Imam: “De euro-islam is iets voor domme ongelovigen!”

Screenshot_171

(Door: Marilla Slominski – Vertaling: E.J. Bron)

De zogenaamde euro-islam, die de politieke wetenschapper Bassam Tibi zo graag in Europa wil invoeren en die door de Syriër van geboorte en islamkenner zelf in augustus als mislukt werd verklaard, stuit bij de ware koran-gelovigen op heftige afwijzing.

journalistenwatch

Mediavertegenwoordigers, zoals de plaatsvervangend hoofdredacteur van het “Hamburger Abendblatt” Matthias Iken, worden niet moe om naar hem te roepen. Nog op 2 december trok hij met het oog op de verwachte stijging tot 20% van de voorspelde islamgelovigen tot 2050 in Duitsland de door links zo graag gewenste fantasie van de euro-islam weer uit de al lang begraven kist.

De ware islamkenner, zoals de leider van de moslims van het in het noorden van de Kaukasus gelegen Noord-Ossetië, moefti Khadzhimurad Gatsalov, vinden echter duidelijke woorden voor het idee van een hervormde islam: “Ik denk dat alleen een domme en zieke man zoiets kan eisen”, stelde het geestelijke islamhoofd tegenover “prawda.Ru” vast.

De afwijzing van de sharia is wat hem betreft onmogelijk: “De sharia is de basis van de islam. Ze is het wettelijke rechtssysteem van de islam. Zij bepaalt de islam. Er bestaat geen islam zonder sharia. Alleen een ongelovige kan op zulke ideeën komen. Ik kan zoiets niet ondersteunen, zulke eisen zijn niet waterdicht”, maakt moefti Khadzhimurad Gatsalov duidelijk.

“Over welke Europese democratische waarden heeft deze man het überhaupt? Wat mij betreft bestaan er in Europa überhaupt geen democratische waarden. Zulke waarden zoals hier in Rusland, zoals menselijkheid, hartelijkheid en moraal, bestaan in het Westen niet. Als iemand mij wil vertellen dat er democratie in Europa zou heersen, klinkt dat voor mij belachelijk. Daar is geen plaats voor religiositeit, daar propageren de mensen het homohuwelijk en vernietigen ze de ware moraal”, zegt de moefti.

Een veel geciteerde peiling van het afgelopen jaar onder de al tientallen jaren in Duitsland levende Turken geeft hem gelijk – voor hen is de islam en zodoende ook de sharia de enige ware richtlijn van hun leven.

Met de uitspraak “Het opvolgen van de geboden van mijn mijn religie is voor mij belangrijker dat de wetten van de staat waarin ik leef” was zelfs 47% van de geënquêteerden het eens. Eén op de twee was het “sterk” of “veeleer” eens met de opvatting “Er is maar één ware religie”. 36% is er bovendien van overtuigd dat alleen de islam in staat is de problemen van onze tijd op te lossen. In de bewoordingen van de onderzoekers hebben die geënquêteerden die het eens zijn met al deze vier uitspraken een “omvattend en vastgelegd islamitisch-fundamentalistisch wereldbeeld”. Hun aandeel bedraagt 13%, aldus de “Welt”.  

Het steeds opnieuw gepropageerde idee van een aan de westerse waarden aangepaste alternatieve islam 2.0 blijft datgene wat het is – een aardig idee zonder kans op realisering.

Bron:
www.journalistenwatch.com
Door: Marilla Slominski

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Europa, Islam, Linkse Kerk, Naïviteit. Bookmark de permalink .

20 reacties op Imam: “De euro-islam is iets voor domme ongelovigen!”

 1. Patriot 2.0 zegt:

  Die imam houdt niet van gematigdheid.

  Like

  • BertG. zegt:

   Zijn die er dan, gematigden?
   Of is dat iets waar jij in gelooft, dat die bestaan.
   De man zegt gewoon zo als het is, islam is islam, en niks anders.

   Like

   • Patriot 2.0 zegt:

    U heeft gelijk. Ik heb niet goed geformuleerd en had het woord DIE niet moeten gebruiken, want dat werkt in deze zin relativerend.

