parasiteren, natuurlijk 95% mossels:
  https://michael-mannheimer.net/2017/11/19/bnd-praesident-warnt-vor-einer-milliarde-fluechtlingen/

  Like

 8. tjonge zegt:

  en ondertussen importeert europa al bijna 5 decennia volk die de links goedmenselijke stroming/gedachten ondersteunen !
  .
  als u denkt dat de normaal denkende europeaan nog in de meerderheid is dan zeg ik, denk nog maar een keer !
  .
  de balans tussen de normale mens en progressief links is allang ver overschreden door links, WIJ zij een minderheid….

  Like

 9. Flo zegt:

  CDA, ondersteunen met apostel Buma d’r eigen ondergang .

  Like

 10. renato zegt:

  Vandaag op de radio een interview gehoord met Balkenende. De smeerlap heeft het nog steeds niet door. Of juist wel en blijft volharden in zijn gelijk. Wat een kwallebak is die vent.

  Like

  • Petra DeBoer zegt:

   @Renato, ik vind Balkende een verrader want hij heeft ons het verdrag van Lissabon in de maag gesplitst nadat de meerderheid van Nederland tegen de Europese grondwet stemde in 2005. Een paar aanpassingen in dit verdrag maar voor het grootste deel hetzelfde als de grondwet van de EU. Als ik hem zie word ik onpasselijk want hij had lak aan de meerderheid van de Nederlandse burgers.

   Like

 11. renato zegt:

  In dit verband zou ik ook nog eens de aandacht willen vestigen op de geschiedenis van de Balkan in relatie tot de islamitische overheersing en het tribunaal te Den Haag. Lees The Balkan Chronicles en de tranen wellen op in uw ogen…..

  Geliked door 1 persoon

 12. Merel zegt:

  Goed stuk, maar “gezuiverd van christenen ” dat vind ik bijna klinken als goed, is daar nou geen ander woord voor te verzinnen?

  Like

 13. koddebeier zegt:

  We moeten uit lijfsbehoud ons bevrijden van de islam, deze politiek en de politiekcorrecte idioten !!

  Geliked door 1 persoon

 14. fleckie zegt:

