Amsterdamse dominee: “Moslims bedreigen mijn gemeenteleden”

Screenshot_173

Dominee Joël Broertjens.

(Door: Bert Brussen)

‘Christenen durven onvoldoende donkere kant islam te benoemen, worden in hoek extreemrechts gezet’

“Christenen durven onvoldoende de donkere kant van de islam te benoemen. Onlangs is weer een gemeentelid bedreigd door mensen met een islamitische achtergrond. En dat is niet de eerste keer. De stilte die hierover heerst moet worden doorbroken. Wie dit durft te benoemen wordt helaas direct in de hoek van extreemrechts geplaatst.

Tijdens doopdiensten [van tot het christendom bekeerde moslims] verzoeken we gasten bijvoorbeeld om geen foto’s te maken en vanwege de veiligheid moeten dopelingen sommige details in hun levensverhaal achterwege laten. Voordat we foto’s op Facebook delen wordt gecheckt of onze broeders en zusters met een moslimachtergrond daar niet op staan. Als zij in de publiciteit zouden komen, is hun leven in gevaar. Ik vind het zorgelijk dat het zo werkt in een vrij land als Nederland. Eigenlijk is dat bizar.

Lees verder>>>
(h/t Elisah)
Post online

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", "Verrijking", "Weg met ons!", Amsterdam, Barbarisme, christenhaat, Christenvervolging, cultuurrelativisme, Eurabië, Islam, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Krankzinnigheid, nieuw fascisme, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

145 reacties op Amsterdamse dominee: “Moslims bedreigen mijn gemeenteleden”

 1. Jean zegt:

  O wat voel ik mij comfortabel en gelukkig in die extreem rechtse hoek, ik sta 180° tegenover die smerige linkse hoek, nooit zal er linkse literatuur in mijn woning te vinden zijn dus ook geen kranten want ik steun die linkse smeerlapperij nooit integendeel, ik zal die linkse én die islamitische smeerlapperij blijven bestrijden tot wij onze veiligheid terug bekomen hebben en de roofpraktijken van die parasieten definitief gestopt zijn.
  Om dat doel te bereiken zullen we eerst de grootste misdaadinstelling volgepropt met parasieten, lees EU debielen instelling, moeten uitschakelen en de misdadigers berechten via een volkstribunaal waar her verdict “minimum 20 jaar eenzame opsluiting” zal uitgesproken worden, dat zal voor mij de grootste feestdag in Europa worden.
  Nooit heb ik haat gekend maar die lafaards hebben het mij geleerd en ze zijn erin geslaagd, ik moet nog maar de tronies zien en de ergste voorstellingen komen mij al voor ogen.

  Geliked door 1 persoon

  • paulzwueste zegt:

   Absoluut en inderdaad…
   Al meer dan 144 reacties…
   Waarvan 90% gezeur en gezemel over leestekens en verdachtmakingen over en weer…
   Hoe volwassen mensen die allemaal aan hetzelfde zeel zouden moeten trekken…
   en die bovendien voor het merendeel beschaafd, belezen en ontwikkeld zijn, elkaar op zo’n kinderachtige wijze proberen te kleineren…!!!

   Geliked door 1 persoon

 2. dutchess43 zegt:

  Waarom kijken we hier niet meer van op????
  Wat die moslims doen begint eerder “normaal” te worden dan een uitzondering.
  Wie of wat geeft geeft die booslims nou eens flink van katoen?

  Geliked door 1 persoon

 3. Harry Willemse zegt:

  Het meest ergerlijke is dat dit niet iets is van vandaag of gisteren. Dit speelt al veel langer. Alleen als je wegkijkt zie je het niet. Als het niet zo schrijnend was zou ik bijna zeggen : eigen schuld dikke bult.

  Geliked door 1 persoon

 4. Sabeltant zegt:

  Hoelang tolereren we nog mensen in ons land die ons haten?

  Geliked door 1 persoon

 5. koddebeier zegt:

  Trap de islam Nederland uit !!

  Geliked door 1 persoon

  • Rensk. zegt:

   En trap het kabinet er dan ook maar uit. Die vuiligheid zit al in alle lagen van de bevolking. Zij geven het prachtige voorbeeld van graai maar raak. Als de managers van Liddle achter de kassa zitten moet je opletten. Bij de vorige manager was het al heel snel raak. Had produkten twee keer over de scan gehaald. Alleen bij deze vrouw zijn ze aan het verkeerde adres. Die was gegeven moment weg. Vorige week een andere manager. Ik had voor 4,98 en de rekening was 13euro en nog wat (die centen weet ik niet meer) Ik zeg: kan niet. Hij kreeg direct een bietenkop en zei: komt door mijn dikke vingers dan sla ik per ongelijk twee keer aan. Thuis dacht ik 2 x 4,98 is geen 13 euro zoveel en drie keer aanslaan kom ik ook niet op dat bedrag.
   Die kinderen die daar werken die zijn goudeerlijk. Nog nooit tekort gehad. Integendeel. Ik had een keer 1 banaan gekocht (wat ik wel vaker doe) Vond ie denk ik zielig (hij weet niet dat als ik een tros koop ik ze allemaal naar binnen werk en daarom 1) en zei deze banaan is niet goed u krijgt m voor niets. Mankeerde niks aan die hele banaan , maar goed tis toch een lief jochie. Het voorbeeld van het kabinet zoals die billy turf begraafdinges en teeven en al die graaiers, dat voorbeeld word gevolgd door degenen, zodra ze iets hoger op de ladder komen. Voorbeeld doet volgen.

   Geliked door 2 people

 6. Cleo zegt:

  Waarom zouden wij intolerante figuren die dwaas achter een volstrekt intolerante ideologie/sekte aanhangen, tolereren?

  Het christelijk geloof gebiedt niet om je eigen verstand ook te blijven gebruiken!

  Like

 7. Laten wij ten eerste vaststellen dat nederland ,noch zijn burgers, absoluut geen vrij land meer is. Dit dankzij een stelletje ongekozen smeerlappen die van Nederland een dictatuur hebben gemaakt en de burgers tiranniseert . Tiran Timmerman die zei (wen maar aan de islamisering, of anders oorlog). De brutaliteit van deze pummelige vlerk loopt de spuigaten uit en het wordt echt tijd dat hem de protserige bek gesnoerd wordt.

  Geliked door 2 people

 8. Peacepipe zegt:

  Het is onbegrijpelijk dat de islam hier “godsdienst” vrijheid geniet. De Universele Verklaring van de Rechten van de mens,(UVRM) New York, 10 december 1948: Artikel 4. Niemand zal in slavernij of horigheid gehouden worden! Aangezien moslims niet de vrijheid hebben om hun geloof te verlaten is hier duidelijk sprake van horigheid. Kortom, In Nederland worden meer dan 1 miljoen mensen in horigheid gehouden. Maar eigenlijk zijn er nog veel meer mensen horig aan de islam zoals uit bovenstaande blijkt. Ook het weghalen van het kruis op de mijter van Sinterklaas, en het niet meer op scholen durven praten over de jodenvernietigingskampen van de tweede wereld oorlog valt hieronder. De horigheid aan de islam breidt zich steeds verder uit over de niet-moslims in Nederland / West-Europa!
  Het past allemaal wel in het raam van EU-resolutie 1743 van 7 juni 1975! Ja, 42 jaar geleden is al de basis gelegd van wat ons nu allemaal in West-Europa overkomt!

  Geliked door 2 people

 9. Claudia M. zegt:

  Q; “De stilte die hierover heerst moet worden doorbroken.”
  Wordt dat niet al door veel mensen gedaan? Al die mensen worden echter weggezet als racist, xenofoob, rechts-extremist of de nog mindere frase nazi.

  Het valt gewoon niet langer te ontkennen en toch iedere dag opnieuw, berichtgeving in allerlei vormen, die de boel maar blijven sussen. Totdat de bom barst. Onze regering en dat zooitje dromers in Brussel, spelen met vuur!

  Geliked door 1 persoon

 10. Flip468 zegt:

  Tja, verwacht je dan enige steun van onze overheid inzake deze kwestie als zelfs een Palestijnse terrorist/facist/racist/antisemiet met heel veel agressie, haat en geweld een aanslag pleegt op klaarlichte dag in Amsterdam op een Joods restaurant, vervolgens een standje krijgt en zijn weg weer mag vervolgen met nog steeds z’n verblijfsvergunning op zak? Helaas verandert er niets zolang de meerderheid van de Nederlanders als een stel koeien op dezelfde partijen blijft stemmen. Op dit moment leven we in een akelige wereld waarin de achterlijke SJW’s bepalen wat goed of slecht is en wordt je gelijk weggezet als zijnde facist of racist zodra je maar een beetje kritiek levert t.o.v. moslims. Dood aan de SJW’s derhalve.. de rest komt daarna wel!

  Like

  • tippelaar zegt:

   we hebben zelfs iemand in de regering die is getrouwd met een palestijn en een bewonderaar van de goddank overleden terrorist arrafat. Van zo’n regering heb je alleen maar ellende te verwachten

   Like

 11. Patriot 2.0 zegt:

  Oh? , dan doen ze anders nooit…

  Like

 12. leefbarbaar zegt:

  De christelijken hebben ons land verpest met de islamisatie. Dan nu klagen over je eigen gedrag en beleid is godgeklaagd.
  Men kan nu natuurlijk massaal PVV stemmen en bijvoorbeeld het CDA vragen eens werk te maken van uitzetten van criminele moslims, maar was nou dertig eerder eens gaan nadenken. Dan zaten we nu niet met de ellende.

