EU-bonzen: € 200.000,- voor hun “nieuwe” bar!

Screenshot_123

“Laat we een stad bouwen met een toren die tot in de hemel reikt” (Genesis 11:4)

(Door: Bianca Hoe – Vertaling: E.J. Bron)

Brussel – De prioriteiten van de Europarlementariërs liggen blijkbaar bij de eigen verzorging en het eigen welzijn. Deze keer gaat het om de uitbreiding en nieuwe inrichting van een bar, die de parlementariërs zichzelf veroorloven met belastinggeld ter waarde van € 200.000,-

journalistenwatch

Al in april had het Europees Parlement ingestemd met de plannen om om de uit 80 plaatsen bestaande bar in het EU-gebouw in Straatsburg te vergroten en met nieuw meubilair te verfraaien. Ook een bibliotheek is het slachtoffer van de geplande uitbreiding. In het vervolg willen de parlementariërs in hun bar-restaurant, “voorzien van hoge kwaliteitsstandaards en functionele service”, eten en “een glaasje drinken”.

De omvattende renovatiewerkzaamheden van € 200.000,- moeten in januari beginnen en een half jaar duren.

De Britse Europarlementariër van Ukip, Jonathan Bullock, zegt: “Het is toch verwonderlijk dat een bar hier zo belangrijk is. Wij zullen de nieuwe ruimtes er uiteraard voor gebruiken om de Brexit gepast te vieren als deze eindelijk is afgesloten.”

Het was nog maar net bekend geworden dat de eurocraten ongeveer € 175 miljoen belastinggeld willen spenderen aan een nieuw EU-bezoekerscentrum, het zogenaamde “Huis van Europa”.

In het begin van het jaar hadden ambtenaren van het Europees Parlement nog eens miljoenen voor hun verkwistende leven geëist. De afgevaardigden hadden erop gestaan dat ze alleen al meer dan € 2 miljoen nodig zouden zijn om regelmatig tussen Brussel en Straatsburg te pendelen.

Deze geld-eis, die ook bekend werd onder de naam “Sauvignon-Farce”, zou ertoe moeten dienen om hotelkamers en “daggeld” voor eten en vermaak te financieren.

“Het heen en weer reizen van Brussel naar Straatsburg in een onnodige verspilling van geld, energie en tijd”, zei de Europarlementariër van Ukip, Jonathan Arnott, die in de begrotingscommissie van het Europees Parlement zit.

Uiteindelijk kwamen bovenop de geëiste som nog eens € 1,35 miljoen om een wagenpark inclusief chauffeurs voor de parlementariërs te kunnen onderhouden.

Het onderhoud van het Europees Parlement kost de belastingbetalers van de lidstaten ieder jaar bijna € 200 miljoen, hoewel het parlement gemiddeld slechts één week per maand gebruikt wordt.

En ook de salarissen hakken er ieder jaar enorm in. Het persagentschap dts meldt:

De salarissen van de bijna 38.000 EU-werknemers stijgen met terugwerkende kracht tot 1 juli met 1,5%. Dat meldt de “Bild”-Zeitung onder verwijzing naar een rapport van de Europese Commissie. De salarisverhogingen gelden ook voor eurocommissarissen en de Europarlementariërs.

Volgens het rapport stijgen de basissalarissen van de EU-ambtenaren van € 2.830,- naar een bedrag van € 2,872,- in de laagste loonschaal en van € 19.588,- naar € 19.882,- in de hoogste loonschaal. Vanwege extra belastingvrije toeslagen verdient een getrouwde directeur-generaal in de hoogste loonschaal nu € 23.322,- in de maand. Ter vergelijking: het salaris van bondskanselier Angela Merkel (CDU) bedraagt op dit moment € 18.388,- (zonder extra vergoedingen), aldus de krant.

Bij de voorzitter van de Europese Commissie, Jean-Claude Juncker, en de voorzitter van de Europese Raad, Donald Tusk, stijgen de salarissen, inclusief toeslagen, naar ongeveer € 32.000,- in de maand – ongeveer € 500,- meer dan tot nu toe. De salarissen van de zes vicevoorzitters van de Europese Commissie stijgen, inclusief toeslagen, met ongeveer een bedrag van € 450,- naar € 30.317,-, aldus de krant. Een eurocommissaris verdient nu, met toeslagen, bijna € 400,- meer, namelijk € 26.236,-

De salarissen van de Europarlementariërs stijgen van € 8.484,- naar € 8.611,-, aldus “Bild”. De salarisverhogingen kosten de EU-belastingbetalers volgens berekeningen van de Europese Commissie ongeveer € 100 miljoen per jaar.

