MIJMERINGEN. . .

Screenshot_138

Dean Martin (1917-1995) in zijn gloriejaren.

(Door: “Driek”)

Soms zijn er dagen, vooral nu de Kerstmis naderbij komt, nu mist en somber grijze regenvlagen ons land overspoelen en de toekomst er weinig rooskleurig uitziet, dat ik word overmand door een heimwee naar den sfeer van vroeger. Naar den prikkelende geur van dennengroen, vallende avondschemer met chique flonkerende etalages, een feestelijk verlichte stad met vrolijke gezichten en fraaie kerstmuziek uit den jaren vijftig. Kom daar nu eens om. Neen, er hangt een mistroostige sfeer. Die lichtzinnig karakterloze sujetten in Den Haag en Brussel hebben ons stilaan geleid naar een ontaarde samenleving. Zij lijden aan het dodelijk virus der zelfvernietiging. Alsof de eindtijd alreeds in zicht is, smijten zij in hun bedwelmde overmoed met ons zuur verdiende belastinggeld.

Doch het Brusselse theater krijgt nog altoos geen verbod zijn vileine optredens te staken. Deze bedorven geesten verkwanselen onze eeuwenoude cultuur aan onwaardig primitieve volken. Want uit alle hoeken en gaten sluipen donker duistere gestalten die ons belagen en die het op ons leven hebben voorzien. Ach, spitse lezer van “E.J. Bron”, soms word ik bijwijlen overstelpt door een nostalgisch verlangen naar den tijd toen ons leven nog fleur had en minder zorgelijk was. Het lijkt alsof wij nu zijn opgesloten in een ontoegankelijke cirkel van alleen maar kommer en droefenis.

Ik vergelijk de tijd van Toen met de tijd van Nu. Ik ga er niet dramatisch over doen. Doch we leven nu in een tijd van Niks. We leven in een onbenullige tijd waarin gelukszoekers worden verwelkomt door Bekende Nederlanders die te onnozel zijn om verder te denken dan hun neus lang is. Lezer, ik laat het hierbij. De ergernis over al die domheid doet mijn humeur geen goed.

Ik wens U allen nog een gezegende kerst.

Door:
“Driek”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

24 reacties op MIJMERINGEN. . .

 1. Guardiacivil zegt:

  Bij mijn in januari overleden moeder op de leeftijd van 84j was het vroeger in de jaren 60-70 de kerstboom optuigen, de openhaard aan, en als iedereen thuis kwam van school of werk dan werd er eerst lekker bij de open haard met knapperend houtvuur van berkenhout een wijntje gedronken.
  Dan ging ook de platenspeler met plexiglas deksel aan en werd er van Bing Crosby en Dean Martin de kerst-lp´s opgezet en genoten we van deze muziek. Ook die van Jim Reeves was populair.
  Fijne feestdagen Driek en hou die fijne gedachten over vroeger net als ik maar goed vast en koester ze. Het is de rijkdom van ons geheugen.

  Geliked door 3 people

  • paulzwueste zegt:

   Héél hartelijk dank Dries!
   Mijn gedacht ook.
   Wat ’n voze tijd.
   Waar is de energie van de zestiger jaren ?
   Nu, lees en hoor ik uitsluitend landverraders aan het woord die oproepen de Staat Der Nederlanden te vernietigen.
   En het meest waanzinnige is dat die lieden niet direct worden gemolesteerd en in ’n busje worden opgehaald, maar ’n heus podium inclusief applaudisserend publiek krijgen bij “praatprogramma’s”, waar duivels linkse honden genietend achter zitten te schaterlachen…

   Geliked door 3 people

 2. Tistochwat zegt:

  Die lichtzinnig karakterloze sujetten in Den Haag en Brussel (…) Zij lijden aan het dodelijk virus der zelfvernietiging.

  Was dát maar waar, heer Driek, maar dat weerzinwekkende, gewetenloze, graaiende schorem is alleen maar uit op ONZE vernietiging. Zelf laten ze het zich letterlijk en figuurlijk heel goed smaken!

  Geliked door 1 persoon

 3. Statler & Waldorf zegt:

  Na de VOC hadden 400 vette jaren, nu komen er 400 magere jaren.

  Met z’n allen terug naar de bedompte krochten van de donkere Middeleeuwse in een door aanbidders van een God of een allah op een door vrees voor de hel gebaseerde samenleving.

  Ik ben blij dat ik nog op het staartje van deze culturele- en vrijheid belevende hoogconjuctuur heb kunnen meeliften voordat we door de massaal geïmporteerde Hezbollah-inquisitie honderden jaren terug gaan in de tijd.

