De teloorgang van het christendom . . .

Screenshot_165

(Door: “Henk V.”)

De atheïsten onder ons zouden daarop kunnen reageren met de vraag: ”Nou, wat dan nog?” Het antwoord daarop is dat het karakter van onze westerse cultuur gedurende vele eeuwen vanuit twee inspiratiebronnen is ontstaan: het christendom en het humanisme. Onze cultuur heeft zich over de wereld verbreid en velen geïnspireerd. Deze gemengde cultuur is zeer weldadig voor de mensen. gebleken. In het christendom bevinden zich via het Oude Testament ook Joodse elementen. Het christendom en het Jodendom zijn in principe onafscheidelijk, omdat het christelijke denken zich heeft ontwikkeld vanuit het Joodse denken. Tast men het christelijke karakter van een land aan, dan komt ook het Jodendom automatisch onder grote druk te staan. Dat zien we nu op grote schaal gebeuren.

In de loop der tijden hebben zich in christelijk Europa vele duels tussen de stromingen voorgedaan, bijvoorbeeld Rooms katholicisme tegenover het Protestantisme en in beide richtingen ook : modernisme tegenover orthodoxie! Uit deze conflicten over geloofsopvattingen ontstonden gewoonlijk ook nieuwe richtingen, waarin het christelijke geloof als het ware weer nieuw leven werd ingeblazen. Wat wij nu echter overal in Europa zien gebeuren, valt volledig buiten de cyclus die ik net beschreef.

Hier is geen sprake meer van afbraak gevolgd door vernieuwing, maar grondige afbraak van de godsdienst door middel van totale uitholling van de christelijke ideeënwereld van binnenuit. De christelijke terminologie wordt nog wel wat gehanteerd, maar de betekenis ervan is radicaal veranderd.

Ik heb regelmatig gewezen op de allesverwoestende kracht van de ultralinkse denktank, de Frankfurter Schule. Deze strategie die de bedenkers ervan voor ogen hadden, zag men voor het eerst in werking tijdens de roemruchte jaren-60 van de vorige eeuw. Geen enkele westerse maatschappij was daarop mentaal voorbereid! Alle sectoren van de samenleving kregen ermee te maken en sinds de jaren-60 is niets meer hetzelfde. In de jaren-60 hield de oude maatschappij op te bestaan. De Frankfurter Schule beoogde dan ook geen evolutie in het denken, maar een linkse revolutie die een greep deed op de gedachtewereld van ieder mens!

Al onze overheden van nu zijn geïnfecteerd door de bacteriën van het Frankfurter Schule denken. Nagenoeg alle partijen in de Tweede Kamer zijn ermee besmet en vanuit die besmette geesteswereld gedraagt men zich meer en meer irrationeel, warrig en als het om inzicht gaat: totaal wazig. Onze overheid heeft de greep op de realiteit al lang verloren.

Niemand had in de gaten dat het linkse denken een enorme greep deed naar het denken en wij weten het: wie het denken van de mensen controleert, controleert de toekomst van de samenleving.

In de greep naar het denken gebruikten de ‘’Frankfurters’’ een doodsimpel principe: je moet ALLE heersende opvattingen over de intermenselijke verhoudingen op het persoonlijke vlak en in het maatschappelijke verkeer ONDERMIJNEN, ter discussie stellen, indien nodig: belachelijk maken, om deze – wanneer ze hun kracht hebben verloren – allemaal te vervangen door alles relativerende opvattingen. Deze linkse strategie beoogde dus chaos, anarchie, norm- en zedeloosheid, want alleen op die manier raakt de oorspronkelijk evenwichtige en goed functionerende maatschappij haar samenbindende kracht kwijt. Chaos is troef!

En terwijl de chaos het Westen verzwakt, wordt onophoudelijk de geest van de mensenmassa’s in slaap gehouden door vormen van “positief getint vermaak” die de mens geruststellen en laat wegdoezelen in het zalige besef dat het zo slecht nog niet gaat met ons.

