Waarom het de moeite waard is om met ons leven voor Europa te strijden. Voorbeeld: Weihnachtsoratorium van Johann Sebastian Bach

Screenshot_167

(Door: Michael Mannheimer – Vertaling: Theresa Geissler)

Het Weihnachtsoratorium van J. S. Bach. Bijna geen andere cultuur bracht ook maar bij benadering zoiets overweldigends voort.

Mocht de islam in Europa de heerschappij overnemen, dan zal de Europese muziek – uniek in de wereldgeschiedenis – worden weggevaagd. Want muziek geldt in de sharia-islam als “haram”. De Taliban heeft massaal Afghanen, die naar muziek luisterden, bruut terechtgesteld. Evenzo handelden al-Nusra-Front, IS, of Boko Haram in Nigeria.

Alles in de islam gaat zoals altijd terug op Mohammed. Deze gebood om al het pré-islamitische weg te vagen, zodat niets de latere moslims er meer aan kan herinneren dat er vóór de islam reeds hoogontwikkelde culturen waren, waar de islam tot op heden niet tegenop kan.

Michael Mannheimer Blog

In België waren er islamitische Sharia-groeperingen die bezoekers van klassieke concerten er met bedreiging met moord van af hielden deze te bezoeken

Laten we onszelf niets wijsmaken: nog steeds is de islam niet aan de macht. Nog steeds is het hier pseudo-democratisch, pseudo-tolerant. Zal hij het echter voor het zeggen krijgen, dan zal er een einde komen aan de Europese kunst:

Islamitisch beeldenstormers zullen onze musea vernietigen, alle schilderijen verbranden, alle beeldhouwwerken vernietigen – en iedere opvoering van muziek verhinderen.

Wie denkt dat dit niets met de islam uit te staan heeft, heeft geen benul van deze beschavingsverstorende pseudo-religie.

In Pakistan, een voormalig Boeddhistisch land, hebben moslims tienduizenden Boeddhistische tempels vernietigd.

In Syrië, één der oudste cultuurstaten ter wereld (Mesopotamië), werden honderden beeldhouwwerken in Ninivé, waar Alexander de Grote reeds voor neerknielde, omdat hij getroffen was door hun pracht en hun uniekheid, door islamitische beeldenstormers opgeblazen.

En nooit vergeten is het opblazen door de Taliban van het grootste Boeddha-standbeeld ter wereld in Afghanistan: Het Boeddha-standbeeld van Bamiyan.

Wat 2000 jaar niet mogelijk was – dankzij westerse technologie blies de Taliban het grootste bewijs dat ook Afghanistan ooit een boeddhistische staat was op.

Wie denkt dat Europa deze systematische cultuurvernietiging bespaard zou blijven, kent de islam niet

En is niet gekwalificeerd, noch als politicus, noch als journalist, om ook maar één enkel woord aan de islam te verspillen.

Om de dagelijkse overvloed aan desastreuze berichten over de wandaden van de islam te doorbreken, heb ik besloten aan het einde van Tweede Kerstdag een hommage te brengen aan de over de hele wereld unieke cultuur van Duitsland.

Het Weihnachtsoratorium van Johann Sebastian Bach behoort tot de nalatenschap der wereldcultuur en vindt nergens in de wereldgeschiedenis zijn gelijke.

Chinezen, Zuid-Koreanen en Japanners zijn van dit stuk zo onder de indruk, dat ze dit werk jaarlijks opvoeren. Met koren, die hele stadions vullen. En in de oorspronkelijke taal Duits. Die men weliswaar nauwelijks verstaat, maar die niettemin een hommage is van deze cultuurvolkeren aan de unieke verworvenheid der Duitse Klassieken.

Luistert U thans naar dit concert, dat zelfs bij aliens, als zij er van zouden vernemen, de haren overeind zou laten staan, als zij die zouden hebben.

 

HET IS ABSOLUUT VOLDOENDE ALS U DE EERSTE 5 TOT 7 MINUTEN OP U LAAT INWERKEN.

