NEGEN JAAR GELEDEN: Al Gore voorspelde dat de Noordpool nu helemaal ijsvrij zou zijn . . .

Geplaatst door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Graaien, Hypocrisie, klimaat, Linkse Kerk, Milieu, moralisme, nieuw fascisme, Rotzakken. Bookmark de permalink .

30 reacties op NEGEN JAAR GELEDEN: Al Gore voorspelde dat de Noordpool nu helemaal ijsvrij zou zijn . . .

 1. Tistochwat zegt:

  Die leugenachtige schoft heeft met zijn ‘waarheid’ lekker veel poen binnengeharkt.

  Geliked door 1 persoon

  • Pete zegt:

   Schathemeltje rijk is tie nu, met een eigen vliegtuig hoorde ik !

   Like

   • Tistochwat zegt:

    @ Pete 30 december 2017 om 07:47

    De walgelijke huichelaar!

    Wie niet steelt of erft, moet werken tot hij sterft is een bekend gezegde.

    Ik wil dit uitbreiden tot:

    Wie geen ‘asielzoeker’ is en wie niet liegt, steelt of erft, moet werken tot hij sterft

    Geliked door 1 persoon

 2. J. C. Th. Köhler zegt:

  Volstrekt off topic.

  De komende dagen ben ik even weg. Derhalve maak ik van de gelegenheid gebruik om iedereen, de Webmaster niet op de laatste plaats, een prettige jaarwisseling en een gelukkig, gezond en vooral vredig 2018 te wensen.

  Moge het Kabinet Rutte III vallen en Thierry Baudet tot het inzicht komen dat hij er beter aan doet met Geert Wilders en de PVV samen te werken, zodat de rechtse oppositie niet versnipperd wordt en daardoor aan kracht inboet. Dat is de wens van mij voor u allen.

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  Geliked door 2 people

 3. Flo zegt:

  Zelfde verhaal over ijsberen,dat ze uitsterven,maar dat ze afgeschoten worden door schatrijke jagers ,die de afschotvergunningen kopen van de eskimo ,vertellen ze er niet bij .

  Geliked door 2 people

  • hendrikush zegt:

   Het weer voorspellen voor volgende maand is te moeilijk.
   De rente voorspellen voor volgend jaar is koffiedik kijken.
   Het klimaat voorspellen voor komende decennia is geen kunst.

   De club van Rome voorspelde dat olie en grondstoffen nu zijn opgebruikt.
   De zure regen heeft ondertussen al onze bossen vernietigd.
   Het ozongat zou nu de volledige aarde moeten omspannen.

   Natuurwetenschappers werken met kansrekening en worden door moeder natuur bij de les gehouden. Alleen politici en schijnwetenschappers zijn in staat om met volledige zekerheid uitspraken te doen. En hun achterban laat zich schaamteloos in de luren leggen.

   Geliked door 2 people

   • BM Fidel zegt:

    De eerste supercomputer werd gebouwd om het weer op lange termijn te kunnen voorspellen. Ondanks de rekenkracht van dat ding bleek dat onmogelijk. Het is wèl mogelijk om tendenzen waar te nemen, waarbij meteorologen uiterst zorgvuldig te werk gaan. Zo nemen zij bv een termijn van 30 jaar in acht alvorens over een verandering te spreken.
    De Club van Rome voorspelde, ook met behulp van een -zij het primitieve- computer, dat de toenemende schaarste aan olie en grondstoffen tot oorlogen zou leiden. Niemand kan dat vandaag de dag nog ontkennen.
    De groei van het ozon-gat is voorkomen door een wereldwijde stop op de produktie van CFK’s. (Drijfgas in spuitbussen)
    In de sixties groeiden er schuimlagen van een meter dik op sloten en vaarten door fosfaten in wasmiddelen, waardoor het leven daar ten dode opgeschreven was. Ook daar is een wereldwijd verbod op gekomen
    Het poolijs heeft zich inmiddels zo ver teruggetrokken dat er zonder problemen naar olie geboord kan worden. De permafrost in Siberië is aan het ontdooien, waardoor be hele infrastructuur daar langzaam wegzakt in de blubber. Doordat de boel gaat rotten komen er miljarden tonnen methaan vrij, een veel heftiger broeikasgas dan CO2.
    Het valt me op dat heer Bron en zijn lezers op klimaatopwarming net zo reageren als linksmenschen op islamisering: ontkennen, wegkijken, ridiculiseren. En de Arabische oliesjeiks wrijven zich in de handen bij zoveel onbenul.