En ieder die nu nog in een opvoedingssituatie verkeert, mag zich – zonder dat men dat beseft!- volledig gelijkgeschakeld in het denken verheugen over de positief getinte, linkse toekomstverwachtingen die onophoudelijk aan de lerende mens worden verstrekt!! Zo is bijvoorbeeld de opheffing van de natiestaat heel goed, want zo voorkom je onderlinge RUZIES, OORLOGEN en GEWELD ( en, zeg nu zelf, zoiets komt dan ook nergens voor in de EU!? . . .) De linkse opvoeders verkondigen onophoudelijk dat wij een steeds wijder wordende wereld van totale verbroedering tegemoet gaan. ( Het “volkslied” van de EU spreekt niet voor niets van “Alle Menschen werden Brüder”… Uiteindelijk moet ieder GOED LINKS OPGELEIDE persoon inzien dat de EU er MOET komen.

Aan deze onduldbare vorm van gelijkschakeling van mensen moet dan ook een einde komen wanneer wij nog een kans op een normaal leven willen krijgen.

De rol van de kerken is  – op dit moment – hierbij helaas niet meer van gewicht, omdat ook in de theologische opleidingen het marxistisch denken het onderricht in de Bijbelse opvattingen heeft geïnfiltreerd. Veel kerkleiders prediken gewoon linkse opvattingen en daarmee maken zij zichzelf en hun kerkgenootschap volledig overbodig. Ik twijfel er niet aan of de uitgetreden kerkmensen zullen zich wel weer vinden in meer christo-centrische kerken, maar de invloed die zij dan zullen hebben kan ik nog niet overzien.

Door:
“Henk V.”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Weg met ons!", Christendom, cultuurrelativisme. Bookmark de permalink .

49 reacties op De teloorgang van het christendom . . .

 1. Patriot 2.0 zegt:

  De islam is, hoewel “ouderwets”, in zekere zin WEL een eenheid, en wij hebben onze wortels verwaarloosd, en hebben voor plat vermaak gekozen en zijn verzwakt. Niet zo vreemd dat we niet op kunnen tegen de islam…

  Geliked door 3 people

  • tjonge zegt:

   “Niet zo vreemd dat we niet op kunnen tegen de islam”
   .
   de islam ontleent zijn “kracht en eenheid” aan dreigementen, chantage en groepsdruk, oftewel, eerwraak wegens slecht gedrag, zuuraanvallen bij slecht gedrag, in elkaar getrapt worden bij slecht gedrag of de ultieme straf de doodstraf bij willen uittreden….
   de islam heeft niks te maken met de betekenis van een vreedzame religie…

   Geliked door 2 people

   • tjonge zegt:

    nog vergeten,
    daar waar de westerse mens is geleerd om aan geboortebeperking te doen want slecht voor onze planeet en gemiddeld minder dan 2 kindjes per gezin maakt doet de islam aan veelwijverij en zoveel mogelijk islamietjes fokken……
    .
    punt 1 op de wereldagenda zou het steriliseren van de islamiet moeten zijn en tevens 90% naar de maan afschieten….

    Geliked door 1 persoon

   • Patriot 2.0 zegt:

    Ik zeg ook niet dat die eenheid iets positiefs is….

    Like

   • tjonge zegt:

    “eenheid” onder dwang beste patriot….

    Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Dat is wèl wat défaitistisch: We kunnen ook onze wil om in vrijheid te leven tot een nieuwe eenheid ontwikkelen en het daarmee opnemen tegen de islam.
   Hoofdzaak is daarbij, dat je hún eenheid pertinent blijft afwijzen: Niets positiefs er in gaan zien.Zodra de gedachte zich opdringt dat “de islam in zekere zin wèl een eenheid is, dient men zich te realiseren, waar die eenheid toe léidt.
   Orthodoxe gelovigen uit de ‘biblebelt’ hebben ook af en toe de neiging, om moslims in gunstige zin te vergelijken met atheïsten onder het motto: “Moslims geloven tenminste nog wát.”Fout: Ze zouden moeten redeneren: “Moslims geloven het verkeerde (vanwege de verkeerde gevolgen, die het heeft) En dat is erger dan niets geloven.”

   Geliked door 2 people

   • Patriot 2.0 zegt:

    Ik herhaal: ik zeg niet dat die eenheid iets positiefs is.

