“Bandieten ter plekke liquideren”: Poetin voor harder optreden tegen terroristen

Screenshot_193

(Vertaling: E.J. Bron)

Na het ontploffen van een spijkerbom in een supermarkt in Sint-Petersburg heeft de Russische president Vladimir Poetin opgeroepen tot een harder optreden tegen terroristen en aangedrongen op een meedogenloze strijd tegen de daders.

epoch times

In het geval van een dreigende terreuraanslag zouden de veiligheidstroepen bij twijfel “de bandieten ter plekke moeten liquideren”, zei Poetin donderdag. Bij de explosie van een bom in een bewaarkluis in een supermarkt in Poetin´s geboorteplaats Sint-Petersburg waren woensdag 14 mensen gewond geraakt.

Poetin noemde de daad in Sint-Petersburg bij een ceremonie in het Kremlin ter huldiging van Russische soldaten voor hun inzet in Syrië een “terroristische daad”. Hij zou opdracht hebben gegeven aan speciale eenheden van de binnenlandse veiligheidsdienst FSB om bij arrestaties “in het kader van de wet” op te treden, zei Poetin.

“Maar in geval van een bedreiging voor lijf en leden van onze agenten, onze officieren, moet men vastberaden handelen en geen gevangenen maken, maar de bandieten ter plekke liquideren.”

Poetin´s woordvoerder Dmitri Peskow zei dat het zou gaan “om diegenen die zich erop voorbereiden aanslagen in ons land te plegen.”

14 gewonden bij aanslag

Bij de explosie in een supermarkt in Sint-Petersburg waren woensdagavond 14 mensen gewond geraakt, waaronder een zwangere vrouw. Zes van hen werden donderdag nog steeds in het ziekenhuis behandeld. De autoriteiten beloofden de slachtoffers van de aanslag financiële ondersteuning.

Woensdag tegen 18.45 uur (plaatselijke tijd) was er een zelfgemaakt explosief ontploft, toen veel Russen vanwege de voorbereiding op de jaarwisseling en het orthodoxe kerstfeest op 7 januari onderweg waren. De bom zat in een bewaarkluisje in de supermarkt.

Op donderdag gepubliceerde beelden van een bewakingscamera uit de supermarkt was een man met een jack met een capuchon met een blijkbaar zware rugzak te zien, die de winkel daarna zonder de rugzak weer verliet. Het Nationale Antiterreur Comité (NAK) nam het onderzoek over.

Terugkeer van extremisten gevreesd

In Rusland maakt men zich op dit moment zorgen over de terugkeer van Jihadisten die in Syrië gevochten hebben. Poetin had midden december een gedeeltelijke aftocht van de Russische troepen uit Syrië aangekondigd. Daarna verklaarden de Russische veiligheidsautoriteiten dat men zou moeten vrezen voor een terugkeer van extremisten, nadat de Jihadisten-militie ISIS in praktisch al haar gebieden in Syrië en in Irak verloren zou hebben.

Het Russische ingrijpen in de Syrië-oorlog ten gunste van president Bashar al-Assad had er wezenlijk toe bijgedragen dat ISIS uit praktisch alle gebieden in het land kon worden verdreven.

Volgens de Russische binnenlandse geheime dienst FSB vertrokken bijna 4.500 Russische staatsburgers naar het buitenland om “aan de zijde van de terroristen” te vechten. Poetin prees donderdag bij de ceremonie in het Kremlin Rusland´s “belangrijke bijdrage aan de overwinning op criminele krachten, die de hele beschaving uitdaagden.”

In Rusland hadden de laatste tijd meet aanslagen plaatsgevonden. In april werden bij een bomaanslag in de metro van Sint-Petersburg 16 mensen, waaronder de dader, gedood en raakten er tientallen gewond. Een groepering met contacten met het terreurnetwerk Al-Qaida eiste de verantwoordelijkheid voor de aanslag op.

In juli meldde de FSB de arrestatie van zeven verdachten wegens de voorbereiding van “terreurdaden” in Sint-Petersburg. Nog in deze maand werd blijkbaar een aanslag op de beroemde Kazankathedraal in Sint-Petersburg verijdeld, wat volgens het Kremlin lukte op grond van informatie van de Amerikaanse geheime dienst. De op één na grootste stad van Rusland behoort tot de plaatsen waar het wereldkampioenschap voetbal volgend jaar wordt gehouden. Op 18 maart vinden in Rusland presidentsverkiezingen plaats.

