Gemeente Tilburg mag van rechter niet specifiek speuren naar Turkse bijstandfraudeurs

Screenshot_179

“In strijd met discriminatieverbod”

De gemeente Tilburg heeft zich bij de opsporing van bijstandsfraude schuldig gemaakt aan discriminatie. De gemeente beperkte zich tijdens een proef om vermogen van uitkeringsontvangers in het buitenland op te sporen tot inwoners met de Turkse nationaliteit en dat was volgens de rechter in strijd met het discriminatieverbod.

Post online

Tilburg beperkte zich naar eigen zeggen vanwege de kosten tot onderzoek in Turkije. Er werd een gespecialiseerd bureau ingeschakeld dat op zoek ging naar bezit van onroerend goed van Turkse uitkeringsontvangers in hun land van herkomst. De opgespoorde fraudeurs moesten hun uitkering terugbetalen.

Met een beroep op discriminatie stapten meerdere betrapte inwoners van Tilburg naar de rechter, omdat de gemeente bedragen tussen € 85.000,- en € 145.000,- terugeiste. In hoger beroep kregen ze gelijk, aldus drie uitspraken die deze week zijn gepubliceerd.

De rechter bepaalde dat de gemeente het bewijs uit het vermogensonderzoek niet mocht gebruiken. Tilburg moet een nieuwe beslissing nemen op de bezwaren tegen de beëindiging en invordering van de uitkeringen.

Bron:
http://regio.tpo.nl
h/t “Wachteres”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Intellectuelen/academici", "Nuttige idioten", "Weg met ons!", Criminaliteit, Justitie, Krankzinnigheid, Linkse Kerk, Moslims, Nederland, Overheid, political correctness, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, Turken, verloedering. Bookmark de permalink .

46 reacties op Gemeente Tilburg mag van rechter niet specifiek speuren naar Turkse bijstandfraudeurs

 1. Sabeltant zegt:

  D66 rechtertje frustreert weer eens fijntjes ONS recht.
  Gemeentes moeten daar handig gebruik van maken en alleen controleren hoeveel er eigenlijk een fatsoenlijke baan hebben.

  Like

 2. Cleo zegt:

  Het wordt steeds absurder: mag een rechercheur in geval van moord nog wel bloedsporen volgen die leiden naar een allochtone auto of een allochtoon huis, of wordt dat ook politiek-correct bestempeld als ‘discriminatie’?!

  Geliked door 3 people

 3. Jan Wandelaar zegt:

  Like

 4. Patriot 2.0 zegt:

  Als er een aanleiding i om een bepaalde groep te onderzoeken, zie ik niet in dat het om discriminatie gaat.

  Geliked door 2 people

 5. laura van der storm zegt:

  Het zoveelste krankzinnige verhaal. Het houdt maar niet op. Wie berecht die rechters eens een keer op discriminatie van Nederlanders?

  Geliked door 5 people

 6. anna zegt:

  mijn buurvrouw is ook in de ziektewet maar gaat wel iedere dag ergens poetsen

  Like

 7. hendrikush zegt:

  Godgeklaagd misbruik van onze rechtspraak.

  Like

 8. Anneke zegt:

  Heb 36-jrn in deze stad doorgebracht, máár me er nóóit thuis gevoeld bij die Kruikenzeikers in Midden-Brabant !!!
  Blij (HEEL blij) dat ‘k afgelopen voorjaar de knoop heb doorgehakt en inmiddels verhuist naar m’n ouwe getrouwe Middelburg !!! Heb deze stad al die jaren in Brabant toch gemist, zo ook de Zeeuwse mentaliteit en het zeeklimaat. Letterlijk een véél schoner leefklimaat…
  In de loop der jaren heeft Tilburg zich verder ontwikkeld naar een vrij grote industriestad en ben deze regio méér en méér als een verlengsnoer gaan ervaren van de Randstad. Met alle negatieve gevolgen er bij in begrepen. De islamitische buren waren de láátste druppel, het besluit om terug naar Walcheren te gaan werd toen geboren !!!

  Geliked door 1 persoon

  • Anneke zegt:

   Hóóp dat ze toch ook hebben ‘gekeken’ naar de inkomsten van mijn vroegere Turks-Nederlandse buren. Zowel man als vrouw waren meer thuis, dan op de arbeidsmarkt actief. Zij deed zich voor als advocate, máár heb daar vanaf het eerste begin een héél groot vraagteken bij gehad. De buurman, zag je vrijwel nooit buiten de deur èn kwam hij af en toe eens buiten, een goeiedag kon er niet ‘over’ z’n lippen komen. Het betoog van de Turks-Nederlandse buurvrouw nóóit serieus genomen. Trouwens, tussen haakjes…die dubbele nationaliteit ook al zo’n schizofreen mankement van het politieke WAN-beleid !!!