    Like

   • Pieter G zegt:

    Kleine correctie over “niets geloven”
    Als je niet zo gevoelig bent voor onbewezen fantasieën wat godenwerelden zijn, betekent het niet dat je “niets geloofd” Je kan wel in veel meer dingen geloven dan de goedgelovige goden naloper. En met recht van spreken. Omdat je veel meer echte kennis bezit. Dus je geloof is gebaseerd op bewijs!
    En daar draait het om.
    Overigens hebben de meeste goden gelovigen eigen favoriete goden of “hun” god waardoor ze net als atheïsten alle andere goden(En er zijn er nogal wat door alle jaren heen) afwijzen. Elk geloof lijkt me wel met afstand beter voor de mensheid dan de islam als meest wrede vorm van agressie wat een mens zichzelf en zijn medemens kan aandoen.
    De teloorgang van het christendom is een vanzelfsprekend proces ten gevolge van kennisvermeerdering.
    Dat proces lijkt geheel aan de islam voorbij te gaan.
    Ook in het onderwijs regeert de angst.
    Hoe vertel je de “leergierige islam” (kinderen) dat de wereld niet plat is en ook niet in het middelpunt van het universum staat, maar ergens in een uithoek van de melkweg waar Allah toch echt niets mee te maken heeft zonder een mes in je rug te hoeven verwachten.
    Een homo normaal is en vrouwen eigenlijk meer rechten hebben dan het aanrecht en kaarsrecht. Dat we gedeelde voorouders hebben met alle zoogdieren te beginnen met de bonobo en chimpansee, die op een enkel gen na aan ons verwant zijn, en als je verder teruggaat gedeelde voorouders met al het leven op deze planeet.
    Waarom weten moslims dit niet?
    En waarom wordt deze basiskennis niet al bij wijze van spreken bij kleuters gegeven als een vanzelfsprekendheid in onze o zo moderne samenleving?
    Angst? Angst om echte kennis door te geven omdat een onzinnig geloof meer waarde heeft voor de kindergeest?
    Persoonlijk vind ik elk onzinnig godengeloof aan een kind opdringen een vorm van kindermishandeling. Maar er is wel een verschil in hoe het gebeurd en wat het eindresultaat is.

    Geliked door 2 people

  • Marlies zegt:

   Die “eenheid” van de islam bestaat uit dodelijke angst om het er niet mee eens te zijn en dat te uiten. De consequenties zijn niet mis. Welke moslim weet exact wat er in de koran staat; wie sluit de cultureel opgelegde gebruiken uit en leeft vanuit de basis?
   Toen ’s zondags in de christelijke gebedshuizen nog werd gepredikt over doem en verderfenis als straf voor de “zondige” mens, waren die gebedshuizen óók nog vol.

   Like

  • mahoog zegt:

   Ook ik en mijn ega deden volop mee met dit plat vermaak van alles mag niets moet,dit lijde dan ook naar een scheiding.Gelukkig daarna Europa verlaten en onder die marxistische invloed vandaan gekomen.Zie tot heden vrij scherp als realist zijnde.Van de oude en ook jongere familieleden krijg ik regelmatig te horen dat ik niet spoor……goed mee te leven .

   Geliked door 1 persoon

  • Rookmelder zegt:

   @Patriot, “in zekere zin WEL een eenheid” ? Ja, als het om uitmoorden van christenen en ongelovigen en het haten van Joden gaat wel, maar daar houdt het ook mee op, denk aan de strijd tussen de soennieten en de sjiieten. Tevens generaliseer je wel met wij, ik voel me daar zeker niet op aangesproken !

   Geliked door 1 persoon

  • Petra DeBoer zegt:

   Er is helemaal geen eenheid onder de moslims. Ze vechten elkaar de tent uit want soennieten en sjiieten moeten elkaar niet en die strijd is al vanaf het begin van de islam gaande. Daarnaast zijn er nog steeds stammenoorlogen onder moslims. De alawieten en alevieten liggen altijd onder vuur en wahabieten willen dat alle soennieten wahabiet/salafi worden. Moslims zeggen ook zelf dat er onderling geen eenheid is.
   Als je alles een beetje volgt dan zie je gelijk de strijd tussen alle verschillende moslims. Zijn het niet de Erdogan aanhangers die tegen de Koerden zijn dan zijn ze wel tegen andere moslims.

