Netanyahu beschuldigt de Europeanen van “schijnheiligheid” in de ruzie om de status van Jeruzalem

Screenshot_169

De Israëlische minister-president Benjamin Netanyahu.

(Vertaling: E.J. Bron)

De Europese landen zouden Donald Trump´s beslissing hebben veroordeeld, zei de Israëlische minister-president Benjamin Netanyahu. Maar de raketaanvallen op Israël zou men niet veroordeeld hebben.

epoch times

De Israëlische minister-president Benjamin Netanyahu heeft de Europeanen van “schijnheiligheid” beschuldigd in de ruzie om de status van Jeruzalem.

Terwijl de Europeanen de Amerikaanse president Donald Trump bekritiseerden, omdat hij Jeruzalem als hoofdstad van Israël erkend zou hebben, zou hij geen “veroordelingen” vanuit Europa van Palestijnse raketbeschietingen op Israëlisch grondgebied gehoord hebben, verklaarde Netanyahu in de nacht naar zondag.

De Israëlische minister-president wordt vandaag voor een gesprek met de Franse president Emmanuel Macron in Parijs en maandag in Brussel verwacht.

“Hoewel ik Europa respecteer, ben ik niet bereid om van deze kant dubbele moraal te accepteren”, zei Netanyahu. Federica Mogherini van de EU had de beslissing van Trump om Jeruzalem als hoofdstad van Israël te erkennen en de Amerikaanse ambassade van Tel Aviv naar Jeruzalem te verplaatsen, donderdag bekritiseerd. Trump´s nieuwe koers zou “ons naar nog donkerder tijden kunnen terugsturen dan waarin we al leven”, zei Mogherini. Bondskanselier Angela Merkel (CDU) liet haar woordvoerder Steffen Seibert woensdagavond al verklaren de de Duitse regering de beslissing van Trump niet zou ondersteunen.

Netanyahu zei dat de voor maandag in Brussel geplande ontmoeting met de Hoge vertegenwoordiger van de Unie voor Buitenlandse Zaken en Veiligheidsbeleid de eerste ontmoeting sinds 22 jaar tussen de EU en een Israëlische minister-president zou zijn. De afspraak voor de ontmoeting vond voor de beslissing van Trump over Jeruzalem plaats. Netanyahu had Trump´s uitlatingen van woensdag als “historische verklaring” begroet.

De internationale gemeenschap geeft de voorkeur aan een akkoord tussen Israël en de Palestijnen betreffende een tweestatenoplossing, waarbij Israël aanspraak zou kunnen maken op Jeruzalem als zijn hoofdstad, maar waarbij de Palestijnen tegelijkertijd het recht zouden krijgen om het door Israël “bezette” oostelijke deel van de stad tot hun hoofdstad uit te roepen.

Het Israëlische leger maakte vandaag de vernietiging van nog een terreurtunnel bekend, die vanuit de Gazastrook meerdere honderden meters ver onder Israëlisch staatsgebied was gegraven. De militaire woordvoerder Jonathan Conricus zei dat hij niet wist of er bij de vernietiging ook slachtoffers zouden zijn gevallen. Hij beschuldigde de radicaalislamitische Hamas ervan de tunnel gegraven te hebben. Israël vernietigde in de afgelopen weken herhaaldelijk tunnels, die volgens informatie van de Israëlische geheime dienst het staatsgebied van Israël bereikt hadden.

Bron:
www.epochtimes.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestijnen", antisemitisme, Benjamin Netanyahu, Donald Trump, Europa, EUSSR, Gazastrook, gezond realisme, Hamas, Hypocrisie, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Israël, Israël-vijandigheid, Jeruzalem, Jodenhaat, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, praatjesmakers, Rotzakken, Terrorisme, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

36 reacties op Netanyahu beschuldigt de Europeanen van “schijnheiligheid” in de ruzie om de status van Jeruzalem

 1. Hendrik zegt:

  Zolang Europa deze “leiders” heeft zullen we voor altijd schijnheilig genoemd worden. Hoewel het meerendeel van de bevolking niets te maken wil hebben met die trekpoppen in Brussel.