    Geliked door 1 persoon

   • Hansfree zegt:

    @ Fidel: Over onbenul gesproken zeg… geloof je het zelf.

    Like

   • hendrikush zegt:

    @BM Fidel
    Bescheidenheid past de mens en het is een essentiële eigenschap voor wetenschappers.
    Bij voorspellingen wordt uitgegaan van de ceteris paribus voorwaarde; ze gelden mits er geen onvoorziene ontwikkelingen optreden. Bij het weer, bij de economie; bij het milieu; bij het klimaat; en zeker bij sociale wetenschappen blijken er zoveel parameters mee te spelen dat voorspellingen met grote scepsis moeten worden bekeken.
    Wie die scepsis verwerpt doet niet aan wetenschap maar aan geloof.
    En om nog even een steen in de vijver te gooien: bevolkingsgroei en welvaarttoename zijn geen winst voor het klimaat. Stop met uitademen van CO2.

    Like

   • BM Fidel zegt:

    @hendrikush. Zoals ik schreef kunnen zelfs supercomputers het weer op lanere termijn niet voorspellen omdat er idd teveel parameters bij betrokken zijn. In feite is het -in wiskundige zin- een chaotisch systeem.
    Ik schreef ook dat meteorologen uiterst zorgvuldig zijn bij het vaststellen van een trend. Zij hanteren daarbij algemeen vastgestelde wetenschappelijke protocollen.
    Maar afgezien van mogelijke klimaatverandering is het noodzakelijk dat Nederland in haar eigen energiebehoefte gaat voorzien. Tenminste als we een eind willen maken aan de islamitische dreiging. Anders gezegd, wie nu nog op benzine rijdt spekt de oorlogskas van de salafisten.
    @Hansfree. Bedankt voor uw waardevolle bijdrage. U bent of erg jong of hebt het geheugen van een goudvis. Onze recente geschiedenis staat bol van rampen die op het laatste nippertje voorkomen zijn.

    Like

   • hendrikush zegt:

    @BM Fidel
    Algemeen vastgestelde wetenschappelijke protocollen zijn geen sluitende waarborg voor zorgvuldigheid.
    Zie Stapel, Vonk, Wekker.
    Een energietransitie was, en is nog steeds, mogelijk als er geen ideologisch gedreven hetze tegen kernenergie was uitgebroken.

    Like

   • BM Fidel zegt:

    Gelukkig Kennen de bèta-wetenschappen weinig Stapels en Wekkers. Onderzoekers zijn echter net mensen, dus gevoelig voor omkoping. Zo stonden er in het eerste IPCC rapport zulke grove fouten dat ze ook bij het grote publiek wel moesten opvallen. Het volk oordeelde dat dan ook de rest van het hele rapport bij elkaar verzonnen moest zijn. Er werd uitgezocht wie de auteurs waren van deze vervalsingen en het bleek dat ze allemaal “aangestuurd” werden door de grote olieboeren. Logisch, dat zou ik ook doen als ik olieboer was.
    Aanvankelijk was ik enthousiast over kernenergie: een kilo uranium in een grote stoomketel en Nederland had voor een maand elektricieit. Schoon, veilig, goedkoop, duurzaam, allemaal beloften die vals blijken te zijn. Achteraf denk ik: “Dit had nooit zover moeten komen, dit is het werk van onverantwoordelijke tovenaarsleerlingen.” Thorium is wat minder bezwaarlijk, maar daar zullen de uraniumboeren dan wel weer een stokje voor steken.
    Ik heb mijn hoop gevestigd op fusie-reactoren. Daar wordt wereldwijd mee geëxperimenteerd, met teleurstellende resultaten, maar ik verwacht dat China over 7 jaar zo’n reactor aan de praat krijgt.
    Dat zal de wereld behoorlijk opschudden, geweeklaag zal opklinken uit de huizen van de Saoudi’s, de Oranjes en de Shells wanneer zij hun oliedollars in de haard moeten gooien om het nog een beetje warm te krijgen.
    Ik wens u een voorspoedig 2018 en “interessante tijden”.

