Drie eenzijdige commentaren van prominenten over de Jeruzalem-beslissing van Trump

Screenshot_191

(Door: Dr. Manfred Gerstenfeld – Vertaling: E.J. Bron)

De schijnheiligheid van veel prominenten om de belangrijke politieke gebeurtenissen over Israël te becommentariëren, kan vaak gemakkelijk aan het licht gebracht worden. Hun uitlatingen weerspiegelen extreme eenzijdigheid, pseudo-expertise, bewust zwijgen over veel grotere problemen evenals twijfelachtige voorspellingen.

Zo´n gebeurtenis was de erkenning van Jeruzalem als hoofdstad van Israël door de Amerikaanse president Donald Trump. De volgende drie reacties van prominenten illustreren deze ontbrekende serieusheid. De secretaris-generaal van de VN, António Guterres, zei: “In dit moment van grote beklemming wil ik graag duidelijk maken dat er geen alternatief bestaat voor een tweestatenoplossing.” Verder zei hij dat Trump´s eenzijdige handelen de vooruitzichten op vrede voor Israëli´s en Palestijnen zou bedreigen. Afgezien van zijn twijfelachtige voorwaarden leed hij bovendien blijkbaar onder zelf veroorzaakte bezorgdheid,.

Is het Guterres ontgaan dat de hoge salarissen, die de Palestijnse Autoriteit aan families van terroristen betaalt, de vooruitzichten op vrede grote schade hebben toegebracht? Zo ja, dan is hij een pseudo-expert. Mocht Guterres besloten hebben willens en wetens de ogen te sluiten voor deze voorvallen, dan is hij een huichelaar, die meet met twee maten. En helemaal, omdat zijn herhaaldelijk geuite opvatting luidt dat Israëlische “nederzettingen” een hindernis voor vrede zouden zijn. We kunnen ons nog herinneren dat Guterres zichzelf tijdens zijn bezoek aan Israël in augustus 2017 een “eerlijke bemiddelaar” noemde.

Paus Franciscus richtte een appel aan Trump om de status quo van de stad te respecteren en zich aan VN-resoluties te houden. Hij zei: “Ik kan vanuit mijn diepe bezorgdheid niet zwijgen over de situatie die de afgelopen dagen werd geschapen.” Zou hij als hoofd van de katholieke kerk niet zijn diepe bezorgdheid over de situatie van de christenen in de islamitische wereld, met de nadruk op de christenen in Syrië, tot uitdrukking moeten brengen?

In april 2017 sprak de paus op een internationale conferentie in Caïro. Er was nauwelijks een betere plaats om de voortdurende vlucht van de christenen uit een serie islamitische landen en de precaire situatie van velen die daar bleven, te noemen. In plaats daarvan riep hij christelijke en islamitische leiders in Egypte en het hele Midden-Oosten ertoe op om samen “een nieuwe civilisatie van de vrede” op te bouwen.

Federica Mogherini, de Hoge Vertegenwoordigster van de EU voor Buitenlandse en Veiligheidspolitiek, zei over Trump´s beslissing: “De aankondiging van president Trump over Jeruzalem zou zeer zorgwekkende gevolgen voor de vrede in de regio kunnen hebben.” Ze voegde er aan toe dat “de aankondiging het potentieel zou bezitten om ons naar nog duistere tijden terug te sturen dan waarin we al leven.”

Ik heb tevergeefs geprobeerd erachter te komen of Mogherini ooit hetzelfde met betrekking tot de aankondiging door de Duitse bondskanselier Angela Merkel in de zomer van 2015, om de massale aankomst van vluchtelingen in haar land te verwelkomen, zei. Zou het met Duitsland´s verschrikkelijke verleden in de Tweede Wereldoorlog en het problematische heden niet veel eenvoudiger voor Mogherini zijn geweest om te voorspellen dat de massale toestroom van nog meer moslims de reacties van rechts-extreme bewegingen aanzienlijk zou versterken? Hoe moeilijk was het om te voorspellen dat er nog meer antisemieten in Duitsland zouden komen dan er al waren?

De duistere tijden in Duitsland, die Mogherini niet kon voorspellen, traden binnen twee jaar in. De rechtse partij AfD, waarvan enkele vooraanstaande persoonlijkheden nazi-soldaten romantiseren en de Holocaust bagatelliseren, kwam uit de verkiezingen in september 2017 als de op twee na grootste partij in de Duitse politiek tevoorschijn.

Over de jongste antisemitische voorvallen zei regeringswoordvoerder Steffen Seibert: “Men moet zich schamen wanneer er in de straten van Duitse steden zo openlijk Jodenhaat tentoongespreid wordt.”