Bron:
www.journalistenwatch.com
Door: Bianca Hoe

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Elite, establishment, Europees Parlement, Europese Commissie, EUSSR, Graaien, Hypocrisie, Krankzinnigheid, Rotzakken, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

32 reacties op EU-bonzen: € 200.000,- voor hun “nieuwe” bar!

 1. Jean zegt:

  De prioriteiten van de Europarlementariërs liggen blijkbaar bij de eigen verzorging en het eigen welzijn.????????
  Waarom het woord “blijkbaar” gebruiken daar waar IEDEREEN weet dat dit zootje parasieten enkel en alleen voor zichzelf bezig is “op kosten van de gemeenschap” daarom de smeekbede “opruimen die waardeloze parasiterende troep leeglopers/dictators/parasieten”.

  Geliked door 2 people

  • fleckie' zegt:

   Lopen die ‘salarisverhogingen’ soms. parallel met de. ‘loonsverhogingen’ in ‘andere’ sektoren!? WIE…uberhaupt. ‘zwengelt’ dat altijd aan?….. Per slot van rekening blijkt dat de ‘gewone man’. gewoon.. in zijn beurs minder. overhoudt! !

   Like

 2. Henk der Niederlànder zegt:

  Beter een andere naam geven dat spul.
  Zo iets van het grote graaihok of zo.

  Geliked door 1 persoon

 3. ruben zegt:

  De eu-toren lijkt precies op de toren van Babel. Dat was ook de opzet. We weten hoe het afliep met die toren. Zo genadig zal het met ons niet aflopen. De mensheid en zeker ook Europa. Wegens mijn gezondheid en geldgebrek zit ik vast gekluisterd in dit land. Geloof me, anders was ik allang naar zuid Amerika gegaan.

  Geliked door 1 persoon

 4. Rensk. zegt:

  Als ze al het geld van de wereld tot hun beschikking zouden hebben dan nog zouden ze niet tevreden zijn. Eigenlijk diep trieste mensen, waar wij als burger de klos van gaan worden.

  Geliked door 1 persoon

 5. Yobe Sommer zegt:

  AOWers krijgen er 8,80 bij en een half jaar vernieuwen van de bar kost wel meer dan 20.000

  Like

  • Yvonne zegt:

   hallo, is € 200.000, dit ergert je toch mateloos, een ander moet bij AH afgeprijsde maaltijden met 35 % eraf kopen en zij vreten en drinken maar raak
   een keer zo n dom wicht die ook bij de graaiers hoort zei op tv we gaan avonds overal gratis eten en drinken er is altijd wel een party

   Like

 6. Thoth zegt:

  Dat zal Juncker heel leuk vinden! Dronken worden in het door belastinggelden, hiha!

  Like

 7. Tistochwat zegt:

  Ik kon het niet opbrengen om dit artikel helemaal te lezen…
  Wát een rotschoften! Zuip jezelf maar kapot, smerig tuig!

  En de bejaarde stumpers maar in een strontluier laten liggen en gaarkeukenvoer verstrekken…

  Geliked door 1 persoon

  • Patriot 2.0 zegt:

   … en de zieken worden het bos in gestuurd met “zelfredzaamheid”….

   Geliked door 1 persoon

  • fleckie' zegt:

   IN het KBO- blad van December 2017, op pag11, werd het volgende vermeld.: ‘Ben Oude NijHuis opent zijn deuren. …..’Hier gaat elke euro naar zorg en aandacht. ‘. …..In de Rotterdamse wijk Overschie nemen de eerste bewoners hun intrek in het Ben Oude NijHuis. Dit is een kleinschalige woonvorm voor zowel gezonde senioren als voor mensen die lichte of zware zorg nodig hebben en een inkomen hebben van maximaal 22.000 euro bruto . Het initiatief hiervoor komt van. OMROEP MAX baas Jan Slagter. ‘In dit huis wordt de zorg geleverd waarvoor Ik zelf ook zou tekenen. Jan Slagter blikt terug:’ Ik zat in 2014 aan tafel bij televisieprogramma PAUW.Toen de heer Ben Oude NijHuis daar vertelde over de erbarmelijke omstandigheden waaronder zijn dementerende vrouw in een verpleeghuis woonde. Zijn verhaal zette mij aan het denken. Ik heb uitgezocht hoeveel er per persoon beschikbaar is voor zorg. Dat is 55.000 euro per jaar. Een groot deel daarvan gaat helaas vaak op aan vastgoed, overhead, communicatie – en. pr-medewerkers , duur management en Ingewikkelde
   wetgeving. We zijn toen gaan bekijken hoe dit anders zou kunnen. We willen de zorg verbeteren door elke. euro die we voor de zorg krijgen, ook daadwerkelijk te besteden aan de zorg. Dat kan, door rapportering te vereenvoudigen overbodige regels en administratie weg te laten en alleen het absoluut noodzakelijke te doen op dat gebied. In plaats daarvan richten we ons op een veilige woonomgeving voor bewoners, vers en gezond eten , en aandacht . We willen welzijn weer terug brengen in de zorg. Met de zorg zelf zit het wel goed ,dat horen we ook van alle kanten,.Maar op gebied van welzijn schieten veel zorginstellingen erstig tekort’…………..GEEN. GEHOOR………..
   Een plan is Een ding, maar het daadwerkelijk van de grond krijgen van dit project was een stuk ingewikkelder. Dat begon al met de zoektocht naar een geschikte locatie.
   Woningcorporaties.banken en gemeente stonden niet bepaald te springen om ons te helpen’ legt Slagter uit. .’Tot onze grote verbazing ,want voor woningcorporaties is het juist hun taak om mensen met een kleinere beurs aan geschikte woningen te helpen. Uiteindelijk vonden we. EEN. bank bereid om ons een lening te geven , van 4 miljoen euro. Dit onder voorwaarde dat we de overige benodigde 2 miljoen zelf op tafel zouden leggen . Gelukkig kon Ik voor een groot deel hiervan terecht bij de. Stichting MAX. Maakt. Mogelijk en de leden van OMROEP MAX . Ik realiseer me maar al te goed dat het dankzij. deze achterban is, dat het mogelijk was om dit initiatief van de grond te krijgen. OUD. KLOOSTER. Het Ben Oude NijHuis bevindt zich in een voormalig nonnenklooster uit 1930″ dat inmiddels volledig is verbouwd. In de jaren zestig werd het een meisjeshuis en de locatie diende daarna nog een tijd als centrum voor geestelijke gezondheidszorg. ‘Op het moment dat wij het kochten,werd het gekraakt’, vertelt Slagter.’Een van de jongens die de verbouwing heeft gerealiseerd,kende het gebouw nog van vroeger,toen hij er zelf een poosje woonde. Achter het pand light een immense tuin van 3.000 vierkante meter. Dat moet een hele fijne plek worden waar de bewoners een stukje kunnen lopen en gezellig kunnen zitten.’ Het pand tell 25 senioren-
   appartementen voor mensen die lichte zorg en 28 voor mensen met dementie die zware zorg nodig hebben. Daarvan zijn twee woningen geschikt voor echtparen.zodat