  IDINSDAG, a.s. Zendt de DuitsFrans- talige zender…ARTE… ‘GELD…REGIERT …DIE…WELT’.
  tt..pag.381……………………….In het NIW van 14.3.1987, stond het verslag van Prof.dr.C.J.Rijnvos : ‘BANCO…AMBROSIANO. Bancair treurspel in Italie. UitgGouda Quint, Arnhem 1986. Isbn 90.600.0457.4 ……..’AARTSBISSCHOP …BETROKKEN…BIJ…BANCAIR…TREURSPEL’ bij Foto staat vermeld…’Het…Vaticaan.,betrokken bij een van de grootste …na-oorlogse- bankschandalen’.
  …….Wat is er toch gebeurd met aartsbisschop Paul C.Marcinkus , de 1.90 meter lange bodyguard van 3 Pausen, vaticaans diplomaat ,organisator van meinige pauselijke reis en van de pauselijke ontmoeting met …..JASSER…ARAFAT? ..De ster v.d.hoge geestelijke die tevens de functie van directeur v.d.Vaticaanse Bank bekleedt,lijkt enigszins verbleekt.,…….Nadat de Italiaanse justitie Vaticaanstad tevergeefs om uitlevering van de wegens fraude en oplichting gezochte aartsbisschop had verzocht, trok het Italiaanse Hof van Cassatie vorige maand het arrestatiebevel tegen Marcinkus en twee van zijn medewerkers in. De onderzoeken worden echter voortgezet . …Oorzaak van dit alles is de ONDERGANG van de Banco Ambrosiano,nu al weer 5 jaar geleden,een van de grootste naoorlogse bankschandalen……………Toen men op 18 Juni ..1982, het lijk van ROBERTO CALVI …,de president-directeur v.d….Banco..Ambrosiano ( BA) opgeknoopt aantrof onder de …Blackfriars Bridge( de brug v.d. zwarte broeders) te LONDEN ,realiseerde men zich pas echt dat er iets goed scheef zat binnen het Italiaanse bankwezen. In eerste instantie hadden vooral de financiele kolommen in Italie bericht over de onderzoeken die de Banca d’Iatalia, de Italiaanse centrale bank,instelde naar de gang van zaken bij de BA. Ingewikkelde kapitaaltransakties en vermelde overtredingen van deviezenbepalingen vermogen meest als niet de gemoederen te verhitten . Dat werd anders in Mei 1981,toen de polite in de villa van een…LICIO ..GELLI…..een ledenlijst van de…’vrijmetselaars’-loge …P2 ..ontdekte,.Tal van vooraanstaande zakenlieden en politici ,onder wie de toenmalige minister van..justitie…,bleken lid te zijn van het gezelschap dat, desnoods via illegale weg,een staat in de staat wilde vormen……..
  …De ontdekking brak menige carriere en leidde tot de val van het Kabinet- Forlani. . Ook de naam van CALVI stond op de lijst,evenals die van zijn zakenrelatie Michele Sindona, een Siciliasnse Bankier die op dat moment een straf wegens fraude in de ..New-Yorkse gevangenis
  uitzat. Het lidmaatschap van de loge was merkwaardig voor de president van Italie’s grootste particuliere ,katholieke bank. Het is katholieken ten strengste verboden ..vrijmetselaar..te zijn.
  En het katholieke karakter v.d…BA staat buiten kijf . …..Ook de arrestaties en de uiteindelijke veroordeling van CALVI door de Milanese rechtbank op 20 juli 1981, waarbij hij schuldig werd be vonden aan..illegale..uitvoer..van..deviezen,waren nieuws,evenals zijn zelfmoordpoging tijdens het voorarrest . Na de uitspraak v.h.vonnis werd CALVI echter op borgtocht vrijgelaten en keerde hij terug als president.. bij de BA. …….Voor de buitenwereld leek de rust teruggekeerd .Tot de dag dat Calvi’s lichaam met een solide zeemansknoop bevestigd aan de Blackfriars Bridge werd ontdekt. Moord of zelf moord? De Londense politie hield het op het laatste . In Italie was men echter overtuigd van moord. Tot op de dag van vandaag weet men het niet. Wat men vrij spoedig wel wist was dat er bij de BA..een moeilijk te verklären gat van…1,4 miljard …Dollar was ontstaan. De dag voor het overlijden van CALVI besloot de raad het bestuur v.d.BA…in een dramatische vergadering zichzelf op te heffen. …………..Prof.dr.C.J. Rijnvos, hoogleraar Algemene economie en openbare financien aan de Etasmusuniversiteit te Rotterdam beperkt zich in zijn boekje Banco Ambrosiano ,Bancair treurspel in Italie ,tot een sobere beschrijving van wat misschien het grootste ,maar zeker het meest kleurrijke bankschandaal van de afgelopen decennia is. …………………Maar hoe sensationeel het verhaal zelf ook is, de meerwaarde van het boekje schuilt vooral in de passages waarin Rijnvos ingaat op de economische en juridische achtergronden v.h.debacle die in de journalistieke verslaggeving onderbelicht zijn gebleven. Een fenomeen dat Rijnvos signaleert in de ONDERGANG van meerdere kredietinstellingen in het zogenaamde tandemverschijnsel.Rijnvos doelt hiermee op de vaak nauwe samenwerking tussen de verantwoordelijke bankier en een bepaalde client. …….Wanneer de kredietverlening op basis van onvoldoende zekerheden plaatsvindt ,de betrokken posten ralatief groot zijn en er ook nog eens een andere dan een puur zakelijke verhouding tussen bankier en client ontstaat,kan een bank gemakkelijk in de gevarenzone raken. …………..Bij de BA was deze tandemwerking wel bijzonder funest. . Gedeeltelijk was dit te wijten aan de grote persoonlijke macht van CALVI. Andere banken kennen wat Rijnvos het vier-ogenprincipe noemt: belangrijkste beslissingen binnen de bank moeten altijd door meerdere personen worden genommen. Zo niet bij de BA . ..CALVI besliste alleen in alle belangrijke aangelegenheden. …Dat maakte de verleiding om over de schreef te gaan wel erg groot. …..Partner van CALVI was..Michele Sindona, een Siciliaans bankier met sterke maffiaconnecties. Zijn gigantische Imperium ging in 1973 ,1974, ten onder door het..faillissement van zijn twee voornaamste banken, ..de Banca Privata Italiana , en..de Franklin National Bank of Long Island. Veroordeeld wegens zwendel belandde Sindona in een ..New-Yorkse cel. Enkele jaren later werd hij aan Italie uitgeleverd waar hij tot levenslang werd veroordeeld wegens medeplichtigheid aan de moord op een wat voortvarende journalist. In Maart 1986 werd Sindona vergiftigd in zijn cel angetroffen,waarschijnlyk zelfmoord. Het is deze zakenman die CALVI de entree in het vaticaan verschaft. .Sindona kende paus Paulus de Zesde goed uit de tijd dat deze nog kardinaal van Milaan was. Ook met Marcinkus, de belangrijkste raadgever v.d.paus en directeur v.d. Vaticaanse bank( het IOR) onderhield hij uitstekende betrekkingen .Het vaticaan participeerde in tal van projecten v.d. ondernemende maffiabaas .Toen Sindona’s Imperium instortte kwam de BA er nog zonder al te veel kleerscheuren af. Het vaticaan moest echter een gevoelige veer laten. De tweede man v.h.IOR..Luigi Mennini belandde in de Italiaanse gevangenis op grond van medeplichtigheid aan de zwendelpraktijken van Sindona. …………..Na de val van Sindona groeide Calvi uit tot de belangrijkste zakenpartner v.h.IOR….Zuidamerikaanse dochters v.d. BA…verstrekten in de loop v.d.jaren zeventig voor…honderden…miljoenen dollars geldleningen aan onduidelijke Panamese Instellingen, CALVI heeft altijd volgehouden dat de leningen zouden zijn gedekt door het IOR.
  Toen de Banca d’Italia in 1981 CALVI het vuur wel erg na aan de schenen legde, was Marcinkus inderdaad bereid zich schriftelijk garant te stellen. voor de Panamese Leningen .Luigi Mennini ,inmiddels weer uit de gevangenisstraf ontslagen, ondertekende de ” letters of patronage”. Later bleek er echter ook een brief van CALVI te bestaan waarin hij het IOR van alle aanspakelijkheid ontsloeg. Zijn de brieven inderdaad een vriendendienst geweest,zo als Marcinkus beweert ,of..is het geld daadwerkelijk naar het vaticaan gegaan? En zo ja, waar is het voor gebruikt?…………..
  Een merkwaardige episode was ook het kortev verblijf van Carlo de Benedetti op de BA. ..De Benedetti die het Olivetticoncern v.d.ondergang redde,werd in November 1981 Vice- president bij de BA . Op dat moment wankelde het Imperium reeds. De onderzoeken v.d. Banca d’Ialia waren in een vergevorderd stadium . CALVI was kort tevoren op borgtocht vrijgelaten.Het was de laatste pogingen zonder overmatig gezichtsverlies de bank te redden. De saneringspoging mislukte echter. Al na twee maanden hield De Benedetti het voor geizen, het lukte hem niet te aarden in de BA- cultuur. Ook de samenwerking met CALVI verliep uiterst moeizaam.Dat De Benedetti ..JOODS is..speelden volgens Rijnvos hierbij geen enkele rol……………HET BOEKJE VAN RIJNVOS is de eerste wat uitgebreider opgezette publikatie over de BANCO Ambrosiano, in Nederland. De voornaamste kritiek op het werk is dat het meer vragen oproep dan het beantwoordt. …Gedeeltelijk is dat een gevolg van het onderwerp, veel zaken in de Ambrosiano-affaire zijn ( nog?). niet opgelost. Toch zou een uitgebreidere behandeling op zijn plaats zijn. Het debacle v.d.BA..was helaas geen randverschijnsel in het economische leven van Italie. Mensen als Sindona,CALVI en Marcinkus waren invloedrijke zakenlieden die het fiancieel- economische klimaat van de jaren zestig en zeventig in Iatalie mede hebben bepaald. Wanneer men dit zeer nabije verleden goed wil begrijpen,kan men niet om de BA- affaire heen<<<<<<>>>>>>fleckie: in de boeken ‘KAROL WOJTYLA, PAUS EN POLTICUS’ van A.KRIMS! Uitg..Onze Tijd / in de Knipscheer , isbn.90.6265.198.4 , ……..en ….’GODS ..WIL..OF..MAFIA’, van DAVID YALLOP, uitg. VAN GENNEP, A’DAM, isbn 90.6012.593.2 , kan men ook e.e.a.’vernemen’ uit deze ‘affaire’!!<<<<<<<

