Christendom is tot folklore verkommerd

Screenshot_85

(Vertaling: E.J. Bron)

De Duits-joodse historicus Michael Wolffsohn beklaagt dat kerkvertegenwoordigers zich steeds vaker met de politiek bemoeien, dat de Evangelische Kerk van Duitsland (EKD) zich vaak “als de verlengde rood-groene arm” zou positioneren, terwijl in Duitsland tegelijkertijd een ontkerstening zou plaatsvinden.

Die Freie Welt

De Duits-joodse historicus en publicist Michael Wolffsohn heeft in de “Schwäbische Zeitung” duidelijke kritiek op de vertegenwoordigers van de evangelische en de katholieke kerk. Hij waarschuwt ervoor dat men kerkvertegenwoordigers eraan zou moeten herinneren dat “politici beter op de politieke piano zouden kunnen spelen dan zij.”

“Ze moeten vreselijk oppassen de hemel niet uit het oog te verliezen”, zei Wolffsohn gericht tegen de kerken. Men zou daar vaak vergeten dat “politiek opium voor de religie is”. De politieke competitie kunnen de kerken alleen maar verliezen, vooral wanneer de EKD zichzelf “niet zelden als de verlengde rood-groene arm beschouwt”.

De 70-jarige beklaagt dat Duitsland min of meer een “heidenenrepubliek” zou zijn geworden. In het land zou religieuze onwetendheid heersen. Het christendom zou “grotendeels verkommerd zijn tot folklore”. Nog slechts een minderheid van de christenen zou weten waarom Kerstmis, Pasen en Pinksteren gevierd worden. en wat überhaupt Advent zou betekenen.

Men zou hier in een ontkerstende samenleving leven. De meerderheid van de Duitsers zou religieus “veeleer analfabetisch” zijn. Een troost voor de bekennende of niet meer bekennende christenen is dat hun joodse broeders en zusters buiten Israël geen duit rijker aan kennis of religieuzer zijn.

Tegelijkertijd zou het aantal moslims in Duitsland toenemen, waarvan de meerderheid “gelovig tot diepgelovig” is. Zij kennen hun religie in ieder geval letterlijk. Christenen, die echter hun eigen religie niet kennen, zouden met hen geen interreligieuze dialoog kunnen voeren.

Wolffssohn bekritiseert ook het gedrag, toen meer dan een jaar geleden de katholieke kardinaal Marx en de raadsvoorzitter van de EKD Bedford-Strohm Jeruzalem bezochten. Zij vonden bijzonder brave gasten te zijn door allebei op de Tempelberg van de moslims en bij de Klaagmuur van de Joden hun kruisen af te doen.

Over deze daad schudt de historicus zijn hoofd: “De hoogste vertegenwoordigers van het Duitse christendom zien uit zichzelf af van hét christelijke symbool. Hoe kunnen ze dan verwachten dat hun gemeenten hun christendom serieuzer nemen en offensiever vertegenwoordigen dan hun meerderen?”

Bron:
www.freiewelt.net

Vertaling:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Christendom, Duitsland, Linkse Kerk, Religie, Rotzakken, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

14 reacties op Christendom is tot folklore verkommerd

 1. Tistochwat zegt:

  Tegelijkertijd zou het aantal moslims in Duitsland toenemen, waarvan de meerderheid “gelovig tot diepgelovig” is. Zij kennen hun religie in ieder geval letterlijk. Christenen, die echter hun eigen religie niet kennen, zouden met hen geen interreligieuze dialoog kunnen voeren.

  Niemand kan welke dialoog dan ook aangaan met een mohammedaan, ook (nep)christenen niet.
  De mohammedaan die zogenaamd een ‘dialoog’ met je wil voeren, doet aan taqiyya.
  IK VERTROUW GEEN ENKELE MOHAMMEDAAN WANT ZE HOLLEN A L L E M A A L ACHTER DEZELFDE WREDE KORAN AAN!

  En in die schurftige koran staat dat elke niet-mohammedaan afgeslacht moet worden!

  Aan allen die deze site voor het eerst bezoeken en die dit lezen: OPEN JE OGEN EN DENK NA!!!
  DENK ZELF NA!

  Like

 2. Kampers Rene zegt:

  Dus Jezus Is nu een folklore figuur geworden ,dan is idem de Paus kardinalen en heel die troep tot de meest Christelijk dorpspastoor ……folklore…..zoals bij ons in Antwerpen met half vasten een gekende groep De vuil Janetten (homo.’s), dat is ook folklore.

