CRISIS in de Eurozone: Italië heeft een schokkend plan om “de euro te VERLATEN” – en de ECB “gaat akkoord”

Screenshot_168.png

(Door: Camilla Tominey – Vertaling: “Wachteres”)

ITALIË beraamt in het geheim plannen om de euro te omzeilen en een parallelle valuta te introduceren. 

In een maatregel die in de EU de vrees voor een “Italexit” zal doen ontbranden, steunen drie van de politieke partijen van het land de invoering van “Fiscale Kredietbewijzen” als een alternatief voor de euro. Het complexe plan heeft de goedkeuring van de Europese Centrale Bank. Een van de partijen die het plan steunt, is Forza Italia van Silvio Berlusconi, die een verbazingwekkende comeback in de peilingen beleefde.

Express

De bekendmaking komt als Martin Schulz, de leider van de sociaaldemocratische partij van Duitsland, die wordt getipt om de plaatsvervanger van bondskanselier Angela Merkel te worden, vorige week opriep om tegen 2025 tot de oprichting van een Verenigde Staten van Europa te komen.

De certificaten, bekend als CCF’s, geven werknemers en bedrijven belastingvoordelen waardoor het inkomen en de productiviteit worden opgevoerd. Hoewel het geen wettige betaalmiddelen zijn, kan iedereen ze gebruiken om de belasting te betalen, overheidsdiensten te kopen of ze in te ruilen voor goederen of euro’s.

Volgens een rapport van de Globale Analist GEFIRA: “Het is zeer waarschijnlijk dat commerciële exploitanten, zoals winkels, CCF’s zullen accepteren als een alternatief voor de euro”.

“Ze kunnen worden gebruikt als een parallelle valuta”

Het onafhankelijk lid van het Europese Parlement, Diane James, zei: “Als Italië erin slaagt de eenheidsmunt te verlaten, is het slechts een kwestie van tijd totdat het formeel de EU verlaat en het hele kaartenhuis instort”.

Bron:
www.express.co.uk
Door: Camilla Tominey

Vertaald uit het Engels door:
“Wachteres”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

h/t “Vederso”

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in ECB, Eurocrisis, EUSSR, Italië. Bookmark de permalink .

39 reacties op CRISIS in de Eurozone: Italië heeft een schokkend plan om “de euro te VERLATEN” – en de ECB “gaat akkoord”

 1. trebor2110 zegt:

  Exitalia klint beter dan Italexit

  Geliked door 1 persoon

 2. Statler & Waldorf zegt:

  Sfortunatamente.

  Arrivederci !!

  Geliked door 1 persoon

  • Mario Schettini zegt:

   Perche sfortunatamente? In contrario! Saro molto felice. Statler etc zegt: helaas. Mijn antwoord: hoezo helaas? Integendeel! Il ben hier erg blij mee.

   Like

   • Statler & Waldorf zegt:

    ironie
    de ironie zelfst.naamw. (v.) Uitspraak: [iroˈni] keer dat je spottend het tegendeel zegt van wat je meent ironie van het lot (toeval dat iets juist niet zo gebeurt als je hoopte) © Kernerman Dictionaries.

    Like

 3. Petra DeBoer zegt:

  De Euro is een bom onder de EU en elke regering die zich niet voorbereid op een eigen munt is super dom bezig. De muntunie zal ontploffen en ook al doet Rutte nog zo zijn best, om de landen die hoge staatsschulden hebben hervormingen door te laten voeren, het zal niet lukken. De mentaliteit in de zuidelijke landen is heel anders dan in Nederland of Duitsland. Daarnaast is bijvoorbeeld Frankrijk socialistisch en de mensen daar accepteren geen hervormingen want dat betekent minder overheid en dat wil het socialisme niet. Zolang met name Nederland en Duitsland maar blijft betalen aan deze landen bestaat de muntunie maar zoals bekend protesteren de Duitsers en Nederlanders want ze willen niet hard werken voor landen waarvan de burgers liever lui dan moe zijn.

  Op naar de florijn oftewel de gulden want de euro is ten dode opgeschreven en ik mag het lijden dat de EU dan ook valt. Terug naar de EEG.

  Geliked door 3 people

  • tippelaar zegt:

   Beste Petra, we werken al heel hard om al de mee-eters aan de kost te houden die hier, op hun luie rug liggend, in onze huurhuizen liggen en in door ons betaalde bedden hun door ons betaalde roes uit liggen te slapen. Daar kunnen we de Italianen en de fransen nog even niet bij hebben, pS. Frankrijk is de meest gevaarlijke. Macron wil heel graag de verenigde staten van Europa. Hij wil alle schulden van alle eu.landen op een hoop gooien en zeggen dat dit de schulden zijn van alle eu.landen die dus moeten meebetalen aan de aflossing. Dus ook de landen zoals duitsland en nederland, die geen schulden hadden en ze dan wel hebben.