  Geliked door 2 people

  • Ekster zegt:

   Helemaal mee eens. Eerst waren ze dolblij met de mohammedanen (immers, dat waren zogenaamd lieden die in dezelfde god geloven), want ze vonden alles beter dan atheïsme. We moesten die mensen op een christelijke manier welkom heten, we mochten niet twijfelen aan hun bedoelingen, kritiek hebben stond gelijk aan racisme en ga zo maar door. Nu de problemen compleet uit de hand zijn gelopen, gaan eindelijk een paar christelijke oogjes open. Beter laat dan nooit, zou je kunnen zeggen, maar laat meneer pastoor eerst maar eens Geert Wilders vragen om vergeving want die man wordt tot op de dag van vandaag gedemoniseerd, zeker niet in de laatste plaats door christenen.

   Geliked door 3 people

 13. Rensk. zegt:

  Zag gisteren een Somalier in de trein. Ik zie het wanneer het een somalier is. Ik zie het aan de trekken. Ik kan heel goed mensen kijken zonder dat ze het in de gaten hebben. Als de man denkt dat niemand kijkt dan zie ik weer die godvergeten arrogantie en die ontevreden trekken. Zodra ie merkt dat je echt kijkt komt de valse glimlach tevoorschijn. Meeste mensen observeren niet voldoende en zien dat niet. Zien alleen die glimlach. Moet er wel bij zeggen dat ik die ontevreden trekken ook soms zie bij sommige autochtonen, zoals b.v. de Nederlandse Claudia Roth.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Vergeet alleen niet, dat Ayaan Hirsi Ali óók een Somalische is.

   Like

   • Rensk. zegt:

    Kun je uit mij schrijven dan opmaken dat ik dat vergeten ben? Dat Ayaan Hirsi Ali ook een Somalische is? Ik lees mij stukje nog eens over, maar zie geen generalisatie. Er staat nergens ALLE SOMALIERS. Bij jou krijg ik steeds meer het idee dat je op zoek bent naar foutjes bij mensen. Vaak irriteren dat mensen zich snel aan anderen. Nu ik zou zeggen doe je best maar, misschien ontdek je er nog een paar en heb je misschien weer een goede dag. Als je het daar van moet hebben!

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Nee, het woord “alle” gebruik je inderdaad niet. Oké, dan houden we het daarop.

    Like

   • tjonge zegt:

    wordt toch vervelend voor je als mensen je door beginnen te krijgen, misschien ff je mail adres naar rensk sturen, kan je jouw tragische levensverhaal ff opdoen en medelijden wekken om zodoende extra krediet creëren voor al jou vileine reactie,s…..

    Like

 14. Pietersen zegt:

  De naive dominee werkt, waarschijnlijk onbedoeld, mee om islamitische asielzoekers aan een status te helpen. Trouwens, een islamiet die opeens christen wordt vind ik een lachertje en ook bevreemdend, want altijd is dat tijdens een asielprocedure.
  Ze gooien gewoon alle middelen in de strijd om hier te mogen voor die makkelijk weggegeven levenslange uitkering met toeslagen. Zodra zij worden toegelaten bekeren zij zich stilletjes weer tot de islam. Allah geeft ze dan een vette knipoog; ze hebben het taqiyah spelletje goed gespeeld.

  Geliked door 2 people

 15. Harry zegt:

  Ik erger me dagelijks aan de verdomde onnozelheid van christenen .
  Op één of andere manier hebben ze iets van een onvolwassenheid , waarvan je haren te berge rijzen .
  Het moet wel aan het geloof liggen dat ze niet in staat zijn om rationeel te denken , het zijn net junks die nog in een halve roes verkeren .

  De situatie zou al enorm verbeteren als die dromers eens met twee voeten op de grond zouden komen te staan .
  God is een illusie , die komt je echt nooit helpen .
  Én maar wachten , én maar wachten …………….
  De tijd racet voort .
  En ondertussen gaan we met z’n allen naar de donder !

  Geliked door 3 people

  • Rookmelder zegt:

   Een kortzichtige, domme geirriteerde en ondoordachte reactie, waarin je drie -cruciale- denkfouten in maakt. 1) Je scheert alle christenen in je frustratie over een kam. 2) Je doet voorkomen of het alleen maar aan de christenen ligt. 3) Om onnozel of onvolwassen te zijn hoef je per definitie geen christen te zijn, lees je eigen reactie nog maar eens. Wakker worden Harry, laat het generaliseren maar aan een andere bevolkingsgroep over !

   Geliked door 2 people

   • BertG. zegt:

    Gefrustreerd kereltje rookmelder ook weer blij dat hij ze zegje heeft mogen doen.
    Niet dat er ook maar 1 iemand die zich er ook maar iets van aantrekt.
    Maar hij is zijn irritatie weer even kwijt.
    Tot de volgende opmerking over zijn fantasie vriendje, en dan horen we ‘m vanzelf wel weer.

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Spijker op de kop, tien met een griffel, bravo! Waren er hier maar méér, die het zagen, c.q, het duidelijk durfden te zeggen!
    Je hebt mensen, die dezelfde fouten maken als de eerste de beste christenfundamentalist, maar louter omdat z i j dat op ‘atheïstische/agnostische’ basis doen, denken ze, juist ‘goed’ bezig te zijn.
    Zo simpel ligt het echter niet.

    Geliked door 1 persoon

   • BertG. zegt:

    En maar klagen dat ze jou steeds moeten hebben.
    Je doet niks anders dan het zelf uitlokken. Nu ook weer.
    Ik geef ze nog gelijk ook.

    Like

   • Harry zegt:

    ” Drie -cruciale- denkfouten ” , Rookbom ?
    Ik zit de hele week tussen die vrome kloten omdat mijn omgeving er van vergeven is !
    DUS : heb ik dagelijks een flink aantal contacten met die lui , omdat ik nog werk .
    Bij gesprekken doen ze altijd alsof ze ( de refo’s ) de wijsheid in pacht hebben en bij iedere gedachtewisseling beginnen ze weer met die bijbelteksten te strooien .
    Net als moslims hebben ze een handboek , waar alles in staat .
    Als ik dan zeg dat ik totaal niks van die bijbel geloof en dat ze met feiten en argumenten moeten komen , dan is de eerst volgende uitspraak VERDOMD WEER EEN BIJBELTEKST !
    Dan heb je toch een bord voor je hoofd ?
    En ALLEMAAL -OP EEN ENKELING NA – zijn ze te onnozel om te beseffen wat er boven hun hoofd hangt . !
    Ze denken dat daar een of andere god rondhangt , maar het is het islamitische zwaard , dat boven hun harses zweeft .
    Zelfs al wijs je ze daar keihard op dan nog denken ze dat god hen wel komt redden !
    Ben je dan onnozel of wat ?
    Als ik ze dan daar op wijs , dan komen ze met het verhaal dat ik dan ook maar christelijk moet worden , want dan komt het onzichtbare idool MIJ ook helpen !
    Snap je het al ?

    Ik heb een grote verkiezingsposter van Geert Wilders in mijn kantoor hangen , moet je die christelijke koppen zien , als ze daar naar kijken !
    Alsof ze in de kattenstront gegrepen hebben , zo’n vieze smoel trekken ze !
    Terwijl Geert de hele week bezig is om ook die vrome kloten te redden , maar jullie god geen poot uitsteekt , niet voor Geert , ook niet voor enig ander .

    En geirriteerd ?
    Ja mag het ?
    Tientallen jaren in de weer om de boel hier wakker te rossen , maar met hun devote smoelen weigeren ze categorisch om ook maar IETS van je aan te nemen .
    Stel je voor zeg , van zo’n ongelovige hond !

    En als troost kan ik je nog wel melden dat er twee gelovigen zijn – van de duizenden hier ,
    die WEL vinden dat ik gelijk heb , maar ook die denken dat het zo’n vaart wel niet zal lopen !
    Bots je dan tegen een muur van onbenul ?

    Dom , geirriteerd , ondoordacht ?

    Geliked door 4 people

   • Theresa Geissler zegt:

    @BertG., 8.43: Check je mailbox.

    Like

   • BertG. zegt:

    theresa, je hebt een reactie terug.
    En je mag god op je blote knietjes danken dat ik deze niet heb geplaatst.
    Dan had je gelijk gehad, met je opmerking.
    Jij maakt er een spelletje van, en je blijft aan de gang.

    Geliked door 2 people

   • Rookmelder zegt:

    @BertG, er is hier maar een gefrustreerd kereltje, kijk maar in de spiegel !

    Like

   • Rookmelder zegt:

    @Harry, weer een hele serenade vol met frustratie, allemaal jouw woorden en geen enkel hard bewijs. Maakt niet uit, voor jou lucht het op, maar je bent hypocriet, achterbaks en laf, al die christenen zijn bij jou welkom, zolang het maar centen oplevert, je bent geen haar beter, sterker nog, je ben erger want, je heult enkel en alleen om de poen schijnheilig met ze mee. Bah, een consequente kerel in alles ben je in ieder geval niet.

    Like

   • tjonge zegt:

    “Theresa Geissler zegt:
    12 december 2017 om 10:21

    @BertG., 8.43: Check je mailbox.”
    .
    .
    en zo probeert geisslert telkens nou in het geniep, want moet via de mail “uitgelegd” worden de “bronners” in haar richting te kneden…
    .
    want openbaar hier op het forum lukt het niet en aan de verliezende hand want zelfs pro-geisslert,s beginnen haar vileine trucjes door te krijgen.
    .
    goed zo geisslert, geef je nog een half jaar….

