Poolse minister-president: het is bijna zeker dat de Europese Commissie het “atoomwapen” tegen Polen zal inzetten

Screenshot_85

(Vertaling: E.J. Bron)

Volgende week start de Europese Commissie de procedure tegen Polen volgens Artikel 7 van het basisverdrag van de EU vanwege de omstreden justitiële hervorming, verkondigde de nieuwe Poolse minister-president, Mateusz Morawiecki (foto), afgelopen donderdag in de pauze van de topontmoeting van de regeringschefs in Brussel.

Mitteleuropa

“Als ik het goed begrijp, was de beslissing al genomen dat de Europese Commissie woensdag aanstaande de ook wel ´atoomwapen´ genoemde, tot nu toe unieke, EU-procedure zal activeren”, zei de kersverse minister-president. Hij benadrukte dat Warschau met zijn partners tussen de invoering van de “niet fatsoenlijke” procedure en diens afsluiting zeer zeker meerdere malen zou onderhandelen.

EU-officials zeiden eerder dat Warschau nog slechts enkele dagen de tijd heeft om de procedure met het herroepen of afzwakken van de bedoelde maatregelen te vermijden. “Vriendelijk geklets zal niet genoeg zijn om dat te veranderen”, zei een betrokken, die anoniem wilde blijven.

Anderen achten het echter voorstelbaar dat door het Brusselse orgaan als “laatste kans” nog enkele weken uitstel aan de Poolse regering zal toestaan.

Artikel 7 maakt een uit meerdere fasen bestaande procedure mogelijk, die in geval van zware en regelmatige schending van de fundamentele waarden van de EU uiteindelijk kan leiden tot het onttrekken van het stemrecht aan het betreffende land. Daarvoor heeft men echter de unanieme ondersteuning van alle andere lidstaten nodig, wat analytici als uitgesloten beschouwen.

De afgelopen tijd stuitte Polen op veel kritiek, in de eerste plaats omdat de regering de publieke media onder strenge controle plaatste en het werkterrein van het constitutioneel hof beperkte. Volgens velen zou ze van plan zijn om afbreuk te doen aan de onafhankelijkheid van de rechtbanken. Volgens Warschau komen de desbetreffende wetswijzigingen overeen met de principes van de rechtsstaat.

In mei nam het Europees Parlement een besluit aan volgens welke de procedure volgens Artikel 7 tegen Hongarije wordt voorbereid, die in geval van de systematische schending van de fundamentele rechten in het recht van de Europese Unie werd vastgelegd.

Bron:
http://unser-mitteleuropa.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in dictatuur, Europees Parlement, Europese Commissie, EUSSR, Hypocrisie, Krankzinnigheid, Links fascisme, Linkse Kerk, meningsdictatuur, nieuw fascisme, Polen, Rotzakken, soevereiniteit, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfbeschikking. Bookmark de permalink .

12 reacties op Poolse minister-president: het is bijna zeker dat de Europese Commissie het “atoomwapen” tegen Polen zal inzetten

 1. paulzwueste zegt:

  Die vervloekte EU zal aan zichzelf ten gronde gaan.
  Ik heb al ’n goede zitplaats op de Grote Markt in Brussel gehuurd voor de toekomstige rechtszittingen en vonnis voltrekkingen…!!!
  Goud waard die plaatsen….

  Geliked door 1 persoon

 2. fleckie' zegt:

  Een zeer groot misdadig schandaal, ALS men in BRUSSEL, beslist? besluit? , een..atoomwapen, , ,( ( tactisch? kernwapen? in te zetten, tegen..POLEN? met een enorme verspreiding van…radioactiviteit, over Europa., en…RUSLAND?.. ( MEN kan ook zeggen…..”MASSAMOORD”,,, op grote schaal,(genocide, genaamd) ……….Hoe of dan …aanwezige ..kerncentrales reageren, is dan ook nog de vraag!!

  Like

  • Cathja zegt:

   @ fleckie

   Volgens mij moet je dit artikel niet LETTERLIJK nemen, fleckie, Ik dacht aanvankelijk ook: “wat gaan we nou krijgen?”, maar het woord ‘atoomwapen’ staat tussen aanhalingstekens.
   Niet letterlijk opvatten dus.

   Like

   • fleckie' zegt:

    waarOM denkt U dat MEINDERT STELLING, voorzitter van het ‘TRIBUNAAL voor de VREDE’..(advocaten e.a. TEGEN kernwapens, geprotesteerd heeft…( TEGEN EVENTUELE INZET VAN…TACTISCHE ..KERNWAPENS’ in geval van/dat? )….

    Like

  • Cathja zegt:

   @ fleckie om 8:39

   Als Brussel dát zou doen fleckie, dus tactische wapens inzetten om Polen op de knieën te dwingen, dan zou deze dwaling wel eens véél erger kunnen uitpakken dan alle dwalingen hiervoor! Dacht je (of moet ik ook U zeggen?) dat de overige lidstaten dit ‘gebaar’ van Brussel voor zoete koek zullen slikken? Dat geloof ik niet, en mocht het wel zo zijn, dan hebben we meteen een glashelder beeld van de mentaliteit van de overige lidstaten. Van saamhorigheid en/of eensgezindheid kan dan geen sprake zijn, en nog minder van ‘DE VERENIGDE STATEN VAN EUROPA’! Als je één lid aanvalt, val je ze in feite allemaal aan!
   We kunnen alleen afwachten hoe deze kwestie zich verder gaat ontwikkelen.

   Like

 3. Rensk. zegt:

  Andere lidstaten moeten dus allemaal eens zijn en men weet al van tevoren dat dat niet gaat gebeuren. Zinloos dus. Kennelijk vevelen ze zich daar in de EU top

  Geliked door 1 persoon

 4. Jean zegt:

  Hopelijk houden de Polen de rug recht en laten ze zich niet chanteren door die EU misdaadtroep.
  Die EU misdaadbende moet drooggelegd worden in het belang van onze veiligheid en leefbaarheid. Wij willen die vreemde troep niet in onze samenleving en zeker geen islamieten want dat is een levensgevaarlijke troep barbaren.

  Geliked door 1 persoon

 5. herciu zegt:

  De EU zal net zo lang doorzeuren tot heel Europa vergiftigd is met kansloze nep asielzoekers die hier alleen maar het zorgsijsteem komen leegvreten zonder enige tegenprestatie

  Geliked door 1 persoon

 6. ReaGluurder zegt:

  Ze zijn er gestoord genoeg voor die Zombies in Brussel / Den Haag / Berlijn…

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s