1948: Verdrijving van de Joden uit Oost-Jeruzalem

Screenshot_243

Joden worden door het Jordaanse leger verdreven uit Oost-Jeruzalem (de Zionspoort in de muur van de Oude Stad van Jeruzalem, 1948)

(Vertaling: E.J. Bron)

Een brief aan de uitgever van de “New York Times” betreffende het artikel “Does Mr. Trump Want Mideast Peace?” van 6 december 2017:

Als argument van uw pleidooi tegen de erkenning van Jeruzalem als Israël´s hoofdstad door Donald Trump voert u aan: “Oost-Jeruzalem was in 1967 uitsluitend Arabisch”. Deze uitdrukkingswijze heeft het risico in zich om de lezer op de meest erge wijze te misleiden, omdat u beweert dat deze etnische “exclusiviteit” voor 1967 een wezenlijk en zelfs wenselijk deel van het kenmerk van het gebied was.

Maar Oost-Jeruzalem was maar 19 jaar [van 1948 tot 1967] Joden-vrij. Toen het Arabische
Legioen van Jordanië
de Oude Stad, zijn joodse wijk en de hem omringende buurt veroverde, verdreef het iedere joodse man, iedere joodse vrouw, ieder joods kind. Voordien waren Joden een groter en integraal deel geweest van datgene dat Oost-Jeruzalem heet, en van tijd tot tijd vormden ze daar de meerderheid van de bevolking.

De situatie tussen 1948 en 1967 was niet de norm, maar een afwijkend kort fenomeen in het tijdsverloop van de heiligste stad van het Jodendom en een resultaat van etnische zuivering.

Gilead Ini, Boston
De schrijver is vooraanstaand onderzoeksanalist van het “Committee for Accuracy in Middle East Reporting in America”.

Vertaling: Dr. Gudrun Eussner

Bron:
http://eussner.blogspot.nl

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Fake News", "Lügenpresse", antisemitisme, demoniseren, Desinformatie, Geschiedvervalsing, hersenspoeling, Historie, Hypocrisie, Indoctrinatie, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamofilie, Israël-vijandigheid, Jodendom, Jodenhaat, kwaadaardige opzet, Links fascisme, Linkse media, mainstream-media, meningsdictatuur, nieuw fascisme, onwetendheid, propaganda, Rotzakken, Socialisten, verloedering, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

31 reacties op 1948: Verdrijving van de Joden uit Oost-Jeruzalem

 1. Patriot 2.0 zegt:

  Zewr interessant. De periode 1948-1967 (19 jaar) kan natuurlijk niet het enige criterium zijn. Zeer verhelderend.

  Like

  • J. C. Th. Köhler zegt:

   De periode 613 (stichting van de islam) tot 2017 (1404 jaar) kan evenmin bepalend zijn voor de zgn. islamitische aanspraken op Jerusalem. Jerusalem is al enkele duizenden jaren de hoofdstad van het Joodse thuisland, in elk geval twee keer zolang als de islam bestaat. Ook eerdere aanwezigheid van de islam in Jerusalem was steeds het gevolg van een islamitische invasie. De bezetting van ’48 tot ’67 was bij lange na niet de eerste. Hopelijk wel de laatste.

   j.c.th.kohler@ziggo.nl

   Geliked door 1 persoon

   • Patriot 2.0 zegt:

    Het valt mij op dat de publieke opinie over de gehele kwestie “Jerusalem” een groot gebrek aan kennis heeft, inclusief de journalisten en de nieuws media (inclusief ik zelf, overigens). Daardoor is allerlei demagogie en geschreeuw hierover vrij “succesvol” en krijg je slecht gefundeerde stellingnames over deze voor de hele wereld zo uiterst belangrijke zaak..
    Dank voor uw reactie.