    Geliked door 1 persoon

   • E.J. Bron zegt:

    @tjonge

    KAPPEN NU! Ophouden met dat gezuig!

    Webmaster

    Geliked door 3 people

   • tjonge zegt:

    “je heult enkel en alleen om de poen schijnheilig met ze mee. Bah, een consequente kerel in alles ben je in ieder geval niet.”
    .
    hoe kan je harry nou van schijnheilig betichten als hij die christenen dag in dag uit probeert uit te leggen dat jouw/hun verzonnen god niet gaat helpen ?
    .rookmelder, check aub uw batterijen, die moeten wel leeg zijn na dergelijke holle frasen…

    Like

   • tjonge zegt:

    “BertG. zegt:
    12 december 2017 om 11:07”
    .
    toe bertg, plaats hem nou, gun ons ook een lolletje…

    Like

   • BertG. zegt:

    Wat privé vermeld wordt hier, dat blijft hier ook privé.
    Helaas, kan er niks anders van maken.

    Like

   • E.J. Bron zegt:

    EN ZO HOORT HET OOK! PRIVACY IS OP DIT BLOG HEILIG!

    Webmaster

    Like

   • tjonge zegt:

    wat is er zuigend bron aan mijn reactie, dat het de waarheid is misschien ?
    maar begrijp het hoor, waarheid mag alleen verkondigd alleen niet tegen geisslert, want die heeft privéleges bij bron.
    man, man, wat een komedie hier…

    Like

   • E.J. Bron zegt:

    Als je het hier zo´n komedie vindt (waar jijzelf een heel aardig steentje aan bijdraagt), kun je maar beter vertrekken, denk ik. Er is niemand die je tegenhoudt!

    Webmaster

    Like

   • tjonge zegt:

    ” BertG. zegt:
    13 december 2017 om 16:09

    Wat privé vermeld wordt hier, dat blijft hier ook privé.
    Helaas, kan er niks anders van maken.”

    .
    oh, stuur het dan maar naar; ookzoeenfanvangeisslert@gmail.com

    Like

   • Rookmelder zegt:

    @tjonge, Harry zegt zoveel, dat jij die “grote” woorden klakkeloos aanneemt, omdat het in je straatje past, kan ik niet helpen, wel eens gehoord van het gezegde : Holle vaten klinken het hardst !

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    @tjonge: DE waarheid bestaat al niet. Kenmerkend aan jouw reactie is, dat het JOUW waarheid betreft.
    Waarmee je al kronkelend en kruipend probeert, anderen zo ver te krijgen, dat ze het ook als hún waarheid gaan beschouwen.
    Daaraan kun je trouwens ook zien, dat dat van die privileges nonsens is: Als ik die gehad zou hebben, had jij hier nu al niet meer gereageerd, zó zichtbaar is het, wat jij hier doet.
    Je had alleen de pech, dat BertG., ook al laat hij zich er in meeslepen, nog nèt een beetje meer fatsoen in z’n lijf heeft, als jij.

    Like

  • Tistochwat zegt:

   @ Harry 11 december 2017 om 22:02

   Beste Harry, heel veel ‘christenen’ zijn inderdaad slappe, hypocriete vrome kloten, maar er zijn ook mensen die oprecht christen proberen te zijn en die wel degelijk de huichelachtigheid van de nepchristenen en hun nepvoorgangers zien. Ook zien zij de islam als bron van het kwaad. Ik heb net zo’n hekel als jij aan ‘refo’s’, maar ik heb bewondering voor christenen die volhardend zijn en die zich zelfs laten afslachten om hun geloof in God en Jezus. Je moet het maar durven.

   Geliked door 2 people

   • Harry zegt:

    Ik weet het niet hoor , Tistochwat .
    Dan woon ik zeker in de verkeerde omgeving of zo .
    Hier zijn ze wel heel erg .
    ( Twee dorpjes verderop noemen ze hier zelfs : incest-city !
    De huisarts aldaar is al vroeg gestopt met z’n praktijk omdat ie het misbruik , de incest en de leugens en dergelijke niet langer kon verdragen !
    Ze waren dan ook niks te beroerd om te dreigen !
    De plaatselijke instelling voor lichamelijk en geestelijk gehandicapten puilt hier dan ook uit .
    Er was een meisje van pakweg zestien zwanger geraakt van haar vader , zij mocht van hem nooit verkering hebben met een jongen .
    Toen ze ontdekte dat ze zwanger was , pushte haar vader haar om wel verkering te nemen met een knul die zij wel leuk vond .
    Zij hadden nog nooit seks gehad – zo’n simpele boerenzoon – maar toen zij hem vertelde dat ze zwanger van hem was ( DAT MOEST VAN PA ) , ging er geeneens een lampje branden bij die sul , maar hij vond dat hij dan maar met haar moest trouwen .
    Zijn vrienden waren wat goochemer en hebben hem uit de droom geholpen ,
    met ondersteuning van de huisarts .
    Dat soort taferelen spelen er hier af ) !

    Enge kwezels zijn het !
    Beetje raar want de SGP zit helemaal niet zo heel erg verkeerd, in politieke zin .
    Dus waar het aan schort is zeker bij de dominees of zo ?
    Het is hier al honderden jaren gelazer volgens mijn oude heer !
    Die heeft de kerk al bijtijds verlaten .
    Die had zijn ogen en oren niet in zijn zak .
    Gelukkig , denk ik dan maar .

    Uiteraard is dit zeer zeker niet persoonlijk bedoeld , TTW ,
    ( om misverstanden te voorkomen ) .
    Ik wil met jou en Wachteres echt geen ruzie ,
    jullie vechten toch al tegen al dat onkruid !

    Geliked door 2 people

   • Tistochwat zegt:

    @ Harry 12 december 2017 om 13:41

    De ‘christenen’ die jij regelmatig beschrijft, doen mij onuitsprekelijk walgen. Voor dergelijke kwezels voel ik alleen maar diepe minachting. Maar voor christenen als Cathja, Henk V. en andere realisten heb ik respect. Ik wou dat ik net zoveel troost kon putten uit het geloof als zij dat doen. Ik zeg je eerlijk dat ook ik ‘houvast’ zoek, maar ik zal nooit een slappe kwezel worden die de preken van een hypocriete, islamknuffelende dominee opzuigt. Ook laat ik me door geen enkele huichelaar de wet voorschrijven. Ik heb namelijk een sterk ontwikkeld geweten en kan daardoor heel goed zelf bepalen wat goed en fout is.
    Diep in mijn hart hoop ook ik op een goddelijk ingrijpen, maar het duurt zo lang… Ik zou het zo graag meemaken. Al was het maar om te zien wat er zou gebeuren.

    Zeg nu zelf: wat valt er nu in feite van mensen te verwachten? Zelfs degenen die het oprecht goed met ons bedoelen, worden oud en sterven uiteindelijk.

    En práát me niet van dat onkruid. Had ik nou maar een stel wilde wietplanten, daar valt tenminste nog wat aan te verdienen. Of zeg ik nu iets heel zondigs?

    Geliked door 4 people

   • paulzwueste zegt:

    Ik wacht nog steeds op het moment dat Nederland de wiet zal legaliseren.
    Heerlijk lijkt me dat.

    Geliked door 1 persoon

   • Elisah zegt:

    In het Christelijke Zuiden is Wilders de grootste geworden bij de verkiezingen….misschien zijn Katholieken iets minder blind voor het gevaar?

    Like

   • tjonge zegt:

    m.i. zijn katholieken nog een graadje erger dan overige religies ?
    zullen dus vast geen religieuzen zijn die pvv stemmen.

    Like

 16. Harry zegt:

  En tegen mevrouw Geissler zou ik willen zeggen , dat ik me volledig aansluit bij de perfecte diagnose die @Tjonge onlangs gesteld heeft .
  Je weet vast nog wel welke, dankzij je fabuleuze geheugen .
  Maar goed , je hebt ook de hele dag de tijd he , om het te onthouden ?
  Als je ook nog moet werken en dagelijks honderden belangrijke dingen moet onthouden , dan zit de harde schijf wel eens vol . Maar daar heb jij geen idee van , geeft niet hoor !
  Waren er hier maar meer die het duidelijk durfden zeggen , he ?
  Maar er is er haast geen een meer over hier waar jij het mee aan de stok gehad hebt ………..
  Nou ik ben voor den duvel nog niet benauwd en voor jou en je venijnige pen al helemaal niet .
  En dan hebben we nog het geluk dat de duvel tenminste niet bestaat…………

  Dus als Bron me er niet uitschopt , heb je nog wel even wat te knarsetanden , af en toe .
  Gratis tip : denk om je gebit !

  Like

  • Petra DeBoer zegt:

   @Harry, dan hoop ik dat meneer Bron u eruit schopt want u speelt op de man/vrouw en al helemaal wat Theresa betreft. U bent daarnaast zeer manipulatief en insinueert zaken wat Theresa aangaat. Verder behandeld u haar zeer neerbuigend.

