Jeruzalem is al 3000 jaar de hoofdstad van het Joodse volk en al 70 jaar de hoofdstad van Israël

Screenshot_76.png

(Door: “Balkanske priče”)

Trump erkent Jeruzalem als hoofdstad van Israël. Dat was de enige staat ter wereld die niet mocht uitmaken waar zijn hoofdstad zou liggen. De erkenning van de VS is goed nieuws, want de meeste mensen zien Jeruzalem allang als eeuwige en ondeelbare hoofdstad van Israël… Elke Palestijnse claim op Oost-Jeruzalem heeft geen enkele historische grond. Joden vestigden zich al in Jeruzalem, voordat de islam bestond. De Israëlitische koning David veroverde rond 1.000 v. Chr. de stad Jeruzalem op de Jebusieten (niet op de Palestijnen!). Even later koos hij deze stad als hoofdstad voor zijn rijk. De Joodse Bijbel, die ook door het christendom geaccepteerd is, staat vol van millennia oude intense relaties tussen Jeruzalem en het Joodse volk. In het Oude Testament wordt Jeruzalem 656 maal met name genoemd. Deze stad werd pas in 638 door Kalief Omar veroverd. In die tijd stonden er alleen kerkgebouwen in de stad en ook op de Tempelberg, die in de Al-Aqsa moskee veranderd werd (een bewijs van islamitische kolonisatie)…

Lees verder>>>
Balkans Chronicles

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestijnen", "Religie van de vrede", Heilige Land, Historie, Islam, Israël, Jeruzalem, Joden, Jodendom, Jodenhaat. Bookmark de permalink .

14 reacties op Jeruzalem is al 3000 jaar de hoofdstad van het Joodse volk en al 70 jaar de hoofdstad van Israël

 1. Petra DeBoer zegt:

  Goed artikel, bedankt.

  Geliked door 1 persoon

 2. edwin vissers zegt:

  Jeruzalem, de oude hoofdstad van Israël, houdt de gemoederen van de volken bezig. God Zelf zal de volken dronken voeren met de wijn van Zijn woede

  Like

  • BertG. zegt:

   Kom maar op met die wijn dan.
   Wordt het toch nog een keer een beetje gezellig hier.

   Geliked door 2 people

   • Theresa Geissler zegt:

    Ja! Het klinkt erg veelbelovend, dat soort woede!
    (Je loopt hier tegen vele soorten van vrome uitspraken aan, maar “dronken voeren met de wijn van zijn woede….” Dat klinkt niet als een straf! Proest!)

    Like

   • BertG. zegt:

    Toch eigenlijk best wel een toffe peer die god dan.
    Ik ben woest, hier neem een borrel.

    Like

   • delamontagne zegt:

    Is het een rosé, rouge of misschien een “chateauneuf du pape” ?

    Like

   • BertG. zegt:

    Dat is ook weer zo’n vraag, krijgen we bocht of iets behoorlijks te zuipen.
    Ach, je wordt er in ieder geval dronken van.
    Wat voor dronk, (vrolijke dronk – kwaaie dronk) daar blijft ie dan verder weer onduidelijk over.

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    @BertG.: Ik zag daarnet, dat je hier alwéér had geageerd en ik dacht meteen: Dat gaat vast nog steeds over die wijn!
    Et voilá! (LOL!)

    Like

  • BertG. zegt:

   Dat de mensen dat nou niet over genomen hebben van hun fantasie vriend als gebod.
   Dat hoe bozer ze worden, des te meer drank ze dan gaan uitdelen.
   Zo wordt het altijd wel een feestje dan, als je boos bent.
   Ik vind het een mooie oplossing, als je maar wel een kwaaie dronk aan over houd, des te meer is er te zuipen.

   Like

 3. Republikein zegt:

  Prime Minister Benjamin Netanyahu on Sunday praised US President Donald Trump and his administration for “pushing back” against United Nations efforts to criticize Israel.

  He was apparently referring to an impending Egypt-sponsored UN Security Council resolution to undermine the US recognition of Jerusalem as Israel’s capital, which Washington was expected to veto.
  https://www.timesofisrael.com/pm-applauds-us-for-pushing-back-against-un-moves-on-israel/

  Geliked door 1 persoon

 4. exmarineman zegt:

  Ik kan het verkeerd gezien hebben, maar als ik naar die grote “gouden” ronde toren kijk van die moskee dan zie ik daar ook kruisen in ….

  Geliked door 1 persoon

 5. exmarineman zegt:

  Los van op wie David Jerusalem heeft “veroverd” ….. duidelijk is in ieder geval dat in die tijd en tot het jaar zeg 1970 er geen Palestijns volk bestond, laat staan een Palestina. Oh ja, de Engelse bezetters hebben dat deel van het midden-oosten Palestine genoemd hetgeen gewoon een incorrecte naam is geweest. En zoals er al staat in het stuk is in 638 n.C. Jeruzalem in handen van de moslims gevallen. Maar is ook diverse keren daarna van “eigenaar” veranderd gedurende de kruistochten. En daarna altijd de hoofdstad geweest en gebleven voor het Joodse volk. En die Tempelberg is een groot en belangrijk heiligdom voor de Joden, mede ook vanwege het verzet en de opstand tegen de Romeinse bezetter die het land ver voor de geboorte van Jezus Christus het land en de stad Jeruzalem heeft bezet. Er kunnen noch kan er dan ook geen enkele (historische) argumenten noch bewijzen aangevoerd worden door anderen dan de Joden wie de rechtmatige eigenaren zijn van hun hoofdstad Jeruzalem……de Joden en niemand anders! Dat de VN – dat wordt beheerst en bestuurt door een meerderheid van moslimlanden – dat niet wil erkennen en ook in 1948 niet heeft gedaan is een zeer grote historische vergissing geweest. Toen al hebben de arabische moslimlanden zelfs de staat Israël niet erkent, laat staan hun hoofdstad. ELK land heeft het recht zijn eigen hoofdstad te kiezen en dat recht ligt niet in welk ander land in de wereld!

