Morawiecki wil zich niet laten chanteren door de EU

Screenshot_209

(Vertaling: E.J. Bron)

Na het aftreden van de Poolse minister-president Beata Szydło heeft de viceminister-president Mateusz Morawiecki (foto) haar functie overgenomen. Ondanks de dreigende aanklacht van de Europese Commissie bevestigt ook de nieuwe minister-president geen migranten te willen opnemen.

Die Freie Welt

De huidige minister van Economische Zaken en Financiën evenals viceminister-president Mateusz Morawicki is de nieuwe minister-president van Polen. Dat is het resultaat van een regeringswijziging binnen de conservatieve partij “Recht en Rechtvaardigheid” (PiS) in Warschau. Daarvoor kondigde minister-president Beata Szydło haar aftreden aan, nadat ze voordien een motie van wantrouwen van de oppositie o.l.v. het Burgerplatform (PO) overleefde.

De voormalige bankmanager Morawiecki werd als minister veel succes toegedicht, omdat hij o.a. veel belastinggaten dichtmaakte en ervoor zorgde dat de staat extra miljarden binnenkrijgt. Ook ontwikkelde de economie in Polen zich goed. Morwiecki´s plan voor de economische ontwikkeling van Polen voorziet in enorme investeringen, die de economie innovatiever moeten maken.

De 49-jarige uit Wrocław wil ook in de vluchtelingenkwestie vasthouden aan de huidige koers tegenover de Europese Unie. Hij verklaarde kort na zijn benoeming door president Andrzej Duda voor de staatstelevisie: “De Polen zijn een trots, belangrijk, groot volk. We laten niet toe dat men ons chanteert.” Daarmee reageerde hij op een vraag wat hij vond van de dreigingen van de kant van de EU om de subsidies voor Polen te verminderen als het land geen vluchtelingen zou opnemen.

Eveneens bevestigde de Poolse minister van Binnenlandse Zaken, Mariusz Błaszczak, dat Polen ook na een klacht van de EU voor het Europees Gerechtshof geen vluchtelingen in het kader van een herverdeling zou opnemen. Het land zou “zeer zeker” niets aan zijn beslissing veranderen, nadat de Europese Commissie had aangekondigd Tsjechië, Hongarije en Polen “wegens een gebrek aan solidariteit in de vluchtelingencrisis” voor het Europees Gerechtshof te dagen.

Bron:
www.freiewelt.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Vluchtelingen", asielwaanzin, Brussel, Europese Commissie, EUSSR, gezond realisme, Illegalen, Immigratie, Islamisering, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Nationalisme, Patriottisme, Polen, Rotzakken, Socialisten, soevereiniteit, tolerantie/intolerantie, verloedering, Verzet, Zelfbeschikking. Bookmark de permalink .

22 reacties op Morawiecki wil zich niet laten chanteren door de EU

 1. Rensk. zegt:

  Daar heerst het gezond verstand nog. Hier niet meer. Zij weten dat het geld van de EU op de langere duur niets meer voorstelt als je bedenkt wat er voor mensen binnen komen aan migranten.

  Geliked door 1 persoon

  • paulzwueste zegt:

   Ik ben er van overtuigd dat de woorden van de nieuwe Poolse Minister President ingegeven zijn door karakter en nog eens karakter.

   Onze politici weten donders goed wat er WERKELIJK aan de hand is.
   Dat Nederland alléén en uitsluitend armoede importeert.
   Dat Nederland zonder controle, massaal onze doodsvijanden binnenhaalt.

   Maar gebrek aan karakter maakt het mogelijk dat ze het directe welzijn van hun eigen volk opofferen voor macht en geldelijk gewin.
   Dat ze hun eigen positie en hun pensioen belangrijker vinden dat het voortbestaan van Nederland!

   Like

 2. Jean zegt:

  Dag op dag stijgt het respect voor dergelijke politiekers een soort wat onvindbaar is in onze landen buiten de PVV, VB, FN FPÖ, AfD (om er maar 5 te noemen).

  Geliked door 1 persoon

 3. T.Troubadour zegt:

  Perfect volhouden tegen de EUSSR

  Geliked door 2 people

 4. Patriot 2.0 zegt:

  DE EU kan wel dreigen, maar ik stel voor:

  – voordat de EU begint te dreigen brengt Frankrijk haar begroting op orde, en houdt zich aan de regels. Daarna praten we verder.

