Nog tien andere landen overwegen hun ambassades naar Jeruzalem te verplaatsen

Screenshot_154

Benjamin Netanyahu en Juan Orlando Hernandez.

(Vertaling: E.J. Bron)

In Israël was men enthousiast over het nieuws dat Guatemala besloten had de Verenigde Staten te volgen en eveneens zijn ambassade naar Jeruzalem te verplaatsen.

Israel Heute

Nadat minister-president Benjamin Netanyahu Guatemala bedankte voor deze moedige stap, zei hij dat het Midden-Amerikaanse land niet het laatste zou zijn dan zijn ambassade naar Jeruzalem zou verplaatsten.

“Ik zei onlangs dat er meer landen zouden zijn die Jeruzalem erkennen en hun ambassades daar naartoe zouden verplaatsen”, zei Netanyahu. “En ik zeg het nogmaals: er zullen meer landen volgens, dit is pas het begin.”

Korte tijd later zei de viceminister van Buitenlandse Zaken, Tzipi Hotovely, voor de Israëlische radio dat de woorden van Netanyahu al waar worden en dat minstens tien andere landen zouden overwegen om hun ambassades naar Jeruzalem te verplaatsen. Ze ging echter niet in op details om welke landen het gaat, maar men verwacht dat Honduras het volgende land zal zijn die een verplaatsing van de ambassade zal aankondigen.

Net zoals Guatemala heeft het naburige Honduras de afgelopen jaren veel toenadering gezocht tot Israël. De president van het land, Juan Orlando Hernandez, had enige tijd in Israël doorgebracht en is afgestudeerde van het Israëlische Agentschap voor Internationale Ontwikkelingssamenwerking.

Guatemala en Honduras behoorden tot de negen landen die bij de stemming in de Algemene Vergadering van de VN ter veroordeling van de Amerikaanse erkenning van Jeruzalem met “Nee” hadden gestemd.

Bron:
www.israelheute.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Donald Trump, gezond realisme, Israël, Jeruzalem. Bookmark de permalink .

13 reacties op Nog tien andere landen overwegen hun ambassades naar Jeruzalem te verplaatsen

 1. Asgard zegt:

  gewoon mooi,..een zooitje ongeregeld snuivende pillen slikkende maatpakken bepaalt nee tegen Israel, terwijl het volk zegt ja, in Nederland!

  Geliked door 2 people

 2. Anton Haksteeg zegt:

  en de lafaards in de EU houden hun mond het is te hopen dat President Trump ze op afdoende wijze straft

  Geliked door 2 people

 3. koddebeier zegt:

  Behalve die onnozelaars van de Europese Unie, natuurlijk !

  Geliked door 1 persoon

 4. eva110 zegt:

  Dat er nog maar vele mogen volgen.

  Like

 5. Cathja zegt:

  Wat fijn voor Israël! Ik gun hen van harte dat heel veel landen dezelfde stap zullen zetten, en JERUZALEM als hoofdstad van Israël beschouwen, waarna hun ambassades in de hoofdstad gevestigd zullen worden.
  Dit zou recht doen aan de geschiedenis van de Joodse staat.

  Like

 6. Rookmelder zegt:

  Werkelijk prachtig, de bal is gaan rollen dankzij Trump ! Dat de gluiperd Rutte het niet overweegt heeft met pure lafheid te maken jegens de EU, sterker nog, door ertegen te zijn heeft hij de despoot aan de Bosporus behaagd, waardoor deze weer -verradelijke- mooie en warme woorden richting Nederland en de EU spreekt ! Hoe laf, geniepig en achterbaks is de smeerpijp Rutte, om nog zonder walging van zichzelf in de spiegel te kijken ?

  Like

  • George van der Sluis zegt:

   ik ben een hele trotse Jood en leef 37 jaar in Perth West Australia ik volg de politiek in Nederland en ja wie is die Rutte hoe kan hij in vredesnaam de LIJDER van Nederland zijn met een lange IJ .wie heeft deze verrader gekozen een grote NUL ik ben geboren in 1939 te Amsterdam ben geemigreerd i 1981 want wat er nu is in uw land zag ik toen aankomen wat een ellende. ennn het is nog lang niet over . het Nederlandse volk moet nu opstaan ! ( sorry als mijn hollands niet goed is ik ben al zo lang weg) ISRAEL jij bent mijn alles .