    Like

   • theresageissler zegt:

    Tja, het kon nog wel eens een tijdje gaan duren voor we dát iedere westerling uit het hoofd- c.q.er ín hebben gepraat, of ze zichzelf nu ‘realist’ noemen, of niet.
    Nou ja, voor seksisme geldt exact hetzelfde.

    Like

   • paulzwueste zegt:

    Aardig idee…?

    Als de radioactieve straling weer is opgetrokken zal er een zodanig gematigde islam overblijven dat je niet eens meer merkt dat er ooit ’n islam is geweest…!

    Like

 2. Statler & Waldorf zegt:

  In GB zijn al ruim 200 legale sharia rechtbanken actief.

  In Nederland (rest van Europa weet ik niet) worden kind huwelijken oogluikend toegestaan.

  De islam heeft zich al tot in de haarvaten van ons systeem genesteld.
  EU, onderwijs, politiek, ambtenaren, gemeenteraden en burgemeesters.

  Geliked door 1 persoon

  • Tistochwat zegt:

   @ Statler & Waldorf 29 december 2017 om 10:59

   Helemaal mee eens. De islam wordt volledig geaccepteerd, aanbeden, gefaciliteerd, beschermd en bevoorrecht.
   Daarom is de islamisering niet meer terug te draaien. NIET omdat de mohammedaan het gevaar vormt, maar omdat de mohammedaan vele niet-mohammedaanse helpers heeft.
   Deze helpers verraden hun eigen bevolking en vormen hierdoor het allergrootste gevaar.

   Like

   • Patriot 2.0 zegt:

    Het onderscheid
    – radicale islam
    – politieke islam
    – gematigde islam
    – mystieke islam
    is een demagogische constructie van de politiek om de zaak door onze str*t te duwen, en acceptabel te maken. Het is puur verwarring zaaien en weerstand van de realisten breken….

    Geliked door 1 persoon

   • Statler & Waldorf zegt:

    @Tistochwat

    Yep!

    Reeds aangenomen EU-resolutie 1743

    1743-1: Radicalisering en terrorisme zijn het gevolg van uitsluiting, stigmatisering en discriminatie van moslims.
    1743-2: Islamofobie is het gevolg van een verkeerd begrip van de islam. Nationale regeringen pakken islamofobie onvoldoende aan, wat rechts in de kaart speelt.
    1743-3: De islam hoort bij Europa, deelt haar culturele wortels, heeft veel bijgedragen aan de beschaving en erkent de universele rechten van de mens en de vrijheid van meningsuiting.
    1743-9: Moslims moeten een speciale status krijgen en beschermd worden. Zij moeten daarvoor juridisch worden ondersteund om islamofobie te bestrijden.
    1743-11: De islam is een religie van vrede.
    1743-12: Haat zaaiende politieke partijen versterken de angst voor moslims door de islam te verbinden met geweld, waarmee een simplistische en negatieve voorstelling van zaken wordt gegeven. Deze politieke partijen moeten bestreden worden.
    1743-13: Anti-islam partijen willen de vrijheid van godsdienst voor moslims inperken, wat onaanvaardbaar is. Zo heeft Zwitserland een minarettenverbod ingevoerd wat ongedaan gemaakt moet worden.
    1743-14: Islamofobie moet uitgeroeid worden.
    1743-16: Boerka’s mogen niet verboden worden.
    1743-20: Stereotypen, misverstanden en angst m.b.t. de islam zijn typische symptomen van een wijdverbreid gebrek aan kennis van de islam onder niet-moslims, wat mensen vatbaar maakt voor islamofobie.
    1743-21: Het onderwijs moet daarom meer én structurele aandacht geven aan de islam en de gemeenschappelijke waarden die hij deelt met het judaïsme en het christendom. Universiteiten en hogescholen moeten islamitische studies aanbieden die onderschrijven dat de islam onze democratische waarden, mensenrechten en wetten respecteert.
    1743-24: De EU moet meer samenwerken met islamitische organisaties uit moslimlanden om islamofobie te bestrijden en de islam te promoten.

