VS gebruiken veto tegen Jeruzalem-resolutie in de VN-veiligheidsraad

Screenshot_89

(Vertaling: E.J. Bron)

In de VN-veiligheidsraad werd vandaag gesproken over de Jeruzalem-resolutie. Alle landen werden ertoe opgeroepen hun ambassades niet naar Jeruzalem te verplaatsen.

epoch times

In een actuele VN-resolutie, die door Egypte werd ingebracht, wordt iedere eenzijdige beslissing over de status van Jeruzalem juridisch ineffectief genoemd. “Iedere beslissing en handeling die vastlegt het karakter, de status of de demografische samenstelling” van Jeruzalem “gewijzigd te hebben, heeft geen juridisch effect, is niets waard en moet herroepen worden” stond er in het ontwerp.

Tegelijkertijd werden alle landen opgeroepen hun ambassades niet naar Jeruzalem te verplaatsen, zoals de VS dit willen doen.

De Israëlische ambassadeur bij de VN, Danny Danon, veroordeelde de ontwerpresolutie scherp. “Geen stemming en geen debat zal de duidelijke realiteit veranderen dat Jeruzalem altijd de hoofdstad van Israël was en zal zijn”, verklaarde Danon.

De VS gebruikten hun veto, de andere 14 leden van de VN-veiligheidsraad stemden voor het ontwerp.

De Franse VN-ambassadeur François Delattre prees het Egyptisch ontwerp als “goede tekst”, die “volledig in overeenstemming” zou zijn met eerdere VN-resoluties. De Britse VN-ambassadeur Matthew Rycroft gebruikte woorden van gelijke strekking.

Rycroft sprak de verwachting uit dat de VS “een extreem belangrijke rol bij het zoeken naar vrede in het Nabije oosten zouden blijven spelen”.

De Amerikaanse president Donald Trump had op 6 december Jeruzalem officieel als hoofdstad van Israël erkend en opdracht gegeven tot de verplaatsing van de Amerikaanse ambassade van Tel Aviv naar Jeruzalem. De beslissing had vooral in islamitische en Arabische landen heftige protesten veroorzaakt.

Bron:
www.epochtimes.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in achterlijkheid, antisemitisme, demoniseren, Dhimmitude, Donald Trump, Geschiedvervalsing, Heilige Land, Historie, Hypocrisie, islam-collaboratie, islamappeasement, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Israël, Israël-vijandigheid, Jeruzalem, Joden, Jodendom, Jodenhaat, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, meningsdictatuur, moralisme, nieuw fascisme, onwetendheid, political correctness, propaganda, Rotzakken, Verenigde Naties, verloedering, VS, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

18 reacties op VS gebruiken veto tegen Jeruzalem-resolutie in de VN-veiligheidsraad

 1. Hovawart zegt:

  Het moge duidelijk zijn dat het islamisme de wereld al aardig in gijzeling heeft genomen, en dat noemt zich een “veiligheidsraad”,….diep buigen en zuchten, take it like a man.

  Geliked door 1 persoon

  • paulzwueste zegt:

   Maar diezelfde islamitische wereld gaat er nu achter komen dat het allemaal los zand is wat ze hebben verzameld.
   Als woestijnbewoners hadden ze het van te voren kunnen weten.
   Als het westen eenmaal z’n hakken in datzelfde zand zet en duidelijk maakt dat het genoeg is geweest en dat ze moeten verdwijnen, houden ze ook alleen maar zandkastelen over, die ten onder zullen gaan door hun onderontwikkeling en primitiviteit…
   Verder niets…

   Je zult het zien.

   Like

 2. carthago zegt:

  Alle eer naar Trump, the gamechanger giant.

  Geliked door 2 people

 3. Trucker zegt:

  POTUS Trump bepaald de dans in de VN (en USA) ten opzichte van de staat Israël en tot hiertoe is dit gunstiger als het beleid van (vele) presidenten voor hem.
  Wat zeg ik zijn houding steekt schril af met pakweg de onder ede liegende (niet neukend met Lewinsky kwaakte hij) massamoordenaar (denk maar aan Waco Texas of ex Yugoslavië) Clinton, een schoft onder de schoften, of een Hussein Barack die zijn kop tussen zijn knieën plooide bij zijn islambroeders.
  Niet moeilijk dat de halve (eerder gehele) wereld een bloedhekel heeft aan Donald Trump een vriend van Israël in het Witte huis dat is voor antisemieten een nachtmerrie die werkelijkheid geworden is, hoop alleen dat die nachtmerrie voor hun minimaal 8 jaar duurt.

