Hamas-leider van Judea en Samaria gearresteerd

Screenshot_222

Archieffoto: Arrestatie van een verdachte tijdens een operatie van het Israëlische leger tegen terroristische activiteiten.

(Vertaling: E.J. Bron)

Tijdens een nachtelijke operatie van het Israëlische leger in Samaria werd in de vroege ochtend de hoogste leider van de terreurorganisatie Hamas in Samaria en Judea gearresteerd. Het gaat om de 62-jarige sjeik Hassan Yousef, een van de oprichters van Hamas en een hoge geestelijke van de fundamentele soennietenbeweging.

Israel Heute

Hassan Yousef werd in zijn huis in de stad Beitunia, ten westen van Ramallah, gearresteerd. De arrestatie van de Hamas-leider was slechts een onderdeel van een grootscheeps opgezette operatie tegen terroristische activiteiten in Judea en Samaria, waarbij niet minder dan 32 inwoners van de Palestijnse Autoriteit werden gearresteerd, van wie minstens zes tot de terreurorganisatie Hamas behoren.

Hassan Yousef is niemand minder dan de vader van de als “Groene Prins” bekende 39-jarige Mosab Hassan Yousef, die zich meer dan twintig jaar geleden tot het christendom bekeerde en meer dan tien jaar lang een waardevol lid van de Israëlische geheime dienst Shin Bet was.

Screenshot_220

Mosab Hassan Yousef.

Hij publiceerde een boek met de titel “Zoon van Hamas: mijn leven als terrorist”, waarin hij zijn verhaal vertelt. Later ontstond daaruit de documentaire “The Green Prince”.

Bron:
www.israelheute.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestijnen", "Westelijke Jordaanoever", antisemitisme, Hamas, IDF, Islam, islamofascisme, Israël, Israël-vijandigheid, Jodenhaat, Moslims, Rotzakken, Terrorisme. Bookmark de permalink .

9 reacties op Hamas-leider van Judea en Samaria gearresteerd

 1. Anneke zegt:

  MOOI, wéér een terrorist minder in de vrije Israélische samenleving !!! Goeie actie !!! “Jammer, maar de NOS zal dit natúúrlijk niet melden”.

  Geliked door 2 people

  • guusvelraeds zegt:

   Monique van Hoogstraaten zal zich in alle bochten wringen om toch vooral Israël te “bekritiseren”. Want je weet wel nederzettingen en bezetting.

   Like

 2. ReaGluurder zegt:

  Wel eens een video gezien van zo’n nachtelijke arrestatie. Nogal eens wordt er dan op de deur geklopt door een Israeliese vrouwelijke commando met het arrestatiepamflet. Wordt je als “verzetsheld” even door een Jodin in de boeien geslagen! Op camera en al!

  Geliked door 1 persoon

 3. Aegolius cs zegt:

  Hebben de boeken tot arrestaties geleid of is het ’n aardig begeleidende schrijven in het artikel?
  Om het even:

  Gustave Flaubert: Beroemd citaat: ‘Ik eis in naam der mensheid dat de Zwarte steen verbrijzeld, het gruis ervan in de wind verstrooid, dat Mekka verwoest en het graf van Mohammed onteerd wordt. Dàt is de manier om het Fanatisme te ontmoedigen’ (1878)

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Gustave_Flaubert

  Geliked door 2 people

 4. Nou ik hoop dat ze Gustave Flaubert niet te pakken krijgen, want onze Nederlandse rechters zouden wel raad met hem weten, wat een geweldig land is dit toch geworden!

  Like

 5. Anna zegt:

  Dat boek van zijn zoon ( de gearresteerde terrorist) met de titel “ Zoon van Hamas” is zeer de moeite waard om te lezen….. het geeft inzicht in wat er “ achter de schermen” gebeurt.

  Like

 6. Cynicus zegt:

  Geef die Hamasleider maar een nekschot. Hamas is terrorisme.

  Like

 7. Rookmelder zegt:

  Zoals verwacht, een strakke actie van Israel, weer een wandelende informatiebron erbij en een terroristen leider minder. Chapeau !

  Like

 8. tippelaar zegt:

  Fout van Israël om die arrestatie bekend te maken.Na het uitpersen van informatie uit deze hamasmoordenaar, hem heel langzaam laten zakken in een vat met zoutzuur. Ze kunnen hem altijd nog als vermist opgeven en de palestijn die komt klagen, wordt even binnen geroepen voor dezelfde behandeling. Ik wil wedden dat het binnen de korste keren erg rustig is in palestina

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s