   Geliked door 1 persoon

   • Theresa Geissler zegt:

    Het is met hem en tjonge ongeveer hetzelfde laken en pak, Petra: Als ik veel eerder -bij tjonge gaat dat, achteraf bekeken, terug tot 2015- meteen maar volledig had toegegeven en deemoedig geknikt en laten weten, dat ze hartstikke gelijk hadden en ik helemaal ongelijk en dat ik bepaalde dingen “echt noo-hooit meer zou doen/ schrijven/beweren/vul maar in (snik, snotter) en mijn neus ècht altijd hún kant op zou draaien,aanbidden, wat zij aanbidden en verguizen, wat zij verguizen, dan was er niets aan de hand geweest, maar dat vertrap ik nu eenmaal. En sindsdien proberen ze me weg te pesten.
    Maar dat kunnen ze eveneens vergeten: Integendeel zal ik van mijn kant ze nog veel reden geven om te tandenknarsen, als ze het dan zó willen spelen.
    Overigens bent U één van de zeer weinigen, om niet te zeggen de enige hier, die het lef heeft, om dit ronduit onder woorden te brengen. Helemaal niet om te slijmen, maar dat is bepaald dapper van U, dank U wel!

    Like

   • tjonge zegt:

    @Petra DeBoer,
    ziet u nou werkelijk niet wat voor vileine “tactiek” mevr geisslert toepast tegen mensen die (in den beginne opbouwende) kritiek op haar hebben ?
    beetje jammer hoor, die oogkleppen…

    Like

   • Petra DeBoer zegt:

    @Theresa, ik hou er niet van als mensen op de wijze zoals Harry dat deed u zeer neerbuigend behandeld alsof u als mens niks voorstelt en hij de beste, de grootste e.d. is. Met valse insinuaties en manipulaties u naar beneden halen vind ik laag en inhoudelijk heeft hij nooit wat te zeggen op een bepaald artikel of reactie. Geen dank hoor en gewoon doorgaan Theresa en zeker geen “ja” knikker worden, ook niet ten opzichte van mij want verschil van mening is ieders recht.

    Like

   • Petra DeBoer zegt:

    @Tjonge, mevrouw Theresa heet Geissler en het geeft niemand het recht, ook al ben je het oneens met elkaar, om iemand neerbuigend te behandelen. Ik ben het ook wel eens niet eens met haar maar dan reageer ik of laat ik het want ik reageer niet op alles, maar verlaag mezelf niet tot neerbuigend gedrag met valse insinuaties en manipulaties zoals haar “geisslert” te noemen wat ook nog eens zeer kinderachtig is. Reageer inhoudelijk en accepteer de vrijheid van mening.

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    @tjonge, 18.41u.: Je ijlt. Ik heb helemaal nooit de één of andere “vileine tactiek” ontwikkeld tegen wie dan ook, noch ooit de intentie daartoe gehad.
    Het enige, wat ik doe, is in feite: Jullie “opbouwende kritiek” afwijzen, omdat ik bepaalde dingen nu eenmaal ècht anders zie. En dan ga ik mezelf niet verloochenen. Zou jij immers ook niet doen.
    Jullie schijnen te vinden, dat ik bepaalde dingen móet en zál slikken. Waarom? Wie wordt daar beter van?

    Like

   • tjonge zegt:

    “Als ik veel eerder -bij tjonge gaat dat, achteraf bekeken, terug tot 2015- meteen maar volledig had toegegeven en deemoedig geknikt en laten weten, dat ze hartstikke gelijk hadden en ik helemaal ongelijk en dat ik bepaalde dingen “echt noo-hooit meer zou doen/ schrijven/beweren/vul maar in (snik, snotter) en mijn neus ècht altijd hún kant op zou draaien,aanbidden, wat zij aanbidden en verguizen, wat zij verguizen, dan was er niets aan de hand geweest”
    .
    .
    zie hier het bewijs van gesslert,s retoriek aangevuld met holle frasen !
    .
    geen enkele naar voren gebrachte aanname van geisslert hierboven beschreven is door mij (ga niet spreken voor anderen) in 2015 nooit verlangd.
    ik poogde haar toen te overtuigen dat ze een verkeerde conclusie had getrokken, meer niet.
    .
    Cognitieve Therapie zou geisslert misschien een uitkomst kunnen bieden,
    weliswaar door een zeer sterke therapeut, want krijg sterk het vermoeden dat de therapeut zich anders binnen een maand zich van het leven berooft….

    Like

   • tjonge zegt:

    “@Tjonge, mevrouw Theresa heet Geissler en het geeft niemand het recht, ook al ben je het oneens met elkaar, om iemand neerbuigend te behandelen.”
    .
    @ petra deboer,
    als iemand mij 10 keer een hond noemt (fictief voorbeeld) dan ga ik de 11 keer overstag en ga ik mij verlagen tot mijn tegenstander.
    geisslert heeft ondertussen zo vaak gelogen en valse insinuaties gewekt in haar “argumenten” tegen mij, dat ik niet anders kan dan geen respect meer op te brengen.
    maar het trieste van het verhaal is, en daar schijn u volledig blind voor te zijn,
    als geisslert het had laten rusten was het wat mij betreft na een paar maanden opgelost geweest (zo simpel zijn mannen nou eenmaal), maar geisslert komt telkens uit het niets, in eens, zonder reden, via een ander, weer met een tering opmerking om de boel weer eens op te stoken !!!
    ik wordt dan wel verplicht om terug te reageren.
    en zo blijft het cirkeltje rond !
    .
    geisslert schept er schijnbaar genoegen in om na een korte “rust”periode weer ruzie te zoeken, om vervolgens het slachtoffer uit te hangen als ik weer “stout” heb terug gereageerd, en dat lukt haar ook nog blijkt wel.

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    @Petra DeBoer, 21.27u.: Een ja-knikker, ten opzichte van wie ook, zal ik nooit worden, daarvoor hoeft U niet bang te zijn. Maar Petra:
    U gebruikte het woord “neerbuigend.” En dat woord is hier wel zó terecht, zó volkomen op zijn plaats, dat ik nu ook meteen geheel openhartig wil zijn:
    Deze kwestie -tussen Harry en mij- speelt nu ca. anderhalf jaar en wordt van zijn kant voortdurend gekenmerkt door -inderdaad- die neerbuigendheid.
    Het heeft geen zin om de exacte aanleiding er bij te halen, maar essentieel is dus die neerbuigendheid, die mij een en ander minder goed doet verkroppen, dan eigenlijk zou moeten en mij belet om één en ander definitief van me af te zetten.
    De kern laat zich het beste omschrijven als: Er herhaaldelijk uitgebreid de nadruk op leggen, “dat iemand met een fysieke beperking” -kan niet ontkend worden, dat ik die heb-
    “bepaalde dingen niet zou moeten ambiëren.” Meerdere keren in geuren en kleuren door hem uiteengezet op verschillende topics.
    En eindigend met een laconiek: “Dat is toch gewoon logisch?”
    Ik wens daar zelf anders in te staan, maar dat mag ik niet van hem, dus gaat het benadrukken bij elke denkbare gelegenheid door.
    Neerbuigend, inderdaad; achteraf bekeken geen ander woord voor.
    En U bent de eerste hier, die het als zodanig kwalificeert. Echt de eerste in anderhalf jaar tijd.
    Neerbuigend. Ik ben blij, dat het woord als zodanig eindelijk gevallen is.

    Like

   • tjonge zegt:

    @petra deboer,
    nog vergeten !
    heeft u wel eens gemerkt hoe vaak geisslert scheld inde reacties tegen mij en anderen die ze niet aardig vindt ?
    ik heb nog nooit tegen haar gescholden, anders had ik dat wel gedaan, maar dat heb ik dus nooit gedaan omdat IK toch nog een beetje beheersing heb in tegenstelling van geisslert….

    Like

   • tjonge zegt:

    “Theresa Geissler zegt:
    12 december 2017 om 21:54

    @tjonge, 18.41u.: Je ijlt. Ik heb helemaal nooit de één of andere “vileine tactiek” ontwikkeld tegen wie dan ook, noch ooit de intentie daartoe gehad.
    Het enige, wat ik doe, is in feite:”
    .
    .
    een reactie als zijnde bovenstaande quote neerpennen maakt het nog geen waarheid.
    die zogenaamde waarheid bestaat enkel in jouw fantasie….

    Like

   • Harry zegt:

    Tja Petra , dat kun je wel hopen , maar op mijn beurt hoop ik dan dat ie alle godsdienstwaanzinnigen er ook uit dondert , dan krijg je tenminste weer een schoon speelveld .
    Maar dan lig jij er met je god-gedram er ook uit !
    Je meldt wel dat ik manipulatief zou zijn – waar blijkt dat uit dan ? – maar zelf heb je een bord voor je hoofd van gigantische proporties, want je beschuldigt de niet-godsdienstwaanzinnigen ervan socialisten of communisten te zijn .
    Hoe zou je dat willen kwalificeren dan ?
    En wát we ook zeggen , je komt iedere keer weer met dezelfde waanzin op de proppen .
    Is dat geen manipulatie of propaganda van de lafste soort ?

    Kennelijk ben je niet in staat om te snappen dat je niet socialistisch of communistisch hoeft te zijn om een geloof af te wijzen .
    Met je onophoudelijke gedram , verspreid je dus nep-nieuws !

    Like

   • Petra DeBoer zegt:

    @Theresa, het is neerbuigend en niks meer of minder. Aangezien Harry niet inhoudelijk reageert laat ik zijn reacties van vandaag voor wat ze zijn. Het riedeltje wat hij altijd afsteekt ken ik nu wel en daarmee kom je geen steek verder.

    Van @BertG zie ik ook geen inhoudelijke reactie en @rookmelder signaleert vuur en terecht.