  Geliked door 3 people

 5. Bob Fleumer zegt:

  Dit heet dweilen met de kraan open, in plaats van de grenzen sluiten gaan ze het instromende water verdelen, de botte stupiditeit van de EU is niet te verdragen, ze zagen zelf alle takken door waarop ze zitten.

  Geliked door 2 people

 6. Janszn zegt:

  In het Oosten van Europa zetelt het verstand

  Geliked door 1 persoon

  • Patriot 2.0 zegt:

   Meer tegenslagen gehad. Ze hebben de communisten en de nazi ’s al over zich heen gehad en hebben geen zin in een derde totalitaire overheersing (radicale islam), en terecht…. En “wij” maar dromen van een utopisch multi-culti paradijs.

   Like

 7. Flo zegt:

  De wijzen kwamen uit het oosten .

  Geliked door 1 persoon

  • tippelaar zegt:

   de wijzen kwamen uit het oosten maar stopten bij de eu.grens want zij zagen dat het niet goed was, want zij kwamen voor de christenen en voor een ieder die de mensheid goed gezind was maar niet voor de moslims want voor deze haat en moordcultuur was er geen plaats in de herberg. Daarom haten de moslims ook schapen, die wel in de herberg mochten, samen met de os en de ezel. De schapen worden daarom door moslims sexueel misbruikt en daarna opgevreten. De ezel wordt misbruikt als lastdier en ook als moslimrijdier, want een paard wil zoveel achterlijkheid niet vervoeren, die slaat op hol en maakt dat ie weg komt. Van de os weet ik het niet maar die zal ook wel ergens in de moslimpan gehakt zijn.

   Like

  • Williaan zegt:

   Ja vroeger! Na dat Bagdad vroeger door de islam fanaten in verval raakte zijn de echte wijzen daar uitgemoord.

   Like

 8. Henk der Niederlànder zegt:

  Nadat er gesproken is over, dat landen die zich niet bij de EU diktatuur willen neerleggen maar verder moeten op eigen houtje en Italie met het plan rondloopt om de Euro vaarwel te zeggen, daarbij Griekenland ook misselijk is van de pogingen om hun land te ontmantelen is de kans groot dat er alsnog een driezeeen coalitie komt.
  Ikzelf hoop dat Roemenie Bulgarije samen met Zwitserland zich ook daarbij aansluiten, kun je gerust stellen dat het einde van de verfoeilijke EU in zicht is.

  Geliked door 1 persoon

 9. J. vd Bas zegt:

  je zou bijna naar Polen willen verhuizen. eindelijk iemand die van z’n eigen land houd!!!!!!

  Like

 10. koddebeier zegt:

  Chapeau, laat die EU dictators maar dood vallen………………………..Dat zou trouwens een mooie oplossing zijn !!

  Geliked door 1 persoon

 11. Jan zegt:

  ALTIERO SPINELLI en het nieuwe Europa (een communistische hel)

  https://i.imgur.com/Dsy5hOU.png,ch?v=Mf5A1y5qYp0

  Merkel, Honecker’s wraak

  Geliked door 1 persoon

 12. tippelaar zegt:

  Ik hoorde vandaag op het duitse journaal, dat Rutte mevr. Merkel keihard ondersteunt in haar strijd tegen de landen die geen vluchtelingen willen opnemen en dat hij vierkant achter haar staat. Rutte zou gezegd hebben dat er vanavond ( tijdens het avondeten)met de dissidenten een hartig woordje gesproken gaat worden. Ondanks het feit dat hij geen woordvoerder is van deze conferentie meent hij toch dat hij zich als zodanig moet profileren. Ik zie hier wat anders in, Rutte is bezig zich warm te lopen voor een EU,topjob. Het zou zomaar kunnen. Rutte is daar smerig genoeg voor. Ik heb hier helemaal niets over gehoord in het nl.journaal. Ik denk dat de Nederlandse propaganda Omroep van het Politbureau van Rutte, orders heeft gekregen deze mededeling onder de pet te houden.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s