   Geliked door 2 people

   • Anneke zegt:

    “Hmm, het bericht nu pas goed gelezen. Zeker een NWO-rechter die dit discriminatie vond”. Zèlf voel ik me al jaren gediscrimineerd door de NL-staat. En…ben niet de enigste autochtoon, die dit ervaart.
    De eens verkregen rechten werden door Balkenende-4 op de schroot gegooid. WAO-rechten afgenomen, maar nooit meer op de arbeidsmarkt een plek gevonden. Ondanks alle genomen maatregelen; zoals re-integratie. Mocht allemaal géén baat hebben.

    Geliked door 1 persoon

  • tippelaar zegt:

   In Walcheren gaat het net zo als in Tilburg. Vluchten kan niet meer, ook niet naar het buitenland want u bent als autochtone nederlander met 1 paspoort , nergens welkom. De lange arm van de belastingdienst houdt u op uw plek. U bent belastingtechnisch gegijzeld door de staat. Vandaar “De staat (met zijn trawanten) is de ergste vijand van de burger.

   Like

   • Anneke zegt:

    Tippelaar, dat heb jij toch mooi mis. Walcheren heeft een véél sterker gevoel van zelf-bewustzijn, nog een meer eigen mentaliteit dan de regio M-Brabant. M-Brabant is enorm geïslamiseerd, in iedere wijk van de stad Tilburg meerdere moskeeën. Wat denk jij van de actieve radicale islamieten, die kom je op Walcheren (nog) niet tegen. Véél minder hoofddoeken en andere islamitische klederdrachten zijn hier vrijwel niet aanwezig.
    Helaas is de Zeeuwse klederdracht wel aan het uitsterven.

    Like

 9. Qvic zegt:

  Hierin gaat de rechter de fout in, om deze fraude discriminatie te benoemen. Deze rechter is dan ook niet onafhankelijk, om uberhaupt van recht te kunnen spreken. Daar het hierom uitkeringsfraude gaat en iedereen die in buitenland vermogen c.q. inkomsten zou hebben, zonder dit kenbaar hebben gemaakt bij de uitkeringsinstanties. Om zo op een illegale mythode een uitkering te kunnen krijgen. Daar het hierom een proefproject ging, die alleen voor Turkse uitkeringsgerechtige ging. (om de kosten te beperken) Doet niets af van het feit van doelbewust foutieve informatie te verstrekken aan de uitkeringsinstanties. Dit heeft niets met discriminatie te maken.

  Like

 10. Yvonne zegt:

  als je als room blanke Nederlander € 5,00 teveel op je bankrekening hebt staan dan ben je de klos
  dan moet je het bedrag verantwoorden, Hollanders worden ook flink gecontroleerd hoor
  was een vrouw, ze zagen dat ze teveel water had verbruikt voor 1 persoon en die was gepakt omdat ze samenwoonde, vieze pennen likkers

  Geliked door 3 people

 11. Petra de Geus zegt:

  Wat een waanzin.

  Like

 12. paulzwueste zegt:

  Zo gaat dat hier.
  We gaan aan onze eigen democratie ten onder…

  Geliked door 1 persoon

 13. Cathja zegt:

  Vast een D66-rechter. Wat is er mis met het actief opsporen van fraudeurs? Als je als Turk niets te verbergen hebt, is dit toch geen reden om het woord ‘discriminatie’ te gebruiken?
  Als Nederlanders frauderen krijgen we ook te maken met opsporingsbeambten. Waarom dan in Turkije niet? Het gaat toch om geld wat uit Nederland richting Turkije overgemaakt is/wordt?

  Geliked door 1 persoon

 14. J. C. Th. Köhler zegt:

  Het zou ook te gek worden. Als een fatsoenlijke Turkse bijstandsfraudeur geen rechten meer heeft, waar blijf je dan? En waar gaat het nou helemaal over? Bedragen tussen € 85.000 en € 145.000. Gaan we daar echt praat over maken? Gelukkig hebben we (on)afhankelijke rechters die recht kunnen praten wat krom is. Zo komt het uiteindelijk toch nog goed allemaal.

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  Geliked door 3 people

 15. Tistochwat zegt:

  Met een beroep op discriminatie stapten meerdere betrapte inwoners van Tilburg naar de rechter, omdat de gemeente bedragen tussen € 85.000,- en € 145.000,- terugeiste. In hoger beroep kregen ze gelijk, aldus drie uitspraken die deze week zijn gepubliceerd.