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Leuk verhaal.
   Meneer Wolffsohn beschrijft objectief wat er aan de gang is maar niet hoe het komt.
   De dienaren van de Kerk van God op aarde hebben God en de gelovigen al héél lang geleden verraden om voor zichzelf een belangrijke positie binnen de kerk te verwezenlijken, en niet te vergeten die gecombineerd met véél geld en macht natuurlijk.
   De Kerk kon dat spel eeuwen lang voortzetten, maar na de verlichting was dat over.
   De Kerk was toen al gedoemd te verdwijnen.
   Nu de Kerk niet alléén haar beginselen verraden heeft, maar ook openlijk kiest voor haar en onze doodsvijand, is het ’n kwestie van nog enkele jaren en zal ze definitief ten onder gaan in het vuur en de rook van de revolutie…
   Voorlopig zal ze nog gebruik kunnen maken van de angst van het volk voor de islam en het geweld, maar als het eenmaal zo ver is zal de Kerk zichzelf verraden en zal elke gelovige zich met walging van die homoseksuele/ pederastische organisatie afkeren.

   Geliked door 2 people

 3. Trucker zegt:

  Zweden geen commentaar nodig, o toch één lijntje:

  mainstream weet van niks

  In Gothenburgh (eerste video) waren de daders “gemaskerde mannen/jongeren”, drie aanhoudingen verricht, wie het zijn ???? misschien de Kerstman en zijn helpers…
  Dit is het enige uit het rijtje dat het nieuws haalde, hoe zou dat toch komen dat mainstream zo weinig weergeeft (retorische vraag).


  Like

 4. Hovawart zegt:

  Nederland zal waarschijnlijk binnen twee decennia verworden tot een met het “religieuze” gezag verbonden vorstendom, het Koninkrijk der Nederlanden zal eveneens een folkloristische status krijgen om opkomend nationalisme, de Franse Revolutie en de eenwording van Duitsland met omliggende lidstaten binnen het hosanna van de EU.
  “de Nederlander bestaat niet” waarvan akte.

  Geliked door 1 persoon

 5. Republikein zegt:

  Het feest van het licht is wel erg letterlijk opgepakt.

  De Californische brandweer zal er aan moeten wennen dat straks ook met Kerst nog bosbranden geblust moeten worden. “Dit is het nieuwe normaal,” denkt de gouverneur van de Amerikaanse staat, Jerry Brown. Deze week zijn 800 huizen verwoest, hebben 200.000 mensen hun huis moeten verlaten en is er zeker een dode gevallen.

  https://nos.nl/artikel/2206826-gouverneur-californie-noemt-bosbranden-met-kerst-het-nieuwe-normaal.html

  Ik denk er het mijne van!

  Geliked door 1 persoon

 6. Patriot 2.0 zegt:

  Dan had de vorige paus dus gelijk: we moeten terug naar de basis, het sacrale. Het politieke is voor de politiek.
  Bodar zegt het enigszins schertsend: in de Kerk moet je bidden, niet over politiek en maatschappij leuteren. M.i. heeft hij gelijk.

  Like

  • Marlies zegt:

   De vorige paus was ook niet “kosher” maar had dat terug naar de basis goed gezien. Het zou de enige manier geweest zijn om nog iets van de kudde over te houden. Franciscus Diablo snijdt à la isis de levensader af, hoe toepasselijk.

   Like

 7. Charles Martel zegt:

  Het is de definiteve ondergang van het avondland. Binnen 10 jaar Syrische burgeroorlog in Europa en wij zullen verliezen.

  Like

 8. ReaGluurder zegt:

  BREEK;
  Kon je op wachten; Ernstig steekincident Busstation Yerushalayim!

  Like

 9. Paul Cock zegt:

  Of de Muslims hun geloof zo goed kennen durf ik te betwijfelen. Ze denken echt dat hun Mohamed een doodbrave man was, ofwel kunnen ze inderdaad zeer goed liegen. De kerk, met de nieuwe paus op kop, is warme broodjes aan het bakken met de “religie van de vrede”. Willen ze samen weer weer de vroegere machtspositie van de godsdienst in de maatschappij terug veroveren? Nu dan sluiten ze een pakt met de spreekwoordelijke duivel.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s