Nigel Farage: “Theresa May moet weg” om Brexit te redden

Screenshot_150

(Door: Michael van der Galien – Vertaling: “Wachteres”)

De voormalige leider van de UKIP en van Brexit, Nigel Farage, heeft het vertrouwen verloren in het vermogen van Theresa May om het Verenigd Koninkrijk uit de EU te leiden. Farage is van mening dat de premier zo zwak is dat ze uiteindelijk gedwongen zal worden om nieuwe verkiezingen te organiseren, wat ongetwijfeld zal resulteren in een overwinning voor “de volkomen onbenullige en gevaarlijk ijdele Jeremy Corbyn”.

Dat is duidelijk het scenario waar de EU naar streeft. Volgens Farage lijkt het erop dat de EU-“president” Jean-Claude Juncker en zijn vrienden hebben berekend, dat als mevrouw May het nog een tijdje in Downing Street kan blijven volhouden, zij als steeds zwakker zal worden beschouwd, waardoor de kans op vroege algemene verkiezingen groter wordt”.

“In een dergelijke peiling”, vervolgt Farage, “moeten Juncker en Co. hopen dat ze de zekerheid krijgen van een door de Labour-partij geleide coalitie, waardoor het VK in de interne markt en in de douane-unie blijft”.

Dat is de reden waarom Theresa May weg moet. Veel – zo niet de meeste – conservatieve parlementsleden beschouwen May als een zwakke en weinig inspirerende leider. Zij vrezen dat een leiderschapsverkiezing de partij zal verzwakken en zal resulteren in nieuwe vroege verkiezingen. Dat is mogelijk. Waar we echter zeker van kunnen zijn, is dat May zal moeten oproepen tot vervroegde verkiezingen als ze hiermee doorgaat. De Labour-partij van Jeremy Corbyn blijft stijgen in de peilingen, terwijl de Britse kiezers weinig tot geen vertrouwen meer hebben in de capaciteiten van May om het VK met succes uit de Europese Unie te leiden. Zoals Farage zegt: “De geloofwaardigheid en competentie van de Tory-partij zullen snel wegebben”.

Als dat gebeurt – nee, wanneer dat gebeurt – zal Brexit niet alleen niet plaats vinden (Corbyn zal eenvoudigweg de resultaten van het referendum van dit jaar negeren), maar Groot-Brittannië zal ook opnieuw worden bestuurd door echte, overtuigde en gepassioneerde socialisten. Want dat is wat Corbyn is – een hardcore socialist, geen ‘sociaaldemocraat’.

Daarom heeft Farage terecht deze mening: “Het is tijd voor Tory-parlementsleden om het risico te nemen waarvan ze in hun hart weten dat ze dat moeten nemen” en om het leiderschap van May te betwisten. Vervang haar door iemand die Brexit daadwerkelijk ondersteunt en erin gelooft en die het kan opnemen tegen de persoonlijkheidscultus van Corbyn.

Bron:
https://pjmedia.com
Door: Michael van der Galien

Vertaald uit het Engels door:
“Wachteres”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

h/t “Vederso”

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EUSSR, gezond realisme, Groot-Brittannië, Nigel Farage. Bookmark de permalink .

15 reacties op Nigel Farage: “Theresa May moet weg” om Brexit te redden

 1. Statler & Waldorf zegt:

  Mirrors on the ceiling
  The pink champagne on ice
  And she said “We are all just prisoners here, of our own device”
  And in the master’s chambers
  They gathered for the feast
  They stab it with their steely knives
  But they just can’t kill the beast

  Last thing I remember
  I was running for the door
  I had to find the passage back to the place I was before
  “Relax, ” said the night man
  “We are programmed to receive
  You can check-out any time you like
  But you can never leave!”

  Like

 2. Mario Schettini zegt:

  Wat is het verschil tussen een hardcore socialist en een sociaal democraat? Mijn ervaring is dat als in een titel of naam het woord democratie of democratisch voorkomt, je verdomd goed moet opletten dat de ‘D’ van democratisch, niet de ‘D’ van dictatuur is. Overigens is er wat mij betreft, geen verschil tussen een hardcore socialist en een democratische socialist. Het is allemaal brandhout.

  Liked by 1 persoon

 3. Theresa Geissler zegt:

  Tja, nou….May al dan niet weg, vervroegde verkiezingen of niet, Brexit of geen Brexit….Je vraagt je af, wat het uiteindelijk uitmaakt, want in alle gevallen blijft GB even zo vrolijk zitten met die hele moslim-populatie, nu reeds zó erg, dat bepaalde voorsteden finaal zijn dichtgeslibt met baardapen-in-djellaba en wandelende tenten, omdat Nigel en z’n UKIP dáár toevallig niets aan wensen te doen, evenmin als al die anderen, met uitzondering van “For Britain.”
  Dus wat schieten ze uiteindelijk op met dat pathetische ge-orakel? Niet veel, vrees ik.

