Onze angst om voor “nazi” uitgemaakt te worden, stabiliseert de macht van de geweldplegers

Screenshot_145

(Door: Martin Umland – Vertaling: E.J. Bron)

Mijn “Sturm un Drang”-periode was in de jaren-70 en de jaren-80. Toen zou niemand het gedurfd hebben om in het openbaar mensen aan te vallen, te beroven, te slaan, neer te steken of vrouwen seksueel lastig te vallen enz…

Destijds zouden burgers – om het even of ze politiek zwart, rood, groen of bruin of van welke ander kleur van de regenboog dan ook zouden zijn – dapper samen hebben opgetreden, het slachtoffer hulp hebben geboden en de agressors ter plekken hebben aangepakt.

TEGENWOORDIG wordt eerst in gedachten uitgevist:

 1. Gaat het mij persoonlijk aan?
 2. Is het mijn probleem?
 3. Als ik ingrijp, wordt het ook mijn probleem.
 4. Waarschijnlijk zal NIEMAND van de andere voorbijgangers me helpen.
 5. Ik zou zelf gewond kunnen raken.
 6. Als ik de aanvaller verwondt, kan ik ook nog aangeklaagd worden.
 7. Oeps! Als de dader/de daders wellicht een migratieachtergrond hebben, zit er onmiddellijk een “grote familie” of een grotere meute op m´n nek die me wil afslachten.
 8. Mocht punt 7 daadwerkelijk het geval zijn, dan word ik door de autoriteiten doorgelicht.
 9. Ik moet er rekening mee houden dat ik door de eigen medeburgers tot “intolerante racist” wordt bestempeld.
 10. In de media zou ik (vast en zeker!) als gewelddadige “nazi” worden neergezet.

Dus . . . wegkijken, niks zien en gewoon vrolijk doorlopen.

Vrolijk kerstfeest!

Bron:
https://philosophia-perennis.com
Door: Martin Umland

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

26 reacties op Onze angst om voor “nazi” uitgemaakt te worden, stabiliseert de macht van de geweldplegers

 1. Patriot 2.0 zegt:

  Iemand voor nazi uitmaken, vind ik 100% emotionele chantage op WOII.

  Geliked door 1 persoon

 2. 11. Je zult door 40 ploegen ME van je nest worden gelicht en na een mediaspektakel worden veroordeeld tot 4 jaar tussen de familieleden van je ‘slachtoffer’.

  Geliked door 2 people

 3. Feniks zegt:

  Treffend omschreven!

  Geliked door 1 persoon

 4. guusvelraeds zegt:

  Bij het geval kansenparels in het spel zijn mag je tevens erbij zetten.

  Heb ik morgen mijn baan nog?
  Gaat mijn familie me met scheve nek aankijken?
  Krijgen mijn kinderen geen last op school?

  Geliked door 1 persoon

 5. scherpschutter1943 zegt:

  Erger nog, je zal maar politieagent zijn en gestraft worden met gevangenisstraf en ontslag als je probeert je werk te doen door het arresteren van een crimineel die zegt bewapend te zijn en zich hevig verzet bij zijn terechte arrestatie. Dan zit daar zo’n feestlul met een befje voor te oreren dat jij als agent te ver gegaan bent. Ik adviseer daarom alle agenten die het smerige straatwerk doen, neem massaal ontslag en ga wat anders doen. Uw werkgever, de staat der nederlanden met zijn trawanten heeft minachting voor u. Voor een jodenfooi laat u zich op straat door het gespuis afrossen. Ook de burgers waarvoor u zegt op te komen, lopen door en kijken de andere kant op als u vechtend met uw aanvallers over de keien rolt. Daarna staat u voor de rechter als verdachte, want er zijn altijd advocaten zoals Korver, die het recht niet dienen maar hun kennis misbruiken om u als gezagshandhaver aan de paal te nagelen. En er wordt nog naar ze geluisterd ook. Hou er mee op. Een beetje vent wordt geen agent. Ook als soldaat vertegenwoordig je het kwaad van de staat. U mag sneuvelen voor het vaderland. Welk vaderland? Het vaderland van Rutte, Buma of Pechtold? Mij niet gezien.

  Geliked door 5 people

  • jungleelephant zegt:

   Ik ben het helemaal met u eens!Tijd voor neen grote volksopstand waarin leger en politie zich achter het Nederlandse volk scharen!Ik zie geen andere oplossing meer!

   Like

 6. Herkenbaar. Ook ik denk wel 2x na voor ik mij ergens mee bemoei. De trieste werkelijkheid van deze tijd. Mensen met lef zoals klokkenluiders worden gelijk als eerste gepakt, dus niemand doet meer iets en de maatschappij verlamd langzaamaan.

