Misvattingen rond hoofdstad Jeruzalem

Screenshot_63

(Door: Likoed Nederland)

Vorige week heeft de Amerikaanse president Donald Trump op de Amerikaanse televisie aangekondigd dat hij Jeruzalem als hoofdstad van Israël erkent en dat hij de Amerikaanse ambassade naar deze stad wil verhuizen. De ambassade staat nu nog, net als de meeste ambassades, in Tel-Aviv. Rond de bekendmaking van dit besluit kwamen er in de media nogal wat misvattingen voorbij, die hieronder worden nagelopen:

1. Deze stap is funest voor het vredesproces en de tweestatenoplossing

Een wel heel merkwaardige bewering, omdat de Palestijnen alle internationale voorstellen om tot een tweestatenoplossing te komen in de afgelopen tachtig jaar consequent hebben afgewezen. Dat gebeurde voor de eerste keer in 1937, toen de Arabieren zeiden dat er geen centimeter land door Joden bestuurd mocht worden. Deze weigering werd herhaald in onder meer 1947, 1967, 2000, 2001 en 2008. De laatste keer was in 2014. Het compromisvoorstel van de toenmalige Amerikaanse president Obama werd toen door de Palestijnen genegeerd, terwijl Israël al die voorstellen wel accepteerde.

Lees verder>>>
LIKOED

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Jeruzalem. Bookmark de permalink .

19 reacties op Misvattingen rond hoofdstad Jeruzalem

 1. koddebeier zegt:

  Dat tuig wil geen vrede !

  Like

  • Asgard zegt:

   Precies Koddebeier, daarom zal het om Jeruzalem ook een alles vernietigende oorlog zijn, om het voor eens en altijd duidelijk te maken dat het Israel toebehoord, het staat geschreven en tegen de tijd dat het daar is, dan fronzen we onze wenkbrauwen, van gebeurt dit echt?? Ja het gebeurt echt!!

   Geliked door 1 persoon

  • Patriot 2.0 zegt:

   Inderdaad, dat is hun spel…. en dat levert ze “goud” op.

   Like

 2. Harry zegt:

  Trump is eindelijk de eerste Amerikaanse president waar we wat aan hebben , sinds Reagan .
  Hij doet gewoon wat de meesten niet eens hardop durven dromen .
  Jeruzalem moet gewoon helemaal voor de Joden worden .
  Als je die moslims hun zin geeft , dan blijft er van Israël niks over , dus lijkt me de omgekeerde actie de beste !
  Bespottelijk dat een groot deel van de Westerse wereld hier bij voorbaat al hand in hand gaat met de moslims , ben bang dat het percentage land- en volksverraders nu véél en véél hoger ligt dan in de tweede wereldoorlog .
  Keihard aanpakken die bende(s) .

  Geliked door 1 persoon

 3. Patriot 2.0 zegt:

  Goed om de juiste kennis te verspreiden. Dank.

  Geliked door 1 persoon

 4. carthago zegt:

  Mooi artikel, chapeau Likoed.
  De presidenten vóór trump hadden geen ballen, om over die van de eussr maar helemaal niet te spreken .Als het kalifaat door gaat zetten in de eussr, zijn over 10 jaar Parijs, keulen, Amsterdam weer een moeras.Drain the kaliphats.

  Like

 5. Jan zegt:

  Is het te kort door de bocht als gezegd wordt dat Turkije haar grondgebied en zeggenschap verloor nadat zij tegen de geallieerden vocht in WOI en dat zij er daarom al geen aanspraak meer op konden maken? De agressor was immers Turkije. Nu mekkert het samen met de woestijnnazi’s ter plekke.

  Slachtoffer van WOII Polen:
  As a result of the Potsdam agreement to which Poland’s government-in-exile was not invited, Poland lost 179,000 km2 (45%) of prewar territories in the east, including over 12 million citizens of whom 4,3 million were ethnically the speakers of Polish. Today, these territories are part of sovereign Belarus, Ukraine, and Lithuania

  https://en.wikipedia.org/wiki/Territorial_changes_of_Poland_immediately_after_World_War_II

  Maar geen Pool die in Amerika of in GB hierom moordt en dan te weten dat Polen voor WOII verraden werd door de Britten en na WOII door de geallieerden gezamenlijk.

  Like

 6. R.Kroonenberg zegt:

  Dit is op Jasterke's kwijt-zonder-spijtsite herblogden reageerde:
  .
  waar “niet weten” wél “deert!”
  .

  Like

 7. Henk der Niederlànder zegt:

  Naar mijn mening is er geen echte misvatting betreft Jerusalem maar word deze misvatting door bepaalde groepen in stand gehouden, omdat er rondom deze zogenaamde misvatting nogal een verdienmodel zit.
  Zo lang deze ”misvatting” blijft bestaan zulen de zogenaamde ”palestijnen” en hun aanhang de ellende in het MO. draaiende kunnen houden en aan de subsidietiet blijven hangen.
  Hetzelfde met het woord Zionisme wat ook gewoon gebruikt word om het antisemitisme doorgang te laten vinden.
  Naar mijn mening is een heel groot gedeelte van al deze ellende te voorkomen door het verdienmodel weg te nemen maw. stop deze onzinnige subsidies.

  Geliked door 1 persoon

 8. Anneke zegt:

  Jerusalem al millennia de hoofdstad van Israel!!! OOIT zal vanuit deze stad de wet de wereld ingeblazen worden. OOIT zal de wereld dus MOETEN buigen voor de staat, die Israel heet. ERKENNING is nóódzaak.

  Like

 9. Rensk. zegt:

  Mensen die van onder tot boven en van binnen tot buiten onder de haat zijn opgevoed, die zullen altijd alles verdraaien zodat het in het eigen straatje past. Daar is niets meer mee te beginnen. En elke generatie word weer opgevoed met die haar. Golda Meir had het goed gezien.

  Like

 10. Petra DeBoer zegt:

  God heeft de nakomelingen van Izaäk, de zoon van Abraham, het beloofde land (is veel groter dan het huidige Israël) beloofd en dat de andere zoon van Abraham, Ismaël en zijn nakomelingen er geen recht op hebben. De nakomelingen van Izaäk is het Joodse volk en de nakomelingen van Ismaël zijn de arabieren.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s