  Like

 6. john van antwerpen zegt:

  Je kunt de moslim,s niet meer dan genoeg de frustratie aan de schenen leggen.
  (De vader van Sebastian uit Bergen op Zoom doe ik hierbij de groeten.)
  De kruistochten zijn in het denken van al degene die niet wegkruipen, knuffelen en
  thee drinken begonnen. De kettingreactie is al aanwezig. De katalysator van de
  omwenteling is er eigenlijk al. Het wachten is op de terugkeer van de woede.
  Jullie denken toch echt niet dat ze de heersers worden ?
  Let maar op als er op ons wordt ingehakt. Ik hoor allèèn maar eensgezindheid,
  dezelfde rancune en het vuur in onze harten. BROEDERS VERENIGT U !!
  Als we eerder veldslagen hebben gewonnen (Wenen, Poitier) kunnen we het straks ook.
  Waarschijnlijk ben ik weer veel te optimistisch. Eerst moet die paus eens oprotten.
  Daarna de economie instorten, de gevoelens van de mensen kunnen alle kanten
  op gaan. En wat Marina (de juweliersvrouw uit Deurne) kon doen wij straks allemaal.
  Pogroms kunnen overal voorkomen.
  Op een gegeven moment worden we allemaal Birmezen.

  Like

 7. Republikein zegt:

  Voor gelovigen:

  Vicepresident Pence studeerde niet af aan de school voor sociaal revisionisme. Maar hij is een zeldzame uitzondering; tenminste mogen we oprecht hopen dat hij niet de laatste van zijn soort zal zijn.
  Ontkrachting van de debunkers; erkennen van Israël’s geschiedenis.
  Vicepresident Pence heeft vorige week in Jeruzalem iets ondenkbaars gedaan: hij verwees naar de bijbel ter ondersteuning van het bestaansrecht van Israël.

  Het Joodse volk hield zich vast aan een belofte die door alle eeuwen heen werd gedaan, zo lang geleden geschreven, dat “zelfs als je verbannen bent naar het verste land onder de hemel” Hij je van daaruit zou verzamelen en terugbrengen naar het land dat je vaders bezaten “.

  Weinig politici zouden zich vandaag de dag, en waarschijnlijk ook niet in West-Europa, in vergelijkbare bewoordingen uitdrukken. Moderne mensen kunnen Marx, Lenin en Marcuse straffeloos vereren, maar Mozes niet. Maar zoals Orwell zei:”De meest effectieve manier om mensen te vernietigen is het ontkennen en vernietigen van hun eigen inzicht in hun geschiedenis”.

  Het “ontkrachten” van de bijbel is slechts een traagwerkend gif voor de culturen van de meeste westerse naties; maar voor Israël is het kritisch.

  Modernisten, al dan niet opzettelijk, ondermijnen al lange tijd de onderbouwing van Israël’s geschiedenis. Overweeg de behandeling van de Exodus. Academici zijn dol om te zeggen dat het nooit is gebeurd (niettegenstaande DeMille), of dat als het wel zo was, het slechts een piepkleine zaak was, amper 600 “huizen” -te gering om een rimpel te kunnen maken in de oude geschiedenis en politiek. En als er een latere verovering van Kanaän was, bestond het alleen nog maar uit een zoveelste groep zwervende stammen die over de Jordaan trokken; die eeuwen later een fantastisch verhaal over zichzelf fabriceerde – een fabel, in een gebied waar fabel maken een traditie is die vaak de plaats inneemt van het vastleggen van echte geschiedenis.

  De inzending in Wikipedia voor “De Exodus” presenteert deze samenvattingen aldus:

  De consensus van de moderne archeologen is dat de Israëlieten inheems waren in Kanaän en nooit in Egypte waren, en als er een historische basis voor de exodus is, kan deze slechts van toepassing zijn op een klein deel van de Israëlieten “.

  Archeologen zijn het er in het algemeen over eens dat de Israëlieten Kanaänitische oorsprong hadden….”.
  De wetenschappers zijn het er in grote lijnen over eens dat de Thora een product is uit de periode van het Midden-Perzische, ongeveer 450-400 BCE.

  Maar er is een klein probleem.

  Vijfendertighonderd jaar geleden waren sommige van de “slaven” zo betrokken bij het verhaal van de vermeende Exodus dat ze graffiti op de rotsen van de mijnen waar ze aan werkte krabden. Deze waren lange tijd onleesbaar. Niemand wist zelfs in welke taal ze waren. Maar onlangs heeft Douglas Petrovitsj in zijn werk “De Wereld Oudste Alphabet” (2017) aangetoond dat de onderliggende taal het Hebreeuws is en daarmee worden de oude krabbels leesbaar:

  http://canadafreepress.com/article/debunking-the-debunkers-recognizing-israels-history

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s