  Geliked door 2 people

 4. Aegolius cs zegt:

  Onze ouders hebben het toch maar opgebouwd : Het land van niks, voor de regering of koningshuis van niks en voor niks, waarvan anderen, ook voor niks kunnen profiteren.

  Like

 5. Cathja zegt:

  De Kerstdagen zoals we die van vroeger kennen komen niet meer terug, Driek. De sfeer rondom deze dagen is ‘anders’; velen willen zelfs het woord ‘Kerst’ schrappen. Er komt misschien wel een tijd dat we deze dagen ‘achter de voordeur’ moeten vieren, omdat we anders ‘groepen mensen met een andere achtergrond’ beledigen!

  Ik hoop dat het nooit zover zal komen. Dat we blijven opkomen voor alles wat ons dierbaar is.
  Ik wens u ook een gezegende Kerst toe, Driek!

  Geliked door 1 persoon

 6. koddebeier zegt:

  Toch al met al een Vrolijk Kerstfeest Driek, wederom een subliem stukje !!

  Like

 7. Harrie Vaes zegt:

  De toekomst is niet meer wat het geweest is.
  Fijne kerstdagen.

  Geliked door 2 people

  • paulzwueste zegt:

   Je hebt helemaal gelijk Harrie.
   Maar om even op je vaststelling door te gaan.
   Wat niet is kan nog komen….

   Zo is het natuurlijk ook weer.
   Fijne Kerstdagen.

   Like

 8. Yvonne zegt:

  vroeger, dar waren mooie tijden, mijn zus en ik kregen dezelfde blauwe velours jurkjes aan (ik heb er nog een trauma van, geintje) uit eten met +/- 40 man, ik als kind een lange jurk, het mocht wat kosten, nu jaren later is die vreugde helaas weg, ik heb niets met kerst, ik zal niet de enige zijn, ik ben blij als het 2 januari 2018 is, het gaat alleen om veeeeel eten, mensen weten soms niet eens meer waar kerst om gaat, mensen die er wel zin in hebben, Pim Fortuyn zijn gezegde ik heb er zin an, leuke dagen , vooral doorgaan en laat de angst niet regeren, zoals regeringsleiders zo mooi kunnen zeggen, heer Bron dank u voor de vele artikelen dit afgelopen jaar, maak er iets moois van a.s week

  Geliked door 2 people

 9. Bob Fleumer zegt:

  Driek, dank voor uw bijdragen, ze sterken mij in het gevoel dat ik het allemaal niet zo verkeerd zie.
  Ik wens E.J.Bron en alle lezers fijne Kerstdagen en een gezond en voorspoedig Nieuw Jaar!

  Geliked door 1 persoon

 10. bigljohn zegt:

  Er is nog maar weinig wat met Kerst te maken heeft. Kerststallen zie je niet veel meer bij de mensen thuis, wel enorme kerstbomen waar dure kado’s onder schijnen te moeten liggen. Alles draait niet meer om het kerstkindje en zijn boodschap, nee het is totaal anders geworden. Waar het nu om draait zijn de kiloknallers, de champagne, het wildvlees, het kerstbrood, en veel ander lekker en duur eten. Bovendien hijgt de Islam in onze nek, die er op uit is om alle Christelijke feesten en westerse culturen te vernietigen. In de tweede kamer ligt de Koran al naast de bijbel. Zolang die Koran die bijbel nog zal tolereren…. Toch wens ik vanaf hier een ieder op dit forum en mijnheer Bron en de zijnen een prettig kerstfeest en de beste wensen voor het nieuwe jaar !

  Geliked door 1 persoon

  • BertG. zegt:

   Nee, kerst stalletjes zie je nog nauwelijks.
   Ik heb alleen alle poppetjes nog, alleen de stal was ingestort, was dan ook zo’n 50 jaar oud. Nooit meer een nieuwe gemaakt.

   Like

  • tinekevanschagen zegt:

   @bigljohn
   Zo waar wat je allemaal zegt.
   Een aantal jaren geleden nog, was het hier zo gezellig,
   In elke winkel waar je kwam,werden kerstliedjes gespeeld.
   Vandaag helemaal niets meer,je kon over de koppen lopen,iedereen bepakt en bezakt met kerstinkopen! .toen ik dat zo gade sloeg,dacht ik bij mezelf,hoeveel moet je eigenlijk nog kopen,om je eigen innerlijke leegte niet te hoeven voelen?
   Ik zelf,doe altijd al sober met kerst,al heb ik na 2 jaar een heel klein kunstboompje staan van zo een 40 cm.een beetje voor de sfeer,anders gaat het helemaal zo langs je heen allemaal.
   En mijn ex stuurde een mooi kerststuk voor op de tafel(in t rood, das minder)
   Maar hartverwarmend voelde het wel,ik kreeg er tranen van in mijn ogen.
   Voor mij ,KERSTMIS in de ware betekenis van het woord….