  Like

  • fleckie zegt:

   Adalbert KRIM… op de achterzijde v.h.boek ‘Karol Wojtyla,paus en politicus’,’Door Karol Wojtyla tot paus te kiezen heeft het conclaaf der kardinalen een historische stap gezet,,die vele boeiende vragen opwerpt. . Met uitzonderlijke inzet is deze paus nu. sinds zes jaar bezig het imago van het pausschap te veranderen en de ..directe..invloed..van..de..kerk..op…mens .en….samenleving…te..herstellen. Het model voor zijn programma heeft de voormalige metropoliet van Krakau uit POLEN mee gebracht: een..hechte,straf ..georganiseerde kerk die de mensen in bewogen tijden houvast biedt en duidelijke antwoorden heeft. ….Met een grote ..zendingsdrang…draagt paus Wojtyla zijn maatschappelijk,..moreel ..en…politiek…concept over de hele wereld uit…………Karol Wojtyla — PAUS.&.. POLITICUS…is een grondig gedocumenteerde analyse van dit concept en van de rol die het vaticaan onder de huidige paus in de wereldpolitiek speelt. ‘Precies het juiste antwoord nu de..Heilige.Vader de totale aanval heeft geopend op de bevrijdingstheologie en alles waarvoor zij in LATIJNS-AMERIKA staat,’ schreef een leidende kerkfunctionaris bij het verschijnenvan dit boek in Latijns-AMERIKA. Dat continent,waar het grootste aantal katholieke leeft, ,vorm -naast- POLEN- het zwaartepunt van de reisdlomatieb van Johannes Paulus ll,die door de INTERNATIONAL .HERALD .TRIBUNE..wordt gevierd als ‘de enige leider in het Westen die een coherente strategie voert tegenover het KREMLIN’..<<<<<<<fleckie: men zoeke ook eens op…'OPUS.. DEI'.!, waar ze VOORAL ..( in welke landen) ze ..'AANWEZIG'…zijn<<<<<<>>>>>> op de achterzijde van het boek ‘Gods wil of Mafia?, van D Yallop , staat o.a.vermeld:,’Paus Johannesburg Paulus 1, wilde ingrijpende plannen doorvoeren,met betrekking tot o.a. de…sanering ..van..de..financien van..het..vaticaan, en…de…geboortebeperking. …..Die plannen bedreigden de positie van veel machtige …mannen ……………Zijn dood..na..slechts..33 dagen pontificaat, kwam niet alleen snel maar was ook onverwacht ,ongerijmd,en onverklaard. …………David Yallop’s ..grondige onderzoek levert 6 verdachten van een mogelijke moord op. Alle 6 hadden zowel de mogelijkheden als een motief en hadden al eerder blijk gegeven ..voor…NIETS…terug..te…deinzen……………Een adembenemend boek over het…morele … verbal…van…het…vaticaan. …………….. ‘De GEHEIME MACHT van OPUS DEI” van M.Walsh, uitg. TIRON. Isbn 90.5121.207.0 , is ook wel de moeite waard!

   Like

  • fleckie zegt:

   EW. 24.7 1982. ‘,HET. BELEGGINGSEVANGELIE volgens MARCINCUS
   ‘ Dit keer valt het echt niet meer te verdoezelen : de bank v.h.vaticaan en haar chef, de Amerikaanse aartsbisdchop MARCINCUS, zijn tot over de oren betrokken bij een schandaal dat de Italiaanse bankwereld tot in de wortels bedreigde. Ook internationaal. zijn de echo’s nog lang niet verklonken. Hoe ver en hoe diep gaat de “Vatican Connection?”. ‘Hij is de zoon van een oorspronkelijk Litause. glazenwasser, hij. werd geboren in Cicero, een voorstad van Chicago en heeft als sportieve zestigjarige- hij speelt graag golf- de bijnaam” de Gorilla”. Sinds 1971 is hij de voorzitter v.d. directie. van. het. “INSTITUTO per. Le. Opereren. di. Religione”( IOR) , het Instituut voor Religieuze Werken oftewel de belangrijkste bank van het Vaticaan.: aartsbisschop Paul Marcincus.
   Vanaf het moment dat de Italiaanse president. v.d. Banco Ambrosiano,Roberto Calvi, op 18 juni dood aan een eind touw onder de. Blackfriars Bridge in Londen werd aangetroffen ( moord? zelfmoord?; het is nog steeds niet zeker), is MARCINCUS in het licht v.d.belangstelling komen te staan. Een licht dat de Curie, de leiding van de Moederkerk ,als kiespijn kan missen. omdat zij haar financiele eas graag binnen houdt, zeker indien die was vuil blijkt. De dood van Calvi heeft eerst de Italiaanse financiele en politieke wereld op zijn kop gezet.- Calvi bleek relatie te hebben met..de…..”
   VRIJMETSELAARSLOGE”. P2, die tot doel had de Italiaanse staat omver te werpen– en doet nu hetzelfde met de internationale financiele en religieuze wereld. Want het hart v.d. Chinese puzzel aan problemen rond het ineenstuiken. van. Calvi’s. Banco. Ambrosiano. wordt voorlopig gevormd door de. ” Vatican. Connection”, en in die relatie speelde Paul MARCINCUS bijna zeker een cruciale rol. GOUD. ..
   De Heilige Stoel. en. beleggen. Het begon allemaal met het. VERDRAG. van LATERANEN in 1929’ toe de Katholieke Kerk ophield. met. aanspraak. maken. op de eeuwenlang met zoveel wapengekletter omstreden. pauselijke staten. en van Belito Mussolino. het. equivalent van 200 honderd miljoen gulden voor haar afgestane bezittingen kreeg. Dit geld werd gestopt in. vooral. Italiaanse ondernemingen en. ook. benut voor het spe uleren. in. goud, welke laatste activiteiten M.n. het beginkapitaal. deed. groeien tot f1,25 miljard. in. 1958; in 1979 wetd het geschat op f 3,75 a 5 miljard.
   In 1979 werden door Andrew Greeley, in zijn boek ” The making of The popes” , de jaarlijkse inkomsten v.h. Vaticaan uit investeringen en beleggingen geraamd op f225 miljoen. Los daarvan zorgt nog de ” Sint Pieterspenning” voor inkomsten rond de f25 miljoen ‘jaars, opgebracht door de gelovigen op de ganse aardkloot. Vervolgens ontvangt. VATICAANSTAD. nog entreegeld voor haar musea en uit de verkoop van postzegels: die. zegels brachten tijdens de laatste pauselijke begrafenissen en conclaven in 1978 rond de twee miljoen gulden op. Een voordeel voor het katholieke bankwezen is, dat zijn fiananciele instituten in VATICAANSTAD niet onder jurisdictie v.d. Italiaanse staat , noch van de Italiaanse Nationale Bank vallen. Desalniettemin is er tussen de ” Cita del Vaticano” en Rome. geen. douanecontrole, wat het transporteren van zwart geld richting Sint Pietersplein aanzienlijk vergemakkelijkt. Afgaande op deze min of meer bekende grootheden– er zijn ook onbekende ,zoals uit de affaire Calvi/ MARCINCUS moge blijken– kan het Vaticaan geen buitensporige rijkdom worden verweten; beweerd wordt zelfs dat het de afgelopen jaren op zijn kapitaal heeft moeten interen. Daar komt nog bij,dat dit kapitaal ook nog op andere manieren. is. geslonken. En juist. dat slinken zou de oorzaak. van. marcincus’ capriolen zijn geweest. >>>>>>>>>>>>>>

   Like

 15. Republikein zegt:

  In Ümraniye, Hakan K., who stabbed his wife who had lived separately, began to be prosecuted with aggravated life imprisonment. The images of the moments of the brutal murder of the young mother of 2 child mothers experienced tension in the case of being watched during the downturn. The images show that the unfortunate woman has received a large number of knife strokes and no one is running for help. According to Arzu Kaya from Habertürk News Center, the violent murder that took place in April last month in Ümraniye. At the age of 36, Hakan K. lived separately with his wife, Duygu K., who was 27 years old because of the disagreements between them. Her husband, who saw her husband on the day of entering the hotel with another man, first had a discussion with her husband and then killed a young woman with many knife blows. He was sued for life sentence, aggravated by his “deliberately killing his wife”.

  Like

 16. Colin de Jong zegt:

  Leuk vooruitzicht maar dat snappen we al jaren behalve ons snuggere parlement.

  Like

 17. fleckie zegt:

  Vervolg(… Het beleggingsevengelie volgens M. ). ……. VERLIEZEN…………………Na de tweede Wereldoorlog bleek de klerikale keuze van bedrijven om in deel te nemen niet zo erg briljant. Een aantal grote ging failliet en dat leverde de IOR en de “buitengewone” APSA. ( de Italiaanse afkorting voor de “Administratie van het. Patrimonium van de Heilige Apostel”. die ook aan beleggen. doet, in tegenstelling. tot. de ” gewone” APSA die de begroting van VATICAANSTAD beheert), maar onbekend gebleven verliezen op. …….Dus veranderde de Heilige Stoel van politiek en verschoof zij haar beleggingspakket voor een aanzien
  Ijk deel v.d. Italiaanse industrie. naar. de beurs. en naar de internationale geldmarkten. Tijdens deze manoeuvre kwam Paul MARCINCUS aan het hoofd v.d. IOP te staan, die al met raad en daad wetd bijgestaan door MICHELE SINDONA. Deze bankier leek het onder andere gepast de noden der Kerk- en ook ongetwijfeld ook die van hemzelf- te moeten lenigen met behulp van het op grote schaal speculeren met dollars. ….,,.Dat ging niet goed en in 1974 stortte Sindona’s fianciele circus in,waarin ook de Banca del Gottardo( gecontroleerd door Calvi’s Ambrosiano) de Svirobank in Lugano (51%’IOR) en de Duitse Hetstatt-bank naar de ondergang werden gesleept. Deze klap kostte Marcincus’ IOR naar schatting 150 miljoen gulden.
  Zijn adjunct, Luigi Mennini, moest gedurende die periode zelfs enige tijd in de cel doorbrengen, hangende het onderzoek naar de relatie tussen SINDONA en het Vaticaan. MARCINCUS zelf bleef toen nog buiten schot; zelfs werd beweerd dat hij in deze kwestie door de Curie als zondebok naar voren eas geschoven. In die tijd kon ook al meer dan worden vermoed dat er relaties bestonden tussen SINDONA– die nu in een Amerikaanse gevangenis een straf van 25 jaar uitzit, — en Calvi, de man die zichzelf opwierp als des aartsbisschop volgende redder uit de nu nog grotere fianciele nood. Twee mannen hadden daarover misschien wat meer kunnen vertellen: de directeur v.d. Svirobank en de man die de restanten van Sindona’s imperium mocht liquideren. Maar in de herfst van 1974 overleed Mario Tronconi ( moord?, zelfmoord?) en in de zomer van .1979 wetd het lijk van Giorgio. Ambrosoli. doorboord met pistoolkogels aangetroffen.
  Of het ooit bekend zal worden hoe sterk de banden waren tussen het Instituut voor Religieuze Werken. en de na de dood van Roberto Calvi ineengestorte. Banco Ambrosiano en haar dochters— het grootste. financiele conglomeraat van ITALIE– valt in hoge mate te bezien. Maar dat die relaties er waren, in een nu compromitterende mate, staat vast. En niet alleen vanwege het feit dat Paul MARCINCUS samen met Roberto Calvi de. Ambrosiano. Oversekst. in het. belastingparadijs de Bahama’s leidde. …………………BRIEF…………………Op 31 mei van dit jaar schreef de Ita.iaanse Nationale Bank een brief aan Calvi, waarin zij vroeg naar details omtrent een lening van de Ambrosiano-groep aan banken in. LATYNS-AMERIKA. Deze brief was het begin van een serie gebeurtenissen: het verdwijnen van Calvi op 10 juni, het vervolgens kelderen v.d.aandelen van Ambrosiano op de beurs in Milaan met 30% , het onvermogen v.d. resterende leiding v.d. Onderneming iets te kunnen doen zonder haar directeur, de zelfmoord van Calvi’s secretaresse, de dood van Calvi zelf, en dan nog net vermeden terugtrekking van alle financiele steun aan de groep door de internationale bankwereld, wat Italië’s. kredietwaardigheid voor jaren in gevaar zou hebben gebracht. ………..Wat is er aan de hand met die Latijns-Amerikaanse lening? Het volgende is erover bekend. De moeder van Calvi’s organisatie–Banco Ambrosiano SpA in Milaan– leende samen met haar dochters– Banco Ambrosiano Holding in. LUXEMBURG. en Banco Ambrosiano Overseas. In. NASSAU– 1,4 miljard dollar uit aan weer twee andere eigen vestigingen in. PERU. en. NICARAGUA? De moeder was goed voor de ene helft v.d.lening en de twee dochter voor de andere. De Ambrosiaantjes in. LIMA. en. MANAGUA leenden dit geld vervolgens door aan een aantal in. PANAMA geregistreerde ondernemingen. …………..En dan komt het: De twee Latijns-Amerikaanse Ambrosiano-vestigingen deden dit, nadat zij van Paul Marcincus’ IOR ieder een brief hadden gekregen,een zogeheten ” letter of comfort”‘ waarin werd bevestig dat het IOR direct of indirect de Panamese firma’s controleerde en dat het IOR volledig op de hoogte eas van de leningen die zij wilden aangaan. In hoeverre deze brieven een garantie van het IOR inhouden, wordt nu door juristen uitgezocht…………Wat die Panamezen ,die zich mogen verheugen in namen als Laramie Inc. en. Worldwide. Trading. Inc. vervolgens met dat geld hadden moeten doen,is niet bekend. Zelfs is niemand op de hoogte– behalve op zijn minst MARCINCUS– van de aard van die. ondernemingen. De speculaties hieromtrent zijn, zeker in ITALIE, wild. .De Carriere. della. Sera gaat zover als zou het IOR met dit geld de wapenmarkt zijn opgegaan, om ten behoeve van. ARGENTINIE meer Exocet-raketten te kopen, die het tijdens de. FALKLANDOORLOG. goed kon gebruiken.>>>>>>>>>>>>>>

