Niet Trump verhindert vrede, maar de Arabieren

Screenshot_214

(Door: Clemens Wergin – Vertaling: E.J. Bron)

 De Arabische landen veroordelen de erkenning van Jeruzalem – terwijl ze niet eens Israël erkennen. Met hun kritiek willen ze vooral afleiden van de dis-functionaliteit van islamitische samenlevingen.

In het jaar 2004 schreef George W. Bush een brief aan de Israëlische minister-president Ariel Sharon om diens vertrek uit Gaza te ondersteunen. Daarin erkent hij dat bij het stichten van een Palestijnse staat enkele joodse nederzettingen bij Israël blijven en dat de Palestijnen geen veelomvattend recht op terugkeer zullen krijgen.

De brief van Bush zorgde destijds voor eenzelfde soort verontwaardiging als nu de beslissing van Donald Trump om Jeruzalem als hoofdstad van Israël te erkennen. Terwijl beide alleen maar het overduidelijke verkondigden.

De huidige protesten tonen vooral de ziekteleer aan van diegenen die aangeven aan de Palestijnse kant te staan. De Arabische landen veroordelen de erkenning van Jeruzalem – terwijl zij niet eens Israël op zich hebben erkend, om het even binnen welke grenzen.

Israël is een populair middel om de aandacht af te leiden van de dis-functionaliteit van islamitische samenlevingen en regimes. In een regio, waarin allerlei mogelijke groepen elkaar constant bevechten, is Israël-kritiek het enige waarover men het überhaupt eens kan worden.

Ondertussen bejubelen in Berlijn anti-Israëlische demonstranten het bloedbad dat de profeet Mohammed aanrichtte op een joodse stam, en ze houden plakkaten omhoog waarop heel Israël bij Palestina hoort. Dat is hun manier van vredesoplossing: de Joden de zee indrijven.

Veel Europeanen tonen ondertussen hun eigen manier van Israël-verstandsverbijstering. Met voorop Zweden, dat in 2014 een Palestijnse staat erkende en zodoende vooruitliep op onderhandelingen over een eindstatus, dat nu echter heftig protesteert als Trump hetzelfde doet wat betreft Jeruzalem.

Ondertussen vallen islamitische meutes in Zweden synagogen aan en onthullen zodoende hoezeer een bepaald soort Europees links blind geworden is voor het antisemitisme, dat voortkomt uit Israël-haat.

Wie nu denkt dat Trump van dit alles de schuld zou zijn, zou eraan herinnerd moeten worden: Palestijnen hebben geen Amerikaanse president nodig als voorwendsel om Joden te vermoorden. Sinds drie jaar maakt Israël een mini-intifada mee, waarin jonge Palestijnen worden opgehitst om met messen of auto´s Israëlische burgers te doden. Deze beruchte uitbraken van de “Arabische straat” worden altijd van belanghebbende zijde aangewakkerd en vaak van bovenaf georkestreerd.

De opwinding na de brief van Bush was destijds snel weggeëbd – waarschijnlijk zal dat ook gelden voor de beslissing van Trump. Tot dat moment zullen we verder gedemonstreerd krijgen wat de eigenlijke vredeshindernis is: het Israël-syndroom van de Arabische wereld en diens weigering historische realiteiten te erkennen.

Bron:
www.welt.de
Auteur: Clemens Wergin

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", "Palestijnen", "Religie van de vrede", achterlijkheid, antisemitisme, Arabieren, Arabische wereld, Barbarisme, demoniseren, Desinformatie, Donald Trump, Europa, gezond realisme, hersenspoeling, Historie, Hypocrisie, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, islamofascisme, Islamofilie, Israël, Israël-vijandigheid, Jeruzalem, Jihad, Joden, Jodendom, Jodenhaat, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Links fascisme, Linkse Kerk, Marxisme, meningsdictatuur, Moslims, nieuw fascisme, onwetendheid, political correctness, politici, praatjesmakers, propaganda, Rotzakken, sociaaldemocraten, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, VS, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

18 reacties op Niet Trump verhindert vrede, maar de Arabieren

 1. Rensk. zegt:

  Ik snap niets van haat. Althans niet dat iemand haat kan hebben voor mensen/joden, die ze niet eens kennen. Absurd en belachelijk. Kan wel een hekel aan iemand hebben, die vervelend gedrag toont en die mijdt je dan, want geen prettig mens, maar haat? Haat is zonde van je energie. Maar kennelijk word het bij moslims met de paplepel ingegoten. Moet ik denken aan Meir (wat ik hier las) als moslims meer van hun kinderen zouden houden dan is de vrede niet ver weg, Iets in die geest. Een hele wijze uitspraak. Als je haat in je kinderen brengt dan geef je geen donder om je kinderen.

  Geliked door 1 persoon

 2. tippelaar zegt:

  Er is maar 1 remedie voor Israël, alle aanvallers doden, geen gevangenen maken. Ook de ouders en familie van de aanvallers doden. Eens zien wat de palestijnen daarvan vinden. Ook de Palestijnse leiders systematisch ombrengen. Moet voor Israël niet zo moeilijk zijn. Plotseling wordt een hooggeplaatste Palestijnse leider dood gevonden in zijn woning. Wie zou dat nou gedaan hebben!. Ook een buitenlandse reis van een Palestijnse official is een uitgelezen kans om zo’n functionaris om te brengen. Vergif, badkuipmoord, sluipschutter, dodelijke injectie op straat, zoals u ziet mogelijkheden genoeg. Ik begrijp niet dat Israël niet meer gebruik maakt van stille terreur tegen de palestijnse leiders. Tegen de stenen gooiende jongeren kun je volstaan met ze op normale wijze te verdrijven met waterkanonnen en traangas. Dat alleen als er camera’s draaien . De raddraaiers zijn meestal wel bekend en die kun je s’nacht in alle stilte in hun bedjes smoren, ongeacht hun leeftijd. Geen haan die er naar kraait. Met deze methoden geconfronteerd , ebt de animo tot geweld tegen de israelïers, snel weg, is mijn overtuiging.