  En ‘zij’ hebben hun zin. Als ik een vlag op mijn jas naai ben ik een neonazi. Als een turk dat doet (en dat doen ze, naam dat van mij aan) dan is het ‘cultuur’. Als ik dit aankaart, ben ik een racist… Zo ging dat bij mij op school. En dat is al heel wat jaartjes terug.

  Geliked door 3 people

  • Thomasson zegt:

   @avondlandblog. Dan kan men vaststellen dat een groot deel van de bewoners in de provincie Friesland “grote racisten” zijn. Ja! Waarom niet? Zij hangen hun trotse bolletjes vaandel op een mast in hun tuin, of op de vlaggenmast aan de muur of zomaar op hun raam.
   FRIEZEN ZIJN MENSEN DIE NIET BANG ZIJN VOOR HEN IDENTITEIT OP TE KOMEN. Gelukkig zijn er ook zulke mensen in Nederland.

   Geliked door 1 persoon

 7. bigljohn zegt:

  Ik heb eens van een oud politieman uit Tilburg (van Mierlo heette hij, en hij leeft helaas niet meer) het volgende gehoord. Krijg je een inbreker in je huis, word dan niet bang, maar spring er meteen op af. Op het moment dat de inbreker jou met veel daadkracht ziet aankomen, je hem bespringt, kruipt hij in elkaar en word zo mak als een lammetje. En hij kon het weten, want hij had zijn lauweren bij de politie verdiend. In de oorlog 40-45 stond hij aan de goede kant en hielp vele burgers, waaronder mijn oom zaliger, ome Bart. Ze werden goede kennissen. Eens ging hij in zijn eentje op zoek naar een zware misdadiger en kwam via via aan de weet dat deze zich op een zolder verstopt had. Aldaar aangekomen riep hij op die zolder; Kees, ik weet dat jij je op deze zolder verstopt hebt, en ik weet waar je zit. Kom je na 3 aanmaningen niet tevoorschijn, dan schiet ik je aan flarden met mijn pistool. En terwijl hij dat gezegd had pakte hij zijn pistool en ontgrendelde het alvast, waarna hij van plan was 3 keer te roepen. Kees die zich overdonderd voelde kwam snel na de tweede aanroep tevoorschijn uit zijn verschuilhoek en gaf zich over. Politiewerk in de jaren 50 en 60 was toch wel even anders. Agenten gingen o.a. in burger naar cafe’s en openbare gelegenheden, en deden alzo soms belangrijke informatie op. Niet iedereen kan zo koelbloedig optreden zoals mijnheer van Mierlo, maar degenen die het wel kunnen steken inderdaad hun kop in het zand en geven Moslims vrij spel, zodat Islamieten het op den duur voor het zeggen gaan krijgen !

  Geliked door 4 people

  • bigljohn zegt:

   Kees de crimineel was op die zolder ook bewapend met een vuurwapen. Vandaag de dag is het ondenkbaar dat agenten alleen op missie gaan. Moet er een arrestatieteam van 8 personen aan te pas komen om indruk te maken op slechts EEN crimineel. Om bij hem binnen te vallen en in te rekenen dus.

   Geliked door 2 people

 8. Guardiacivil zegt:

  En zo zijn de meesten, tot er plots een vrachtwagen verschijnt of als er iets uit de lucht valt en BOEM doet.

  Like

 9. Lot zegt:

  De jaren 80 waren niet glorieus. Vele vrouwen werden toen al ontvoerd in Duitsland. Voorbeeld 1982 in Hamburg toen wij daar waren voor een tournooi probeerden zij twee vrouwen een voor een in de auto te trekken. Na flinke trappen en vechten lieten ze los, op zoek naar het volgende duitse slachtoffer.
  De politie en niemand wilde van iets weten. En de duitsers, andere clubs die ik later belde om ze te waarschuwen, hadden daar wel van gehoord. En ze wisten en begrepen niet waarom de autoriteiten daar niets aan wilden doen. Dat is dus al 40 jaar zo. Dood aan de blond harige mensen. eerste wereldoorlog, tweede wereld oorlog, en derde wereldoorlog, om zoveel mogelijk mensen van boven de rijnrivier te doden en later te vullen met hun eigen bevolking, de assyriers.

  Geliked door 1 persoon

  • fleckie' zegt:

   Ook het artikel van de Duits-talige site..’ TANGSIR’ op 4.10.2017: ‘Die chtistliche Ubernahme. Ostdeutschlands und die grosse Verarsche der Ostdeutschen’, mag men eens lezen. En op 10.11.2010, op dezelfde site’. ‘Wem. gehort.das Land. Israel?’