  Betrapt op fraude en dan nog praatjes hebben ook!
  En als klap op de vuurpijl winnen ze de zaak…

  Like

 16. tja,de fraudeur BEPAALT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Like

 17. Hovawart zegt:

  Het woord “belastingparadijs” geld niet slechts voor multinationals en muzikanten, niet slechts voor “aangetrouwde” royalty en huisjes melkende elites, niet enkel voor liefdadigheidsorganisaties, of Euro-getrouwe wereldleiders en andere prominente D66-personen, ook de Nederlandse uitkeringsgerechtigden van niet-Hollandse origine staan volledig boven de wet, en mogen bezittingen, nalatenschappen, en vermogen vergeten te melden bij de aanvraag voor gratis geld, (zelfs niet bij meerdere aanvragen tegelijk in diverse lidstaten).
  De strafportokosten van blauwe enveloppen die ongeopend retour worden gezonden, zullen namelijk vele malen hoger zijn dan het FIOD jaarlijks aan belastingfraude en financiële fraude kan innen.
  De Linksche gedachte ” wat niet weet, wat niet deert” geld niet voor Henk en Ingrid, die probeert men in Den Haag te villen zonder leeg te laten bloeden, te laten watertrappelen met slechts de neusgaten boven water, te ontdoen van alle luxe, spaargeld, en pensioen en te laten minderen om de nivellering van de inkomensongelijkheid binnen de EU niet ten koste te laten gaan van de belastinginkomsten voor Den Haag en Brussel.

  Geliked door 3 people

 18. Johan zegt:

  Ik ook Turk zijn. Ik eis geld, een huis en jullie vrouwen.
  Erdogan mijn baas zijn..hij vriend van Rutte zijn.

  Geliked door 1 persoon

 19. Klaas Dijkstra zegt:

  Maar die vuile ratten c.q. de grootste verneukers genaamd “Handhaving” van o.a. deze ziekelijke gemeente mogen wel stiekem onze oudjes in de gaten houden of er geen 2 tandenborstels e.d. aanwezig zijn, zodat ze kunnen bewijzen dat men samenleeft en niet getrouwd is!

  Eens komt de dag dat een groot gedeelte van de “BLANKE” Nederlandse bevolking zich collectief verzamelt en dan zal bij heel veel gemeentelijke landverraders en landelijke politici het dunne angststront langs hun bevende poten lopen………

  Like

 20. Mary zegt:

  Discriminatie??, het uitgangspunt zou fraude moeten zijn een strafbaar feit en dat alleen!!!!

  Geliked door 1 persoon

 21. M. zegt:

  We zien hier ook alleen boetes uitgeschreven worden voor fout parkerende Nederlanders terwijl bij de vrede de auto voorbij gelopen worden zonder bon. Zelfs al staan er meerdere auto’s.
  Zei het eerder al ons land kent vele verraders die betaald door jouw centen jouw staan te naaien.
  De verraders van binnen uit zijn de ergste.

  Geliked door 1 persoon

 22. Harry zegt:

  Een corrupte overheid , daar begonnen we al aardig aan te wennen , een corrupte rechtspraak en een verrot Openbaar Ministerie , daar moeten we ons nog even op instellen .
  Waar moet dat heen ?
  Moet je eens vijftien euro te weinig opgeven bij je belastingaangifte , dan weet je niet wat je overkomt !
  Twee minuten te laat bij je parkeermeter en je bent de lul !
  De overheden roven en stelen naar hartenlust en ze komen er altijd nog mee weg ook !
  Hoe ver zijn we al heen ?

  Geliked door 2 people

 23. koddebeier zegt:

  Rechter ?????? Landverrader zal je bedoelen !

  Like

 24. delamontagne zegt:

  Wat dan weer wel mag en correct is, Nederlanders die in buitenland wonen controleren of ze wel de juiste gegevens opgeven en niet stiepemkjes samen wonen en opgeven gescheiden/weduwe[naar] te zijn etc, om een hogere uitkering te krijgen…………!
  Een paar jaar geleden was er ook z’n, controle bij NL-ers die in Monaco wonen.
  Nu lijkt mij dat niet direct een plekje waar “Pensionados” een beetje sjoemelen om wat meer AoW te ontvangen.
  Al ga je als AUTOCHTONE Nederlander op Kerguelen Island wonen tussen de Pinguins, dan nog sta je onder controle van de Nederlandse Staat.
  Gisteren hebben we op tijd ons “IN-LEVEN-ZIJNDE” formulier door de Gemeente hier laten ondertekenen en naar NL gestuurd.
  Gelukkig op tijd om DREIG-brieven van de Overheid te vermijden.