   Geliked door 1 persoon

  • john van antwerpen zegt:

   Aan Statler en Waldorf; John drinkt geen oude klare, ik haat harddrugs.

   De mens is altijd een onsamenhangend zooitje geweest met zijn
   sektarisch denken, groepen, ideologiegeilheid en zeker dat smartphone-
   beeldschermfetisjisme. Er moeten meer wifi vrije cafe,s komen.
   Waarop de obers hun eigen junks uit kunnen lachen.
   De staat braakt haar gal uit en ze noemen haar dagblad.
   (Nietzsche; also sprach Zaroaster)
   Wat is er eigenlijk mis met onsamenhangendheid ?
   Vast Frans Kafka niet gelezen. Joodse humor 2.0 !!!!!!!!!!
   Iedereen moet Kafka lezen, dan worden we allemaal samenhangend.

   Geliked door 1 persoon

 2. Bob Fleumer zegt:

  Toch jammer dat wij niet echt in staat zijn gebleken om een universele humanitaire filosofie te ontwikkelen die al die primitieve geloven overbodig maakt. Een filosofie die open staat voor groei en nieuwe inzichten zonder dogma’s die achterhaald zijn door de evolutionaire ontwikkeling van de mens. Ook het christendom is gebaseerd op uitsluiting van anders denkende net als de islam en bijna alle andere religies. Laat ons vrije mensen worden met vertrouwen in onze eigen gedachten en gevoelens en laat de liefde koning kraaien over het geleuter van oude starre denkbeelden.

  Like

 3. Patriot 2.0 zegt:

  De combinatie Jodendom (Rechtvaardigheid) en Christendom (Liefde, Genade),
  blijf ik groots vinden.

  Geliked door 1 persoon

 4. williaan zegt:

  De islam is geen eenheid, het is meer sterk dictatoriaal, meedogenloos onderdrukkend en alles vernietigend, zelfs hun eigen roets, geschiedenis en cultuur. Zij lopen daar door zeker 1000 jaar achter vergeleken bij de westerse culturen en religieen
  in vele islamitische landen wordt een broek bij vrouwen als een obsceen kledingstuk beschouwd. Volgens mensenrechtenactivisten worden ieder jaar tienduizenden vrouwen gearresteerd en gegeseld voor dergelijk ‘onfatsoenlijk gedrag’.

  Geliked door 1 persoon

 5. john van antwerpen zegt:

  Patiot 2.0 is stomdronken; de moslims elimineren elkaar voortdurend, hoezo eenheid.
  Het waren de Katholieken die de moslim,s in Europa buiten de deur hielden.
  En het ware de Calvinisten die riepen; Liever Turks dan paaps.
  En over plat vermaak gesproken; moslim,s kijken ook voetbal.
  Het ECHTE vermaak komt wel, daar ben ik niet bang voor.
  Die MOAB was slechts een opwarmertje.
  En als wij onze wortels verwaarloosd hebben waarom geloven wij dan in de wetenschap ?
  De renaissance en Verlichting zijn onze wortels die deels Joods Christelijke elementen
  overgenomen hebben. De bijbel is ook oneigentijds en er staat 1000 keer meer in
  in wat psychologen elkaar wijs maken. Zo is het maar net…..

  Like

  • Patriot 2.0 zegt:

   Reken maar dat ze wel 1 zijn, als ze een gezamenlijke tegenstander hebben…

   Like

   • john van antwerpen zegt:

    De Russisch orthodoxe kerk heeft al gezegd dat het een Heilige oorlog is.
    Onder ons patriotten is eenheid. Maar patriot 2.0. heeft wel een punt over onze zwakte.
    Teveel collaborateurs in onze eigen kringen. Maar als we terugkijken naar het naziverleden. Het is zeer goed mogelijk dat die geallieerde eenheid er toch komt.
    Helaas zijn teveel van onze eigen mensen begiftigd met het bewustzijn van de slaap.
    Gelukkig hebben wij veel betere wapens en …..sluipkennis.
    O.k. ik ben veel te optimistisch over de oplossing.
    Maar dat 1 macht over allen gaat heersen, dat is nog nooit gebeurt.
    Wat ze in Birma kunnen kunnen wij ook. Ik bedoel…Oost Europa.

