Zoals verwacht: “Asielzoekers” slecht voorbereid op opleidingsmarkt

Screenshot_158

Arbeiders op een bouwplaats.

(Door: Michael Steiner – Vertaling: E.J. Bron)

Terwijl men in 2015 nog jubelde, omdat er met de migrantengolf zogenaamd zoveel “geschoolde krachten” zouden komen, blijkt steeds opnieuw dat dit niet zo is.

Contra magazine

Zoals een onderzoek van het Instituut van de Duitse Economie in Keulen (IW) naar verwachting aantoont, past de Duitse beroepsopleiding niet bij datgene wat de meeste “asielzoekers” voor wat betreft hun kennis en kunde uit hun verscheurde landen van herkomst meebrengen. Als ze überhaupt al een enigszins bruikbare schoolopleiding hebben, omdat het aantal analfabeten juist in de landen van herkomst groot is.

Zoals de onderzoekster van IW, Kristina Stoewe, tegenover de “Welt” zei, zou er sprake zijn van een duidelijk “matchprobleem” op de Duitse opleidingsmarkt tussen de bedrijven en de jonge immigranten. Dit jaar blijven er ongeveer 49.000 opleidingsplekken onbezet, hoewel bijna 25.000 “asielzoekers” bij Jobcentra en arbeidsbureaus hebben gemeld geïnteresseerd te zijn in een beroepsopleiding. Binnen een jaar is dit aantal bijna verdrievoudigd en het zal de komende jaren nogmaals duidelijk toenemen.

Ze onderzocht wat de kinderen en jongeren op de scholen en beroepsscholen in de zes landen van herkomst – Syrië, Irak, Afghanistan, Eritrea, Iran en Somalië – überhaupt geleerd hebben. Het resultaat is zoals verwacht en ontluisterend. Omdat in deze landen alleen maar een universitaire opleiding iets waard is, geldt daar in de andere beroepen het principe van “learning by doing”. Maar daar kom je in Duitsland niet ver mee.

Daarbij komen de mentaliteitsverschillen. De jonge immigranten begrijpen niet dat je in Duitsland naar een beroepsschool moet en daar toetsen moet afleggen. De geringe respectievelijk helemaal niet aanwezige talenkennis draagt er het zijne toe bij dat het op de arbeidsmarkt en de beroepsopleidingsmarkt erg moeilijk voor hen is. Dat betekent echter ook: zelfs voor de jonge immigranten wordt het in geval van een duurzaam verblijf extreem moeilijk om in Duitsland überhaupt beroepsmatig voet aan de grond te krijgen en daadwerkelijk een economische en maatschappelijke aanwinst te worden. Maar dat begrijpt men vooral bij politiek links absoluut niet.

Bron:
www.contra-magazin.com
Door: Michael Steiner

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Integratie", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", achterlijkheid, Allochtonen, asielwaanzin, cultuurrelativisme, Desinformatie, Duitsland, Eurabië, gezond realisme, Graaien, Illegalen, Immigratie, islam-collaboratie, Islamofilie, Krankzinnigheid, landverraad, Linkse Kerk, Moslims, Multiculti, onwetendheid, Overheid, politici, praatjesmakers, propaganda, Rotzakken, sociaaldemocraten, Socialisten, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

24 reacties op Zoals verwacht: “Asielzoekers” slecht voorbereid op opleidingsmarkt

 1. Steven zegt:

  Al die overheden wisten beter dan iedereen dan het allemaal ongeschoold tuig was voordat ze de grenzen wagenwijd gingen open zetten. Dit was alleen een zoethoudertje voor de bevolking die zou worden overspoeld met tuig uit die derde wereld landen.
  Als je immers gezamenlijk een PLAN aan het uitvoeren bent, dan moet je wel zo lang mogelijk zorgen dat de burgers geen weerstand gaan bieden.
  Héél West-Europa is willens en wetens bezig het continent naar zijn grootje te helpen, maar hadden zich verkeken op de weerstand van Oost Europa.

  De volgende stap is oorlogje voorzeren … dat zal vast ook wel bij één of ander plan horen.

  Er gaan straks Miljoenen doden vallen..zo niet..IEDEREEN!

