GOD IN EUROPA

Screenshot_29

(Door: Petra de Geus)

Het lijkt of er tegenwoordig steeds vaker over het christendom gesproken wordt. Twee weken geleden werd God door de Zweden gender-neutraal verklaard. Vorige week verklaarde de Paus dat het Onze Vader niet deugt. Deze week roept de nieuwe Poolse premier op tot een herkerstening van Europa. Staan deze uitspraken los van elkaar of zijn het even zo vele reacties op het dreigende rijzende water van de islamisering?

In de Bijbel wordt de mens door God geschapen, maar in Zweden is het andersom en wordt God naar de huidige heersende politiek correcte mode gemodelleerd. Deze bisschop Eva Brunne, die dit blijkbaar mag besluiten, is dom. Ten eerste heeft God geen geslacht. Ten tweede is God onkenbaar. Het wezen of de kracht die God is tot genderneutraliteit promoveren of degraderen, laat zich slechts verstaan als een spiegel van de menselijke conditie. Kortom, wij zijn getuige van een creatieproces, maar het is een misgeboorte, waarmee de LGBTI discussie stilzwijgend van een religieus randje wordt voorzien.

Vroeger werd er nog wel eens geroepen dat God een zwarte lesbienne is, maar daar hoor je niemand meer over – (menselijke) modes zijn vergankelijk. Het idee dat de mens God naar zijn politiek correcte evenbeeld kan scheppen, is bijzonder misplaatst. Het is op zich een leuke gedachtekronkel, maar de discussie is niet zo open als het lijkt. Want waarom worden Allah, Jahweh, Boeddha en de Hindoeïstische goden niet tegelijkertijd gender-neutraal verklaard? Als Jezus inmiddels een inter-seksueel is, hoe zit het dan met Mohammed? Zolang er enkel en alleen westerse waarden ter discussie staan, is er sprake van laf dhimmi-gedrag. Wij bieden U onze westerse waarden ter pacificatie van uw grof geweld. Wij knielen voor uw monopolistische waarheden, want wij trillen op onze knietjes. Dat is de boodschap van deze bisschopsmuts, die in Zweden voor een religieuze hoogwaardigheidsbekleder m/v wil doorgaan.

De Paus wil het gebed van Onze Vader veranderen. De zin “Leidt ons niet in verzoeking” zit deze felrode paus blijkbaar in de weg, want God is enkel goedheid en zal dus niemand in verzoeking leiden. Alweer iemand die weet wat God wil en kan en alweer een dubieus initiatief, want het zijn weer enkel de westerse waarden waaraan getornd wordt. Deze Korankusser, die het Vaticaan als een dependance van Mekka ziet en liever vluchtelingenpolitiek bedrijft dan zich met de gelovigen bezig te houden, wil toch nog graag iets westers verneuken en dat is het gebed geworden. Heeft hij de Koran al uit? Wat vond hij van de oproepen van Allah tot geweld tegen andersgelovigen? Moeten daarin niet eens wat uitspraken veranderd worden? Zou je je niet eens druk maken over het lot van christenen in de islamitische wereld? Of schepen we liever nog wat (islamitische) vluchtelingen in richting Europa? Paus Franciscus belichaamt de onheilige drie-eenheid van Links (bevrijdingstheologie), Islam en Grootkapitaal (Rothschild’s zijn bankiers van de bank van het Vaticaan).

De nieuwe Poolse premier Morawiecki wil Europa her-kerstenen. Dat klinkt in het Engels beter: rechristianize Europe. Wat je er verder ook van vindt, in elk geval geeft het blijk van actie en van patriottisme en niet van laf politiek correct dhimmi-gedrag. Of het gaat helpen, is een andere vraag. Het zou kunnen werken als er een breed begrip van christendom was waar Europeanen zich thuis bij voelen. Iets wat aansluit bij de westerse waarden en de Europese eigenheid en ruimte biedt aan eigenheid en verandering. Als er iets is waar de West-Europese kerk niet goed in was, dan was het dat laatste, om iets te betekenen voor mensen  in de laat 20e eeuw. Anders waren de kerken niet leeggelopen. Ook zitten we niet te wachten op een stelletje geprivilegieerde zakkenvullers die ons wel even komen vertellen wat we moeten doen, om over de Mekkapaus en de Zweedse dhimmi-bisschop nog maar te zwijgen.

Het is jammer, het geloof zou zo mooi kunnen zijn en het zou mensen kunnen verbinden, juist nu dat zo hard nodig is. In elk geval ademt het initiatief van Morawiecki actiebereidheid. Gaan we op weg naar nieuwe kruistochten? Ik sta nog niet te popelen, maar ik zie liever een kruistocht dan een geïslamiseerd Europa en een toekomst als dhimmi. En als een kruistocht het antwoord is op de grootste fout van de 20e eeuw, namelijk het ongelimiteerd binnenhalen van miljoenen moslims en ze ongehinderd hun gang laten gaan met onze maatschappijen te ondermijnen, dan moet het maar.