   Like

   • AEO zegt:

    Geheel met u eens George van der Sluis!
    Jeruzalem is de eeuwige ondeelbare hoofdstad van Israël, en dat zal altijd zo blijven tot in alle eeuwigheid. Ik schaam mij voor de laffe regering van Nederland. Het lafhartige druipt ervan af! En het is niet alleen Nederland, het is de EU, dat wankele gedrocht, dat Europa ten ondergang zal voeren. Ik ben Christelijk, maar juist daarom een absolute vriend van Israël. Wat Europa nu ervaart zijn de oordelen die het ontvangt, vanwege het verraad aan Israël. God zei tegen Abram in Genesis 12:3, dat Hij Abram zou zegenen, en wie hem zegende, zou Hij ook zegenen, maar wie hem vervloekt zal Hij vervloeken. Hij zei dat tegen Abram, maar dit geldt niet alleen hem, maar ook al zijn nakomelingen, het volk van Israël. Israël bevindt zich in een moeilijke omgeving. Het is tot op heden voortdurend in staat van oorlog. Dat begon al voor de onafhankelijkheidsverklaring in 1948, maar het werd pas echt serieus bij de inval van alle Arabische buurlanden, dirct na de proclamatie.
    We lezen in Psalm 83:

    O God, houd U niet stil, zwijg niet en blijf niet werkeloos o God. Want zie, uw vijanden tieren, jw haters steken het hoofd op; zij smeden een listigen aanslag tegen uw volk en beraadslagen tegen uw beschermelingen. Zij zeggen: Komt, laten wij hen als volk verdelgen, zodat aan den naam van Israël niet meer wordt gedacht.

    De aanval op de zojuist gestichte Staat Israël was een genocidale oorlog, men was van plan om de Joden de zee in te drijven, het zou een massamoord zijn geworden, maar God liet dit niet toe. We zien hier hoe profetisch Psalm 83 is.
    De Arabieren hebben het in 1948 geprobeerd, daarna weer in 1967 en 1973.
    Destijds was het leger van Israël nog niet zo sterk als nu. Nu beschikt Israël over een sterke defensiemacht. De zich Palestijnen noemende Arabieren blijven maar steeds problemen veroorzaken, maar ze stellen niets voor. De wereld heult met hen mee, maar zal daar de wrange vruchten van oogsten.
    Waarschijnlijk kunt u zich nog wel herinneren dat op 14 juli 2016 die vreselijke aanslag in Nice plaatsvond. Met een vrachtwagen werden 86 mensen vermoord. Maar wat u vrijwel zeker niet weet is, dat op datzelfde moment de Franse minister van Buitenlandse Zaken op officieel bezoek was in Libanon, en wel bij de Hezbollah!
    Toeval?
    Tot slot nog dit

    Ezechiël 28:25 en 26

    Zo zegt de Here Here:Als Ik het huis Israëls bijeenverzamel uit de natiën, in wier land zij verstrooid zijn, dan zal Ik Mij ten aanschouwen van de volken aan hen den Heilige betonen, en zij zullen wonen in hun land, dat Ik aan mijn knecht Jacob gegeven heb. Zij zullen daar veilig wonen en huizen bouwen en wijngaarden planten; ja veilig zullen zij wonen, terwijl Ik gerichten voltrek aan allen uit hun omgeving, die hen veracht hebben. En zij zullen weten, dat Ik, de Here, hun God ben.

    En zie nu eens wat er in de landen rondom Israël gebeurt, al die oorlogen onderling, of de dreiging van oorlogen. Syrië in puin, Oorlog tussen Saoedi-Arabië en Jemen, de onrust in Irak en Turkije en ga zo maar door.
    Ik volg de regelmatige toespraken en updates van Amir Tsarfati via Youtube. Maar er is van hem ook een app BEHOLD ISRAEL. Hij behandelt allerlei zaken omtrent Israël en het Midden Oosten. Erg interessant.
    Groeten uit Nederland,

    AEO

    Like

 7. M. zegt:

  De EU is levensmoe , stelletje losers.

  Like

 8. AEO zegt:

  We zien hier hoe Jeruzalem een schaal der bedwelming is geworden voor alle volkeren der aarde, precies zoals 2500 jaar geleden door God aan de profeet Zacharia is geopenbaard, waarop deze het op schrift heeft gesteld (Zacharia hoofdstuk 12). We moeten maar eens goed gaan letten hoe het de volkeren vergaat die tegen de anti-Jeruzalem resolutie hebben gestemd. We kunnen verwachten dat het gezegende volkeren zullen zijn. De landen die tegen Jeruzalem als hoofdstad van Israël hebben gestemd zullen het gaan bezuren! Want ook dit staat te lezen in Zacharia 12. Jeruzalem is een steen die alle natiën moeten heffen, en ze zullen zich er zwaar aan verwonden. Deze zeer ernstige waarschuwing in de Bijbel neemt men niet ter harte, en de gevolgen zullen buitengewoon catastrofaal zijn! God laat niet met Zich spotten. Wat kunnen we verwachten in de nabije toekomst? Gods oordelen zullen alle landen die zich tegen Israël keerden zwaar gaan treffen, want zoals in Genesis 12 te lezen staat, zal Hij degenen die Israël zegenen ook zegenen, en degenen die Israël vervloeken ook vervloeken. Ook Nederland en de meeste overige landen van de EU hebben tegen Jeruzalem als hoofdstad van Israël gestemd. We zullen de ernstige gevolgen hiervan weldra moeten ondergaan.

  Like

 9. George van der Sluis zegt:

  Dat Nederland en Australia Jeruzalem als hoofdstad niet erkend is ongelooflijk!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s