Bron:
www.epochtimes.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", gezond realisme, Islam, islamitische ideologie, islamofascisme, Jihad, Moslims, Poetin, Rotzakken, Rusland, Terrorisme, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

37 reacties op “Bandieten ter plekke liquideren”: Poetin voor harder optreden tegen terroristen

 1. VarAway zegt:

  Zoals men in Rotterdam zou zeggen ” niet lullen maar poetsen “!
  Heeft u de Youtube video’s al eens bekeken hoe de Russen omgingen
  met de piraten voor de kust van Somalie?
  Leerzaam en afdoende zou ik willen zeggen.
  Geen geleuter, geen gezwam en opblazen die hele handel.
  Over en sluiten.

  Geliked door 3 people

 2. Mary zegt:

  Helemaal met Poetin eens, alleen zo kun je voorkomen dat deze moordenaars een tweede kans krijgen om een ramp te veroorzaken, uitroeien!!!

  Geliked door 2 people

 3. Rensk. zegt:

  Heel eenvoudig. Het is jou nek of de hunne. Kwestie van overlevingsdrang en de wet van de natuur, die hier ook ongetwijfeld gaat intreden Vroeg of later

  Geliked door 1 persoon

 4. Patriot 2.0 zegt:

  Puur realisme!

  Like

 5. Margreet Scheeringa zegt:

  Oog om oog, tand om tand. Geen andere wang…. Neem je een leven, geef je je leven.

  Geliked door 1 persoon

  • hendrikush zegt:

   Die spreuk staat in het oude testament en in de sharia.
   Met zegen van boven kunnen we die rustig weer toepassen.

   Geliked door 1 persoon

   • Patriot 2.0 zegt:

    Ghandhi zei: als je een meditatief leven wil leiden (Ahimsa=geweldloosheid) : leer dan eerst de kracht en de moed ontwikkelen om voor jezelf op te komen, en kom daarna nog eens terug, want anders is jouw intentie een zwaktebod.

    Geliked door 1 persoon

 6. Perfide Albion zegt:

  Hadden wij maar een Poetin als leider. In verschillende landen is de islam gewoon verboden- zoals het hoort- dus die mohammedanen afknallen is helemaal geen slecht idee.
  Voor iedereen die dit schokkend vindt..

  Rutte laat ook islamieten vermoorden. Rutte laat onze islamitische vijanden doodschieten in Raqqa . Rutte zou een echte vent zijn als hij zijn beleid om islamieten te doden uitbreidt naar Nederland. De lafaard…

  Geliked door 3 people

  • J. C. Th. Köhler zegt:

   Perfide Albion zegt:

   “Hadden wij maar een Poetin als leider.”

   Weet wel wat je wenst. Voor je het weet komt je wens uit en zitten wij hier met een voormalig KGB-figuur. Poetin is niet gekomen waar hij nu is door een voorbeeldige carrière te plannen. Hij zit waar hij nu zit omdat hij door ruiten en roeien is gegaan. Niet alleen naar de buitenwereld, maar ook ten opzichte van z’n eigen volk.

   j.c.th.kohler@ziggo.nl

   Like

   • Patriot 2.0 zegt:

    Ik ga er vanuit dat u een juist commentaar geeft. Maar wie anders, samen met Trump, redden ons van de radicale islam, en dus … van de totale ondergang?

    Geliked door 1 persoon

   • theresageissler zegt:

    Het is te hopen, dat dat nog eens algemeen gaat doordringen, Ted, maar het zal nog een dobber worden, eer het zo ver komt:
    Té veel mensen hier op de site zien maar één aspect, dat ze bevalt en meteen zijn ze van mening, dat Poetin het paradijs op Aarde vertegenwoordigt!
    Je ben vóór Rusland óf voor Amerika; puur zwart-wit denken!
    Dat Oost en West twee werelden zijn, die wederzijds aanvaardbaar vinden wat de ander afkeurt, wil maar niet doordringen.
    Hallo, @iedereen: Dat er in Rusland tot op heden af en toe zomaar mensen verdwijnen, geldt daar nog steeds als aanvaardbaar, hoor! Evenzeer als dat de oudedagsvoorzieningen daar zelfs nog een fractie zijn van de onze, ongelofelijk, maar wáár!
    Ga een paar maanden in dat gezegende Rusland meedraaien, dan ben je voorgoed genezen, wedden?
    “Poetin”…..Je vraagt je af en toe wanhopig af, hoe je sommigen dát aan het verstand brengt!

