Afscheid bewindslieden Rutte II kostte € 300.000,-

Screenshot_139

Tweede Kamer wil strengere regels behalve VVD en D66

Het afscheid van de bewindslieden van het kabinet-Rutte II kostte ruim drie ton. Dat blijkt uit informatie die RTL Nieuws heeft opgevraagd, zo wordt in politiek Den Haag bevestigd. Het vertrokken kabinet van VVD en PvdA bleef daarmee binnen de richtlijnen, maar in de Tweede Kamer worden die te genereus gevonden.

Het ministerie van Financiën luidde zijn bewindslieden het royaalst uit. Het afscheid van Jeroen Dijsselbloem en staatssecretaris Eric Wiebes kostte € 46.500,-. Het gezamenlijke afscheid van Justitie en Veiligheid en Binnenlandse Zaken kostte € 71.000,-.

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
Post online

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in D66, Graaien, Hypocrisie, Rotzakken, Rutte, Volksvijandigheid, VVD. Bookmark de permalink .

13 reacties op Afscheid bewindslieden Rutte II kostte € 300.000,-

 1. koddebeier zegt:

  Andermans geld over de balk smijten zijn ze goed, maar dat is dan ook wel het enige !

  Geliked door 1 persoon

 2. Cathja zegt:

  Wat is het toch een plezierige bezigheid, als je met geld van een ander kunt strooien! Ik vind het te gek voor woorden dat er zóveel geld verspild wordt als er iemand afscheid neemt…
  Het budget voor afscheidsfeestjes hoort sober te zijn. Waarom moeten er allerlei prominenten worden uitgenodigd en moeten er beveiligers worden ingehuurd?

  Ja…, waarom beveiligers? Wat hebben politici te vrezen? We leven toch in ‘een veilig land’? Of zijn ze stiekem bang dat er ‘verwarde personen’ het op hun leven gemunt hebben?

  Geliked door 2 people

 3. BertG. zegt:

  Ze hebben dan ook de bevolking zowat het voedsel uit ze bek gestolen met allerlei verhogingen van je vaste lasten.
  Dan kan er ook wel een feestje van af, zo iets moet gevierd worden.

  Geliked door 2 people

 4. Rensk. zegt:

  Narcisten. Bij narcisten moet het altijd groots en duur, want ja ze zijn speciaal he? Vinden ze van zichzelf. Zag net Elsevier. De beloofde belastingverlaging 2018? Niet zullen de mensen zien op hun loonstrookje. De boete op aflossen gaan ze na heftige tegenstand uitsmeren naar 30 jaar. (en gij geleuft t) Bij het volgende kabinet word dit weer teruggedraaid en versneld ingevoerd. Let maar op. Ze gaan gewoon door en heel veel mensen blijven gewoon op die smeerlappen stemmen. Want ze zijn zo vriendelijk. Dom volk. Ze komen er nog wel achter met wie ze te maken hebben. Elke keer ietsje toegeven en als men weer rustig is weer wat meer afpakken, Zo draaien narcisten.

  Like

 5. Tistochwat zegt:

  De schoften in Den Haag en in Brussel trakteren zichzelf MET ONS BELASTINGGELD op de meest uitgelezen drankjes en hapjes, terwijl de meesten van ons het moeten doen met levensmiddelen die ‘in de aanbieding’ zijn en/of met de ‘goedkopere’ huismerken.
  Wat betreft mezelf: het interesseert me niet eens dat ik ook tijdens Kerstmis het meest simpele eet wat er is.

  Like

  • koddebeier zegt:

   Wat betreft de drank en hapjes…..zuip je maar gek en vreet je maar te barsten, krengen !

