Twee jaar cel geëist tegen Haagse Syriëganger

Screenshot_237

DEN HAAG – Het Openbaar Ministerie (OM) heeft donderdag bij de rechtbank in Rotterdam een gevangenisstraf van twee jaar en tbs geëist tegen een teruggekeerde Syriëganger. De 47-jarige man uit Den Haag had zich in 2016 aangesloten bij een kleinere, met Al Qaida verbonden terroristische strijdgroep in Syrië.

De man heeft psychische problemen en is hooguit enkele maanden in Syrië geweest. Naar eigen zeggen is hij drie weken in een trainingskamp geweest. Daar zou hij geoefend hebben met een kalasjnikov en zou hij vooral opruim- en schoonmaakwerk hebben gedaan.

Volgens de officier van justitie heeft de man zich schuldig gemaakt aan terroristische misdrijven. Vanwege zijn ziekelijke stoornis eiste zij naast de gevangenisstraf ook tbs met voorwaarden. Zo zou de man moeten worden opgenomen op een forensisch psychiatrische afdeling en verplicht worden tot het innemen van voorgeschreven medicijnen.

Bron:
www.omroepwest.nl
(h/t L. v.d. S.)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Al Qaida, Islam, islamofascisme, Justitie, Moslims, Nederland, Rotzakken, Syrië, Terrorisme. Bookmark de permalink .

8 reacties op Twee jaar cel geëist tegen Haagse Syriëganger

 1. paulzwueste zegt:

  Dat gaat weer heel veel belastinggeld kosten.
  Geef dat stuk ellende toch gewoon ’n spuitje en besteed het bespaarde belastinggeld aan ouderenzorg of besparing op de ziektekostenpremie…

  Geliked door 2 people

 2. Steven zegt:

  Poe poe… na nog geen anderhalf jaar zitten mag hij gewoon weer naar buiten om een aanslag te plegen…
  GOED GEDAAN JONGENS!

  Geliked door 1 persoon

 3. Petra DeBoer zegt:

  Het is een eis en nu is het afwachten wat de rechtbank beslist maar de eis is mijns inziens veel te laag. Gelukkig word er ook TBS geëist en dat kan betekenen dat hij jarenlang uit de samenleving verdwijnt.

  Like

 4. Sabeltant zegt:

  De enige straf die je islamitische terroristen moet geven. Doodstraf!
  https://www.hln.be/nieuws/buitenland/irak/irak-hangt-38-jihadisten-op-wegens-terrorisme~af099b74/

  Geliked door 1 persoon

 5. Ildiko zegt:

  per dag wordt ik zwaar teleurgesteld over onze OM en rechters. Nu is kristal helder aan welke kant
  ze staan, en hoeveel ze eigen volk en land haten. 4 jaar cel voor een boze NL jonge man die op een zwaar terroristen afdeling moet zitten, voor een klote bommetje die een minuscuul beschadiging van de buitenmuur van de klote haat hut heeft veroorzaakt. Over recht gesproken hier anno 2017 en over onze arme Joden die hier nergens meer zich mogen veilig voelen.

  Like

 6. Tistochwat zegt:

  Vanwege zijn ziekelijke stoornis

  Die ziekelijke stoornis heet islam, dus zouden alle mohammedanen in een passende inrichting moeten worden geplaatst. Dit is echter een dure grap waaraan ik niet wens mee te betalen (moet natuurlijk tóch, via de belastingdienst).
  Er zijn goedkopere en snellere oplossingen om van geesteszieke, ‘godsdienst’waanzinnige, mohammedaanse (dieren)beulen en moordenaars af te komen.
  Maar dat levert natuurlijk niets op voor de psychiaters en andere ‘hulpverleners’ die de mohammedaan graag ‘behandelen’ vanwege zijn ‘ziekelijke stoornis’.

  Like

 7. Pietersen zegt:

  Deze man is destijds in een reportage over Syrie op de Nederlandse tv geweest. Hij was zogenaamd afval aan het opruimen in een kapot geschoten stad waar niemand meer woonde, maar meneer was daar aan het vegen.
  Niets te merken van een psychische ziekte toen, maar nu gebruikt hij dat om zijn laffe reet te redden.

  Like

 8. Pietersen zegt:

  …waar niemand meer woonde, behalve IS.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s