  Geliked door 1 persoon

 25. N.E. Derlander zegt:

  Wordt tijd dat de rechterlijke uitspraken van de laatste 10 jaar eens op basis van het principe van “gelijke monniken, gelijke kappen” worden beoordeeld. En dat de rechters, die steeds opnieuw eenzijdig afwijken oneervol de laan uitgestuurd worden. En als de Hoge Raad dat niet wil doen, dan mag minister Grapperhaus ingrijpen………….

  Like

 26. J.J. van den Berg zegt:

  In mijn jonge jaren werkte ik bij de Sociale Dienst te Rotterdam. Turken die werloos werden kwamen om een (toenmalig) W.W.V uitkering. Toonden trots hun onafgemaakte huizen in Turkije. Bleek mij later toen ik daar was, dat ze wel af waren maar voor de belasting was het dak niet zoals het had moeten zijn. Zij spaarden toen voor het afbouwen van hun huis zeiden ze. Na de W.W. V. kwamen ze in een soort van bijstandregeling. Houdt in eigen bezit opgeven zoals de goed te controleren autochtone Nederlanders.Plotseling hadden zij geen bezit meer in Turkije. Nee. ik mocht daar verder niets mee doen van de leiding. Surinamers hadden een stukkie grond in Suriname. Nu ook niet meer. Veel tweelingen in Marokko en Turkije. Helaas was vaak 1 van de twee net even afwezig bij controle. Als de tweede kamer en de regering in den Haag nu eens een rechte rug kregen en dus echt werkende wetten te maken dan hoeft de rechter ook geen domme uitspraken te doen. Maar ja. Omdat ze de pest hebben aan mensen zoals Wilders doen ze dat niet. Anders krijgen zij de stempel die ze graag aan anderen geven. De laffaards.

  Geliked door 1 persoon

 27. Pietersen zegt:

  Dus crimineel gedrag staat boven de wet ? Hoe moet je crimineel gedrag dan wel bewijzen volgens de rechter.

  Like

 28. surbon zegt:

  Wederom het bewijs dan de echte Nederlander een 2e rangsburger is in eigen land.

  Like

 29. Hovawart zegt:

  Geweldig om in deze interessante casus te lezen dat een rechter zelve de racismekaart trekt uit naam van de beklaagden, een typische Pavlov-reactie van de linker-rechter.

  Like

 30. leefbarbaar zegt:

  De autochtoon wordt hier natuurlijk gediscrimineerd. Want hij/zij/wij mist alle voordelen van de allochtoon. Hoezo grondwet??
  Wat speelt er? Allochtonen kunnen hier een uitkering krijgen, die ze in eigen land omzetten in onroerend goed. Veel voordeliger bij erfenis en belastingopgave. Autochtonen kunnen dat niet. Zijn ze 65 (67?) dan nemen ze hun bijstand (op AOW-niveau) mee naar de zandbak en gaan daar veel goedkoper leven dan hier.
  Dit land is gek en justitie is misdadig.

  Like

  • abouneenee zegt:

   Het echte probleem is niet dat mensen die daar geen enkele natuurrechtelijke aanspraak op hebben meer dan niets krijgen, maar dat niet-moslims de jizja mislopen die, voor de vorm, alle ‘asielzoekers’, inclusief terroristen, krijgen. Dit idee gaat in tegen het in de samenleving geldende moraal en poogt die moraal ook duurzaam te veranderen in chaos. Dat moeten we niet willen.

   Ik zou er niet raar van op staan te kijken als Rutte via zijn stromannen met Turkije als onderdeel van de manier van politiek bedrijven van Rutte c.s. heeft afgesproken dat aanwijzingen van misbruik geen gevolgen mogen hebben als het Turken betreft. Dat past bij de verrassende ommezwaai die Erdogan gemaakt heeft, terwijl Rutte stoere taal blijft uitslaan. Ach, zal Rutte gedacht hebben, het is toch het Oil for Immigration akkoord waar ik me aan moet houden, dus eigenlijk is het een sigaar uit eigen doos.

   “Als die domme VVD’ers erin blijven trappen, dan zullen een stel domme Turken er ook geen problemen mee hebben”, moet Rutte gedacht hebben.

   Like

 31. Antivenin zegt:

  Rutte wil weer toenadering tot Turkije, dus…

  Geliked door 1 persoon

 32. jantjeuitnl zegt:

  Hopelijk gebeurt het snel dat een paar familieleden van rechters worden misbruikt door moslims. Misschien gaan ze moslims dan eens op waarde berechten.
  Dit is walgelijk.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s