    Like

   • Perfide Albion zegt:

    Het kan verkeren (om Bredero maar eens aan te halen). Ik liep ooit met een sticker op mijn schooltas met de tekst: “liever een raket in de tuin dan een Rus in de keuken”.

    Die communisten hebben we verslagen. Nu de communisten – zoals Rutte- in eigen land nog. Als daar een Rus voor nodig is? So be it..

    Like

   • Benesha zegt:

    Gelooft u nog wat meer de Westerse propaganda. Uit ervaring weet ik dat Putin best wel veel voor zijn bevolking heeft gedaan. Onder Putin hebben de Russen weer een land om trots op te zijn en dat beseffen ze heel goed. Vandaar de approval rate van 80% Ik hoor geen slechte woorden in Rusland over Putin. Iedere keer ik er ga zie ik de steden veranderen, moderniseren, winkelcentra, hippe restaurants etc. Er zijn natuurlijk nog wat verbeterpunten maar heel veel is ten goede veranderd. Als je dan bekijkt hoe wijs Putin met de Nato agressie omgaat dan mag Europa heel erg blij zijn dat het nog bestaat.

    Geliked door 2 people

   • Patriot 2.0 zegt:

    @TheresaG
    Maar wie anders dan Poetin stopt de radicale islam?

    Geliked door 2 people

   • paulzwueste zegt:

    Niet zeuren Köhler.
    Het leven is nu eenmaal nooit helemaal ideaal.
    Daar win je wat en daar verlies je wat, maar als je moet kiezen tussen held Poetin en slang Rutte… is het bij voorbaat duidelijk dat je voor Poetin zult moeten kiezen, als je tenminste wilt overleven.
    Dat moet jij toch weten….

    Geliked door 1 persoon

   • paulzwueste zegt:

    En wat Theresa betreft.
    Ook voor jou geldt dat je wat minder theoretisch-principieel, en wat meer praktisch- objectief zou moeten kunnen oordelen.
    Het gaat hier namelijk niet om jouw heilig gelijk.

    En als gratis bonus mag je dan ook wat langer leven.

    Like

   • theresageissler zegt:

    @Patriot 2.0, 16.57u.: Dat is één aspect.
    Ik kijk nu eenmaal naar álle aanwezige aspecten, vóór men mij overtuigt, om me aan iets of iemand te verslingeren.
    En die andere aspecten doorstaan, wat mij betreft, de toets n i e t, het spijt me.
    @paulzwueste, 18.58u: Pardon, Paul, voor Poetin MOETEN kiezen, zei je?
    Dat is tóch al een woord, dat ik niet graag hoor en principieel zo weinig mogelijk gebruik.
    En dan ook nog in een context, die van de keuze meteen al géén keuze meer maakt?
    Daar kan ik kort over zijn: NOOIT.

    Geliked door 1 persoon

   • kruisridder zegt:

    Hadden wij Poetin maar……

    Geliked door 1 persoon

   • Patriot 2.0 zegt:

    @TheresaG
    Ik verslinger me niet aan Poetin. En dat u het breed bekijkt, vind ik gewoon goed en terecht. Poetin is geen lievertje, dat begrijp ik, en ik ontken de zaken die u benoemt uiteraard niet. Maar hij is wel in staat af te rekenen met de radicale islam, denk ik dan. En….. tsja, de wereld is nu eenmaal soms snoei en snoei hard. Ik ben erg echt ook niet blij mee. Maar ik heb geen zin om samen met de Ruttes en Macronnetjes van deze wereld naar de ondergang te gaan

    Like

   • paulzwueste zegt:

    Theresa.
    Men gaat er hier in de discussie van uit dat het beter is te kiezen voor Poetin dan voor de islam.
    Ik wil helemaal niet beweren dat je geen gelijk hebt met je argumentatie inzake Poetin.
    Maar de tijden zijn nu anders als tijdens de verovering van het Rode Leger in Berlijn 1945, moet je maar denken.
    Ik zie jou nog niet zo gauw in ’n boerka lopen.
    En dáár gáát het toch om.

    Like

 7. Statler & Waldorf zegt:

  Alle reacties hierboven zijn schandalig.
  Die zijn namelijk op basis van gezond verstand.
  Hopeloos ouderwets natuurlijk.