    Like

   • Trucker zegt:

    Goed ingeschat maar niet helemaal kompleet dus een beetje aanvulling (want ik haat lieden die neerbuigend doen tegen eender wie).
    deze Harry is het type wat we kennen als schoppen naar onder en likken naar boven, heb talloze specimen van dit soort volk in mijn leven tegengekomen, het leukste was dat geen van die kl**tz*kk*n wisten om te gaan met mij.
    Niet van wakker liggen, als hij met schietijzers kan omgaan als ik mag hij eens langskomen tot dan is het voor mij een lulletje rozenwater.

    Like

  • Rookmelder zegt:

   @Harry, je zal wel in een dorp wonen, met de strontkar over iemand heen rijden is je wel toevertrouwd, maar het maakt je argumenten niet krachtiger of sterker !

   Like

   • Theresa Geissler zegt:

    “Met de strontkar over iemand heen rijden!” Dat was waarachtig de samenvatting, die ik zocht! Exact weergegeven!

    Like

   • Harry zegt:

    Je loopt nogal achter Rookbom !
    De strontkar is bij ons in 1938 al afgeschaft .
    Je bent dus duidelijk niet bij de tijd .
    Dat blijkt ook al uit je verheerlijking van een zelfverzonnen god , een utopie van ruim 2000 jaar geleden .
    En nóg hobbel je daar achteraan !
    Wie loopt er nu achter ?

    Enne voor degenen die menen dat je geen argumenten aandraagt in een discussie : bijbelteksten zijn géén argumenten ! Het is loos gelul .
    Er valt met jullie godsdienstwaanzinnigen gewoon niet te dealen !

    Like

   • paulzwueste zegt:

    Rookmelder.
    Ga jij eens rustig aan het plafond hangen waar je thuis hoort, en doe daar waar je voor bent ingehuurd.
    Namelijk rustig lezen en vooral ijverig bestuderen wat oudere, ervaren en zoveel wijzere reageerders hier als hun doorwrochte mening over elkaar te berde brengen.
    Ik zou zeggen doe er je voordeel mee en probeer hier vooral niet de wijsneus uit te hangen, want anders loop je het risico dat die wijsneus van je eens stevig in de lading stront waar je mee aankwam, zal worden gestoken…!

    Like

   • Rookmelder zegt:

    @Harry, jouw domme reacties werken bij mij alleen maar op de lachspieren. Maar je raaskalt en verwijt er maar op los, lig er geen moment wakker van, maar…… hou het wel zuiver ! Het is blijkbaar -nog- niet tot je bekrompen geest doorgedrongen dat ik in geen enkele reactie God verheerlijk, nog met bijbel-teksten ben gekomen, maar er enkel en alleen voor pleit om een ander in alle opzichten in zijn waarde te laten i.p.v. af te branden, te vernederen en denigrerende of insinuerende opmerkingen te plaatsen. Het voegt aan inhoud niets toe, het ontkracht je reactie (onvolwassen), je verlaagd jezelf er enkel mee en het komt -echt- zielig en zeer puberaal over, je hebt het niet eens door, liefde, frustratie en woede maakt immers blind !!

    Like

   • Rookmelder zegt:

    @Paul, nou, spuit elf geeft ook modder en waarom ? Onder het motto “samen staan we sterk” anderen aanvallen of proberen het zwijgen op te leggen, omdat de ander zijn mening onwelgevallig is of er niet toedoet, doordat hij/zij het vanuit een andere invalshoek benaderd ? Er is er maar een die mij het zwijgen hierover kan verzoeken of -daadwerkelijk- opleggen en dat is de webmaster !

    V.w.b. je “wijze” advies : Geen mens is zo leeg als hij/zij, die vol is van zichzelf !

    Like

   • paulzwueste zegt:

    Rook zonder vuur…

    Voor iemand die hier pas komt kijken maak je heel veel lawaai en bemoei je je met zaken waar je de achtergrond niet van kent.
    En verschuil je je achter de webmaster als je te lezen krijgt wie of wat je bent.
    Heel erg onvolwassen.
    We kennen dat.
    Geen aandacht meer aan besteden, dit geval heft zichzelf wel op.

    Like

   • Rookmelder zegt:

    @paul, ga nou niet de popie jopie uithangen omdat je hier al langer reageert, als je goed zou lezen, maar die gave heeft niet iedereen, bemoei ik me niet met oude zaken die hier lopen, maar constateer enkel dat er hier mensen zijn die er behagen in scheppen om anderen op een minderwaardige en manipulatieve wijze onderuit te halen en wijs hen daarop. Daarbij verschuil ik me -absoluut- niet achter de webmaster, waar jij op veinst, maar bevestig slechts dat hij de enige is die mij het zwijgen kan verzoeken of opleggen, en een goed lezer zou daaruit -onmiddellijk- begrijpen dat ik me door een stel onruststokers de mond niet laat snoeren, ook door JOU niet !

    PS: Lees -aandachtig- de reactie aan Harry hierboven nog eens door, misschien dat het dan tot je ……. brein doordringt !

    Like

   • paulzwueste zegt:

    Rookmeldertje.
    Man, man,man. Wat ben jij toch nog ’n beginnertje…
    Weet je ik denk dat je batterijtjes op zijn want als je begint met “niet goed gelezen” enzovoorts, heb je al helemaal geen argumenten om je puberaal gedrag te rechtvaardigen.
    Oh, oh, oh…..

    Sorry, ik kom niet verder, het moest zijn onnozele der onnozelen.

    Like

  • Petra DeBoer zegt:

   @Tjonge, ik heb gereageerd op de neerbuigende reactie van Harry die ook nog eens insinueerde en manipuleerde, wat hij veel vaker doet. Hou het sec, dus zonder toevoegingen die niks met de reactie van Harry van doen hebben. Het zou u sieren als u inhoudelijk op de reactie van Harry reageert waarin hij zeer neerbuigend is.

   Like

 17. Harry zegt:

  En dan wat die dominee betreft ,
  waarom gaat ie het gesprek met de imam niet aan ?
  Die man zal beslist een open oor voor de christelijke argumenten hebben , toch ?
  Want “wij” hebben gelijk !
  Wij aanbidden geen maangod .
  Wij aanbidden geen valse profeten .
  Wij aanbidden geen duivels .
  Vertel gewoon dat god liefde is en dat alles goed komt , als de ” andere kant” zijn mond maar houdt !

  Like

 18. Onderstaande heb ik ook in een tweet naar die dominee gestuurd;

  Links en Rechts

  Ik heb jaren in kerken rondgehangen. Diensten bijgewoond. Ik ben ook 5,5 jaar Jehovah’s Getuige geweest. Er mocht daar geen kwaad woord over de islam of moslims gezegd, geuit worden. Want daar was ik niet voor aangesteld en dan was ik bovendien verkeerd bezig en verloochende ik Jezus. Die immers liefde had en zeer goed was voor de Samaritaanse vrouw en dan werd nog de barmhartige Samaritaan erbij gehaald. En dan werd er ook nog gezegd dat God van alle mensen hield… dus ook van vreemdelingen. Links, de kerken en Jehovah’s Getuigen vonden Pim Fortuyn een populist, oorlogsmaker en een kankergezwel. Ik was geschokt maar achteraf zeer blij met Pim Fortuyn en aanhangers. Na wat tegenstribbelen werden mijn ogen geopend en ben ik volkomen rechts geworden!!!

  Jack Terrible

  Geliked door 3 people

 19. Verwilderd zegt:

  Ben niet gelovig maar in EU en Nederland van Rutte 3 naleven van de 10 geboden lijkt me verrekte moeilijk zoniet bijna onmogelijk ..zelfs voor dominees

  Like

 20. Theresa Geissler zegt:

  @Petra DeBoer, 21.27u: Ik wou U nog even dit laten weten: Ik heb nu over alles een nachtje geslapen en dan zie je alles vaak meteen beter. En één conclusie staat me opeens heel duidelijk voor ogen::
  Laat mannetjes als Harry en tjonge dan maar vinden, dat ik als mens niets voorstel, als ze dat nodig hebben om zichzelf te bevestigen; Iemand als Michael Mannheimer denkt daar tegelijkertijd wel eventjes anders over.
  En voor mij is dat aanmerkelijk belangrijker!

  Like

  • BertG. zegt:

   Dus jij zit met de kerst bij Michael.

   Geliked door 2 people

   • Theresa Geissler zegt:

    Wou je soms zeggen, dat ik anders met de kerst bij jóu gezeten had, of zo?
    Stel je niet zo belachelijk aan, Bert; kom een beetje tot jezelf!

    Like

   • BertG. zegt:

    Zelfs een grapje gaat er niet meer in.
    Meteen Bloed Serieus reageren.

    Geliked door 4 people

   • Petra DeBoer zegt:

    Een insinuatie van het zuiverste soort. Geen vraagteken zodat het een vraag zou kunnen zijn en geen smiley zodat het humor zou kunnen zijn.

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    @BertG.: 16.43: Ah, juist:Een grapje.
    Eh…Toen je me gisteren om 08.43u. en 11.07u. rechtstreeks aanviel en vandaag om 16.05u. gewoonweg zat te kónkelen met tjonge, maakte je toen ook “grapjes?”
    Sorry, maar je weet, dat de mimiek hier ontbreekt: Zoiets kan ik daardoor niet zo goed inschatten.
    Eerlijk gezegd vind ik het ook niet zo bijzonder integer m grapjes te maken met betrekking tot iemand, die op het ogenblik zijn eigen land niet meer in kan, omdat hij door het hele justitie-apparaat op de nek gezeten wordt.
    Maar goed, als dat “grapje” er op c wijzen, datje langzaam je normale bezinningsvermogen weer begint terug te krijgen, is dat tenminste een goed teken.
    Zet ‘m op; je kunt het!