   Geliked door 1 persoon

   • Petra DeBoer zegt:

    @Tippelaar, dat klopt dat we al heel hard werken om uitvreters te onderhouden en wat Macron wil heb ik meegekregen maar de Duitsers en de Nederlanders willen dat niet.
    De Nederlanders zijn de grootste netto betalers per inwoner aan de EU en Duitsland betaald dan wel meer omdat ze meer inwoners hebben maar betalen dus per inwoner minder dan Nederland. De geluiden uit Duitsland zijn ook dat ze niet hard willen werken voor de zuidelijke lidstaten.

    Duitsland en Nederland hebben wel staatsschulden maar niet in de orde van grote zoals de zuidelijke lidstaten. Hoe je het ook wend of keert, de euro is ten dode opgeschreven want je krijgt het niet voor elkaar dat de zuidelijke landen dezelfde arbeidsinzet zullen krijgen als in Duitsland en Nederland. Italië en Frankrijk zijn socialistisch en dat betekent sowieso al armoede voor iedereen. Daarnaast moeten de regeringen van de zuidelijke lidstaten hervormen en bij elke hervorming staan de Fransen al op de barricaden.

    Macron loopt als een schoothondje achter Merkel aan want de oplossing voor hun staatsschulden moet bij Merkel vandaan komen, en natuurlijk Nederland, maar dat gaat hem niet worden want dat betekend armoede voor ons om de anderen overeind te houden. Het zijn naast de Nederlanders vooral ook de Duitsers die al het geld terug willen van de Grieken. Er staan momenteel allemaal banken op omvallen in bijvoorbeeld Italië, en als die vallen dan valt er nog veel meer. Wat ons als kredietcrisis is verkocht was gewoon het gevolg van de euro. De volgende euro crisis zit er aan te komen.

    Geliked door 1 persoon

 4. Pietersen zegt:

  Het is te hopen dat de boel instort, maar hoe red ik mijn gespaarde kapitaaltje…Iemand een idee ?

  Geliked door 1 persoon

  • Statler & Waldorf zegt:

   Bitcoin?
   Nah ……

   Geliked door 1 persoon

   • Harry zegt:

    Nou , Statler & Waldorf ,

    Als we, toen de bitcoin kwam allemaal een paar duizend van die dingen gekocht hadden ,
    Zaten we hier nu als een miljonairsclubje te zemelen tegen elkaar , met dikke sigaren en whisky .
    Ik dacht ook dat het een luchtbel was , net als die kettingbrieven van weleer .

    Stom , stom , stom !
    Een enorm gemiste kans !
    Nu zijn die dingen wel erg duur inmiddels , maar je zou je ingelegde geld nog wel kunnen verveelvoudigen .
    Maar ook totaal verliezen .
    Wanneer doe je het goed ?
    Lastig , hoor !

    Bij mij om de hoek zat een halve zachte cafetariahouder .
    Hij heeft al zijn spaargeld in bitcoins gestopt .
    Hij is nu miljonair !
    Zie maar hoe raar het kan lopen .

    Like

   • Peter zegt:

    De Bitcion is te duur, maar er is een alternatief: Je kunt de Gulden nemen als cryptomunt. Zie https://gulden.com/nl/
    Deze munt is nog goedkoop ca 7,5 eurocent en alles werk veel sneller als bij andere crypto´s. binnen twee uurtjes is alles werkend.

    Geliked door 1 persoon

   • Statler & Waldorf zegt:

    @Harry
    Bitcoin is niet net zoiets als een kettingbrief?
    Bitcoin is juist niks meer of minder dan een kettingbrief!
    In crypto vorm.
    Een aandeel van bijv. de AEX heeft een achterliggende waarde, derivaten min of meer ook.
    Een Bitcoin of variant daarvan is verzonnen geld.
    Zou mij niks verbazen als de Bitcoin een door Amerikaanse banken of de ECB uitgevonden crypto is i.p.v. door de heer ‘Nagamoto’.

    Geliked door 1 persoon

   • tjonge zegt:

    @harry,
    en dan te bedenken dat ik ergens in 2010 meer dan 200 bitcoins had gekocht, ze waren toen iets van 2 of 3 euro de stuk.
    toen werden er ineens van die bitcoin”banken” gehackt en leeg gestolen en heb toen alles voor dezelfde prijs gauw verkocht.
    de bitcoin is nu waard; 1 BTC = €13,962.35.
    .
    had ik ze nu nog gehad dan had ik nu 2.792.470 euro gehad, oftewel, bijna 3 miljoen !
    oeps, foutje, maar helaas, telaat 😦

    Like

  • Drs.P. zegt:

   Stenen kopen.

   Like

   • Statler & Waldorf zegt:

    Maar dan wel in een Visegrad-land.

