De nieuwe Tsjechische minister-president Babiš stelt regering voor: “Met alle middelen tegen de illegale immigratie vechten”

Screenshot_242

(Vertaling: E.J. Bron)

Bijna twee maanden na zijn verkiezingsoverwinning heeft de nieuwe, als “rechts-populist” geldende, Tsjechische minister-president Andrej Babiš (foto) zijn nieuwe regering voorgesteld. President Zeman beëdigde de 14 ministers van het minderheidskabinet tijdens een plechtige bijeenkomst in zijn ambtszetel, de Praagse burcht. Tot de nieuwe regering behoren alleen maar politici van de partij ANO en partijloze deskundigen.

Duits - Zuerst

Het is nog steeds onduidelijk op welke meerderheden Babiš in het parlement wil steunen. Zijn protestbeweging ANO bezit maar 78 van de 200 parlementszetels. Daarover zei Babiš voor de radio: “We zullen niet op dulden of ondersteuning wachten, maar werken – en met dat werk beginnen we direct vanaf vandaag.”

Voor de vandaag in Brussel begonnen EU-top kondigde Babiš een “actiever” optreden van zijn land aan en plaatste daarbij ook accenten: “We moeten voor de veiligheid van onze mensen, voor de veiligheid van Europa en – met alle middelen – tegen de illegale immigratie vechten.” Direct voor de beëdiging van de regering bevestigde Babiš zijn strikte “Nee” tegen de EU-“vluchtelingen”quota. “Het voorstel van het Europees Parlement is onacceptabel, en wij gaan er niet mee akkoord. Wij houden er aan vast dat er geen quota zijn en zullen er alles voor doen”, verklaarde de nieuwe regeringschef in de Europa-commissie van het parlement.

Nu heeft Babiš 30 dagen de tijd om in het parlement de vertrouwenskwestie te stellen. Als datum daarvoor kondigde hij de 10e januari aan.

Bron:
http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Populisme", "Vluchtelingen", Allochtonen, asielwaanzin, Brussel, EU-critici, Europa, Europees Parlement, EUSSR, gezond realisme, Illegalen, Immigratie, Islamisering, Nationalisme, Patriottisme, soevereiniteit, Tsjechië, Verzet, Zelfbeschikking. Bookmark de permalink .

9 reacties op De nieuwe Tsjechische minister-president Babiš stelt regering voor: “Met alle middelen tegen de illegale immigratie vechten”

 1. Sabeltant zegt:

  Leiders met daadkracht visie en durf!

  Wat een verschil met Rutte, ons leugenachtig lulletje rozenwater met zijn rubberen rug.

  Geliked door 2 people

 2. Bob Fleumer zegt:

  Deze mensen durven te zeggen wat de EU al lang had moeten doen, de grenzen bewaken en ons niet laten ringeloren door de islamitische gelukzoekers. De EU is een subversieve organisatie en de situatie is daar het bewijs voor!

  Geliked door 2 people

 3. Hovawart zegt:

  De inname van Jeruzalem is één van de kleine tekenen van het Uur van de ondergang. Het is één van de zes gebeurtenissen die vermeld worden in de hadieth uit de islamitische overleveringen. De dood van een profeet en er een verbond (immigratie) zal komen tussen moslims en de Romeinen, die jullie zullen verraden en zij zullen jullie aanvallen met een leger van tachtig vaandels, en elke van die vaandels zal twaalfduizend mannen verzamelen (het EU-leger).Met zijn dood komt er een eind aan de openbaring uit de hemel en men ziet de eerste fitan (beproevingen) optreden, meer bepaald de geloofsverzaking van een heleboel Arabieren. de epidemie van het
  ziekmakend nitraat in schapenvlees (EU-keurmerk), De Bitcoin, ( het Uur zal slaan als geld overvloedig aanwezig is), Al deze islamitische voorspellingen zijn dus nodig om het tij te doen keren en de religie van de vrede terug te zetten.
  Wanneer politici vrede prediken, let dan goed op je veiligheid. Si vis pacem, para bellum (als je vrede wil, bereid je dan voor op oorlog) is dan ook volgens diezelfde politici en een overgroot deel van de Europese bevolking een teken aan de wand.