Door:
Petra de Geus (december 2017)
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "gender", "Nuttige idioten", "omvolking", "Religie van de vrede", "Weg met ons!", Christendom, cultuurrelativisme, Dhimmitude, Europa, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, Linkse christenen. Bookmark de permalink .

34 reacties op GOD IN EUROPA

 1. Cathja zegt:

  Een heel serieus artikel! Om over na te denken.

  Geliked door 2 people

 2. Rensk. zegt:

  Als je geen wapens hebt en de vijand heeft ze plenty begin je weinig door kruistochten te organiseren. De top van de EU (en Soros) weet dat ook. Het is niet voor niets dat heel West_Europa heeft bezuinigd op leger en politie.

  Geliked door 2 people

  • Duchesne zegt:

   We zijn structureel ontwapend en het gaat nog veel verder, je bent straks ene crimineel als je zelfs een onklaar wapen bezit of een zakmes hebt. Vanaf half volgend jaar….
   ……recht naar de slachtbank…..

   641 and seedlings wanted, please cheap.

   Like

  • Patriot 2.0 zegt:

   We zijn na 1989 (Val van de Muur) ontwapend: een kolossale blunder.

   Like

 3. john van antwerpen zegt:

  van Kooten en de Bie zongen het al; Onze God is de beste.

  Geliked door 2 people

 4. Statler & Waldorf zegt:

  “Het geloof zou zo mooi kunnen zijn en het zou mensen kunnen verbinden.”

  Neen.
  Dat doet het geloof niet, hoogstens en in het meest gunstige geval op micro niveau van een kerkgemeenschap of een ander relatief klein clubje en echter slechts als zij dezelfde ‘God’ aanhangen.

  Op mondiaal niveau of tussen natiestaten draagt het geloof enkel en alleen bij tot meer polarisatie en absoluut niet tot verbinden.

  De Joodse staat met de haar omringende landen is daarvan een overduidelijk voorbeeld.

  Geloof is geen verbinder maar een splijtzwam die de mensheid tegen elkaar opzet en uit elkaar trekt.

  Geliked door 1 persoon

  • koddebeier zegt:

   De kerk heeft nog nooit mensen kunnen verbinden, het is altijd een huichelachtig zooitje geweest die tweedracht en verderf zaaide en nadenkende mensen uit de kerken dreef !
   En deze paus is een nutteloze kapoen, die nog meer kapot maakt !

   Geliked door 1 persoon

  • Rensk. zegt:

   Dat is wel zo, maar als er geen geloven zouden zijn dan nog zouden mensen elkaar naar de keel grijpen. De hang naar macht en geld en de jaloezie zal altijd blijven. Het zit in de mens en zal er nooit en te nimmer uit gaan. Dieren kunnen overigens ook behoorlijk jaloers zijn, alleen bij hun kan het niet zoveel kwaad aanrichten als dat de mens doet. Bij dieren (ik blijf ze leuk vinden) kan ik er alleen maar om lachen en vind ik het nog grappig ook. Bij mensen absoluut niet.

   Like

   • Statler & Waldorf zegt:

    Dat is onzin.
    Dieren menselijke kwaliteiten en/of onhebbelijkheden toedichten is flauwekul.
    Dieren kennen geen empathie, noch in positieve, noch in negatieve zin.
    En al absoluut geen jaloezie.
    Dieren hebben een instinkt en niet meer dan dat.

    Dat dieren leuk (kunnen) zijn is een ander verhaal.

    Like

 5. Theresa Geissler zegt:

  “Het geloof zou zo mooi kunnen zijn en het zou mensen kunnen verbinden, juist nu dat zo hard nodig is.”
  Ja, maar daar zit ‘m nu juiste de kneep: Het geloof is tevens mènsenwerk en hoewel ieder mens waarschijnlijk wel íets gelooft -op totaal verschillende manieren; ook het agnosticisme/atheïsme is een manier van geloven- laten de talloze tegenstellingen zich evenmin uitroeien.
  Verbinden is alleen daarom al een welhaast onmogelijke opgave!

  Geliked door 1 persoon

 6. Patriot 2.0 zegt:

  Een goede herbezinning op het Christendom In Europa is m.i. op zijn plaats.

  Alles weg doen is niet de oplossing.