   zij ondanks hun zorgvraag samen kunnen blijven wonen. De woningen varieren in grootste tussen 22 en 39 vierkante meter bij de zware zorgappartementen en tussen de 23 en 48 vierkante meter bij de lichte zorgappartementen. Er zijn vier grote gemeenschappelijke woonkamers. Bewoners met zware dementie huren een zelfstandige woonruimte en kopen thuiszorg in bij de Stichting Ben Oude NijHuis ., met behulp van het volledig Pakket. Thuis. In het pand zijn verzorgenden,verpleegkundigen, en gastvrouwen.en -heren aanwezig. ‘Met onze invulling is het mogelijk om 3 medewerkers per 9 bewoners met zware dementie te hebben, I.p.v.de een. of. twee die er in de meeste verpleeghuizen beschikbaar zijn. We zorgen ervoor dat er in elke gezamenlijke woonkamer altijd een gastvrouw of gastheer aanwezig is. Daardoor krijgen de bewoners de aandacht die ze nodig hebben en is er de vrijheid voor iemand om te doen wat bij hem of haar past. Alles is er vollledig op gericht de kwaliteit van leven hoog te houden, ondanks dat iemand zorgbehoevend is. Er is een programma met activiteiten waaraan bewoners deel kunnen nemen,maar er wordt vooral heel goed gekeken naar welke behoeften er zijn. . . We gaan bewoners niet dwingen om te tekenen als ze lekker naar. buiten willen. Wie mee wil om boodschappen te doen , mag mee. We kijken bij de inschrijving goed naar waar iemand vandaan komt .Daar kunnen we bij een bewoner met dementie op inspelen,door die buurt nog eens op te zoeken samen’. MINDER. REGELS. ‘Je vindt ‘ , hier minder regels dan elders. ,
   vervolgt Slagter’. We willen volwassenen niet allerlei onnodige beperkingen opleggen. Laatst liep ik een van de gezamenlijke woonkamers binnen en Toen zat een dame daar ’s middags aan een glaasje wijn. ‘Had Ik zo’n zin in”, zei ze. Dan ga je dat toch niet verbieden? Natuurlijk blijft het er bij EEN,daar wordt heus op gelet,maar we willen mensen niet beperken met allerleid opgelegde regeltjes’. Op de zolder van het wooncomplex wonen vier studenten Zij wonen daar tegen een lager tarief van ong.300 euro per maand. en doen in ruil hiervoor een aantal uren per maand vrijwilligerswerk. ‘Ze gaan bijvoorbeeld eens in de zoveel tijd een barbecue organiseren voor de bewoners’. De eerste bewoners nemen nu hun intrek in het huis. ‘Druppelsgewijs,want we willen geen massa verhuiswagens voor de deur’,legit Slagter uit.’Het is mooi om ons idee nu realiteit te zien worden. Natuurlijk zullen ook wij fouten maken en gaandeweg ideeen moeten bijstellen. . Het wordt een spannende tijd,maar Ik hoop dat we kunnen laten zien dat het echt WEL. anders kan. En dat goed voorbeeld doet goed volgen’.
   ¥¥¥¥¥¥¥¥¥¥ Jan Slagter ( 1954, Den Haag ) begon zijn carriere als makelasr bij ABN AMRO, nadat hij een aantal opleidingen had afgerond, waar onder de Mulo. Marketing,Redlame,Communiecatie. en Financieel Management. Daarna werkte hij een tijdje in de reclamewereld en woonde hij een paar jaar in Belgie. Later richtte hij de Stichting Welzijn Gehandicapten Nederland op Deze stichting organiseert projecten die het welzijn bevorderen van chronisch zieken, ouderen en mensen met een verstandelijke of fysieke beperking. In 2002 richtte hij omroepvereniging MAX op,een OMROEP met een media-aanbod dat volledig is gericht op vijftigplussers .
   Naast directeur is hij ook presentator van diverse programmas, waar onder MAX. Maakt. Mogelijk en MAX Proms. Met de door hem opgerichte Stichting MAX Maakt. Mogelijk steunt hij binnen-en Buitenlandse projecten die de leefomstandigheden van ouderen moeten verbeteren. Jan Slagter is getrouwd met Ingrid en heeft twee zooms van 19 en 23 jaar OUD.¥¥¥¥¥¥¥¥¥¥<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