  Like

 4. Wachteres zegt:

  https://nos.nl/artikel/2207586-rutte-over-hongaars-migratiebeleid-een-schaamteloos-verhaal.html

  Rutte over Hongaars migratiebeleid: een schaamteloos verhaal

  remier Rutte noemt het “schaamteloos” dat zijn Hongaarse collega Orbán geen vluchtelingen wil opnemen en het genoeg vindt om met drie andere Oost-Europese landen 35 miljoen euro te investeren in Afrika om migratie te voorkomen.

  Dat zei de premier in aanloop naar een werkdiner in Brussel waar Europese leiders vanavond discussiëren over migratie. De Duitse, Oostenrijkse en Belgische premiers reageerden in vergelijkbare bewoordingen.

  Nederland en andere landen willen dat nieuwe vluchtelingen eerlijk over de EU-lidstaten worden verdeeld. Die afspraak was eerder gemaakt, maar Polen en Hongarije werkten daar niet mee. Zij namen geen enkele vluchteling op, Tsjechië en Slowakije nog geen twintig.

  Like

  • Sabeltant zegt:

   Onze Rutte is zelf schaamteloos door te pleiten voor nog meer immigratie.
   Daar was in het hele VVD programma niets van te lezen en er is in het verkiezingsdebat nooit en te nimmer sprake geweest van méér immigranten.
   En nu loopt hij in Brussel vrolijk rond te bazuinen dat we meer (nep)vluchtelingen op moeten nemen.
   VVD is niets meer dan een trekpop van de EU net als de rest van het kartel.
   Leugenaars, die ons alleen nodig hebben om op positie te komen.
   Zodra ze er zitten zijn ze ons vergeten, vanaf dag één.

   Like

  • Patriot 2.0 zegt:

   Rutte mag de schoenveters van Orban nog niet eens vastmaken, als je het mij vraagt…..

   Like

 5. Giny zegt:

  Later lachend zij aan zij aan de wandel, huichelaar!

  Like

 6. Jan zegt:

  Vandaag verkiezingen in Tsjechië, wie wordt de nieuwe president, Eurofiel Jiří Drahoš of vaderlandslievende Zeman?

  Wie iets over de achtergrond wil lezen kan hier terecht http://www.thegatewaypundit.com/2018/01/presidential-poll-potential-game-changer-czech-defiance-eu-migrants-russia/
  op geen enkele NL website is iets zinnigs te vinden. Het is zo erg dat NPO van VPRO overschrijft en wat zij schrijven heeft 0,0 inhoud, hoewel het ook kan zijn dat VPRO van NPO heeft overgeschreven.
  NPO: https://www.nporadio1.nl/bureau-buitenland/onderwerpen/440177-verkiezingen-in-eigenzinnig-tsjechie
  VPRO: https://www.vpro.nl/speel~RBX_VPRO_12444646~verkiezingen-in-eigenzinnig-tsjechi%C3%AB~.html

  Alleen Duitse en Amerikaanse websites schrijven wie Jiří Drahoš is: Jiri Drahos: Vornehmer Akademiker und „aussichtsreichster Anti-Zeman“
  http://www.tt.com/home/13879647-91/jiri-drahos-vornehmer-akademiker-und-aussichtsreichster-anti-zeman.csp

  Vreemde zin: Der 68-jährige Chemie-Professor gilt als ein vornehmer Mann, der die Gesellschaft nicht spaltet.
  Dat is nou net wat de bevolking wel splijt, de machtsoverdrachten naar Brussel en het volk monddood en tot stemvee maken. Nepdemocratie.
  http://www.tt.com/home/13879647-91/jiri-drahos-vornehmer-akademiker-und-aussichtsreichster-anti-zeman.csp

  Meer parasieten onde Drahoš : Drahos unterstützt die EU-Sanktionen gegen Russland und auch in der Flüchtlingskrise zeigt er eine entgegenkommendere Haltung gegenüber Brüssel als Zeman.

  De titel zegt genoeg, linksvolk is slechts een anti-beweging.

  (waarom zijn journalisten altijd zo onzorgvuldig met de schrijfwijze? Drahos ipv Drahoš)

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s