De Hanns-Seidel-stichting, gelieerd aan de Beierse Christelijk-Sociale Unie (CSU), heeft een onderzoek onder asielzoekers in Beieren uitgevoerd. Ze stelde vast dat meer dan de helft van de islamitische asielzoekers van mening is dat Joden “teveel invloed” hebben in de wereld.

Een zojuist gepubliceerd onderzoek van het American Jewish Committee over Syrische en Irakese vluchtelingen in Duitsland, uitgevoerd door Günther Jikeli, stelde vast: “Antisemitische denkpatronen en stereotypen waren bij alle geënquêteerden wijdverbreid, ook als ze hun ´respect´  voor het Jodendom of de betekenis van de vreedzame co-existentie tussen moslims, christenen en joden benadrukten.” Het onderzoek stelde bovendien vast: “Bijna alle Arabische geënquêteerden beschouwden een fundamenteel negatief imago van Israël als natuurlijk en betwijfelden geheel vanzelfsprekend Israël´s bestaansrecht.”

Deze antisemieten werden door de regering Duitsland binnengelaten in een tijd toen de sterk verdraaide meningen van veel Duitsers over Israël al zeer duister waren. Volgens informatie van een onderzoek van de Bertelsmann-stichting denkt 41% van de Duitse bevolking dat Israël zich tegenover de Palestijnen net zo gedraagt als hoe de nazi´s de Joden behandelden.

De politieke speelruimte van Israël om de drie prominenten frontaal aan te vallen, is beperkt. Zulke beperkingen bestaan voor veel pro-Israëlische organisaties en auteurs niet. Des te meer onoprechtheid door Guterres, paus Franciscus en Mogherini wordt blootgelegd, hoe waarschijnlijker is het dat ze in de toekomst iets beter nadenken voordat ze eenzijdige commentaren over Israël afgeven.

Bron:
https://heplev.wordpress.com
Auteur: Dr. Manfred Gerstenfeld

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", "Palestijnen", "Religie van de vrede", antisemitisme, Arabische wereld, Barbarisme, betutteling, Censuur, Christenvervolging, demoniseren, Desinformatie, Dhimmitude, Donald Trump, Elite, establishment, EUSSR, gezond realisme, hersenspoeling, Hypocrisie, Islam, islam-collaboratie, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Israël, Israël-vijandigheid, Jeruzalem, Joden, Jodendom, Jodenhaat, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Links fascisme, Linkse Kerk, Marxisme, meningsdictatuur, moralisme, Naïviteit, nieuw fascisme, onwetendheid, Paus Franciscus, political correctness, praatjesmakers, propaganda, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, Verenigde Naties, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

7 reacties op Drie eenzijdige commentaren van prominenten over de Jeruzalem-beslissing van Trump

 1. Patriot 2.0 zegt:

  Trump is een ex-zakenman en een man van actie. Niets doen lijkt aantrekkelijk, want dan heb je geen “vuile handen”, maar kun je wel wegzakken in de ellende: alleen, je bent dan niet aanspreekbaar ( zoals Obama?).

  Trump is moedig en handelt en neemt verantwoordelijkheid. En dan krijg je (in eerste instantie) altijd de shit over je heen.

  De historie zal uitwijzen of hij het goed heeft gedaan. Ik denk van wel.

  Geliked door 1 persoon

  • paulzwueste zegt:

   Patriot toch.
   Is het je nu nog niet duidelijk dat Trump de ons door God gezonden redder van het vrije Westen is…
   De historie hoeft niets aan te wijzen.
   Ze zal het zeker doen…. daar niet gelaten, maar wij moeten het nú toch al weten.
   Sterker nog, ik wist het zelfs al vóór hij gekozen werd….
   Kan je na gaan.
   Wat ’n afstand tussen ons hè…
   Maar dit terzijde.
   Obama niet aanspreekbaar…?

   Zal jij nog meemaken hoe ongelofelijk hij zal worden aangesproken als Trump hem zal laten arresteren…

   Like

 2. koddebeier zegt:

  Er is maar één woord voor deze zogenaamde prominenten…………Smerige ratten, ongedierte wat aan de galg hoort !!

  Like

 3. Mary zegt:

  Die duistere “paus” toch wat zou hij nu bedoelen met “een nieuwe civilisatie van de vrede”, zou hij nu een hele andere cultuur wensen of een heel andere groep “mensen” en wat voor soort mensen moeten dat dan zijn en voor wie zou hij dat willen, wie heeft daar dan zoveel belang bij, hij komt steeds meer naar voren met zijn bemoeienissen en macht items, voor welke duistere club zou hij werken?? En zou Trump geheel op de hoogte zijn van wie die paus werkelijk is en voor wie die werkt??, ik weet zeker van wel.

  Like

 4. Derk zegt:

  Fam. Trump is op bezoek geweest bij de paus, de dames in stemmig zwart. Trump is geen outsider.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s