    Like

   • tjonge zegt:

    tjesus, ik doe het helemaal verkeerd !
    je geeft (hypothetisch) geisslert 1 schouderklopje en een aai over de bol en je zit gegarandeerd voor het leven gebeiteld…

    Like

   • tjonge zegt:

    zou het nou te laat zijn daar voor ?

    Like

  • Petra DeBoer zegt:

   @Theresa, u hebt volkomen gelijk maar toch wilde ik het vernederen niet zomaar zo laten staan. Inderdaad schijnen ze het nodig te hebben voor hun ego om zich beter te voelen dan anderen, en dat zegt alles over hun.
   Gewoon doorgaan en laat deze mensen die niks anders kunnen dan neerbuigend zijn in hun sop gaar laten koken want daar hebben ze vooral zelf last van omdat ze niet bereiken wat ze willen.

   Fijn dat u ook steun uit een andere hoek hebt en verder niet druk maken ook al walg ik van dat neerbuigende gedrag en het insinueren (dat u dan nu met kerst bij Michael Mannheimer zit bijvoorbeeld). De waarheidsvinding word gewoon overgeslagen en er word in de plaats daarvan geïnsinueerd, gemanipuleerd en neerbuigend gedaan.

   Like

   • tjonge zegt:

    zit jij nou met de kerst samen met jouw 10 poesjes petradeboer 🙂 🙂 ???

    Like

   • BertG. zegt:

    Petra lijkt mij meer het type dat er goudvissen op na houd in zo’n heel klein rond kommetje.

    Geliked door 1 persoon

   • paulzwueste zegt:

    Ja Bert.
    Ik moet je eerlijk zeggen dat ik zo langzamerhand ook strontziek wordt van dat gezemel van die Petra de Boer die zo nodig tegen Theresa aan moet schurken.
    Ik hou van een discussie, maar om nou op elk woord ’n strontkar vol slakken te leggen of te gooien, mag ook,…. Nee daar moet je toch echt wijf voor wezen.
    Godsammekrake wat ’n geouwehoer is me dat hier zeg…!
    En wie er dadelijk aan komt met je mag ook op ’n ander… zeg ik hier al bij voorbaat
    kijk eens in de spiegel en ga dan lekker huilend naar bed,
    Slaap maar tot na Kerstmis, was je daarna eens lekker met ’n fris washandje en probeer het opnieuw, na de jaarwisseling dan….!!!

    Like

 21. tippelaar zegt:

  Er zijn nou eenmaal die een godsdienst nodig hebben omdat ze alleen het leven niet aan kunnen. Ik hjeb alle commentaren hierboven gelezen en ik vind, vanuit het standpunt van de reageerders hier, dat ze allemaal gelijk hebben.

  Like

 22. tippelaar zegt:

  moet bij staan “mensen”. Di te lezen tussen eenmaal en die. reageren niet nodig.

  Like

 23. tjonge zegt:

  kijk haar toch inlikken bij petra deboer 🙂

  Geliked door 1 persoon

  • BertG. zegt:

   En andere fanatieke gelovigen.
   Want die durven tenminste hun mond open te doen tegen al die rotzakken, omdat ze “vervelende” opmerkingen over het geloof maken.
   Handig gebruik maken van, dus.

   Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Doe alsjeblieft niet zo beláchelijk, Bert!
    Van het ene moment op het andere kan ik geen goed meer bij jou doen, omdat ik éven een waarderend woord over had voor de enige, werkelijk de énige reageerster hier die er ronduit voor durfde uit te komen, dat ze met eigen ogen waarnam, hoe ik hier door een par individuen hier de laatste tijd doorlopend word geschoffeerd!
    Niemand anders die er over durft te beginnen! Maar partij moet er gekozen worden, hoor, en in géén geval voor “gelovigen.”
    Zie je nou zelf niet, hoe infantiel die houding is!
    En beweer nu alsjeblieft niet, dat ik “zo veranderd ben” of zo: Ik ben nog precies dezelfde!
    Alleen zijn zich hier ongemerkt twee kampen aan het vormen: “Gelovig tegen ongelovig” en dan zeg ik toch echt, wat ik vaker zeg: Daar doe ik niet aan mee. Kinderachtig gedoe!
    Zeg er wat van, als ze ècht te fanatiek worden; niet op ogenblikken, dat je daar niets van merkt: Gelóven is niet over de streep, maar anderen ermee lástigvallen! Die grens begint bij jou – en anderen- merkbaar te vervagen!

    Like

   • BertG. zegt:

    Dat kamp ontstaat pas, wanneer er 1tje het weer in ze bol krijgt om ze fantasie vriendje weer even zo tussendoor te moeten pluggen.
    Wat altijd goed is voor weer wat steun betuigingen uit die hoek.

    Een atheïst op deze site zal nou nooit zomaar ergens tussendoor reclame maken om atheïst te worden.

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    @BertG., 17,20 u.: Oh nee? Dan moet jij -nu je dat zo zegt, nergens anders om- tóch eens uitleggen, wat Harry hier de laatste dagen onophoudelijk zit te doen.
    Allereerst natuurlijk deze of gene ‘gelovige’ direct ónder uit de zak geven, als hij ook maar in der verste verte méént te bespeuren, dat die daartoe overgaat, en verder bij het ophalen van diverse anekdotes over hetzij gebeurtenissen in zijn woonplaats, hetzij gedachtewisselingen met zijn klandizie, hetzij herinneringen aan zijn avontuurlijke verleden: Dan zíe je hem er als het ware goed voor gaan zitten en dan kómt er weer zo’n sterk verhaal met, misschien niet altijd, maar vaak genoeg wèl, als moraal, dat er geen God is, dat-ie nooit bestaan heeft en dat-ie nooit zal komen opdraven, als je hem roept, of iets dergelijks. Dús -regelmatige wanhoopskreet aan het slot – “Wanneer dringt dat nou toch eens dóór, wanneer léren jullie het nou nog eens….etc.”
    Is, wat mij betreft, op zichzelf nu nog zo bar niet, maar wil jij zeggen, dat dat totaal iets anders zou zijn? Omdat je het toevallig eens bent met het uitgangspunt? Kom nou!
    Als je het over meten met twee maten hebt: Ik vind dat er verdacht veel op lijken. Denk daar nog maar eens over na!

    Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Dat heb je even verkeerd ingeschat, simpele ziel:
   Ik lik me bij niemand in. De kwestie is echter, dat ik jullie deze mededeling wèl wilde laten lezen, maar aangezien jullie me gisteren weer eens met je hele tsunami aan vileine aanvallen, manipulaties, onterechte verdachtmakingen en weet-ik-veel-wat voor-smerigheid-nog-meer tot het toppunt van afkeer hebben gebracht jegens jullie allebei, kon ik het vanmorgen eenvoudig niet opbrengen om rechtstreeks het woord tot jullie zèlf te richten.
   Ik had aldus de keuze tussen in het luchtledige neerplempen, wat misschien een wat èrg pompeuze indruk zou maken, en me nog even tot een ander richten, tot háár bijvoorbeeld, en ik koos voor het laatste.
   Hóef je niet te geloven, hoor: Zó belangrijk is het verder niet. (ziekelijke treiteraar.)

   Like

   • tjonge zegt:

    vilein is ze niet maar schelden dat kan ?

    Like

   • tjonge zegt:

    “Alleen zijn zich hier ongemerkt twee kampen aan het vormen:”
    .
    kamp; ik wordt gek van geisslert en kamp; geislert plus refo,s…

    Like

   • tjonge zegt:

    schelden dat ZE kan…..

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Bedankt, tjonge!
    En dat is niet ironisch gemeend: Je bewijst me een dienst:
    Ten eerste weet ik nu precies, wat jij met dat “schelden” bedoelt, waar je al eerder mee kwam. Want ik vroeg het me al af!
    Dat is immers geen schelden, dat is het eenvoudig vaststellen van een feit:
    Je BENT ziekelijk aan het treiteren, dat kan iedereen, die dit leest, constateren, behalve jijzelf.
    Verder spreken deze drie korte comment’jes boekdelen: Je bent aan het doordraaien!
    Maar ga vooral door: Het begint aardig te lijken op de verhoorscène van Captain Qweeg in “The Caine Mutiny: Hoe langer hij doorpraatte, des te duidelijker werd het, dat hij inderdáád paranoïde was.
    De commissie was aan het eind muisstil….en de aangeklaagde “muiter,” Maryk, van alle blaam gezuiverd.
    Nu vergelijk ik mezelf uiteraard niet met Maryk, maar jou opeens wèl een beetje met Queeg.

    Like

   • tjonge zegt:

    “Je BENT ziekelijk aan het treiteren”
    .
    als je ziekelijk treiteren verward door met de neus in de feiten gedrukt worden, dan ja, dan ben ik ziekelijk aan het treiteren 🙂

    Like

   • tjonge zegt:

    “Dat is immers geen schelden”
    .
    ik citeer;
    Spastische reactie, hoe pathetisch kan je zijn….
    .
    Dat heb je even verkeerd ingeschat, simpele ziel:
    .
    ziekelijke treiteraar.
    .
    hoe liefkozend u deze ZELFGEKOZEN woordjes bedoeld, op mij komen ze niet zo over…
    btw, dit zijn maar 3 zinnetjes die ik direct kon vinden, als ik moeite doe en 2 jaar jouw gescheld ga opschrijven hier, dan ga je jezelf nog heel hard schamen denk ik maar zo.
    je bent niet meer dan een scheldend viswijf op de markt met hoogmoedswaanzin….