  Liked by 1 persoon

  • Wachteres zegt:

   `Net als GB zullen we eerst uit de EU moeten, Theresa, willen we, wat de islam betreft, ook maar iets bereiken.

   Blijven we in de EU dan weten we zeker dat miljoenen Afrikanen onze landen zullen [blijven] binnenstromen.

   En Brexit heeft GB in elk geval aan Farage te danken, Laten whopen dat de Britten na Brexit – als het nog doorgaat – ik vind de situatie zorgwekkend – op For Britain zullen gaan stemmen.

   In elk geval kunnen ze een vrije keuze maken, als ze uit de dictatuur van de EU zijn.

   Liked by 1 persoon

   • Theresa Geissler zegt:

    Hebben ze dan per sé eerst die Brexit nodig om op For Britain te kunnen stemmen?
    Het spijt me wel, Wachteres; ik mag de Britten graag: Ik vind ze aardig, reëel, goed te volgen -qua moderne architectuur bv. lijkt het land zelfs verdómd veel op het onze – cultureel hoogstaand en qua muziek en humor niet te overtreffen, maar op één punt begrijp ik ze absoluut níet, merk ik steeds duidelijker, en dat is: Hoe je nu toch in Godsnaam langzamerhand zó tot je nek in de fundamentalistische moslims kunt zitten, dat je voorsteden er zwart van zien, dat ze je ronduit provoceren en beledigen met hun haatmarsen, dat je regelrecht te maken hebt met de meest weerzinwekkende situaties als die Rotherham-zaak en meer van die uitwassen en dat je desondanks nóg van mening bent, dat je ze geen strobreed in de weg mag leggen en net moet doen, alsof het er gewoon bijhoort, dat je zelfs niet met goed fatsoen op een partij mag stemmen, die er metterdaad wat aan wil dóen, omdat j i j dan automatisch fout zit en niet dat soort, dat dagelijks provoceert en intimideert….?
    En zeg niet, dat dat bij ons hetzelfde is, want in GB is het waarachtig nog wel een graadje erger, ook al qua aanslagen.
    Ik snap bij God niet, dat ze, ná dat allemaal ondervonden te hebben, nóg niet als de dónder hun toevlucht bij Paul Weston, en nu ook Anne-Marie Waters zoeken, Brexit of geen Brexit!
    De Britten hebben immers zo sterk hun nationale trots? Nu, ik moet bekennen, dat ik er op dit punt geen syllabe van merk: Als dhimmi’s gedragen ze zich, doodgewoon!
    De moslimfundamentalisten in Nederland hebben over het algemeen minder middelen om te provoceren, doordat ze de voertaal hier minder goed beheersen dan hun Britse broeders het Engels. Verder houden ze zich hier naar verhouding verdacht koest, misschien omdat ze ons land tot uitvalshaven hebben bestemd. Je zou bijna wensen, dat ze zich net zo opstelden als in GB, want ik heb een bruin vermoeden, dat er hier in dát geval wel wat meer ogen open zouden gaan en dat Wilders dan binnen de kortste keren dubbel zoveel kiezers zou hebben als nu: Bepaalde dingen pikken de Nederlanders toch ècht niet. Maar de Britten dus wèl. Onbegrijpelijk!
    Ik sta erbij en ik kijk er naar. Snappen doe ik het niet.

    Like

 4. Mirjam zegt:

  Vervang haar door Nigel Farage.

  Like

  • Wachteres zegt:

   Ja @Mirjam, was dat maar geen droom. Nigel Farage zou heel geschikt zijn. Je hebt voor een revolutie nu eenmaal mensen nodig die anderen – en het hele land – kunnen motiveren.

   GB is jarenlang in elk opzicht gehersenpoeld door links en krijg dat er maar eens uit.

   Trouwens, @Theresa, er zijn ook genoeg Britten die hun ogen wel open hebben. We hebben met verschillende mensen politieke gesprekken gehad waaruit dat bleek, maar blijkbaar zit de meerderheid nog onder de linkse deken van ‘niet kunnen/willen zien, niet willen horen en je kunt beter zwijgen’.

   Veel ouderen zijn ook ongelukkig met het Engeland waarin zij moeten leven.