   .

   Like

 8. Statler & Waldorf zegt:

  Wat een armoe vergeleken met Prinses Beatrix met haar € 113.000,00 netto per maand.
  (1.4 miljoen netto per jaar)
  Maar dan geeft ze wel haar maandelijkse AOW aan goede doelen.
  Dat de ‘Groene Draak’ vanwege belastinggeld in de vaart blijft, haar huisvesting volledig door belastingcenten wordt opgehoest en het benodigde gas/licht/ water ook vraag ik mij af hoe HM de eindjes aan elkaar kan knopen.

  Geliked door 2 people

  • fleckie' zegt:

   Geen wonder dat koningin Wilhelmina met graagte, ( was het in Zeeland? waar ze weer VOET aan wal zette??) terugkwam, met in natuurlijk een …’ruime. vergoeding’ naderhand voor ,bewezen. diensten?? en een ver. vooruitziende blik,…in de toekomst?

   Like

 9. ReaGluurder zegt:

  WALGELIJK die maandelijkse verhuiscarrousel Brussel-Straatsburg-Brussel!!! Kost op jaarbasis 10tallen miljoenen!! Het zijn ONZE CENTEN verdomme!! JatTUIG, dat zijn ze!!

  Geliked door 2 people

 10. hans-e-pans zegt:

  Dat is een koopje, zal men wel zeggen.

  Like

 11. Kampers Rene zegt:

  Aan de ingang van de bar gaan ze een bordje hangen “”Junckers heet U van harte Welkom” in diverse talen ,zelf toekomst gericht ook in het arabisch

  Geliked door 1 persoon

 12. edwin vissers zegt:

  Nazi Bilderberg trekpop Soros bezoekt ongekozen Nazi Bilderberg trekpop Juncker
  iedereen die pro Europees stemt ,mogen van mij allemaal sterven als van der laan .
  en dan ga ik klappen

  Geliked door 2 people

 13. T.Troubadour zegt:

  Geen Balkenende norm? Vandaar dat men zo voor Brussel is persoonlijk gewinBAH

  Like

 14. Charles zegt:

  jaaa…. zij zorgen heel goed voor zichzelf, de rest kan verrekken……

  Geliked door 1 persoon

 15. C.Onsequent zegt:

  Ich kenne die Weise, ich kenne den Text, ich kenn auch die Herren Verfasser.
  Sie trinken heimlich Wein und prädigen öffentlich Wasser.
  H.Heine

  Like

 16. N.E. Derlander zegt:

  Lukas 22:3 En de satan voer in Judas, genaamd Iskariot, die tot het getal der twaalven behoorde.

  In wie of welke organisaties is Satan allemaal ingevaren?

  Ons rest nog een korte tijd om te kiezen……….goed of kwaad………….

  Ik ben overtuigd van het bestaan van God (van Israël), maar geen geloofsfanaticus. Mensen zijn vrij om te kiezen (niet in de EU overigens), God gaf hen immers een vrije WIL.

  Like

  • N.E. Derlander zegt:

   Ter toelichting:
   Het zit ‘m in het woord ingevaren. Als Satan in iemand is gevaren, zie je dat niet (je kunt het hooguit aan de gedragingen van die persoon of organisatie bemerken). Aan de buitenkant lijkt alles er gewoon uit te zien, maar van binnen bepaalt satan wat die persoon of organisatie doet. Vaak hangen de gedragingen van die persoon of organisatie samen met: machtswellust, seksuele wellust en verslavingen (eten, tv, geld, gokken, drugs, werk, macht, seks, alcohol, sadisme, pedofilie, enz.).

   Like

  • BertG. zegt:

   Dat was nou het eerste wat mij ook al opviel, ik dacht meteen al.
   Dat is beslist geen geloofsfanaticus.
   Hij praat en praat en praat en praat er enkel maar graag over.
   Met nog een extra toegift ook over de duivel.
   Want die mag natuurlijk niet ontbreken in het hele verhaal.
   En toch mooi weer even extra punten gescoord in het dikke boek van sinterklaas.

   Like

  • Tistochwat zegt:

   @ N.E. Derlander 21 december 2017 om 11:15

   God gaf hen immers een vrije WIL.

   Die hun door de ‘socialist’ wordt afgenomen.

   Like

 17. edwin vissers zegt:

  Eindelijk een katholiek ,de geest is gewillig,maar het vlees is zwak

  Like

  • paulzwueste zegt:

   “De geest is zwak en het vlees is gewillig.”
   Zo is het namelijk… en zo zal het altijd blijven.
   En daardoor zal ook de nieuwe “Toren van Babel” in Brussel ineenstorten…

   Like

 18. koddebeier zegt:

  Geld over de balk smijten van andere zijn al dit soort lieden steengoed in, jammer dat dit niet geld voor hun werk !

  Like

  • Tistochwat zegt:

   @ Elisah 21 december 2017 om 23:33

   De zoveelste vorm van legale diefstal.
   Hinderlijke parasieten maken het leven van hardwerkende mensen heel zuur.
   Neem nog een neut in je nieuwe kroeg, Jan Kloot Dronker!
   *HIK*

   Wij betalen het allemaal wel voor je, lelijke smeerpijp!

   Like

 19. Jade zegt:

  Toe maar, flikker ons geld maar over de balk.
  Bij mij gaat de vlag uit als dat stinkhonk van
  jullie in de fik staat…

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s