    Geliked door 2 people

   • tjonge zegt:

    vastgoed kon wel eens slecht aflopen als the shit the fan hits door heel europa !
    ik ben verre van een “prepper” of zelfvoorzienend, maar een stukje land met kassen erop en zaden en goede wapens gaan misschien in de toekomst veel belangrijker worden.
    .
    stenen en goud kun je niet eten……en voedsel zal je moeten verdedigen, vandaar wapens….

    Geliked door 1 persoon

   • Pietersen zegt:

    Je bedoelt glimmers, diamanten en smaragden ?

    Like

  • Daan Kranenburg zegt:

   Kan maar zo nepnieuws zijn! Italië blijft in de euro of niet. ECB gaat daar nooit mee akkoord is hun bestaanrecht. Afwachten maar.

   Like

  • Mario Schettini zegt:

   Niemand die het weet. Probeer om zilver en goud te kopen. Munten (kleine waarden) kunt u altijd, in tijden van nood, inwisselen. Echter koopt u de munten ergens in het buitenland. Als u in NL koopt, dan wordt de overheid geïnformeerd. Volgens een wet uit 1976? heeft de overheid het recht om al het zilver en goud in uw bezit, te confisceren. Ook in Duitsland is dat weldra het geval. Een wet – die in het geheim wordt voorbereid – wordt als hamerstuk behandeld en is ook Duitsland niet veilig meer.

   Like

   • Pietersen zegt:

    Waarom hebben ze hier dan ook geen goudautomaten zoals in de rijke oliestaatjes. Dan kun je zo een reep goud trekken en geen haan die ernaar kraait.
    Goud kopen met een beleggingssrekening is erg duur helaas, munten in het buitenland of uberhaupt niet gecertificeerd goud kopen,is vragen om moeilijkheden ivm neppers e.d.

    Like

  • Wachteres zegt:

   Zal ik je mijn bankrekening geven? Dan zorg ik er wel voor. 🙂

   Geliked door 3 people

  • Q zegt:

   Contant uit de muur halen met kleine hoeveelheden tegelijk. Max. € 1.000,- per keer. Dat beleggen in edele metalen en contant te betalen. In de munthandel doet een mooie zilveren gulden € 4,- en een mooie zilveren knaak € 10,- . De minder mooie munten opkopen die zijn goedkoper, er bestaan zelfs handelshuizen die minder mooi Nederlands zilvergeld per kilo verkopen. En er zijn ook goud en zilverbaren te koop in fysieke winkels. Een ounce goud gaat rond de € 1.200,-
   Geen papieren spoor achterlaten wat u met uw gepinde geld gedaan hebt, Grote Broer ziet u !

   En dus ook niet 8 weken lang 3 keer per week bij dezelfde handel € 1.000,- uitgeven dan doen ze alsnog een melding MOT.
   In tijden van nood verbiedt de overheid het bezit ervan namelijk gewoon. Kunt u het inleveren en krijgt u er Zim $ voor terug.

   Like

  • tippelaar zegt:

   sommigen zeggen “goud kopen “. Of leg een voorraad koper in je kelder, dat blijft niet alleen waardevast maar wordt alleen maar meer waard. Laat je niet verleiden tot beleggen want daar worden alleen de banken beter van en de staat. Cash geld is ook geen optie want bij de grote crash is het eurobiljet nog niet van waarde om de er open haardrmee aan te steken. Misschien Bitcoins? Wie het weet mag het zeggen.

   Geliked door 1 persoon

  • Tistochwat zegt:

   @ Pietersen 10 december 2017 om 21:40

   Vraag het aan de ‘oranjes’ en andere ‘koninklijken’ der aarde. Die hebben de meest vindingrijke ideetjes voor het ‘in stand houden van het familiekapitaal’.
   Wij belastingslaven zijn altijd de pineut en kunnen op elk door de ‘overheid’ gewenst moment bestolen worden.

   Like

   • Pietersen zegt:

    Er staan ons nog nare tijden te wachten. Van iedere burger wordt een financieel profiel aangelegd, daarom is de roverheid straks precies op de hoogte wat iemand aan geld of goederen zou moeten bezitten. Als je te weinig hebt opgebouwd binnen dat profiel moet je op het matje komen want dan verberg je iets. Omgekeerd als je teveel hebt is het ook niet goed.