    Geliked door 2 people

  • Henk der Niederlànder zegt:

   Ja Joshua.
   Zoals alles wat draait op subsidies wordt ook deze hoax uitgemolken tot de laatste subsidiecent.
   Er zijn gewoon veel te veel ”wetenschappers” die hier een veel te dik belegde boterham aan verdienen.
   Elkeen die deze onzin probeert te ontmaskeren als een grote leugen zal tot de grond toe afgebrand worden omdat ook zoals aangegeven de olieindustrie met hun miljarden winst zich deze kans om nog meer winst te maken zich niet af laten nemen.
   De enige die hier iets tegen zouden kunnen doen zijn naar mijn mening de gezamelijke vliegmaatschappijen die steeds minder winst maken doordat de brandstof ondanks alle subsidies die ze krijgen zo sterk moeten concureren dat ook daar steeds meer failliesementen onontkoombaar zijn.

   Geliked door 1 persoon

 4. David Veenstra zegt:

  Ik ga mijn schuurtje opruimen voor het allemaal te laat is.

  Geliked door 1 persoon

 5. leefbarbaar zegt:

  180 miljard moeten wij gaan betalen voor de energietransitie, het overstappen van fossiele brandstoffen naar DUURzame energiebronnen. De handtekeningen staan er al onder van alle NSB-ers van Rutte III. Wordt het niet eens tijd om te gaan protesteren?

  Geliked door 2 people

 6. Stef zegt:

  Net zo goor als Clinton,Obama en alle andere linksers

  Geliked door 1 persoon

 7. boorzalf zegt:

  Het is gewoon een manier om de mensen een poot uit te draaien, dag in dag uit hoor je het woordt klimaat verandering. In de reclame, in het nos nep nieuws, in de “goede doelen” acties, in de linkse politiek. En zelfs gekke willy, U weet wel, die man met zijn kerst toespraak zonder kerstboom, (mag niet van de de islam) gelooft er in.

  Geliked door 2 people

 8. Hansfree zegt:

  Wij hebben hier in Losser in Twente een aimabele (amateur-) weerman, die al in de 80 is, maar al jarenlang en nog steeds iedere ochtend op internet een weerpraatje publiceert.
  Het bijzondere is ook, dat hij regelmatig eenvoudige grafiekjes toont van zijn jarenlange eigen metingen van temperatuur en neerslag vanaf ca. 1950 als ik het wel heb. Gecombineerd met oude metingen van een betrekkelijk nabij weerstation in Winterswijk gaan die terug tot wel vóór 1900. Het zijn dus geen door het KNMI gemanipuleerde cijfers van bijv. de vliegbasis Twenthe. Bijna iedere keer kun je zien dat er over de jaren uiteraard schommelingen zijn, maar echt geen veranderingen die de paniekerige claims van de klimaatveranderingsadepten ondersteunen.
  De goede man, ik ken hem inmiddels persoonlijk, want ik help hem wel eens met de soms falende techniek, houdt zich op zijn leeftijd liever op de vlakte in de hele klimaatdiscussie. Ook hij rept soms toch wel – zij het met enig voorbehoud – over een klimaatverandering. Maar, zijn grafische overzichten, van bijv. de maximum temperatuur op een bepaalde dag van het jaar, en dat over de jaren heen, spreken boekdelen: niks bijzonders aan de hand.
  Misschien een tip om zijn site ook eens te bezoeken: weerstationlosser.nl Er staat vandaag (30/12) ook weer zo’n grafiekje bij.

  Geliked door 2 people

 9. Anneke zegt:

  Die intens gorre Al Gore, NWO-gek…Zijn verzinsels houden géén stand, maar hebben de maatschappij wereldwijd wel veel geld gekost.

  Geliked door 2 people

 10. hendrikush zegt:

  Weet Gore wel dat hij zich gedraagt als een kafir?
  Er gebeurt niets op deze aarde als allah dat niet wil. En allah is almachtig dus niet te voorspellen.
  Op elk willekeurig tijdstip herschept hij het volledige heelal en alle schepselen naar eigen goeddunken.
  Waar maakt Gore zich druk over?

  Like

 11. Guardiacivil zegt:

  Dus als ik het goed heb kan ik daar morgen sinaasappelboompjes gaan planten?

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s