  Geliked door 2 people

 7. paulzwueste zegt:

  Nou had ik van zo’n gelovig iemand toch meer bereidheid en enthousiasme verwacht om een kruistocht te voeren tegen de islam!
  Is dat omdat Marowiecki geen geur van heiligheid verspreidt, maar de zweetlucht van de leider die keihard werkt om zijn volk te redden…?
  Zou kunnen natuurlijk.
  De menselijke emotie-reflexen die vanuit onze genen ons gevoel regeren en onze opvoeding ons hebben meegegeven zijn hardnekkig.
  Daarom is het zo belangrijk om jezelf keer op keer de vraag te stellen wie ben ik zelf, en wat voel ik.
  Verder goed geschreven Petra.

  Geliked door 1 persoon

  • Patriot 2.0 zegt:

   Het Christendom is een hartgodsdienst: mededogen en barmhartigheid zijn belangrijk. Wat ontbreekt is de wil om te strijden. Deze godsdienst is te vrouwelijk.,

   Geliked door 1 persoon

  • tippelaar zegt:

   Paulzwueste, je hebt helemaal gelijk. De moslim zit met hetzelfde dilemma als de christen. Opgevoed als moslim, in een moslimgemeenschap waar de normen en waarden van de Koran worden nageleefd, vindt hij dat hij het gelijk aan zijn kant heeft. Hij weet niet beter of het is zo. Zijn moeder voedde hem zo op en moeders liegen niet, die hebben zeker voor een klein kind, altijd gelijk. In de moslimgemeenschap waar het jonge moslimkind leeft ziet hij alleen datgene wat hem huis met de paplepel wordt ingegoten. Dat moet dus goed en waar zijn. Daar waar ik moslim noem, kan ik het woord christen invullen. Discussies tussen moslims en christenen hebben dus totaal geen zin. Ze zouden theoretisch gezien alleen tot elkaar kunnen komen door ieder voor zich hun geloof af te zweren en naar elkaar te luisteren. Dat is dus onmogelijk want een moslim die zijn geloof afzweert pleegt een doodzonde en mag dus gedood worden, volgens de koran. Blijft alleen de gewapende strijd over die bepaalt welk geloof als overwinnaar uit de strijd komt.

   Geliked door 1 persoon

 8. Petra DeBoer zegt:

  Goed artikel Petra de Geus. Bedankt.

  Geliked door 2 people

 9. Pietersen zegt:

  Scherpe analyse.

  Like

 10. De apostel Paulus schreef destijds dat ” de gehele wereld ligt in de macht van de goddeloze”

  Like

 11. john van antwerpen zegt:

  De kruistochten waren en worden uit verdediging geeinspireert.
  Al 1400 jaar dagen de moslim,s andere culturen uit.
  En als ze lik op stuk krijgen is er weer dat zelfde riedeltje.
  Djengis Khan had Baghdad in de fik gestoken en Trump
  gaat hopelijk meer doen. Broeders en Zusters verenigt U.
  Iedereen kan zijn eigen kleine kruistocht beginnen.
  En als er een schaap over de dam is……
  Oost Europa doet het goed, nu Oostenrijk en ……….
  Dit is droomdenken. Er zijn bij ons nog veel te veel slapers.
  We zullen eerst oud en nieuw eens afwachten opdat
  een dolgedraaide agent of een ambulancebroeder het heft in
  eigen hand neemt. Heeft Rico Verhoeven het voortouw genomen ?

  Like

 12. Heel erg goed omschreven! Ja, de wereldse MACHT reikt zelfs tot in het Vaticaan… Helaas!

  Geliked door 1 persoon

 13. Harry Kooistra zegt:

  Mensen kennen God niet. Koning David vond er het zijne van.

  Psalm. 2:1
  Waarom woeden de heidenvolken en bedenken de volken wat zonder inhoud is?

  Like

 14. MK zegt:

  Petra,

  Niet dat ik je (uw) achtergrond ken en vanuit welke overtuiging je (u) dit schrijft toch dit:

  Een artikel naar mijn hart. Je (U) verwoord precies wat, volgens mij, verwoord moet worden.

  Like

 15. BertG. zegt:

  Die verbinding is er alleen als je allemaal in hetzelfde gelooft, namelijk, dat je er een fantasie vriendje op na moet gaan houden, die jou bij staat, en jij in je hart gesloten heb.
  Anders werkt het niet.
  Ook weer gelijk aan mossels.

  Like

 16. hendrikush zegt:

  Religies verbinden onder dwang en uit angst voor straf in het hiernamaals.

  Like

 17. john van antwerpen zegt:

  Wat zeiden de osdorp posse hiervan; 1993 Godvoordomme cd; afslag osdorp.