   Geliked door 1 persoon

 11. Helemaal mee eens! Ik heb de jaren 60 en 70 niet meegemaakt. Maar wel de jaren 80. En wat was het toen mooier, leuker…
  Kerst wordt langszaam vervangen voor een kapitalistisch feest. Vreten zul je, en onnodige electronische troep kado doen. Het woord kerst wordt ook vervangen. Met walging lees ik over ‘feestverlichting’. Die suffe LED verlichting is niet eens mooi. Te fel, en te wit van kleur. Ik heb snoeren in mijn boom hangen uit de jaren 80. Ze doen het nog steeds, en geven een mooier stabieler licht. LED lampen knipperen namelijk op de 50 hz wisselspanning. Bij gloeilampjes heb je dat effect niet. Technisch verhaal…
  Die LED verlichting staat synoniem voor deze tijd: goedkoop, en nep. MAAR, de jeugd weet straks niet beter. Dat baart mij grote zorgen.

  Veel verdriet heb ik hierom. Om vele zaken. Bijv. De verkrachting van Star Wars. Ik weet niet of u enig iedee heeft waar ik over praat, maar de films uit de jaren 70 en 80 waren subliem. Met een boodschap. De bagger die Disney nu uit brengt is bagger. Ze proberen gewoon de boodschap en herinnering aan die giede oude films te vervagen door het hele verhaal aan puin te schrijven. Door vele mensen hun jeugdherinnering tot moes te slaan… Merry christmas…

  Like

  • tinekevanschagen zegt:

   Helemaal raak , avondlandblog.
   Ik deel met U dat verdriet, niet voor mijzelf,maar wel voor mijn kinderen.
   Kleinkinderen heb ik niet,al leek/lijkt me dat geweldig!
   Maar alles bij elkaar genomen ,is het toch te triest voor woorden,dat je dat je kinderen af,
   raadt?

   Like

 12. Ik ga hier nog even op door: wat ik al langer zie is dat men goede verhalen (films) uit de jaren 60, 70 en 80 allemaal opnieuw uit aan het brengen is. Maar dan slecht. Zo is er laatst een nieuwe Star Trek serie gemaakt, die weinig tot geen wetenschappelijke diepgang heeft. De hoofdpersoon is een (donkere) vrouw met een mannen-naam. Er zit een homo-stel in en de vijanden lijken op moslims. Toeval? De serie is echt slecht. Het is een medium om een bepaalde boodschap over te dragen. De films/series worden gebruikt als propaganda om een wereldbeeld neer te zetten waarin het normaal is dat je dagelijks te maken hebt met homo’s lesbies, zwarten en transgenders.

  Om terug te komen op Kerst, je merkt dit ook aan de feestdagen. ‘Feeststol’, ‘feestverlichting’ of ‘winterverlichting’ dat soort ‘nieuwspraak’ om de islamitische kansenpareltjes niet voor het hoofd te stoten. Wacht maar tot de dag komt dat je met kerst geen rollade meer kan krijgen. Dat is immers niet Halal.

  En dan die cadeaus. Meuk en nog eens meuk. De focus ligt op geld uitgeven. Aan eten en troep. De boodschap van kerst is al lang geleden gestorven. Letterlijk. Het eten mag best lekker zijn, maar tegenwoordig moet alles gekker en gekker. Ikzelf maak nog altijd de traditionele kerstgerechten uit een vergeelde allerhande uit de jaren 80. Toen de recepten nog traditioneel waren en ook lekker. Want die exclusieve troep die nu in kant en klare bakjes zit, is alleen zout en smaakversterker. Niet te hachelen.

  Ik kan nog uren doorgaan… Ik laat het hier maar bij.

  Like

 13. Nou ik geboren in 1933 geniet wel wat meer dan vroeger. We kunnen nu wat lekkers in huis halen en de verwarmng aansteken. En lekker eten. Datwas vroeger voor een paar miljoen niet mogelijk. En dat gezeik over die geboorte hoor ik ook niet meer zoveel.Kortom het isveel gezelliger voor mij.Ja smaken verschillen gewoon.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s