Israël kondigt vertrek uit de UNESCO aan

Screenshot_197

(Vertaling: E.J. Bron)

Israël kondigde formeel zijn vertrek uit de UNESCO aan. De Israëlische regering verminderde haar bijdragebetalingen aan de VN-organisatie al.

epoch times

Israël heeft vrijdag aan de UNESCO formeel zijn vertrek uit de VN-cultuurorganisatie meegedeeld. De cheffin van de UNESCO, Audrey Azoulay, deelde in Parijs in een verklaring mee dat ze officieel geïnformeerd werd over de Israëlische uittreding op 31 december 2018. Ze zou dit “ten zeerste” betreuren.

De VS en Israël hadden in oktober hun uittreding uit de VN-organisatie voor onderwijs, wetenschap en cultuur aangekondigd. De Amerikaanse regering had haar vertrek ermee gemotiveerd dat de UNESCO in toenemende mate anti-Israëlische standpunten zou vertegenwoordigen. Daar sloot Israël zich bij aan.

De leden van de uitvoerende raad van de UNESCO hadden meermaals Israël-kritische resoluties besloten, waarop de Israëlische regering haar bijdragebetalingen aan de VN-organisatie verlaagde. De Amerikaanse betalingen aan de organisatie zijn al sinds 2011 bevroren.

Bron:
www.epochtimes.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in gezond realisme, Israël, Israël-vijandigheid, UNESCO, VS. Bookmark de permalink .

13 reacties op Israël kondigt vertrek uit de UNESCO aan

 1. Cathja zegt:

  Verstandig besluit van Israël. Keer op keer worden er leugens verspreid over de historische resten en vondsten, waaruit overduidelijk blijkt dat Israël wel degelijk al ca. 3000 jaar oude banden heeft met hun grondgebied, maar waar o.a. de ‘palestijnen’ niets van willen horen. Er mogen geen archeologen op de tempelberg naar oudheden zoeken, want ze zijn heel bang dat dan de waarheid zichtbaar wordt.
  UNESCO heeft het besluit wat Israël nu heeft genomen uitsluitend aan zichzelf te danken.

  Like

  • ReaGluurder zegt:

   De mohammedanen doen er alles aan om zoveel mogelijk restanten / bewijzen van de Joodse Tempel(s) te vernietigen. De Israelische regering heeft een lelijke grote misser gemaakt in 1999 toen 100en vrachtwagens zgn. puin / afval van de Tempelberg afvoerden. De overheid heeft toen niet ingegrepen! Nu wordt er al bijna 20 jaar gewerkt aan het Sifting Project om in de berg puinafval te speuren naar overblijfselen van de tempels. De mosketen op de de fundamenten van de Tempels zijn de ultieme bewijzen van mohammedaanse bezetting van de Joodse Tempelberg!!

   Like

 2. J. C. Th. Köhler zegt:

  Geef ze eens ongelijk. Lid blijven van een club die een hekel aan je heeft…

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  Geliked door 2 people

 3. Flo zegt:

  Dat vinden ze plots minder leuk

  Geliked door 1 persoon

 4. guusvelraeds zegt:

  Zouden er meer moeten doen. UNESCO is helemaal gepolitiseerd en dan vooral ten gunste van de Allah aanbidders en verder alles dat zwart van tint is en zich te buiten gaat aan de verderfelijke identity politics . Bovendien doet de UNESCO aan geschiedvervalsing en verdraaiing. Zoals we konden zien in het Zwarte Piet verhaal waarin iets dat niets met slavernij te maken heeft toch eraan wordt gelinkt en natuurlijk het Palestijnen drama. De laatsten worden vooral besodemieterd door hun eigen dictatoriale leiders die met veel poeha een Palestijns museum hebben gebouwd zonder Palestijnse artefacten. Waarom niet? Omdat die artefacten niet zijn, nooit zijn geweest en nooit zullen komen. Tenzij ze het museum natuurlijk willen vullen met Qassam raketten. De Qassam raketten zijn 100% Palestijns. Daar kunnen ze trots op zijn.

  https://nl.gatestoneinstitute.org/8272/unesco-verlaten

  Geliked door 2 people

 5. Peter zegt:

  Israël heeft gelijk.
  Lid zijn van een organisatie die jou niets goeds te bieden heeft en resoluties aanneemt die tegen jou gericht zijn is een vorm van masochisme.

  Geliked door 1 persoon

 6. carthago zegt:

  Unescorem is een dependance van de kalifaatratten.

  Geliked door 2 people

 7. Wanneer dwingt de achterban van CDA en CU haar eigen politici om ver afstand te nemen van de islamiserende VN en UNESCO en de Nederlandse bijdragen te bevriezen? Spreek familie, collega’s en kennissen hier op aan. Van D66 dat nog stemadvies uit Ankara kreeg verwacht ik helemaal niets, dat is lood om oud ijzer met de PvdA.en eveneens wegberijdend voor het sharia-socialisme.

  Geliked door 1 persoon

 8. Henk.V zegt:

  In de uitlatingen van Guus, Peter en Carthago kan iok mij hel;emaal vinden!

  Geliked door 1 persoon

 9. Rensk. zegt:

  Hadden ze al veel eerder moeten doen.

  Geliked door 1 persoon

 10. Anneke zegt:

  HEEL verstandig van Israel en de UNESCO gaat dit land zeker op een gegeven moment héél erg missen…

  Geliked door 1 persoon

 11. kruisridder zegt:

  Met name op het gebied van de wetenschap en onderwijs zal UNESCO Israel erg gaan missen. Goede zet van Israel. Nu nog uit de VN zelf stappen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s