  Like

 18. fleckie zegt:

  vervolg op Exocet raketten te kopen, die het tijdens de FALKLANDOORLOG goed kon gebruiken.
  …..Maar misschien zit het Italiaanse weekblad Panorama dichter in de buurt met dec veronderstelling, dat het IOP via Panama geprobeerd heeft met van Ambrosiano SpA geleend geld aandelen te kopen in Ambrosiano Holding in LUXEMBURG. Maar waarom? God en Matcincus mogen het weten. ……………….GATEN……………..De Bank van ITALIE heeft de zambrosiano-groep inmiddels voorzien van 3 bewindvoerders en zij hee ook een vangnet in elkaar geboet– gevormd door 6. Italiaanse banken– die het gat van 700 miljoen dollar dat de Ambrosiano SpA achterliet,ten behoeve van de crediteuren te dichten. De bewindvoerders zijn ook in staat geweest de boekhouding. van. NASSAU. en. LUXEMBURG. te bevriezen, nadat een aantal v.d. 250 banken die 400 miljoen dollar. in. Ambrosiano-LUXEMBURG hadden gestoken, deze zaak al in gebreke hadden gesteld. .Of ook het LUXEMBURGSE gat door de Bank van ITALIE zal worden gestopt,valt te bezien, de vestiging daar is geen echte bank en. de. moeder. heeft. haar. leningen nooit gegarandeerd. De LUXEMBURGSE. kwestie wordt in de bankwereld beschouwd als een test van het ” CONCORDAAT. van BAZEL” dat, na het klappen v.d. HErstatt-bank, aanbevelingen biedt. omtrent. de. verantwoordelijkheid. van. Nationale. Banken. in problemen. als deze. .Aartsbisdchop. MARCINCUS. en. de. rest. van. de. leiding. van. het. IOR. staan voorlopig op non- actief. Drie mannen, een Amerikaanse ex-bankier, een Italiaanse industrieel die kennelijk door. het Vaticaan wordt vertrouwd. ,en een Zwitserse oud- bankman zijn nu belast met. ” het onderzoeken van de situatie en het suggereren van advies”. Dat de Heilige Stoel de zaken dit keer serieus wil aanpakken, moge blijken uit het. feit dat deze drie heren direct gaan rapporteren aan kardinaal. Casaroli, de ” minister van Buitenlandse Zaken” van het Vaticaan. .De Bank van Otalie gaat nu proberen zo veel mogelijk geld terug te krijgen. van deze. IOR- beheerders, overwegend wordt dat gezien. als. de. enige. mogelijkheid. om. een. Internationaal. gezichtsverlies. over. ” LUXEMBURG” te voorkomen. En Paul MARCINCUS-die behalve. IOR- chef. ook nog. de. touroperator. en. de. veiligheidschef. van paus. Johannes. Paulus. ll. was – zal als rector van een bejaardenhuis. nog wel eens mogen nadenken over zijn excursies. in de. financiele wereld. Tenzij ” la Santa. Sede”. ook van dit schandaaal weer niets wil leren. PIETER NOUWEN. *~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*

  Like

 19. fleckie zegt:

  “OPUS. DEI”‘ – DE. KRUISVAARDERS. VAN. WOJTYLA! “. auteur Adelbert Krims( Werk. van. God) werd op 2 oktober 1928 in. MADRID opgericht door de Spaanse priester José Maria Escriva de Balaguer y. Albas. De vereniging zou “de gelovigen een nieuwe weg tot heiligmaking in deze wereld openen’ Het doel van Escriva eas dus niet een van de wereld afgekeerde, spirituele orde voor leken te stichten, maar de leden te wapenen voor hun wereldse taken.Daarbij wilde de orde van meet af aan een ” elite” vormen, die echter tegelijkertijd zijn leiding blind zou volgen. Aan deze elitair. en autoritair gestructureerde. organisatie. beantwoordde. een. even strikt autoritaire. en. maatschappelijk. conservatieve. opstelling. naar buiten toe. Geen wonder dus dat Escriva vanaf het allereerste begin een overtuigd aanhanger eas van. generaal. FRANCO en om die reden ook uit de Spaanse republiek vluchtte. Pas na de overwinning van de. fascistische. troepen keerde hij terug naar Madrid. Onder de dictatuur van Franco begon de weergaloze weg omhoog van Opus DEI. In 1941 sprak de aartsbisschop van Madrid de kerkelijke approbatie uit over de orde. Binnen enkele jaren bezetten de leden van de orde. talrijke. centrale. posten. ,vooral binnen de ECONOMIE, de. POLITIEK! De. MEDIA ! en de. universiteiten. In 1954 verleende Franco de stichter v.d.orde een van de hoogste Spaanse onderscheidingen, en in de eindfase van de Spaanse dictatuur waren 10. van de 19 ministers lid van OPUS. DEI.
  Vanaf de Tweede Wereldoorlog breidde de katholieke geheime bond haar activiteiten uit over de hele weteld. Daarom wetd het hoofdbureau in 1947 van Madrid naar Rome overgeplaatst. In 1950 verkreeg de organisatie van. PIUS Xll. , die zeer positief stond tegeover Opus DEI, officiele kerkrechtelijke erkenning als ‘seculier instituut’. Onder Johannes XXlll. en Paulus. Vl. werd Escriva echter geremd in zijn ambities om een ‘bisdom zonder territorium, in het kerkelijk recht een ‘prelatuur op persoonlijke titel’, te verkrijgen. Frederico. Alessandrini, perschef van Paulus Vl, verklaarde : ‘ Opus DEI, dat is een soort vrijmetselaardij, dat zijn mensen die vanuit het verborgene aan de touwtjes der macht willen trekken. Wij hebben geen hoge dunk van hen”.
  De pauselijke scepsis deed echter geen breuk aan de verdere opwaartse beweging van Pos DEI.
  Vooral in. LATYNS-AMERIKA. veroverde zij een beslissende invloed op de politieke ontwikkeling. …In. CHILI. bijvoorbeeld speelden leden van Opus DEI een belangrijke rol bij de val van. de tegering- ALLENDE.: de orde controleerde de leidende oppositiekrant van het land, EL. MERCURIO, en ook de leider van de EXTREEM- rechtse organisatie. Patria y. Libertad, die na dec geslaagde staatsgreep de opdracht kreeg een nieuwe grondwet te schrijven, eas lid van Opus DEI. Ook vele economische adviseurs van het CHILEENSE. . FASCISME. zijn lid van de orde. In ARGENTINIE. kregen leden van Opus DEI na de militaire staatsgreep van 28 juni 1966 leidende posities in handen, en in COLUMBIA, PERU. en. VENEZUELA. staan talrijke massamedia en universiteiten onderv controle van de orde.
  In 1979 lichtte Opus DEI voor het eerst een tipje van de sluier die haar bedekte op. ‘Overeenkomstig de eerbiedwaardige raad van de Heilige Vader’ overhandigde zij op 23 april 1979 een memorandum azn kardinaal Baggio, voorzitter v.d, congregatie voor de bisschoppen. Volgens dat memorandum beschikt de organisatie over 73.745 leden uit 87 landen, waarvan 2%! priester is. Haar leden werken op 479 universiteiten en hoge scholen op alle vijf continenten, zitten in de redacties van 604 kranten en tijdschriften, in 52 televisie-en radiostations, 38 persagentschappen en publiciteitsbureaus en 12 filmproduktieen distributiefirma’s.
  Over de directe economische en politieke zeggenschap werden geen gegevens verstrekt; maar men weet dat leden van Opus DEI zitting hebben in talrijke regeringen en parlementen en dat zij controle uitoefenen over machtige banken en INDUSTRIECONCERNS.( pag.293+294. uit het boek van Adalbert Krims, uitg. Onze Tijd/ in de Knipscheer, .90.6265.198.4 . ……..++… op 3.8.2016 op ejbron, onder. ‘ schandaal’ , pag 143 van dit boek. Uit hoofdstuk. ‘ De paus in Midden-Amerika’.*~*~*~*~*~*~*~

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s