  Geliked door 3 people

 8. Flo zegt:

  Brussel maakt ruzie met Putin,maar ze zouden er een voorbeeld aan kunnen nemen ,daar krijgt een terrorist pas een advocaat als die onder de grond ligt .

  Geliked door 1 persoon

 9. jantjeuitnl zegt:

  Kunnen we in plaats van met Erdotiran te onderhandelen niet beter met Putin in zee gaan?
  Erdogan is een vuige,achterbakse massamoordenaar, die zijn tegenstanders massaal uit de weg ruimt. Geen belang heeft aan mensenrechten, eerlijke processen en wat verder in het “verlichte” Europa gewoon is. Erdotiran is door en door corrupt, streeft voornamelijk zijn eigen belang na.
  Putin is een duidelijk mildere variant, met ongeveer onze cultuur. We kunnen beter met Putin in zee gaan.

  Geliked door 3 people

 10. Pete zegt:

  Slimme Poetin… Wat tie nu zegt !!! deed hij al jaren. Maar dat is publiek geheim..

  Like

 11. P.Kossen zegt:

  Pim Fortuyn zei het ook al, er is misschien tijdelijk een soort van dictatuur nódig, om dingen gedaan te krijgen. Zonder al de inspraak van zg. democratische linkse drammerige figuren.

  Geliked door 3 people

 12. Anna zegt:

  Putin een echte leider: vergelijk hem eens met Obama . In Syrië toeterde hij dat Assad weg moest om daarna daar de hel kluit in grote onrust te laten vervallen…Meerdere voorbeelden ( Libië Tunesië Ukraine enz enz…) zijn van dit allerberoertste beleid van Obama te geven…. Hij destabiliseerde de gehele wereld…. en Putin zag dat…… Daarom kon hij zich als een sterke tegenpool ontwikkelen……
  Putin zegt tegen Assad ::::: Jij bent de leider wil je hulp OK en hij veegt ( met anderen ) Syrië schoon van het schietgrage tuig en er is nu “ zeer betrekkelijke rust” …..( kan daar zomaar weer omslaan )
  Zo ook met Somalische piraten…… door Putin zijn optreden hoort je er nu niet meer van dat Nederlanders daar “ met hun aanvraag in tienvoud om te mogen schieten “ moeten ingrijpen…..:::::: Putin : 3 piraten boten met man en muis naar de kelder door Putin en de kaperij houdt vanzelf op !!!!!
  Maar hij is en blijft een KGB er…..!!!!!!

  Geliked door 1 persoon

  • Benesha zegt:

   Hij is en blijft een kgb er …en wat dan nog? Iedereen bij de aivd, cia, nsa, mi5, staatsveiligheid zijn dus allemaal boeven en bandieten? Er zitten natuurlijk mannen met een license to kill tussen, maar de meeste hebben andere taken…en dat is bij iedere dienst in ieder land zo.

   Geliked door 1 persoon

   • theresageissler zegt:

    Smaken zowel als inzichten verschillen nu eenmaal, Benesha.
    Het zijn en blijven twee werelden met een navenante, verschillende mentaliteit. Als die van de Russen U het best bevalt: Ieders zegen hier heeft U, maar het is niet iets, wat eenieder gegeven is – en ook zeker niet opgedrongen moet worden.
    Respecteer de Russen als handelspartners- en in bepaalde gevallen als bondgenoten, maar verloochen evenmin dat feit van die twee verschillende werelden, dat blijft mijn eerlijke mening.

    Like

   • Patriot 2.0 zegt:

    AIVD? Stelt niks voor.

    Geliked door 1 persoon

  • paulzwueste zegt:

   Anna.
   Laat die Obama met z’n rieten rokje nu maar.
   Hij zal volgend jaar z’n vet wel krijgen….
   Trump wil hem samen met hoer Clinton naakt op de grote markt in Washington.
   Terwijl zij uitgewoond zal worden door obama en Trump er in ’n luie leunstoel, een heerlijke Cubaanse sigaar rokend, van dichtbij van zal genieten.
   Niet te dichtbij natuurlijk.
   Je moet om de spetters denken…

   Geliked door 1 persoon

 13. Gerrit Tienkamp zegt:

  Dit is op NEWS & TRAVEL GURU MAGAZINE herblogd.

  Like

 14. Guardiacivil zegt:

  Juist……direct neerhalen. Voorbeeld voor Europa, de Fransen willen het nog wel eens toepassen.

  Like

 15. vladimir zegt:

  die dekselse Oom Vladimir , hij is echt geweldig hee ??

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s