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Nou, daar worden we het onderling niet over eens, dus maar beter dat iedere lezer dat voor zichzelf bepaalt.
    Maar goed, prima, dat jij hier een paar concrete voorbeelden van wat jij “schelden” noemt, bij elkaar weet te harken.
    Des te meer reden voor mij om bij mijn standpunt te blijven: Dat is geen schelden, maar niets meer of minder dan het vaststellen van de realiteit. – Uiteraard in antwoord op jouw uitlatingen.
    Geen vileine aantijgingen, dan ook niet dat soort constateringen, dat is nogal logisch.
    (Ja, pot-en-ketel, ik weet het. Maar dat bewerkstellig jij in deze dan ook zelf.)

    Like

   • tjonge zegt:

    en ik maar denken dat die zinnetjes denigrerend bedoeld waren, terwijl ze volledig beschaafd en misschien wel zelfs liefkozend waren.
    tjee, mijn fout, totaal verkeerd ingeschat, stom, stom, stom…

    .
    ben blij dat de medebronners een fijn inkijkje krijgen van jouw denkwijze ?
    .
    btw, dit waren maar 3 recente voorbeelden, als ik serieus ga zoeken ga ik over de 100 heen van al dat fraais…

    Like

   • paulzwueste zegt:

    Beste mensen.
    Zijn jullie nou volwassenen…???
    Ik zou zeggen zoek een hobby.
    Als jullie nou eens lekker in je blote kont ’n robbertje moddervechten op oud en nieuw, dan kan je je voor eens en voor altijd uitleven op mekaar….?
    Lijkt me ’n uitstekend idee om weer tot bewustzijn te komen…

    Oké???

    Like

 24. het lijkt hier op de site af en toe wel een tv-privé, jezus mina nog an toe…………………

  Geliked door 2 people

 25. Petra DeBoer zegt:

  @Theresa, ik heb nog even nagedacht over uw opmerking dat u een fysieke beperking hebt en u door Harry neerbuigend behandeld werd. Kijk eens naar het volgende:

  Harry zegt:
  12 december 2017 om 13:41
  Ik weet het niet hoor , Tistochwat .
  Dan woon ik zeker in de verkeerde omgeving of zo .
  Hier zijn ze wel heel erg .
  ( Twee dorpjes verderop noemen ze hier zelfs : incest-city !
  De huisarts aldaar is al vroeg gestopt met z’n praktijk omdat ie het misbruik , de incest en de leugens en dergelijke niet langer kon verdragen !
  Ze waren dan ook niks te beroerd om te dreigen !
  De plaatselijke instelling voor lichamelijk en geestelijk gehandicapten puilt hier dan ook uit .

  Met o.a. de opmerking ‘de plaatselijke instelling voor lichamelijk en geestelijk gehandicapten puilt hier dan ook uit’, insinueert Harry dat dit komt door incest als je het voorgaande leest. Wie gelooft dat mensen met een lichamelijke en geestelijke handicap hun lichamelijke en geestelijke handicap hebben gekregen door incest durft nogal wat te beweren en heeft dan ook totaal geen empathie. Niet voor de ouders, de familie en al helemaal niet voor de lichamelijk en geestelijk gehandicapten. Hij gebruikt het om christenen als onmensen neer te zetten. Over realisme hoef ik het niet te hebben want hij weet best dat hij uit zijn nek zit te lullen maar zijn agenda moet er door en als dat via de rug van lichamelijk en geestelijk gehandicapten moet dan doet hij dat. Zeer manipulatief en hetzelfde gedrag wat we ook van narcisten kennen. In elk geval hebben manipulators nooit het beste met je voor en willen dat jij je schuldig voelt, dat jij je gedrag aanpast aan de manipulator enz.

  Dat hij u ook onheus heeft bejegend voor wat betreft uw fysieke beperking past dan ook in het plaatje wat ik inmiddels van hem heb. Op internet is genoeg te lezen over manipulatie.

  Like

  • tinekevanschagen zegt:

   @ Petra De Boer
   Als U zo op de hoogte bent met betrekking tot de bijbel,zou U toch als geen ander moeten weten dat RODDELEN een doorn in GODS oog is?
   U doet niets anders als het vuur nog meer op stoken.
   Laat het rusten,dit voegt net zo goed niets inhoudelijks toe.
   Tineke

   Geliked door 4 people

   • Petra DeBoer zegt:

    @tinekevanschagen, roddelen is achter iemand zijn/haar rug om en dat doe ik nu juist niet. Ik vroeg inhoudelijk te reageren op Harry zijn reactie waarin hij neerbuigend was en had het niet over het topic.

    Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Inderdaad…..
   Kijk, Petra: met het vaststellen van deze interessante conclusie -die tegelijkertijd een geschikte aanleiding vormt om dit thema dan meteen passend af te sluiten, want met name Hr. Bron zal het niet wenselijk achten, dat hierop tot in het oneindige wordt voortgeborduurd- kunnen we het er gevoeglijk over eens zijn, dat we te maken hebben met een wel zéér kras staaltje van manipulatie.
   Ook dat dergelijke types vaak succesvol te werk gaan, waar het er op aankomt, meerdere personen tegelijk in hun ban te krijgen, aanschouwt men hier, gegeven het feit, dat niet één, maar enigé reageerders deze man in alle ernst beschouwen als “slagvaardig”, “gedurfd” en “origineel”, ook nog “vol zelfspot” en maar het beste te benaderen, door al zijn grofheden jegens anderen “niet persoonlijk” te nemen en “met humor” te slikken, opdat het allemaal dik in orde komt. Men rekent het zich welhaast tot een éér om deel te mogen hebben aan zijn….ahum….’conversaties”, ongeacht, hoe grof, beledigend en seksistisch die naar sommige anderen toe ook kunnen zijn en met name anderssoortig psychologenvoer, dat hier bij tijd en wijle rondwaart, voelt zich somtijds hevig tot hem aangetrokken,vooral als het er op aankomt, assistentie te verlenen aan het fijntjes mangelen van de door hem gekozen doelwitten. Ik noem hier geen namen, maar geloof me, ik weet er van mee te praten!
   Onvoorstelbaar? De doorgewinterde manipulator kán dat, helaas.
   Sommige dingen moet je meemaken, wil je ze geloven.

   Like

   • tjonge zegt:

    “Ook dat dergelijke types vaak succesvol te werk gaan, waar het er op aankomt, meerdere personen tegelijk in hun ban te krijgen”
    .
    onbeschaamd draait geisslert weer de rollen om !
    .
    geisslert heeft ondertussen een netwerk van mailadressen van bronners die haar gunstig gestemd zijn, om vervolgens die bronners via mail te paaien en haar huilverhaal naar eigen interpretatie en fantasie te verkopen aan de goedgelovige bronners en om tevens “krediet” op te bouwen voor haar zelf, zodat ze met volle steun van haar medebronners de strijd aan kan gaan tegen haar vermeende vijanden die volgens haar liegen, manipuleren en haar de mond willen snoeren volgens zeggen geisslert…
    .
    ik heb nog nooit zo veel leugens en vies spel bij elkaar gezien zoals dat van geisslert….
    .
    het laatste bewijs van geisslert,s gekonkel, en dat kan ik niet meer terug vinden of is snel verwijderd door hr bron, was het prive email contact wat geissler met bertg heeft heel recent heeft gehad.
    .
    bertg was nog op goede voet met geisslert, want waarom zou ze anders hem benaderen via mail ? en bertg was sowieso de laatste tijd pro geisslert viel mij op
    bertg komt mij altijd oprecht over, hij wou die mail ook niet op bron plaatsen toen ik daar gekscherend om vroeg.
    maar bertg plaatste WEL DE OPMERKING DAT HIJ NIET AAN DIE SPELLETJES VAN GEISLERT MEE WOU DOEN ALS REACTIE OP DIE MAIL VAN GEISSLERT !! (of iets in deze trant).
    .
    en DAT BEWIJST, zonder de inhoud van die mail te kennen wat voor vieze spelletjes geisslert speelt !!!

    Like

   • E.J. Bron zegt:

    Ik ben nu wel klaar met dat GTST-gedoe eigenlijk! On topic! Focus je op die kloten-socialisten en de “religie van de vrede”!

    Webmaster

    Geliked door 1 persoon

   • tjonge zegt:

    bron, zit je nou mijn hele reactie aan te passen ??
    plaats hem dan niet als het je niet zint !
    ga je hem nu verdomme helemaal aan zitten passen en uit verband trekken?
    er klopt helemaal niks meer van.
    ga aub voor de nos jeugdjournaal werken met deze mentaliteit !
    zo fucking klaar mee, is niet jouw eerste keer van aanpassen en censuur.
    als je een vent bent dan plaats je deze reactie, EN NIET DE AANGEPASTE VERSIE !
    en doe maar een permaban hoor, want ben eigenlijk jouw partijdigheid wel zat….

    Like

   • E.J. Bron zegt:

    At your service!

    Webmaster

    Like

   • Petra DeBoer zegt:

    @Theresa, helemaal mee eens.

    Like

   • Rookmelder zegt:

    Aah, de mooie en welbekende kreet, ik kijk hem nog wel eens op You Tube, en vraag me nog steeds -weemoedig- af, waar, wat en hoe zou Nederland er nu voorstaan als deze vrijheidsstrijder, islam-ontkenner en ziener vier, acht jaar of misschien wel langer premier zou zijn geweest.