  Geliked door 3 people

  • Patriot 2.0 zegt:

   Europa is dolende.

   Like

  • kakipanah46 zegt:

   Die trekpoppen in Brussel zijn wel aan de bak gekomen via onze “rode stip” op het stembiljet,toch ?

   Like

   • Mario Schettini zegt:

    als u de trekpoppen de lieden van het EP bedoelt,ja helaas dan heeft u gelijk. als u daarmee het tuig van de EC bedoelt, dan heeft u geen gelijk. ik kan mij niet herinneren ooit gestemd te hebben op Juncker, Timmermans, Mogherini om er een paarste noemen. Dat zijn lieden die door seks, chantage of door geld (heel veel geld) op deze plaats gekomen.

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Seks? Mogherini? Hm.
    Ik ben me ervan bewust, dat dit een uiterst triviale reactie is, maar het was, ongelogen, de eerste, die bij me boven kwam drijven:
    Ik zou echt wel eens willen weten, hoe dát type dáár succes mee zou kunnen hebben: De eerste aanblik is immers al direct een afknapper!

    Like

 2. herciu zegt:

  De EU is een ziek geldverslindend monster , zonder enige identiteit , stoppen ermee !

  Geliked door 2 people

 3. Ildiko zegt:

  wanneer hysterische hypocriete Europa als Eurabie wordt, Israel nog steeds Israel zal blijven met haar hoofdstad Jeruzalem.

  Geliked door 1 persoon

 4. Rensk. zegt:

  En die beschuldiging is terecht. De elite en de kudde, die er op heeft gestemd zijn de schuldigen.
  Zag net de eigenaar van het Joodse restaurant. Hij was woedend zo zei hij en ik kan me de woede voorstellen. Als ik al woedend wordt door de aantijging dat de man enkel een vlag wilde stelen en boos was en het geen terroristische aanslag was dan zakt je broek ervan af. Dat de man nog zo rustig voor de tv kwam. Knettergekke wereld. Knetter knettergek

  Geliked door 4 people

 5. Tistochwat zegt:

  Ik ben me van geen kwaad bewust, meneer Netanyahu.
  Het is de schuld van de rotzakken aan de macht.

  Like

 6. tjonge zegt:

  alle genoemde europese “regeringsleiders” die kritiek hebben geuit op de beslissing van trump zijn geen europeanen maar gore ongekozen technocraten en hebben absoluut niets met het gewone volk van europa te maken…..

  Geliked door 2 people

 7. Rensk. zegt:

  Ik word zonder t (gaap) en die Lucassen moet in elkaar gebeukt worden met achterlijke kromme debiele uitspraken. Wat een gedrocht.

  Like

 8. Charles zegt:

  Nexit, liever gisteren dan vandaag

  Like

 9. john van antwerpen zegt:

  De EU gijzelt haar eigen burgers en haat ons. De weg kruipers zijn dolende.
  Het kan nog de goede kant opvallen maar ik vrees het ergste.
  Maar stel dat Parijs dan een kalifaat is dan kan ze een bom vanuit
  Israel verwachten. Verassingen zijn de wereld nog niet uit.