   Like

 10. Kampers Rene zegt:

  Uitgemaakt worden voor Nazi’s ! Hun papa’s en opa’s stonden indertijd met gestrekte arm Hitler te bejubelen een man die miljoenen mensenlevens op zijn geweten heft. Als je uw cultuur en levenswijze wil verdedigen en het asieler uitschot buiten wil zwieren ben je dus een Nazi.Het is het omgekeerde van de echte naz’s

  Geliked door 4 people

 11. Patriot 2.0 zegt:

  Off topic:
  Waarom moet Camiel Eurlings worden kapot gemaakt en zijn teruggekeerde IS ers mensen die een nieuwe kans verdienen?

  Geliked door 4 people

  • Patriot 2.0 zegt:

   Antwoord op mijn eigen vraag: omdat Camiel een witte, succesvolle man is, en dat moet haast wel een nazi zijn. Erg kwetsend allemaal.

   Like

  • Zie je bij valse honden vaak. Als ze bang zijn van die grote herdershonden met die gele tanden beginnen ze uit onverwerkte agressie en angst dfat kleine puppie in z’n flikker te bijten. Niet dat die Eurlings een puppie is want ’t is wel een lul om een wijf te hoeken.

   Like

 12. koddebeier zegt:

  Zo als 90 % van de bevolking en 99% van de politici, de ambtenaren, OM en rechters !

  Like

 13. Thomasson zegt:

  Deze Martin Umland geeft een haarscherpe situatieschets. Iedere punt is ijzersterk en waarheidsgetrouw. Inderdaad. Het wordt voor de persoon die zich met een hachelijke situatie bemoeid, echt gevaarlijk als de dader een migratieachtergrond heeft. In dat geval is de helper zo goed als vogelvrij verklaard. De grote nest van de dader gaat verhaal halen, terwijl politie, justitie en alle andere instanties STAAN ALTIJD AAN DE KANT VAN DE STAKKER MET MIGRANTENACHTERGROND. Hij wordt gediscrimineerd!. Hij houdt van Allah, dus hij staat altijd boven de wet.
  Natuurlijk zal de media de helper altijd neerzetten als een ‘nazi’. . Voor de media en politiek zijn wij goede mensen als wij ons door moslims en Afrikanen laten vermoorden en verkrachten. Wij horen de slachtoffers te zijn. Dat is de prijs voor ‘kolonialisme’.
  Echter er is toch een manier om deze situatie zonder geweld tegenaan te gaan. Maar dat kan uitsluitend op gezamenlijk basis gebeuren.
  a. Wij moeten niet meer bang zijn als iemand ons uitmaakt voor racist, nazi of fascist.. Wij moeten ons al bij voorbaat voorstellen als ‘fascisten’ en nationalisten.
  b. Wij moeten uiterst vijandig zijn tegen mensen die zonder onze toestemming ons land zijn binnengehaald en hier rottigheden uitvreten. Niemand vindt het leuk in een land te leven, waar de mensen rot zijn. Mensen met migratieachtergrond zouden kiezen om het gebied waar ze wonen niet te verlaten. Ook katholieken gingen, tijdens de oorlog in Noord Ierland, niet in buurten wandelen waar Unionisten (protestanten) wonen.
  c. Asielzoekers zouden moeten bang zijn hun AZC te verlaten. Wij moeten ernaar streven om onze imago als zeer slechte mensen te versterken.

  d. Wij moeten tijdens de verkiezingen volstrekt andere politieke keuzes gaan maken. Kiezen voor Nederland. Niet voor partijen stemmen die kiezen voor de EU, voor de islam, voor tsunami golven van moslim en Afrikaanse asielzoekers, voor de NWO en de Kalergie-Plan.

  Geliked door 1 persoon

 14. R.Kroonenberg zegt:

  Dit is op Jasterke's kwijt-zonder-spijtsite herblogden reageerde:
  .
  Opzij, Opzij, Opzij…
  maak plaats, maak plaats, maak plaats…
  want eh…. !
  .

  Jasterke

  Like

 15. Verstandige mensen laten hun eigen veiligheid niet langer afhangen van toevallige aanwezigeheid en motivatie van dienders. Het komt er echter wel op aan crimineel te leren denken om de juridische dans te ontspringen ala je jezelf verdedigt. Dat betekent het mijden van camera’s en het voor je houden van belevenissen. Wat nergens anders bekend is kan niet tegen je worden gebruikt.

  Like

 16. BertG. zegt:

  Bij http://www.geennieuws.com/ hadden ze hetzelfde artikel geplaatst.
  http://www.geennieuws.com/2017/12/slachtoffers-helpen-nee-hoor-daarom-kijk-ik-weg-en-loop-ik-door/
  Maar dan met de veronderstelling dat het een inzending was van iemand en zelf bedacht was.
  Ik heb ze er even aan herinnerd dat het volgens mij hier van was gestolen.
  Je begrijpt het al, dit werd niet geplaatst.
  Zo kennen we ze weer.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s