“Rechts-populisten” bijeen in Praag: “Nieuw model van Europese samenwerking”

Screenshot_239

(Vertaling: E.J. Bron)

Uit Praag wordt een voor morgen en zaterdag geplande bijeenkomst van verschillende “rechts-populistische” toppolitici uit heel Europa gemeld. Het zou gaan om een “nieuw model van Europese samenwerking”. Als gastheer fungeert de chef van de rechtse Tsjechische partij “Vrijheid en Directe Democratie” (SPD), Tomio Okamura.

Duits - Zuerst

Als gasten zijn o.a. de cheffin van het Front National (FN), Marine Le Pen, de Nederlandse “rechts-populist” en islamcriticus Geert Wilders en de chef van de Italiaanse Lega Nord (LN), Matteo Salvini, voorzien. Ook worden vertegenwoordigers verwacht van de ENF-fractie (Europa van Naties en Vrijheid) in het Europees Parlement uit Roemenië, België en Groot-Brittannië verwacht, zei men. De SPD behoort tot het partijbondgenootschap, heeft echter (nog) geen zetel in het Europees Parlement.

Ook de FPÖ als lid van de ENF werd uitgenodigd. Okamura had al eerder over een mogelijke deelname van de chef van de FPÖ, Heinz Christian Strache, gesproken, die echter met het oog op de vorming van een regering in Oostenrijk “niet zeker” zou zijn, liet de chef van de SPD doorschemeren. Zoals de FPÖ inmiddels liet weten, werd Harald Vilimsky als plaatsvervangend voorzitter van de ENF-fractie naar Praag uitgenodigd. Wegens andere afspraken zou hij echter niet aan de bijeenkomst deelnemen.

Officieel vindt de bijeenkomst plaats onder de titel “Visegrad: een model van de samenwerking voor een europa van soevereine naties”. “Men zal praten over een nieuw model van de Europese samenwerking – een zo nauw mogelijke samenwerking tussen soevereine landen tot wederzijds voordeel, zonder dictaat uit Brussel”, verklaarde Okamura.

Volgens hem werd voor de conferentie een zaal in het Praagse hotel TOP gereserveerd met een capaciteit van 1000 plaatsen. Eerst zou een interne vergadering van de ENF-fractie plaatsvinden. Met aansluitend vrijdagmiddag een programma alleen voor uitgenodigde leden en aanhangers van de ENF-fractie. Het hoofdprogramma van de tweedaagse bijeenkomst zou zaterdag plaatsvinden, zei men.

Bron:
http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Europa, gezond realisme, Patriottisme, soevereiniteit, Visegrad-landen, Vrijheid, Zelfbeschikking. Bookmark de permalink .

4 reacties op “Rechts-populisten” bijeen in Praag: “Nieuw model van Europese samenwerking”

 1. Eric zegt:

  Fantastisch nieuws: een alternatieve EU die de oorspronkelijke kan destabiliseren en naderhand ontbinden. En dan een politieke constructie voor samenwerking tussen landen op vrijwillige basis creëren. Drink this, Juncker (in plaats van je volle glazen jenever).

  Geliked door 1 persoon

 2. Bob Fleumer zegt:

  Eindelijk tegengas tegen de kliek in Brussel die hun kansen op een werkbare EU hebben verspeeld door hun machtshonger, ongeduld en het niet luisteren naar de Europese bevolkingen.

  Geliked door 1 persoon

  • Patriot 2.0 zegt:

   En die “leiders” hebben gebrek aan geestelijke basis, want ze hebben zich jarenlang laten “voeden” door types als Paul de Leeuw en Youp van ’t Hek: zie hier het resultaat.

   Like

 3. Jules Vismale zegt:

  De EU-elite hoopt niettemin dat de “rechts-populisten” zich vast gaan gedragen zoals Inspecteur Gadget die dan door zijn chef, Quimby, steeds eropuit werd gestuurd om de criminele organisatie MAD te bestrijden. Deze cyborg-inspecteur uit de gelijknamige tekenfilm bezat in zijn jas en overige kledingstukken een hoop geheime wapens waarmee hij de MAD-agenten van zijn aartsvijand Dr. Claw moest bevechten maar Gadget was zo dom, onhandig en goedgelovig (hij gedroeg zich haast als Don Quichot) dat hij niet eens meer wist wie nou zijn ware vrienden of vijanden waren! Hij werd elke keer in het geheim door zijn superintelligente nichtje Penny en haar hond Brein geholpen die dan weer de zwaarstse klappen moesten opvangen!
  Dr. Claw (wiens gezicht nooit werd getoond in deze tekenfilmserie maar alleen diens handen met pantserhandschoenen aan) zou niettemin de radicael islam vertegenwoordigen daar deze eveneens naar de wereldheerschappij hunkerde maar zijn handlangers waren daar evenmin erg succesvol in.
  Als het aan mij lag dan zou Brussel zelf eveneens over een stel onnozele inspecteurs beschikken die zo onhandig zijn dat ze Oost-Europa nooit in hun macht krijgen daar de EU ook helemaal niet meer weet wie nou hun ware vrienden of vijanden zijn!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s