   Like

 5. Wachteres zegt:

  https://www.volkskrant.nl/buitenland/dankzij-may-zijn-op-enkele-radicalen-na-alle-britten-voorlopig-content-met-het-brexit-akkoord~a4544268/

  Dankzij May zijn, op enkele radicalen na, alle Britten voorlopig content met het Brexit-akkoord
  Hoe Theresa May achter de schermen weet te schitteren.

  Tja, de Volkskrant heeft zo zijn eigen opvattingen. Nigel Farage, de schrijver van dit artikel en wij behoren tot die ‘enkele radicalen’.

  Like

 6. Wachteres zegt:

  Soeren Kern schreef er in 2013 al over:

  https://ejbron.wordpress.com/2013/01/26/de-immigratie-wordt-in-groot-brittannie-als-het-grootste-probleem-gezien/

  De immigratie wordt in Groot-Brittannië als het grootste probleem gezien
  Geplaatst op 26 januari 2013

  Er zijn ongeveer 863.000 mensen illegaal in Groot-Brittannië, van wie 604.000 (70%) in Londen wonen. Volgens een stroom van nieuwe enquêtes en onderzoeksrapporten over de huidige stand van zaken in Groot-Brittannië zien de Britten de immigratie als het grootste probleem voor hun samenleving. Bij elkaar genomen benadrukken de gegevens de groeiende kloof tussen de opvattingen van de Britse kiezers, die steeds sceptischer over de ongecontroleerde immigratie worden en de gevaarlijke tweedeling die daardoor in hun samenleving wordt gecreëerd, en die van de regerende elite die het land bestuurt, van wie velen zich blijven inzetten voor het denkbeeld van het bouwen aan een multiculturele samenleving.

  Like

 7. Republikein zegt:

  THE BRITISH MONARCHY AND THE COMMITTEE OF 300 (AS OF SEPTEMBER 2016)
  CURRENT MONARCH AND SUPREME LEADER OF THE NWO: Queen Elizabeth II
  https://terragermania.com/2017/12/09/illuminati-leak-full-list-of-secret-society-members-names-exposed/
  Willem-Alexander – Prince of Orange commissioned by Theresa Geissler, Tistochwat and others.

  Like

 8. Wachteres zegt:

  https://nos.nl/artikel/2206850-theresa-may-wacht-in-eigen-land-nog-een-harde-brexit-strijd.html

  Theresa May wacht in eigen land nog een harde brexit-strijd

  Op vrijdag kon ze, na drie dagen waarin de druk op haar steeds verder opliep, toch nog een succes presenteren. De doorbraak in de brexit-onderhandelingen was niet alleen cruciaal voor het brexit-proces zelf, maar ook voor haar eigen positie.

  Maar hoewel May dit weekend even op adem kan komen, staat de volgende stevige strijd alweer voor de deur. Nog voor Kerst wil de regering het eens worden over wat voor soort handelsrelatie de Britten met Europa willen. Hoewel het inmiddels 18 maanden na het referendum is, heeft de regering nog altijd geen helder antwoord op de vraag: hoe moet het leven er na de brexit uitzien? Daarover zijn de ministers het totaal niet eens.

  Het luidruchtige brexit-kamp

  Er zijn twee kampen: de minister van financiën Hammond, minister van binnenlandse zaken Rudd en de de facto vice-premier Green pleiten allemaal voor een zo zacht mogelijke brexit. Een scheiding waarin de Britten zoveel mogelijk banden met de EU behouden en heel dicht aan schurken tegen de interne markt.

  Maar er is ook het luidruchtige brexit-kamp in de regering, met de ministers Johnson (buitenlandse zaken), Gove (milieu), Fox (internationale handel) en Davis (brexit-zaken). Zij willen een harde brexit, waarin zo min mogelijk EU-regels worden overgenomen en met een definitief vertrek uit de interne markt. Alleen dan kunnen ze hun brexit-droom verwezenlijken: af van het vrije verkeer van personen en af van bemoeizuchtige EU-wetgeving.

  Like

 9. Jan zegt:

  EU Will Demand UK Keep Open Borders Until 2021 in Forthcoming Trade Talks

  The UK is facing renewed demands from the European Union (EU) to keep borders open to mass migration until 2021, the end of the so-called Brexit ‘transition period.’

  The Brexit deal agreed by Prime Minister Theresa May last week proposes a “cut-off date” of March 2019, exactly two years after Article 50 was triggered.

  However, EU documents show EU negotiators are plotting to demand an extra two years of uncontrolled European migration in the next stage of negotiations focused on trade.

  http://www.breitbart.com/london/2017/12/13/eu-plots-to-demand-uk-open-borders-until-2021-in-forthcoming-trade-talks/

  Like

 10. Jan zegt:

  Elite in GB verbiedt Trump Farage te ontmoeten

  GB, een fascistische staat.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s