    Like

   • Tistochwat zegt:

    @ Statler & Waldorf 29 december 2017 om 17:04

    Vreselijk, vreselijk, vreselijk wat je daar leest. Het is een levensgevaarlijke, krankzinnige verdraaiing van de feiten. Ik raak er steeds meer van overtuigd dat de islam beschermd wordt door satan (= ‘allah’)

    Hoe moet die kwaadaardigheid ánders verklaard worden?
    Geen enkele normaal denkende mens kan het toch begrijpen?

    Like

  • Immigrate….
   Infiltrate….
   And now..
   Caliphate

   Like

 3. J. C. Th. Köhler zegt:

  “De euro-islam is iets voor domme ONgelovigen!”

  Daartegenover: De islam is iets voor domme GElovigen. Ik weet niet wat erger is. Het sleutelwoord is in ieder geval DOM.

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  Like

 4. Elisah zegt:

  Er is volgens mij wel behoefte aan een islam-light, anders vallen er veel moderne goed opgeleide jongeren van hun geloof af.

  Like

  • BertG. zegt:

   Ik moet het nog mee maken dat ze anders dan van hun geloof verlaten.
   Een mossel blijft een mossel, hoe graag jij ook wil geloven dat er ook lieve mossels bestaan.
   Jij komt blijkbaar enkel huichelachtige mossels tegen die jou alles wijs kunnen maken.
   Maar dat hou je toch in dat dorpje van jou waar enkel lieve mossels wonen, zolang ze die achterlijke bewoners alles wijs kunnen maken daar.
   Het schijnt nog te werken ook, jij gelooft er heilig in.

   Like

   • Elisah zegt:

    Het is nou eenmaal zo dat ze niet kunnen kiezen voor het geloof, maar bij geboorte worden ze er ahw mee opgezadeld.
    Het zijn niet de ‘ongelovigen’ die dom zijn, maar de ‘gelovigen’ die niet zelfstandig mogen nadenken zijn dom of worden dom gehouden.

    Like

  • M.A.L. Sion zegt:

   Laat ze maar lekker vallen !
   Hoe minder aanhang des te beter.
   Islam-light or Islam-heavy ? – Het is allemaal satangebroed.
   Er geldt slechts:
   ISLAM ??? – Weg ermee !!!
   malsion@orange.fr – aanspreekpunt de Patriotten – http://depatriotten.weebly.com

   Like

 5. Bob Fleumer zegt:

  islam maakt islammelingen en daar zijn er veel teveel van.

  Like

 6. Qvic zegt:

  De islam is erop uit om alle niet moslims uit te roeien, dus alle moslims in Europa vormen een gevaar voor de oorspronkelijke bewoners die een andere idiologie van het leven op na houden. Hoe meer moslims, hoe groter het gevaar zal worden. Moslims en andersdenkende zijn net als olie en water, deze zijn ook niet met elkaar te vermengen. Door nu door onze eigen poltitieke landverraders, die proberen als een soort katalylisator ons wijs te maken, dat het wel mogelijk is. Terwijl het al 1400 jaar (vanaf het ontstaan ervan) het nog nooit mogelijk is geweest, om deze samen te voegen. Islamofobie is een zelf verzonnen begrip van deze politieke landverraders. Om andersdenkende monddood te maken en zo de islam vrij baan te geven in al zijn facetten. Waardoor de islam al onze gekoesterde christelijke waarden, cultuur en economie kunnen slopen. Om zo het land te veroveren en te islamiseren en de algehele macht op te eisen.

  Geliked door 2 people

 7. Guardiacivil zegt:

  Kijk uit met wat je zegt, want anders vliegt je kop er af.
  Islam is geen vrede, is zoals ze is met sharia, mes, zwaard, baard, geit en kameel.

  Like

 8. Anneke zegt:

  Zou het plan van de NWO-maffia dan toch niet een heus succes gaan worden??? Vermoed eveneens dat zij wat achterop raken, omdat er van alle kanten meer commentaar/protest begint los te komen. Zij het noch op kleine schaal, máár de socialistisch/communistische NWO-garde begint zenuwachtig te worden.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s