    Like

   • tippelaar zegt:

    Tistochwat, deze gezalfde lieden hebben de poen om zich door zeer gehaaide advocaten van kwade zaken te laten bijstaan in het financiële oerwoud van beleggingen en belastingontduiking en witwassen van crimineel kapitaal. En voor die belastingontduiking is een mooi woord bedacht, namelijk “belastingontwijking”. Dat komt op hetzelfde neer maar het klinkt niet zo crimineel. Gelet op de feiten dat de groten der aarde net zo slecht, of zelfs nog slechter zijn dan jan kloot die elke dag in weer en wind met de broodtrommel achterop de bagagedrager, naar zijn werk trapt, heb ik voor NIEMAND van de boven mij gestelden, enig respect, sterker nog, daar heb ik minachting voor. Deze lieden, stelen, bedriegen, liegen, moorden, hoeren en snoeren en verkopen zelfs hun eigen moeder, voor hun financiëel belang. Af en toe gaat de beerput open en dan komt er een stank uit die adelijke- en koninklijke beerputten, dat het lijkt alsof er lijken liggen te rotten. Ooit wel eens een rottend lijk geroken? Nou, dat is een lucht die vergeet je nooit meer. Iemand met een zweempje van zo’n lucht om zich heen, moet je mijden als de pest. Wat wel opvalt is dat deze zogenaamde rijke stinkerds (dat zijn ze letterlijk), menen dat zij recht hebben op respect. Toen ik de 2e kamer bezocht in den Haag, rook ik een beetje die lijkenlucht. Bleek dat Pechtold 30 meter van mij af in de gang stond te praten met iemand van de VVD. Ik ben brakend naar buiten gegaan.

    Geliked door 1 persoon

   • Tistochwat zegt:

    @ tippelaar 11 december 2017 om 17:06

    Wat wel opvalt is dat deze zogenaamde rijke stinkerds (dat zijn ze letterlijk), menen dat zij recht hebben op respect.

    Het toppunt van arrogantie is dat je de bak kan indraaien als je de ‘oranjes’ beledigt. ‘Majesteitsschennis’ noemt men dat. Heel brutaal van die ‘gezalfden’ als je bedenkt dat ze van uw en mijn geld onderhouden wensen te worden.
    Het is toch te bespottelijk voor woorden dat hun paleizen op onze kosten o.a. verwarmd moeten worden, terwijl óns wordt geadviseerd om de thermostaat ‘een graadje lager te zetten’ en binnen een extra trui aan te trekken. Dan kunnen wij zogenaamd wat geld besparen en minder ‘CO2 uitstoten’, MY ASS!
    En móchten we al in staat zijn om ergens geld op te besparen, dan verzint Mark Rutte wel iets anders om ons te beroven.
    BAH!

    Geliked door 1 persoon

   • Tistochwat zegt:

    Wat wel opvalt is dat deze zogenaamde rijke stinkerds (dat zijn ze letterlijk), menen dat zij recht hebben op respect.

    moet zijn:

    Wat wel opvalt is dat deze zogenaamde rijke stinkerds (dat zijn ze letterlijk), menen dat zij recht hebben op respect.

    Like

 5. Rookmelder zegt:

  Aanvulling op een oud liedje van Doe Maar: Laat maar ploffen dan, het komt er toch wel van…

  Like

 6. Mirjam zegt:

  De afbraak van de EU is begonnen. Als de munt valt, dan is alles nog maar rijstpapier. Het scheurt uit elkaar. Het is er nooit geweest, een verenigd Europa en het zal er ook nooit komen. Dan God. Als de EU er niet was geweest, waren die onlusten tussen Amerika, Rusland en het Midden-Oosten ook nooit zo geëscaleerd. Waren de grenzen niet open en de hele wereld niet hier. Alles wat er de afgelopen tijd is gebeurd, was een bewustwording proces. En dat had iedereen nodig. De stroom is nu op gang en mensen weten nu ook meer waar het naar toe gaat. Ze passen ervoor. De tegenzin wordt steeds groter en de wereld moeheid ook. Was de wereld maar zoals hij eens was. Zonder al die rotzooi en zeik.

  Geliked door 1 persoon

 7. Cleo zegt:

  Hopelijk trekt Italie het hele Euro-kaartenhuis hiermee onderuit! Weg met die opgelegde nep-valuta en zo spoedig mogelijk terug naar de nationale Nederlandse valuta, de gulden!

  LET OP Die verrotte Rutte heeft onze Munt (waar onze guldens vroeger werden geslagen in Utrecht) al verkocht, want ‘het klootjesvolk’ (typisch VVD-jargon) zou eens op een lumineus idee kunnen komen….

  RUTTE IS EEN LANDVERRADER! Tot midden 1800 plaatsten ze dit soort lieden op het schavot!

  Geliked door 4 people

 8. Kampers Rene zegt:

  Ik heb al meer dan 12 jaar de EU verlaten en heb er geen spijt van , integendeel

  Geliked door 2 people

 9. R.Kroonenberg zegt:

  Dit is op Jasterke's kwijt-zonder-spijtsite herblogden reageerde:
  serieus…

  Like

 10. Guardiacivil zegt:

  Ik blijf bij m,n bitcoins.
  Groeien als kool.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s