   Geliked door 1 persoon

  • Cathja zegt:

   @Tistochwat

   Wat maakt het uit of je eten ‘simpel’ is? Liever een eenvoudige maaltijd dan een tafel vol met culinaire hapjes, waarbij ik me ongemakkelijk voel als ik denk aan de zeer velen die zich die ‘luxe’ niet kunnen permitteren.
   Kerstfeest lijkt tegenwoordig nog het meest op een vreetfeest! Met de oorspronkelijke betekenis heeft het niets meer te maken.
   Ik heb gelezen dat er nooit eerder zoveel geld is uitgegeven als nu. Een omzet van 1 miljard? Een overdaad aan eten en aan (luxe) cadeaus…; het kan niet op!

   En hoeveel mensen staan na deze feestdagen nog maanden in het rood…?

   Geliked door 2 people

   • Tistochwat zegt:

    @ Cathja 22 december 2017 om 19:55

    Mijn man en ik eten het hele jaar de meest simpele dingen. Wij kunnen ons niet eens luxe hapjes veroorloven. Voor een paar basisboodschappen ben je zo 50 euro kwijt en dan heb je niet eens wat bijzonders.
    En expres doen we het met Kerstmis nóg simpeler, als tegenhanger voor al dat overdreven ‘opgedrongen’ quasivreugde-gedoe. Moet je voor de aardigheid eens opletten hoe jubelend de teksten van welke reclamespot dan ook worden opgelezen (op internet, want een tv willen we niet). Het lijkt wel een nieuwslezeres in Noord Korea. Die lui zingen haast bij hun te verkondigen boodschap.
    Met oudjaar zullen de vele miljoenen ook wel weer de lucht in geknald worden. Elk jaar stijgt de omzet van (zwaar) vuurwerk toch?

    Rutte is reuze in zijn nopjes met al deze uitgaven door de burger, dan kan hij de belastingteugels nog wat strakker aanhalen omdat het ‘zo goed gaat met de economie’.

    Ik denk dat jij je wel kan voorstellen dat ik razend word als ik lees dat die ‘elitaire’ parasieten in Brussel zich te buiten gaan aan allerlei luxe op onze kosten en dat ze zwelgen en zuipen zonder ook maar één seconde te denken aan bejaarde stakkers die smerig gaarkeukenvoer voorgeschoteld krijgen. Ik ruik nog steeds de walgelijke geur van het voer dat mijn ouders kregen in dat verzorgingstehuis.
    Maar goed: ZIJ hebben in elke geval nog warm gezeten en niet in de goot hoeven liggen, zoals wij straks, als we oud, hulpeloos en weerloos zijn…

    Like

   • Tistochwat zegt:

    Aanvulling:

    blockquote>Liever een eenvoudige maaltijd dan een tafel vol met culinaire hapjes, waarbij ik me ongemakkelijk voel als ik denk aan de zeer velen die zich die ‘luxe’ niet kunnen permitteren.

    Daar zullen de genotzuchtige, hebberige ‘oranjes’ geen last van hebben.
    Die voelen zich NERGENS ongemakkelijk bij, die vinden het heel normaal dat ze op kosten van de belastingbetaler weelderig en beschermd leven, terwijl het gierige multimiljardairs zijn!

    Like

   • Tistochwat zegt:

    Liever een eenvoudige maaltijd dan een tafel vol met culinaire hapjes, waarbij ik me ongemakkelijk voel als ik denk aan de zeer velen die zich die ‘luxe’ niet kunnen permitteren.

    Dit stukje tekst moest ‘schuin’ staan.

    Like

 6. Wim Vreeswijk zegt:

  Voor 3 ton kun je heel wat af zuipen en daarna, dronken achter het stuur naar huis denk ik.

  Like

 7. Rensk. zegt:

  Jammer dat veel vreten/drinken niet snel tot de dood leidt. Heel heel jammer.De natuur heeft toch iets fout gedaan.

  Like

 8. paulzwueste zegt:

  Ik sprak Rutte van de week nog bij de Voedselbank.
  Zielig als je zo’n man daar ziet die zo veel voor ons volk heeft gedaan en nou zo moet rondkomen.
  Maar ja, het zijn zware tijden en het tekent Rutte dat hij net zoals zijn volk ook de tering naar de nering heeft gezet !

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s