  Het geloof is de pure waanzin, ik kan het journaal nog maar nauwelijks aanzien,
  overal oorlog in de naam van allah of God of andere
  dramatische gevallen.
  Verschillende geloven drijft de mensen uit elkaar, wat voor de een een plicht is vind een ander een bezwaar.
  Ieder mensenleven wordt trouw begonnen en dan wordt er door je ouders het geloof op-
  gedrongen.
  Zonder dat een kind er ooit om vraagt spitsen idioten het geloof in je maag.
  Ze zeggen dat het hoort bij je educatie, maar het geeft alleen waanzin en frustratie.

  De osdorp posse hoort op de litteratuur lijst te staan, met 10 tallen andere nummers.
  Pascal Griffioen staat in mijn top 11 van grootste Nederlanders. Schitterend en geen geklooi.
  Dit is niveau 2.0. Daar kunnen alle hippie,s, groen linkschen en gutmenschen geen stijve
  van krijgen. Pascal; veel succes verder gewenst. Jij bent tenminste een ECHTE psychiater !!!

  Like

 18. Charles Martel zegt:

  Als er een god genderneutraal is dan is het wel de gesluierde krijgsgodin allaat.

  Like

 19. Arnold Meijer zegt:

  Degene die de afbeelding heeft gemaakt: dit betreft de castratie van een Taliban terrorist door US gesteunde oppositie. Die crimineel ligt dood te bloeden.

  Like

  • Duchesne zegt:

   Symbolisch gezien zegt het mij dat wij wegkijken van terreur en dingen laten gebeuren……maar dat is dan als symbool, ik denk ook dat het geheel van de fotoshop zo bedoeld is.

   Like

 20. Duchesne zegt:

  De foto is Europa zoals het is. Keigoede uitbeelding. diep, diep triest.

  Like

 21. Merel zegt:

  Gruwelijke foto waarom geen uitleg erbij? Ik dacht dat het een vrouw was die verkracht was etc.
  Ik heb eens gelezen dat in deze advent/kersttijd de lijn tussen God en mens extra direct is
  Ik voel dat ook zo, en ik ben zooooooo blij dat ik gedoopt ben als christen en dus geen moslim
  Een christen is een vrij mens, zooooooo fijn

  Like

 22. M.A.L. Sion zegt:

  Het is goed als er gesproken en gedacht wordt in de geest van de kruistochten. Die waren bedoeld om de toen voor de christenen heilige plaatsen uit de handen van de islamieten te bevrijden. Ergo, het was West-Europa, want daar kwamen de kruisridders en hun voetvolk vandaan, tegen de islam. Thans hoeven we geen lange reis te ondernemen om tegen islam te vechten. De islam staat bij ons op de drempel en is bezig daar overheen te stappen en ons huis binnen te dringen. Onze strijd tegen de islam speelt zich af op onze speelhelft. De realiteit is dat er HIER gevochten moet en zal worden. In dat kader zijn er twee mogelijkheden:
  1. We proberen op een armzalige manier ons te verdedigen tegen de slagers met lange messen die aanstalten maken ons de nek af te snijden.
  2. We ontketenen een REVOLUTIE met het doel de nekafsnijders er uit te schoppen.
  Dat laatste heeft de voorkeur want de aanval is nog altijd de beste verdediging.
  Wie nu van mening is dat hij/zij straks in zijn eentje zichzelf en zijn/haar gezin kan verdedigen hoeft niets te doen. Gewoon doorgaan met op de bank hangen en TV kijken.
  Wie denkt het niet alleen af te kunnen zou er verstandig aan doen de TV uit te zetten, op te staan van de bank en medestanders te zoeken om gezamenlijk het islamgebroed het land uit te jagen.
  Aan u de keus !!!!
  malsion@orange.fr – aanspreekpunt De Patriotten – http://depatriotten.weebly.com
  De club die zegt : “Weg met de islam.”

  Like

 23. Jan zegt:

  Zweedse bisschop Eva Brunne krankzinniger dan Reinhard Marx in Paderborn: “Eigenlijk heb ik niks met het christendom, wel met de prachtige islam”
  ….
  “We all have to think about which people we are and who we are living with. And in fact, we all have the same value. Although we do not speak the same language or pray to God in the SAME way or look the SAME, we have the SAME value, and we shall live in a country TOGETHER and have the SAME rights,” she said, in comments reported by Nyheter Idag.

  “I say that I sometimes have more in common with Muslims, those I meet, than with the right-wing Christians,” she said and went on to add that Christians have their own extremists, mentioning the Crusades and the witch burnings that took place hundreds of years ago.

  https://www.breitbart.com/europe/2019/06/05/swedish-bishop-claims-more-common-muslims-right-wing-christians/

  Over een jaar is een kerk bezoeken een ‘hate crime’ in Zweden

  Duidelijk is dat vrouwen gewoon thuis moeten blijven om te koken, kleding te verstellen en om te baren en te zogen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s