  Geliked door 1 persoon

 3. Peter zegt:

  Tot op vandaag staat in de handvesten van Hamas en Al Fatah, de twee belangrijkste Palestijnse facties, de oproep van de vernietiging van Israël gebeiteld.

  “De hele wereld” kan vrede wensen en een Palestijnse staat, maar zolang de Palestijnen iets helemaal anders willen, zolang dat niet verandert, bestaat er ook geen tweestatenoplossing.
  Eenvoudiger kunnen we het niet maken.

  Geliked door 1 persoon

 4. Jan zegt:

  Ik vraag mij af of alle voorgaande presidenten, Clinton, Bush, Hussein Obama er op hebben aangestuurd op de zaak te laten escaleren omdat zij stelselmatig hebben geweigerd de overeenkomst te ondertekenen. Ik vrees van wel, want ook Bush had een pesthekel aan Israël, was een RINO (bekende dat hij Clinton had gestemd)

  Like

 5. Jan zegt:

  Erdogan calls on world to recognize Jerusalem as Palestinian capital

  Turkish president tells meeting of leaders and ministers from more than 50 Muslim countries that Washington’s recognition of Jerusalem as Israel’s capital is a reward for Israeli ‘terror acts,’ adding the city was a red line for Muslims.

  Mogherini over Abdoellah: “Hij is een intelligente man naar wie iedereen zou moeten luisteren omdat hij de hoeder is van de islamitische heilige plaatsen in Jeruzalem” (Brussel 2017)

  Maar hij staat wel met zijn doodsvijand Iran op de foto (OIC, Organisatie Islamitische Criminelen)

  https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5056234,00.html

  Geliked door 1 persoon

 6. M. zegt:

  Nog meer idioten die de vrede verhinderen;

  Like

 7. Anneke zegt:

  De politiek zieken in het Nabij-Oosten willen helemaal GEEN vrede. Allemaal aanhangers van terreurgroepen, nazaten van de oude PLO-terroristen !!!
  Dat wij worden geleid, door hete fans van deze terroristen !!! “Zo is en blijft het terrorisme levend/actief en zal het NOOIT te bestrijden zijn”.

  Geliked door 1 persoon

 8. Qvic zegt:

  Palestijnen zijn net als een groep krakers, als je ze maar lang genoeg hun gang laat gaan. Gaan zij hun illegalen activiteiten claimen als hun recht op eigendom. Het Palestina in de Romeinse tijd is nu verdeelt in Jordanië en Israël. De Palestijnen van nu zijn de vroegere illegalen die zich in Israël hebben gevestigd. Israël heeft hen nog een autonoom gebied aan hen gegeven, maar dat schijnt zelfs niet genoeg te zijn. Zij eisen nu heel Israël. De enige oplossing voor Israël is dat zij de ooit autonome Palestijnen gebieden letterlijk opruimen c.q. van de kaart afvegen, willen zij het Palestijnen probleem voor altijd oplossen. Een andere oplossing is met moslims niet mogelijk. Want moslims zijn te vergelijken met een kanker gezwel, als je dat niet direct met wortel en tak aanpakt. Heb je voor dat je het weet uitzaaiingen over je gehele land. Dit moslim probleem zie je eigenlijk overal op de wereld en wordt met de dag extremer. Diegene die de moslims blijven voeren (geld blijven geven e.d.) en steunen zijn de grootste huichelaars. Die we kunnen vergelijken met de katalysatoren die het kanker gezwel in je lichaam laten versnellen.

  Like

 9. Aegolius cs zegt:

  **De Arabische landen veroordelen de erkenning van Jeruzalem – terwijl ze niet eens Israël erkennen.**

  Palestijnen wonen en zelfs talrijk in Jordanië met een eigen hoofdstad Amman. Het juridisch prutswerk van de V.N. jaren in de jaren 60 om de Hamas (terreurorganisatie) en Fatah (terreurorganisatie) dan wel PLO als politieke onderhandelingspartners te bestempelen, is een volstrekte ontkenning van de Arabische aard en koran!

  In dat “prutswerk” eerder vernoemd, is in ieder geval wel de Staat Israël, jaren 50 opgericht (…) met als staatsrechtelijk/geschiedkundig recht op het grondgebied Jeruzalem als erkenning als hoofdstad.

  Ook dat hebben de V.N. jaren laten slabakken in welke hoop?!

  Geliked door 1 persoon

 10. Cynicus zegt:

  De Arabieren willen geen vrede met Israel. Die willen Israel kapot maken. Nou dat gaat mooi niet gebeuren. Eindelijk heeft Israel weer eens een vriend in Washington. Heel de vrij wereld zou vriend moeten worden van Israël maar ook landen als China en India

  Like

 11. Hans38 zegt:

  De enige overeenkomst die de onderlinge haat van de islamitische fascisten afleid is antisemitisme. Hitler heeft de fascisten beter onder controle gehouden. Gelukkig maken de islamitische fascistische dictatorische staats hoofden continue onderling oorlog. Niet mee bemoeien, laat ze elkaar overeenkomstig de Koran uitroeien.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s