  Liked by 2 people

 2. Tistochwat zegt:

  Zelfs al zou de ‘asielzoeker’ iets nuttigs kunnen, dan nóg heb je er niks aan, want hij moet de hele dag met z’n reet omhoog richting Mekka liggen om tegen ‘allah’ te blaten.

  Like

  • Merel zegt:

   Ben ik wel met je eens, zoveel bidden, daar hebben wij speciale mensen voor (klooster)
   Heel slim, en waar knielen ze naar? Een zwarte steen in de kabaa, een zwarte steen, in mekka een zwarte steen, niet te geloven maar waar, dat heet bij Christenen afgoderij

   Liked by 1 persoon

 3. koddebeier zegt:

  Arbeidsmarkt ?????? Ze kwamen toch niet naar Europa om voor kuffār te werken !

  Liked by 2 people

  • theresageissler zegt:

   Nee. Wat een ellende toch ook, hè, dat die kuffar uit zichzelf niet door hebben, dat ze hier oog in oog staan met hun “natuurlijke” méérderen en overhéérsers! (sarcasme modus uit.)

   Liked by 1 persoon

  • Daan Kranenburg zegt:

   We weten het en zien het gebeuren. Is er iemand die wil/kan vertellen waarom de elite die het voor het zeggen hebben dit doen en willen?

   Like

   • hendrikush zegt:

    Omdat jij je niet voldoende voortplant moeten ze wel.
    De economische groei moet wel in stand blijven.

    Like

  • paulzwueste zegt:

   Nee, dàt is ook niet van belang.
   Het gaat er om dat WIJ zeker wisten dat ze voor ons zouden erken.
   Nu blijkt echter dat ze nog niet eens voor zichzelf willen werken….

   Tsja, dat is iets héél anders natuurlijk.
   Het beste bewijs voor het feit dat de politici dit wisten en ze met opzet hierheen haalden om ons te vernietigen is het volgende.:
   Stel, je confronteert Rutte met het feit dat die klerelijers die hiernaartoe zijn gehaald om te werken niet willen werken.
   Vervolgens stel je dan dat die klerelijers dus daarom weer weg zouden moeten om plaats te maken voor andere klerelijers die wèl zouden willen werken…
   Dan zal Rutte ijskoud zeggen dat het allemaal niet waar is, dat ze wèl willen werken maar geen kansen krijgen, dat ze gefrustreerd zijn en dat ze gediscrimineerd worden…!

   Nu zitten ze hier… en niemand gaat er dus weer weg.
   Tenminste zolang als wij geen actie nemen….

   En als we actie nemen, laten we dan ook gelijk, in een moeite mee, die Rutte z’n verdiende loon geven a.u.b….

   Liked by 5 people

 4. eva110 zegt:

  De opleiding is niks en de arbeidsethos nog minder dus……….het is niks en zal ook nooit wat worden met de fachkraften.

  Like

 5. Het is een plan. Ze gaan europa armer maken. Zetten de mensen tegen elkaar op, en forceren inderdaad een oorlog. Die oorlog komt er pas over 20 of 30 jaar.

  Al die lui in de politiek hebben geleerd, en zijn (doorgaans) universitair geschoold. Natuurlijk weten zij dat die migranten stom en achterlijk zijn. Ze willen niet eens tussen de “gewone” Nederlander wonen, die zien ze al niet als volwaardig (neem referenda als voorbeeld, wil men afscaffen). Dus denkt u werkelijk dat zij zo naief zijn te denken dat migranten een verrijking zijn? Welnee, het is toneel.

  Like

 6. Rensk. zegt:

  Degenen die hier al jaren zitten en in de oetkering zitten zullen zich nog mettertijd achter de oren krabben. Dan is het klaar met hun graties onderhoud. Maar ze zijn te dom om dat te kunnen bedenken. Deze mensen in de oetkering zullen gebruikt worden als soldaat om de kufars af te maken en daarna zitten ze in de bittere armoede en dan pas komt het besef. Te dom om na te denken.

  Like

 7. abouneenee zegt:

  Slecht voorbereid??? Expres geïmporteerd om hele samenlevingen te ontwrichten!!!