  Like

 10. J.Fresco zegt:

  Ik heb veel reacties,op verschillende sites(engels ned en duitse) van de afgelopen dagen gelezen en getracht deze te analyseren.De positieve reacties getuigen van een rationeel inzicht en benaderen het realistisch.Deze zet.van Donald Trump,op het schaakbord van internationale politiek is in mijn ogen een diplomatieke meesterzet inzake het Midden-Oosten problematiek.Het dwingt partijen om een andere(realistische)oplossing toe te moeten gaan toepassen.De reacties uit de islamitische wereld,is er een van vasthouden aan oude mantra’s en geweld,al dan niet voorafgegaan door uitlatingen,die ronduit als pure chantage overkomen.De EU klinkt ook bezorgd en geeft er een rationele draai aan,edoch door het bouwen van illegale units in Israel zonder vergunning,om daarmee een bepaalde situatie te creeeren,geeft de EU aan geen respect te hebben voor Israëls soevereiniteit.Door de daden van de EU,ben ik ervan overtuigd dat de EU zijn plan al getrokken heeft,namelijk dat Jerusalem palestijns moet worden punt uit.Vanuit diplomatieke overwegingen durft men nog geen kleur te bekennen.Al met al een betreurenswaardige vertoning van mensen die pretenteren de toekomst in goede banen te leiden.Goed beschouwd bekruipt mij het gevoel dat de EU,Israel behandelt, als ware het een ghetto waar zij de dienst uitmaken.Welk een arrogante houding;voor zover ik weet is Israel een soeverein land dat zelf mag bepalen wat zijn hoofdstad is,en dat moet aanvaard en geeerbiedigd worden

  Geliked door 1 persoon

 11. Kampers Rene zegt:

  Ik heb ondertussen na overleg met mijn Thaise echtgenote in navolging met Trump ook officiel Jeruzalem erkent als hoofdstad van Israel .Ik heb de Palestijnse autoriteiten laten weten dat zij de bomen in kunnen . Ik heb via de wereldmedia mijn besluit kenbaar gemaakt, maar kan niets terugvinden in de kranten , noch op TV van mijn beslissing ……..(grapje)

  Like

 12. fleckie zegt:

  ‘Verbeter de wereld, begin bij je zelf’, is een toepasselijk spreekwoord voor ieder land dat commentaar heeft opde rechtmatige aanspraak van Israel op Jerusalem. MEN kan beter in eigen land …OPMERKEN…hoe moslims beetje bij beetje( eerst door binnendringing in bepaalde overheidsfuncties)! Maar ook door hun zogenaamde ‘gebedshuizen ‘ ( reeds als aangekochte? Percelen, =islamitisch( grond) eigendom,)…..in observatie .houden!!!ter voorkomen van uitbreiding…overwegend …ISLAMITISCH grondgebied..in eigen land,MET alle ellende van dien!!

  Geliked door 1 persoon

 13. Motorman zegt:

  De keuze van een hoofdstad is toch een intern Israëlisch probleem? Europa moet zich niet moeien!

  Like

 14. Thomasson zegt:

  Wat Netanyahu over het Europese leiderschap vertelt is niets nieuws. Schijnheiligheid, bedrieglijkheid en gewetenloosheid zijn kenmerkend voor het beleid die west- en noord Europese politici voeren in de laatste 45 jaar. De lijn dat hen politiek volgt over de status van Jeruzalem is maar een nietszeggende deel daarvan. Deze mensen plegen ook verraad tegenover hun eigen bevolking, verheerlijken de islam en knielen voor terreur. Dat zijn de hoofdpilaren van hen politiek.
  Er is in het Nederlands een mooi spreekwoord: ‘Een gewaarschuwd mens telt voor twee’. Het zou goed zijn als Netanyahu, of iedere andere Israëlische regering in de toekomst, deze waarheid in hen bewustzijn zouden knopen. Ze hebben niet te maken met de kwestie van de Palestijnen. Ze hebben te maken met een bloeddorstige religie die aanbiedt een eeuwige ADOLF HITLER-achtige god genaamd Allah, Een eeuwige despoot DIE BLOED EIST! Het bloed is afkomstig van iedereen die hem en zijn gabber Mohammed niet accepteert..Voor Netanyahu en de Israëliërs gelden uitsluitend de wetten van het Darwinisme: sterk zijn of verdwijnen. Vrede is in het Midden Oosten een vies en ontoepasselijk woord. Deze waarheid als een koe zal binnenkort ook voor Europa gelden.

  Like

  • Patriot 2.0 zegt:

   Europa, en dan m.n. de EU en West-Europa, zullen de de keiharde waarheid over de islamitische cultuur eens moeten erkennen. Die waarheid kent Netanyahu allang !!!