    Geliked door 1 persoon

   • Petra DeBoer zegt:

    @Patriot 2.0, ze zullen nooit één zijn, ook niet als de soennieten de sjiieten allemaal uit zouden roeien of omgekeerd.

    Like

   • Asgard zegt:

    Reken er maar op als Links wakker word en ziet dat rechts al die tijd gelijk heeft gehad dan zal alles wat Links Europees is het besef hebben en ook aan 1 kant staan met rechts, de mossels die gaan op de vlucht dat is zeker!!

    Like

   • Statler & Waldorf zegt:

    Dat klopt.
    Alle ongelovigen zijn de tegenstanders en dus vormen alle islamieten wel degelijk een blok.
    Los van de onderlinge strijd.
    En John heeft zelf wat onsamenhangende info bij elkaar geraapt onder het genot van een oude klare …….
    Cheers John!

    Like

 6. R.Kroonenberg zegt:

  Dit is op Jasterke's kwijt-zonder-spijtsite herblogden reageerde:
  .
  Chapeau weer Henk, hoe amper te aanvaarden uiteraard
  we blijven mensen die ’t niet lukt onszelf ooit te ontstijgen
  zo machteloos bij alles wat steeds méér gaat dreigen
  en zijn ’t begrip “ontwikkelden” domweg niet waard !

  Geliked door 3 people

 7. edwin vissers zegt:

  Hebreeën 10:26-29 “Wanneer we willens en wetens blijven zondigen nadat we de waarheid hebben leren kennen, is er geen enkel offer voor de zonden meer mogelijk, en kunnen we niet anders dan huiverend wachten op het oordeel en op het vuur dat de tegenstanders gretig zal verslinden. Voor wie de wet van Mozes naast zich neerlegt is er geen pardon; wanneer er ten minste twee getuigen een verklaring tegen hem afleggen, moet hij sterven. Hoeveel zwaarder zal dan de straf niet zijn, denkt u, voor wie de Zoon van God vertrapt, het bloed van het verbond ontheiligt – terwijl hij erdoor geheiligd is – en de Geest van de genade veracht?”

  Like

 8. Rob zegt:

  Henk V ’s artikel sluit eigenlijk naadloos aan, op een vraaggesprek wat ik met dhr van Wijk, de oprichter van het Sint Nicolaas Genootschap mocht hebben. Het is helemaal in het Afrikaans maar hopelijk toch te begrijpen: http://afrikanervolksparty.org/index.php/media/160-artikels/5842-sinterklaas-fees-opnuut-geteiken.html

  Like

 9. Ik heb jaren in kerken rondgehangen. Diensten bijgewoond. Vele jaren. Er mocht geen kwaad woord over de islam of moslims gezegd, geuit worden. Want dan was je verkeerd bezig en verloochende je Jezus. Die immers liefde had en zeer goed was voor de Samaritaanse vrouw en dan werd er ook nog de barmhartige Samaritaan erbij gehaald. En dan werd er nog gezegd dat God van alle mensen hield… dus ook van vreemdelingen. Ik was geschokt maar achteraf zeer blij met Pim Fortuyn en aanhangers. Naar wat tegenstribbelen werden mijn ogen geopend en ben ik toch volkomen rechts geworden!!!

  Geliked door 3 people

 10. Anna zegt:

  De nieuwe religie is SPORT en het eindeloze geleuter over voetbal op TV.

  Geliked door 2 people

 11. hendrikush zegt:

  Henk, je illustratie is slecht gekozen.
  De mohammedanen zullen het gebruiken om ons ook aan het kruis te nagelen.