    Like

  • Rookmelder zegt:

   @Petra, een juiste constatering, en door zijn kortzichtigheid, frustratie en niet wetend wat er speelt of hoe de vork in de steel zit en het hem ook niet boeit, heeft hij niet het inzicht dat die plaatselijke instellingen niet alleen uit dorpelingen bestaat, maar strategische en kostendekkende landelijke ‘verzamelpunten’ zijn, net zoals AZC’s en psychiatrische instellingen. Maar bovenal, het goede en meest mooie waar botterik en lompe Harry (en nog wat anderen) wat van kunnen opsteken en leren bij die gehandicapten is vooral het fatsoen, respect en de waardering voor elkaar, om van dankbaarheid en -veelal- plezier in het -beperkte- leven nog maar te zwijgen. Ze zouden dan heel anders in het leven staan en meer begrip en respect voor de “omgeving” krijgen, ongeacht waar en in welke omstandigheden !

   Like

   • Petra DeBoer zegt:

    @Rookmelder, mee eens en het gaat om mensen die in deze instellingen wonen en die behandel je niet neerbuigend alsof ze het resultaat van incest zijn. Sowieso behandel je mensen nooit neerbuigend. Misschien hebben ze zuurstofgebrek gehad bij de geboorte, hebben ze het syndroom van Down, wat ontstaat door een chromosoom afwijking enz. Er zijn vele duizenden oorzaken waarom iemand lichamelijk en geestelijk gehandicapt is geboren en niet iedereen in deze instellingen word lichamelijk en geestelijk gehandicapt geboren maar kan ook door een auto ongeluk zijn gebeurd en dat er hersenletsel is ontstaan.

    Voor de manipulators onder ons. Ik heb in zo’n instelling gewerkt en heb ook de opleiding afgerond en weet dat incest de oorzaak van lichamelijk en geestelijk gehandicapten kan zijn maar er zijn duizenden andere oorzaken. Incest komt daarnaast niet alleen voor bij christenen maar ook bij atheïsten, ongelovigen en vooral in de islam.

    De insinuatie dat iedereen in een instelling voor lichamelijk en geestelijk gehandicapten door incest lichamelijk en geestelijk gehandicapt is geworden is onmenselijk.

    Door mijn opleiding heb ik geleerd om mensen te observeren om hun gedrag te duiden vooral bij gedragsgestoorden en dat komt me tot op de dag van vandaag te pas.

    Like

   • Rookmelder zegt:

    @Petra, helemaal juist en bij mensen met een bredere interesse -ook- wel bekend !

    Like

 26. tjonge zegt:

  “Wie gelooft dat mensen met een lichamelijke en geestelijke handicap hun lichamelijke en geestelijke handicap hebben gekregen door incest durft nogal wat te beweren en heeft dan ook totaal geen empathie.”
  .
  leg eens uit wat daar aan gelogen is ?

  Like

  • tjonge zegt:

   “In elk geval hebben manipulators nooit het beste met je voor”
   .
   dat hebben harry, bertg, ik en nog vele anderen zeeer goed in de gaten petradeboe…

   Geliked door 1 persoon

   • Trucker zegt:

    Stokend onderdeurtje :
    ik heb een reactie gewijd aan het lulletje rozenwater Harry, het grootste deel is ook van toepassing op uw smerige insinuerende lepe sluwe suggestieve wijze van aanvallen van een (zwakker) lid op dit forum, maar die al meer bijgedragen heeft als al uw geschrijf samen sedert u op deze blog vertoeft.
    Ik spaar mijn laatste regel want het is december, het wordt stilaan Kerstmis (Vrede op aarde aan alle mensen van goede wil)….dus leep als u bent zal u wel begrijpen wat ik niet schrijf maar wel denk.

    Like

 27. Harry zegt:

  @ Petra Deboer ,

  Je kunt het toch ook maar niet laten hè , om net als een pitbull steeds maar terug te komen op voorgaande reacties .
  Je hebt je maatje in deze wél gevonden niet ?
  Two of a kind .
  Alleen had TG tot voor kort de pest aan christenen die hun religie zitten te pushen , kennelijk wordt dat weggepoetst bij een gemeenschappelijke ” vijand ” .
  Noem het een monsterverbond .
  Daarom ga jij nu nog vrijuit .
  Ik zie haar er op aan om ooit nog met de islam te heulen om de ” vijand ” te bestrijden , ze glijdt steeds verder af .

  En je bent zeker zeer goed op de hoogte met incest en de risico’s daarvan , dat je van mening bent dat dat soort vuiligheid geen grote risico’s met zich meedraagt ?
  Het zou me niet verbazen als die mededeling van jou , hierover , gestoeld is op het verdoezelen van de feiten en je daarmee probeert je soortgenoten uit de wind te houden .
  Beetje incest moet kunnen , toch ???
  Die huisarts waar ik het over had , is wat die overdosis aan gehandicapten betreft , mijn zegsman wat betreft die aantallen mankerenden .
  Hij heeft me wakker geschud , zeg maar . Ik had daar nog nooit aan gedacht .
  En ik zeg ook niet dat ALLE gehandicapten uit incest zijn ontstaan , maar WEL dat daar een verhoogd risico bestaat .
  Ik zie ook aan de mensen die hun familie in dat tehuis gaan bezoeken , de pupillen dus ,
  dat zijn heel vaak ook wel van die devote types die je tegenkomt op zondag , je weet wel , te lang haar voor de leeftijd , vroeg grijs , knotje , brilletje op , klapkuiten en die kalkoenen-blik .

  En ik ken ook een aantal verzorgers en verzorgsters die daar werken …………
  Maar jij zult het wel beter weten .

  En tot slot , “neerbuigendheid” is wel een favoriet item voor je hè ?
  Kan het niet zijn dat je gewoon niet kan velen dat iemand gedegen kritiek uit ?
  Zware gelovigen menen -net als moslims overigens- dat ze boven een ander staan , dat kan ik hier dagelijks ervaren .
  Komt er dan iemand die dat onderuit probeert te schoffelen , dan is dat neerbuigend , vilein , vals , agressief , noem maar op .

  Zouden we het hier maar niet even laten rusten ?
  Je kunt het toch vast en zeker niet laten om wéér je idool van boven te gaan pluggen in de nabije toekomst , dan breekt vanzelf de pleuris weer uit .

  Geliked door 1 persoon

  • delamontagne zegt:

   Er zijn er niet veel hier die jouw ergernissen over over die huichelachtige “Refo’s” begrijpen.
   Je woont er zelf zo’n beetje middenin, in de kern van de Bible-belt.
   Het zijn natuurlijk wel de uitwassen ervan.
   Ik ken die omgeving een beetje van vroeger, zou het er geen moment uithouden om er te wonen.
   Veel van die dingen die je schrijft her/erken ik wel van vroeger.
   Maar lees nog eens wat Tistochwat zegt:
   12 december 2017 om 16:43 er over schrijft……
   Zo zie ik het ook, alleen ik had het niet zo onder woorden kunnen brengen.
   Wat al die “woorden-wisselingen” met de verschillende hier betreft volg ik niet precies.
   Wat ik dan denk:” Dat zou dan één front moeten vormen tegen de Islam” ?
   Ook al heb je een hekel aan “Refo’s” ISLAM is duizend maal erger.

   Like

  • Theresa Geissler zegt:

   @Harry, 22.55u:
   “Ik zie naar er op aan om ooit nog mer de islam te heulen om de “vijand” te bestrijden, ze glijdt steeds verder af,”
   Onvoorstelbaar. Het zoveelste voorbeeld van je grenzeloze manipulatieve tactiek, ook al is dat iets, wat types als jij en tjonge ánderen verwijten.
   Ik heb daar maar één reactie op:
   Gelukkig ben ik er zeker van, dat de gezónden van geest hier, waaronder Hr. Bron-zèlf, beter weten.

   Like

  • Petra DeBoer zegt:

   @Harry, hou op met projecteren. En dat u het woord “pupillen” gebruikt verraad al het één en ander want dat woord word al heel lang niet meer gebruikt. Ik vraag me nu wel af hoe u aan het woord “pupillen” komt. Dat is namelijk een benaming die vandaag de dag vrijwel niemand meer kent behalve medewerkers en familie van tientallen jaren geleden.

   Like

 28. Hendrik M. zegt:

  Houd toch eens op met dat gezeik!
  Ja, ik ben gelovig, alleen al om het feit dat ik na het scheppings verhaal die veel latere ‘Darwin theorie’ niet kan plaatsen.
  Kan me gewoon niet voorstellen dat er ooit een hennetje en een haantje zo ongeveer gelijktijdig op ongeveer dezelfde plaats uit een oersoep stapten en elkaar vonden.
  daarbij de voortplanting; hoe wist het haantje dat hij het hennetje moest treden (manier van bevruchten) en dat het hennetje daarna wel 21 dagen op haar gelegde ei moest blijven zitten?
  Ow ja, hoe wist dat net uit die oersoep gekropen hen hoe ze een ei moest maken?
  Ach, de mensen die niet in een God geloven, geloven in Darwins theorie en zijn dus feitelijk ook gelovig….
  Ow ja, Bronners, houd eens op elkaar af te zeiken; we zijn hier allen anti islam en pro Israël!
  Mocht het voor jou anders zijn moet je met verrekt goeie argumenten komen…
  Elkaar afzeiken om eigenlijk niets is natuurlijk uit den boze!

  Geliked door 2 people

 29. Elisah zegt:

  Omg, de heer Bron krijgt straks nog een burn-out van al dat heen en weer gedoe.

  Geliked door 3 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s