   Like

 15. Jan zegt:

  Merkel zit nu opgescheept met de woestijnrovers die zij heeft binnengesluisd en meent te vriend te moeten behouden en zij hoopt waarschijnlijk dat Netanyahu onder druk van de linkse gekken in Israël zal bezwijken die net zo’n hetze tegen hem voeren als tegen Trump, zij beschuldigen Netanyahu van corruptie zonder bewijzen aan te kunnen voeren, wat traditie is van linksvolk.
  https://www.reuters.com/article/us-israel-netanyahu-protests/thousands-march-in-tel-aviv-to-protest-against-netanyahu-corruption-idUSKBN1E30RW

  Permanent Investigation: How the Media Uses the anti-Netanyahu Playbook Against Trump

  The latest news from Israel’s left-wing media outlets is that Ratan Tata, an Indian billionaire, testified to the Israeli police about Prime Minister Netanyahu. The story turned out to be fake news. And that’s true of most of their anti-Netanyahu hit pieces along with the police investigations that accompany them.

  But that doesn’t matter.

  Americans are just now being introduced to the permanent investigation and its scandal rolodex. Israelis have been living with this Deep State assault against their democracy for much longer. Over eight long years, leftists in the judicial system and the media have manufactured a non-stop campaign of scandals and investigations against Netanyahu. The investigations and the scandals fall apart, but it doesn’t matter because there are usually several being rotated in and out from the scandal rolodex.
  ……
  Netanyahu made it through eight years by not letting the scandals drag him down. Even when the attacks against him and his family were as vicious, nasty and personal as the left could get.

  He even turned the constant scandals and investigations into a hilarious campaign ad.

  ….

  http://www.frontpagemag.com/fpm/268344/permanent-investigation-how-media-uses-anti-daniel-greenfield

  Gewoon liegen, ‘onderzoek’ doen naar de leugens en als deze ontzenuwd worden als fake nieuws weer opnieuw beginnen

  Like

 16. Patriot 2.0 zegt:

  Moment van 2017.

  Kijk eens naar dat gezin, in paniek in Barcelona, rennend voor hun leven. Prachtige foto.

  Hoe lang pikken we dat nog.

  Like

 17. Wachteres zegt:

  https://www.ad.nl/buitenland/europa-en-netanyahu-lijnrecht-tegenover-elkaar-over-jeruzalem~a60e0b05/

  Europa en Netanyahu lijnrecht tegenover elkaar over Jeruzalem

  Europa en Israël zijn vanmorgen gesprekken over hun onderlinge banden aangegaan met levensgrote tegenstellingen over zowel het vredesproces als de status van Jeruzalem. Brussel houdt onverkort vast aan een tweestaten-oplossing met Jeruzalem als gedeelde hoofdstad; premier Netanyahu wil erkenning van Jeruzalem als hoofdstad van Israël.

  Like

 18. Aegolius cs zegt:

  (Oorspronkelijk gepubliceerd op AmsterdamPost op 18 november 2012, waar het op 8 augustus, bij het overlijden van webmaster Jaap Mollema, 10.592 views had.)
  Inleiding door Martien Pennings

  Dit artikel is van zéér groot belang in de ideologische strijd rond Israël. Het behoort klassiek te worden en een vaste referentie voor wie schrijft over internationaal recht en Israël. De basis van dit stuk is een samenvatting door Roelf-Jan Wentholt van het boek van Matthijs de Blois, “Israël, een staat ter discussie”. Natuurlijk kan Matthijs de Blois niet verantwoordelijk gehouden worden voor wat hier onder staat, niet alleen omdat het slechts een samenvatting is, maar vooral ook omdat Roelf-Jan het hier en daar in eigen taal heeft gegoten en kleine toevoegingen heeft gemaakt die niet in het boek van De Blois te vinden zijn. Niettemin wil ik benadrukken dat het hier om een degelijk stuk gaat, waarvan de harde informatie betrouwbaar is.

  https://ejbron.wordpress.com/2013/09/11/israel-en-het-internationale-recht/

  Like

 19. Jan zegt:

  Intussen in (want die ziet haar groot Ottomaans rijk verdampen)

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s