  Like

 12. Aegolius cs zegt:

  **In de greep naar het denken gebruikten de ‘’Frankfurters’’ een doodsimpel principe: je moet ALLE heersende opvattingen over de intermenselijke verhoudingen op het persoonlijke vlak en in het maatschappelijke verkeer ONDERMIJNEN**

  Sterk verwoord, Henk V.
  Het eeuwenoude Christelijk-Joods Europees bestuurgezag (…), met uitzondering van Luther (Duitsland) met als dieptepunt de Holocaust, probeer ik me voor te stellen waarom juist de Frankfurter Schule de “bestuurlijk” geachte mens te ontdoen van geloof, dat voor hen dé levensleidraad zou moeten zijn. Het humanisme ontkennend? Zelfs in de meest primitieve samenlevingen golden de elementaire regels als het voornoemde humanisme.
  Waarom zouden we alhier behoefte hebben aan anarchie? Om het bestuur de mogelijkheid te bieden, ons het Christendom te ontnemen en de islam als bestuursvorm te introduceren? Is dat de overweging bijv. Merkel en de EU?
  En waarom zijn wij inmiddels zo ontgroeid van het bestuurlijk Rome waaraan we geen intermenselijke behoefte als leidraad hebben en ondanks de wetenschappelijke inspanningen van de Frankfurter Schule, het de islam als individu nimmer zal kunnen bereiken?

  Like

 13. Henk.V zegt:

  ”Waarom zouden we alhier behoefte hebben aan anarchie? Om het bestuur de mogelijkheid te bieden, ons het Christendom te ontnemen en de islam als bestuursvorm te introduceren?”

  Ja, dat is precies waar de EU en Merkel op uit zijn, Aegolius.

  Geliked door 2 people

 14. Taljaard zegt:

  @Taljaard is een insider, zoals de webmaster van mij weet.
  Alle theologische faculteiten aan de Nederlandse rijksuniversiteiten zijn in de jaren `80-`90 van de vorige eeuw overgenomen door culturele marxisten. In Groningen en Nijmegen verliep de linkse coup zonder noemenswaardige weerstand. In Leiden en Amsterdam (VU) werden meer orthodox christelijke docenten er uit gezuiverd door na hun emeritaat (pensioen) linksen voor hen in de plaats te zetten.
  Alleen aan de theologische faculteit van Utrecht bleef een klein contingent van hoogleraren van traditioneel gereformeerde snit koppig standhouden, daarbij gesteund door het gereformeerde deel van de nu ter ziele gegane Nederlandse Hervormde Kerk. Maar na de kerkfusie in 2004 en de vorming van de PKN (cultureel marxistische staatskerk) heeft men ter bestraffing deze oudste theologische faculteit van Nederland na 370 jaar opgeheven. En wat ze daarvan konden gebruiken overgeheveld naar het linkse indoctrinatiecentrum voor de PKN in Kampen.

  Geliked door 1 persoon

  • Petra DeBoer zegt:

   @Taljaard, diep triest en deze info wist ik niet maar vroeg het me wel af hoe het kan dat kerken links zijn geworden want ik kom soms zaken tegen waarvan ik denkt: “Hoe bestaat het”. De kerken en christenen van de gereformeerde en hervormde kerk waren voorheen altijd centrum rechts. Bedankt voor deze info.

   Like

   • Taljaard zegt:

    De ergste verraders en linkse intriganten waren prof. dr. C.J. Menken-Bekius (bijgenaamd ”Echidna”), prof. dr. G.J. Immink, die samen met ”Echidna” Menken en onder het mom van confessionaliteit de deur wagenwijd openzette voor cultureel marxistische drek uit de menswetenschappen. En dr. De Leede, (rector van het seminarie, die met zijn intriges en machinaties de kerkelijke opleiding uitzuiverde van al te kritische kandidaat-predikanten en studenten.

    Wie aangaf naar de Hersteld Hervormden over te gaan werd door hem en zijn cronies op het seminarie met rust gelaten, want daar zouden ze in de nieuw te vormen PKN toch geen last van hebben. Maar wee je gereformeerde gebeente wanneer je aangaf ondanks dat toch in de PKN te willen blijven. Die jongens, en ook enkele meiden, werden middels een regelrechte psycho-terreur geestelijk kapot gemaakt en verder op alle mogelijke manieren de voet dwars gezet.

    Ook gevestigde gemeentepredikanten waren niet veilig.
    Daar zorgde dr. Plaisier (nomen non nomen est!) in de synode wel voor.
    Je werd gewoon weggepest, of er werden via de classes intriges tegen je opgestart, geruchten en verdachtmakingen in de wereld gebracht, etc..
    En het functioneren werd je op termijn hoe dan ook onmogelijk gemaakt.
    Heel ”christelijk” allemaal.