  Geliked door 3 people

 4. Henk.V zegt:

  Respect voor de regering Trump! Wij weten dat elk gebazel over de schade die de erkenning van Jeruzalem als rechtmatige hoofdstad van Israël zou toebrengen aan het ”vredesproces” dat zich al jaren uitzichtloos voortsleept, totaal aan één alles zeggend gegeven voorbijgaat: bijna de helee Arabische wereld, en zeer zeker daarbij inbegrepen ook alle Palestijnen willen de Staat Israël niet erkennen. Dat land moet verdwijnen volgens de Arabieren. De vijanden staan ëën staat oplossing voor: Palestina vervangt Israël.

  Dit gegeven is destijds vastgelegd in het Verdrag van Khartoum i,
  Met het zogenaamde praten over vrede proberen de Palestijnen telkens een stukje Israël in bezit te krijgen. In ruil voor …NIETS!

  Ik ga over mijn nek van dat huichelachtige ”volk”

  Geliked door 3 people

 5. edwin vissers zegt:

  Jezus zeg,wat is dit Bijbels

  Like

 6. dolphin zegt:

  misschien dit maar eens kijken : https://www.youtube.com/watch?v=CR2nMHftL5U , dan zal je ontdekken dat het hele zooitje precies naar de pijpen van het vaticaan danst en dat het een groot toneel is.

  Like

  • fleckie' zegt:

   Het..boek…’VATIKAAN..’WAARHEEN?..’..DE..PAUS..TUSSEN..RELIGIE..EN…POLITIEK–’van…..Reinhard ..Raffalt, uitg. HELMOND B.V. -HELMOND…isbn 90.252.6253.8 ………..
   Oorspronkelijke titel en uitgever…’WOHIN..STEUERT..DER…VATIKAN? ..Piper Verlag– Munchen. …..ROYAL Lit.Afd.die Keure n.v. Isbn 90.6200.043.6 . D/1974/0147/45. …………(opgave o.a. v.d.inhoud, bijvoorbeeld. vanaf pag.186 t.m.pag.228: ‘ROME en de buren van het Christendom’: Een dag in Fez– GOLDA MEIR in het Vaticaan– -De kwestie ..JERUZALEM—De Pausen..en..het..ZIONISME— Pius Xl in de strijd TEGEN het anti- semitisme— PALESTINA— Paulus. Vl tussen ..Mozes..en..Mohammed— De Kopten— …….HET..VATIKAAN..NEEMT..STELLING..VOOR..DE…ARABISCHE …WERELD———
   Parallellen..met…de…RUSSISCHE…WERELD…

   Like

   • fleckie' zegt:

    Pag.188, : boek:…VATICAAN..WAARHEEN? …..: op de vijftiende februari 1973 bracht de “OSSERVATORE. ROMANO” onder de rubriek” Onze Informaties”,: De heilge vader heeft hare excellentie Mevrouw GOLDA Meir,premier van Israel in audientie ontvangen”. …Geen commentaar. De dag daarvoor ,enkele minuten na het einde van de genoemdev audientie had de directeur v.d. Vaticaanse persdienst de. meest bevreemdende nota van het pontificaat gelezen:” Wat betreft het bezoek van mevrouw Golda Meir bij de Paus,dient in acht genomen te worden,dat het niet gaat om een gebaar van voorkeur of van exclusiviteit .Paulus Vl ontving koning Hussein van Jordanie..en..andere persoonlijkheden..van de hoogste rang uit de ARABISCHE wereld,
    en de ARABISCHE landen. ..De Heilige. STOEL…onderhoudt..hartelijke betrekkingen met Egypte, met Libanon, Syrie. en onderhoudt diplomatieke betrekkingen .met..TUNIS,
    ..ALGERIE, ..KOEWEIT,…en…IRAK……Deze inleiding ..al..was..ongelofelijk. Ze verraadde het voornemen,om de zeer geroemde ..Vaticaanse..diplomatie In het geval van GOLDA MEIR ….nadrukkelijk ..terzijde.. te laten. Tot dan toe was het nooit voorgeko
    men dat het vaticaan een regeringshoofd,dat het apostolische paleis nog maar nauwelijks verlaten had,reeds de hele falanks ..van..zijn..politieke. vijanden ..en..hun..
    vriendschap..met..de..Heilige STOEL openlijk had voorgehouden. ..Van een dergelijke
    toonaard tot…onverholen..vijandige..gezindheid ..was er alleen nog een stap. De tekst gaat door:” De audientie werd door mevrouw Golda Meir, n.a.v.haar reis naar Paris, aangevraagd en was vooraf noch afgesproken noch geprogrammeerd. Ze betekent en bevat niet de geringste verandering ..in..de..houding van de Heilige STOEL met betrekking tot de problemen van het Heilige Land. Ook tegenover ..ISRAEL..
    is deze houding..onveranderd.”. Als motief voor het toestaan van de audientie werd verder aangegeven,dat de paus het als zijn plicht beschouwde ,” geen enkele gelegenheid..te..laten voorbijgaan, om ten gunste van de VREDE ,…ter verdediging v.d.
    rechten v.d.mens ,en van alle religieuze ..belangen op te treden en de zwaksten en zij die het minst verdedigd zijn ter hulp te komen,in de eerste plaats…..DE..VLUCHTELINGEN
    ..uit…PALESTINA”. Klaarblijkelijk ..was..dit..document..in..zijn…brutaal…miskennen…van
    de vorm , gericht ..aan..het..adres ..der..ARABISCHE…LANDEN. Buiten deze laatste was er nog een grootmacht..waar het vaticaan op instemming kon hopen — de SOWJET-UNIE….Slechts met haar hulp hadden de plannen v.h.vaticaan in PALESTINA ..een kans om te worden verwezenlijkt. Zo viel de bronzen poort van het vaticaan achter de rug van GOLDA MEIR krakend in het slot. …..Enkele dagen later gaf mevrouw Meir in Tel Aviv een interview,waarin zij het verloop van de ontmoeting schilderde. ” Het begin van het gesprek beviel mij helemaal niet. De paus zei mij meteen,dat het hem zwaar veel om het Joodse volk te begrijpen,dat — in plaats van barmhartigheid te betonen — in zijn land met zulke bitterheld reageerde.Ik kan niet verdragen dat men in zo’n vorm met ons spreekt. Dus zei Ik tot de paus:”Heiligheid,weet u wat de eerste herinneringen in mijn leven is? Het begin te..KIEW”. De aanval was uitstekend. ..RUSLAND was al vanaf de eerste minuut erin betrokken. De paus, in zijn sensibiliteit juist getaxeetd, kon niet doen als of hij het onderbewuste verwijt niet had gehoord,dat hij inzake de rechten van de mens ,voor wat betreft de Joden in de USSR..,tot nog toe geen woord ter verdediging had gevonden, Consequent gaf de premier ..van..Israel..nog..een..stoot ..na: .Toen wij barmhartig waren en nog geen vaderland hadden, toen we zwak waren, heeft men ons in de…gaskamers..gesleept. Wij hebben gezworen ,dat er nooit..meer..een Jood zal moeten vergast worden en dat we alles zullen doen opdat er geen..Joodse..vluchtelingen
    meer zouden zijn. “. ..Dat was het antwoord op de vraag van de vluchtelingen uit Palestina voor wie de paus als advocaat was opgetreden. ..Met het instinct van de grote politicus ..en..met..de wijsheid van een Joodse vrouw..had..GOLDA MEIR..de positie van de paus tegenover..ISRAEL,,reeds in het begin van het gesprek duidelijk onderkend , hoewel ze niet kon vermoeden,dat het ..bruskerende…communique allang klaar lag…De atmosfeer bleef ijzig. ” Maar natuurlijk”, zo vertelde..GOLDA Meir, ” heeft men nooit de stem verheven, alles verliep rustig,..op een voorbeeldige manier. ..We hebben elkaar aangekeken ,de een de ander, met doordringende blk …Hij fixeerde mij, en ..Ik..hem,.zo
    sterk ..Ik..kon. ..Het was onmogelijk voor mij , om te vergeten,dat Ik mij voor het opperhoofd van de kerk bevond, voor de man van het kruis– en dat …onder..dit..teken…JODEN …VAN…ALLE……GENERATIES…GEDOOD…GEWORDEN…ZIJN…………….De paus op wie het wel ..een..indruk..maakte ..dat..hij..zich tegenover een ..Jodin..bevond,, ..zei
    tot..slot:” Dit..is..een..historisch..ogenblik”.<<<<<<<<<<<<<<

    Geliked door 1 persoon

   • Ekster zegt:

    —___…WAAROM_toch…AL..die…puntjes..—-en—-streepjes—…—en HOOFDLETTERS????–.dat…is…echt — heel…irritant…——

    Like

  • Dewevoga zegt:

   Dus naar de vrijmetselaars.

   Like

 7. Janszn zegt:

  Jeruzalem = Israël = Joods

  Iedereen weet dit.

  Geliked door 1 persoon

 8. Jan zegt:

  video/1

  En ’s avonds in de boeien afgevoerd

  Like

 9. Jan zegt:

  Het gaat maar door, iedereen gooit met stenen en brandbommen

  video/1

  Like

 10. Jan zegt:

  Trump: “Het is afgelopen met die VN leden die wel ons geld aannemen maar ons vervolgens verketteren en tegen ons stemmen, dat heeft financiële gevolgen”

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s