    Like

   • paulzwueste zegt:

    Precies.
    ’n Bezetting meer of minder maakt helemaal niets uit.
    Ook Nederland is vijf jaar bezet geweest.
    Wil dat zeggen dat Nederland niet aan de Nederlanders behoort…?
    Want dat is de èchte vraag, waar het om gaat.
    Jeruzalem was vanaf den beginne, en IS de eeuwige hoofdstad van Israël, en zal dat tot in der eeuwigheid blijven.

    Weg met die vervloekte islam!!!

    Like

 2. Rensk. zegt:

  Ik had ook een keer een geschiedenis gelezen (hier? of in een of ander blad) dat ze steeds buigen moesten als arabieren langs kwamen. Dat ze bepaalde straten niet in mochten en dat ze alleen met blote voeten (ook in de sneeuw) langs straten mochten. Ik lees zoveel dat ik soms niet meer weet wanneer dat was en waar??? Iemand hier die me even helpt herinneren? Over discriminatie gesproken.

  Like

 3. guusvelraeds zegt:

  Het hele Palestijnse verhaal berust van A tot Z op leugen en bedrog. Een bedrog dat wereldwijd voornamelijk door links volk mee ondersteund wordt. Mee ondersteund op basis van hun eigen 1968 indoctrinatie (bevrijding van “onderdrukte volkeren”) of gewoon weg ondersteund door hun anti semiet zijn. De doorsnee socialist was van origine altijd een anti semiet omdat de haat voor het Jodendom verweven zat in de socialistische doctrine.

  http://politiek.tpo.nl/2016/08/08/het-antisemitisme-van-links/

  Geliked door 3 people

  • Patriot 2.0 zegt:

   Links buigt voor de “slachtofferrol” en baseert zijn beleid + idee op sentimenten. Natuurlijk moet je mededogen hebben met mensen die het moeilijk hebben , maar je moet wel je hersens blijven gebruiken.

   Like

 4. Anna zegt:

  Dit is correct. En in die 19 jaar heeft Jordanië alle joodse huizen synagogen winkels en noem alles wat joods was maar op; grondig vernietigt in de oude stad.

  Dit had na de bevrijding door de joden in 1967 ( 6 daagse oorlog) ook wel voordelen want in het gedeelte wat door Jordanië verwoest was, hebben ze nu grondig archeologisch onderzoek kunnen doen.
  Zo is het oude Romeinse Cardo blootgelegd en zijn de muren van de stad ten tijde van Nehemia en Ezra gevonden en nu nog duidelijk te zien.
  De huizen die weer zijn opgebouwd zijn staan nu op paal constructies gebouwd zodat de archeologische vondsten nog zichtbaar en te bezoeken zijn.

  Geliked door 2 people

 5. Trucker zegt:

  “twee staten” oplossing, wat voor gezeik is dat.
  Wat krijgen ze daar als lesstof:
  hup met die palestijnen beentjes, steentjes gooien en geweertjes afschieten op Israëlische burgers.
  “Twee staten” met soorten die niks van vrede kennen en Israël willen laten verdwijnen ?
  Tot nader order ben ik gezond in mijn bovenkamer en weet dat dat “twee staten” geleuter een fata morgana is van lieden die niks goed voorhebben met Israël, einde oefening.

  Geliked door 2 people

  • Trucker zegt:

   Die eeuwige provocatie, dit is een regelrecht statement : we zijn hier en we blijven hier.
   Jammer dat POTUS Trump niet zijn wil kan doordrijven, hij en Bibi die niet belemmerd worden door soorten die (op alle niveaus) de islam(iet) beschermen zou de wereld er al iets beter uit zien.

   Like

  • paulzwueste zegt:

   Wat ’n gelegenheid om ze allemaal op te pakken in afwachting van hun uitzetting…!!!
   Bidden doe je maar achter je eigen voordeur.
   Dat ze dit toelaten!

   Like

 6. M. zegt:

  Weet men nog niet dat dat huichelvolk altijd liegt en altijd de boel bedriegt.
  De enige vrede die ze willen is een vrede die ze zelf mogen opleggen aan mensen naar hun believen en anders oorlog.
  Beetje hetzelfde idee als de hufters van de EU graag willen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s