Van Goldman Sachs naar de top van de AfD: Wie is Alice Weidel?

Screenshot_164

(Vertaling: E.J. Bron)

De vicevoorzitter van de fractie van de AfD in het Duitse parlement, Alice Weidel (foto), is moeder van twee kinderen en leeft in een homoseksuele relatie in het Zwitserse Biel. Hoe kwam ze bij de AfD terecht en hoe past haar manier van leven bij de principes van de partij?

Alice Weidel is ondernemingsadviseur, vicevoorzitter van de AfD-fractie in het Duitse parlement en moeder van twee kinderen in een lesbische relatie. Sinds de Duitse parlementsverkiezingen in september 2017 staat de 38-jarige samen met Alexander Gauland aan de top van de partij “Alternative für Deutschland” (AfD).

“Economische kennis van zaken is thuis bij de AfD”, zegt de econome, die promoveerde op het pensioenstelsel in China en zes jaar in China woonde. Na haar studie werkte Weidel als analiste op het gebied van vermogensbeheer bij Goldman Sachs en daarna op het bestuurskantoor van Allianz Global Investors. Daarna werkte ze korte tijd bij Heristo – een ondernemersgroep van de voedingsmiddelenindustrie – en werd daarna zelfstandig ondernemingsadviseur. In deze functie was ze korte tijd werkzaam voor Rocket Internet en de start-up Foodora en adviseerde ze andere start-ups betreffende hun groei.

Weidel woont aan het Bodenmeer, staat volgens de Zwitserse autoriteiten echter in het drie uur met de auto verwijderde Zwitserse Biel geregistreerd, waar ze ook belasting betaalt. In Biel woont ze samen met een uit Sri Lanka afkomstige Zwitserse film- en televisie-producente in een officieel partnerschap. Het stel voedt samen twee zoons op.

Hoe past Alice Weidel bij de AfD?

Hoe past Alice Weidel in de partij – vooral bij het gezinspolitieke programma dat het traditionele vader-moeder-kind-gezin in het middelpunt plaatst? Hoe verdeelt ze met haar vriendin de opvoeding van de kinderen en wat betekent voor haar liberaal?

Op deze en andere vragen wilde de vrouw van de AfD na haar promotie in de partijtop geen antwoord meer geven. In ieder geval niet in een telefonisch interview met “Focus”. Daarin wilde ze alleen over het partijprogramma van haar partij praten, maar niet over haar partner. Die zou ze buiten de politieke discussie willen houden – evenals de kinderen.

Weidel wil zich niet vastpinnen op “Ja” voor het huwelijk voor iedereen

Over het “huwelijk voor iedereen” zei ze echter in oktober: ze zou zich niet willen vastpinnen op een “Ja”. “Dat ik privé iets anders heb besloten, betekent immers niet dat ik het klassieke gezin afwijs”, aldus de politica.

Het huwelijk tussen man en vrouw zou duidelijk in de grondwet zijn gedefinieerd, dit zou niet zomaar veranderd moeten worden, gaf de vicevoorzitter van de fractie te bedenken. Over de relatie met haar partner  zei Weidel: “We zijn gelukkig in ons huidige officiële partnerschap. Een huwelijk heeft op dit moment geen prioriteit.”

Hoe kwam Alice Weidel bij de AfD?

Volgens informatie van de “Zeit” stemde Weidel vroeger op de Groenen en de FDP. Ze keerde zich echter weer af van deze partijen, nadat de grote belastinghervorming door de CDU/CSU-FDP coalitie was uitgebleven. Daarna kwam ze bij de AfD. Destijds trad de AfD nog als anti-europartij onder de economen Bernd Lucke en de voormalige BDI-chef Hans Olaf Henkel aan.

Ze kwam echter pas in het landelijk bestuur, nadat Lucke in de ruzie met de voormalige AfD-cheffin Frauke Petry uit de partij stapte. Het vertrek van Lucke becommentarieerde ze als “reflexreactie van een verliezer”. Daarna was ze voorzitter van de commissie euro en valuta. Als tijdelijk voorzitster van de landelijke programmadiscussie was ze medeverantwoordelijk voor het eindresultaat – ook al bevielen haar veel besluiten over de gezins- en hogeschoolpolitiek niet.

Screenshot_163

Wat bekritiseert en eist Alice Weidel?

De AfD-vrouw bekritiseert thema´s zoals asiel en de islam, maar ook de euro, de ECB, de belastingpolitiek en de situatie van de sociale verzekeringen. Van de Duitsers zou niet verwacht mogen worden dat zij met hun belastinggeld “een miljoenenleger van onontwikkelde, uit het Midden-Oosten en Afrika afkomstige, migranten een complete verzorging moeten financieren” en door de ECB ten gunste van “bankroete zuidelijke landen” onteigend worden. Bovendien vindt ze dat men Duitsland niet zou moeten uitverkopen met een “tolerantie-gezwets”.

Veelmeer eist Alice Weidel nationale invloed op ondernemingen en ze beklaagt dat de Duitse regering het zou toestaan dat de meeste aandelen van Duitse concerns in buitenlandse handen zijn. “Men zal nauwelijks nog binnenlandse politieke invloed op de ondernemingen kunnen uitoefenen”, aldus Weidel.

Weidel: AfD moet “een Formule 1 auto worden”

De AfD moet volgens Alice Weidel tot de volgende parlementsverkiezingen in staat zijn om te regeren. “op de middellange termijn is het ons doel om vorm te geven, en daarvoor willen we in de regering. Vanaf 2021 willen we zover zijn”, aldus Weidel. De AfD-fractie zou “een Formule 1 auto moeten worden, waarmee we ons in iedere wedstrijd tegen de anderen staande kunnen houden.”

Tot nu toe was het in de AfD omstreden of de partij op een bepaald moment regeringsverantwoordelijkheid op zich zou moeten nemen. Ongeveer anderhalf jaar geleden noemde de huidige tweede fractievoorzitter, Alexander Gauland, zulke plannen “dodelijk” voor zijn partij.

Bron:
www.epochtimes.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in AfD (Alternative für Deutschland), Duitsland, gezond realisme. Bookmark de permalink .

10 reacties op Van Goldman Sachs naar de top van de AfD: Wie is Alice Weidel?

 1. tjonge zegt:

  mmm, als ik connecties met Goldman Sachs lees dan beginnen bij mij automatisch de alarmbellen te rinkelen ?

  Geliked door 1 persoon

 2. Ik weet eerlijk gezegd niet wat ik ervan moet denken. Macron heb k vervloekt om zijn vroegere functie.

  Geliked door 1 persoon

 3. willie zegt:

  NIET te betrouwen, onder geen enkele voorwaarde !! Weeral een links-femininistisch koekoeks- ei ,

  Geliked door 1 persoon

 4. willie zegt:

  moet natuurlijk ”feministisch” zijn

  Geliked door 1 persoon

 5. john van antwerpen zegt:

  Hup AFD, als Duitsers doorzetters zijn dan komt het misschien weer goed.
  Merkel muss weg. Wil Duitsland gezond blijven dan moeten ze eerst alle
  afa,s, hippie,s, dichters en zogenaamd beschaafden het land uit knikkeren.
  Het doet me deugd dat Peter Sloterdijk soms behoorlijk politiek incorrect is.

  Like

 6. Paul Cock zegt:

  Het is een talenvolle, intelligente en goede spreker, dat ze het geluk zoekt in haar relatie is haar zaak, maar die Goldman Sachs, dat is er me toch teveel aan.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s