    De Nederlandse Hervormde Kerk moest en zou worden gesloopt en onder auspicien van een aan de EU en het cultureel marxisme onderworpen overheid en elite worden geplaatst. Opdat er vanuit de grootste protestante kerk in Nederland nooit en te nimmer enige kritiek op het overheidsbeleid zou voortkomen. Geen tweede Abraham Kuijper of Hendrik de Cock! Want dat was hun schrikbeeld.

    Like

  • Henk.V zegt:

   Dan is de toestand in de kerken nog erger dan ik al vermoedde, Taljaard, juist omdat ik er nog van uitging dat vanuit de orthodoxe christelijke hoek in de politiek ( de SGP,) nog blijvend tegengas tegen de afschuwelijke verlinksing van onze samenleving kon worden verwacht
   Ik begrijp nu dat er wordt geprobeerd alle vormen van christelijke orthodoxie in Nederland volledig dood te laten bloeden. Zoiets hoeft niet perse zo bedreigend uit te pakken als het klinkt, tenminste wanneer ouders van kinderen die dagelijks de kans lopen op school links gehersenspoeld te worden, hun taak als opvoeder thuis goed inschatten en met hun kinderen in de huiselijke kring doornemen wat hun ideologisch op die dag werd voorgehouden.
   Ik denk dat het geven van noodzakelijk tegengas een blijvende taak van iedere ouder wordt.

   Ik besef heel goed dat op deze voortreffelijke site in de strijd voor het behoud van onze vrijheid beslist niet door iedereen vanuit ideologisch uitgangspunt bezien, gelijk wordt gedacht. Over het gezamenlijke doel van onze gedachten uitwisselingen kan echter geen misverstand bestaan!
   Met onze atheïstische medestrijders ga ik hier geen welles-nietes debat aan, wanneer het gaat om de waarde van geloof in onze samenleving. omdat het doel: het behoud van onze westerse samenleving voor mij voorop staat.
   Wel dwingt uw beschrijving van de verziekte situatie in christelijk Nederland mij om mijn argumenten voor het behoud van onze samenleving nog scherper te formuleren.

   Geliked door 2 people

   • Taljaard zegt:

    @Henk
    Bij de SGP weten ze het wel hoor.
    Daarvoor hoef je het alleen maar even het twitter-account van Roelof Bisschop door te lezen. Maar ze gaan daarover niet op de grote trom slaan, zoals ze dat bij het FvD en de PVV wel doen, maar kiezen een andere tactiek, waarbij ze vooral de belangen van hun achterban behartigen.
    Bovendien bestaat die achterban ook uit leden van kerken als de Ger. Gem, en de Christelijk Gereformeerden, die hun eigen opleidingen (met zeer strikte toelatingseisen) hebben. Onder meer om de culturele marxisten buiten de deur te houden.
    En dan zijn er gelukkig ook nog de Reformatorische scholen; een steen des aanstoots en een rots der ergernis voor partijen als D’66, GL, PvdA en ook de VVD.
    Maar die kunnen ze niet aan de veren komen, tenzij ze de schoolwet willen veranderen en de vrijheid van onderwijs willen ondergraven.
    Helaas gaat een ander instituut van het orthodoxe protestantisme, het Reformatorisch Dagblad, de laatste tijd steeds meer dezelfde politiek correcte bietenbrug op waar ook Trouw een jaar of 40 geleden al aan ten prooi is gevallen.

    Like

   • Petra DeBoer zegt:

    Bedankt @Taljaard en ook @Henk.V voor de info en ik zal eens gaan zoeken op internet want ik wil er meer van weten ook al ben ik uit de PKN kerk gestapt. In elk geval heb ik nu handvatten waarmee ik kan zoeken. Bedankt nogmaals.

    Wat Roelof Bisschop aangaat, die kreeg het gisteren op twitter aan de stok met Claudia de Breij. Zij beschuldigde hem van racisme wat natuurlijk onzin was.

    Dat het Reformatorisch dagblad de verkeerde kant opgaat was mij ook opgevallen ook al kijk ik alleen zo af en toe online.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s