  Liked by 2 people

 8. Sabeltant zegt:

  Het zijn geen vluchtelingen, het zijn zelfs geen migranten, het zijn stuk voor stuk islamitische jonge mannen tussen de 18 en de 30 die maar één doel hebben.
  Zodra ze gehergroepeerd zijn vallen ze Europa van binnenuit aan.
  Het zijn de eerste islamitische soldaten, het zo vaak bezongen paard van Troje.
  En de EU laat ze binnen.

  Het is gewoon aftikken tot de oorlog tegen het westen begint.
  Er zijn tienduizenden IS strijders onder ons.

  Liked by 3 people

 9. Qvic zegt:

  Grote multinationals spinnen garen bij deze massale import van moslimconsumenten. Meer mensen betekent meer consumenten en dat resulteert in meer inkomsten. Daar mee ook meer winsten. Dat het ten koste gaat van de oorspronkelijke bevolking interesseert hun geen ruk en dat de Europese regeringen in de pas loopt voor deze multinationals is dan ook geen wonder. Want tegenwoordig wordt alles in geld uitgedrukt en hoe meer geld te verdienen is op korte termijn hoe liever voor deze multinationals en de regeringen. Dat was ook de beweegredenen om de EU op te zetten, zodat zij nog maar met 1 partij om de tafel hoefden om hun regels en voorwaarden er door te krijgen in plaats van elk Europees land afzonderlijk. Dat die massale moslim import door de oorspronkelijke bewoners moeten worden onderhouden d.m.v. het gezamenlijke belastinggeld, interesseert die multinationals evenmin. Winst maken en behouden is alleen belangrijk voor hen. Maar als wij oorspronkelijk bewoners alle merk artikelen van die multinationals nou eens links laten liggen en daarvoor plaatselijke producten gaan kopen. Dan gaan er alarm bellen af, want dan komen hun winsten onder druk te staan en dat is het laatste wat zij willen. Tevens zullen ook alle EU regeringen nerveus worden, want hun macht wordt dan aangetast. Hier ligt onze kracht van de consument.

  Liked by 1 persoon

 10. Henk der Niederlànder zegt:

  Een opleidingsprobleem word het nu dus genoemd.
  Laten we even de dingen bij naam noemen.
  In de apenlanden waar deze cultuurverrijkers vandaan komen kennen ze geen sociaal vangnet.
  Dus dat hele spel komt hier en ziet een sociaal vangnet aan voor het geoorloofd plunderen van een land wat nooit het hunne word.
  En ze hebben nog gelijk ook.
  Alleen dat zo iets mogelijk word gemaakt door de gore socialisten en anderen die zich zo graag gutmensch laten noemen ten koste van de eigen bevolking is zo godsgeklaagd dat Ik persoonlijk geen moeite heb om dat spul aan de hoogste boom op te hangen.

  Liked by 1 persoon

 11. Merel zegt:

  Ze hebben het ” te druk ” met bidden naar mekka, de kabaa, een zwarte steen ligt daar, ja u leest het goed, een zwarte steen , daar neergelegd door die profeet ( naam begint met m) een zwarte steen aan bidden, dat heet in het Christendom afgoderij

  Like

 12. Claudia M. zegt:

  En maar zeiken over een vergrijzing die niet te betalen zou zijn… Nu hebben we er nog een mega-kostenpost bij! Het is feitelijk gewoon inhumaan al deze mensen hier naartoe te halen; een uitzichtloos en armoedig bestaan in getto’s aan de rand van de maatschappij.

  Zie wat ervan komt…
  https://www.rtvutrecht.nl/nieuws/1703354/meer-arme-gezinnen-in-gemeente-utrecht.html
  Q; “Schrijnend is dat bijna tienduizend Utrechtse kinderen opgroeien in een gezin met een laag inkomen. Uit de brief blijkt verder dat bijna de helft van de groep met een laag inkomen een allochtone achtergrond heeft.”

  Een stijgend aantal, allemaal op bijstandsniveau…

  Liked by 1 persoon

  • Tistochwat zegt:

   @ Claudia M. 29 december 2017 om 08:35

   Het is een weerzinwekkende schande om oude mensen aan te praten dat zij de ‘vergrijzing’ zijn die voor alle problemen zorgt, SCHANDE!
   Het is de ‘VERZWARTING’ die ons aan de bedelstaf brengt en het mooie voor de ‘elite’ is, dat die ‘verzwarting’ hén alleen maar rijker maakt.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s