(Barokorkest B’Rock en RIAS Kamerkoor o.l.v. René Jacobs. Met Sunhae Im [sopraan], Bernarda Fink [mezzosopraan], Martin Lattke [tenor], Dominik Köninger [bariton] Bach – Weihnachtsoratorium BWV 248 Opname van 13 december 2014, Het Concertgebouw, Amsterdam)

Het Weihnachtsoratorium BWV 248  is een zesdelig Oratorium voor solisten  https://de.wikipedia.org/wiki/Gesang (SATB), gemengd koor en orkest van Johann Sebastian Bach. De afzonderlijke delen werden voor het eerst opgevoerd door het Thomanerkoor in Leipzig in de zes vieringen tussen Eerste Kerstdag 1734 en het Epifanias-feest (vert: Driekoningen) 1735 in de Nikolaikerk en de Thomaskerk.

Feestelijke openings– en slotkoren, de toonzetting van het Nieuw-Testamentische Kerstverhaal in de recitatieven, tussentijdse kerstkoralen en aria’s van de zang-solisten drukken hun stempel op het Oratorium.

De zes delen worden met elkaar verbonden door de vreugde over de geboorte van Christus. Qua muzikale klasse komt het Weihnachts-Oratorium dichtbij Bachs oratorische passies.

Het is het meest populaire van alle spirituele vocale werken van Bach en behoort tot zijn meest beroemde spirituele composities. Het Oratorium wordt tegenwoordig dikwijls in zijn geheel of in delen opgevoerd in de advents– en kersttijd.

Bron:
https://michael-mannheimer.net
Door: Michael Mannheimer (26-12-2017)

Vertaald uit het Duits door:
Theresa Geissler
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Barbarisme, Europa, Islam. Bookmark de permalink .

19 reacties op Waarom het de moeite waard is om met ons leven voor Europa te strijden. Voorbeeld: Weihnachtsoratorium van Johann Sebastian Bach

 1. tippelaar zegt:

  Jammer genoeg denken de europesche regeringen, uitzonderingen daargelaten, er anders over en doen er alles aan om onze cultuur te vernietigen door het ongebreideld toelaten van islamitische moordenaars en aanhangers daarvan. Deze principiele moordenaars worden in onze landen niet alleen toegelaten onder het mom van vluchtelingschap, maar zelfs uitgenodigd om te komen en ze worden met vliegtuigen opgehaald. Al deze mohammeds worden op onze kosten volledig onderhouden. Ik verdenk o.a. de duitse regering maar ook de nederlandse, ervan dat ze een geheime politieke agenda hebben om de eigen bevolking uit te schakelen. Rutte c.s. is daar zeker mee bezig. Heeft zelfs een palestijnse minister in zijn kabinet. Als het gaat zoals ik denk dat het zal gaan, dan komt er binnenkort zowel in duitsland als in nederland, een door de regeringen in het geheim een door hen zelf gecreëerde opstand, die niet alleen met harde hand zal worden neergeslagen maar ook, net zoals in turkije, de oorzaak is van het afnemen van burgerrechten van de bevolking en aangescherpte wetgeving over de vrijheid van meningsuiting. Ik ben benieuwd of de turkse duitsers en nederlanders dan ook nog zo enthousiast met vlaggen op de Erasmusbrug in Rotterdam staan te zwaaien.

  Geliked door 1 persoon

 2. Patriot 2.0 zegt:

  Volgens Herman Philipse (filosoof) had Paulus (toen nog Saulus) last van zijn ogen toen hij zijn bekeringservaring had, en bestaat God niet. Dat weet Herman allemaal zeker. Knap hoor. Ik zeg: Herman: heb jij soms ook last van je ogen? Vuiltje in je oog. Blijven studeren, Herman.

  Like

 3. Elisah zegt:


  Bach was een genie, zijn muziek is onwerkelijk mooi.
  We waren deze week in Keulen en daar speelden 4 straatmuzikanten op accordeon de Toccata en Fuga van Bach, ik ben niet gek op accordeonmuziek, maar dit was ongelooflijk mooi gedaan.

  Geliked door 1 persoon

 4. Dewevoga zegt:

  En onze veilingmeester van demolitie66, de partij die al sinds paars Nederland verstiert vindt dit goed. Hij als eurofiel gaat lekker mee met die Franse beweging de lange mars. En net als onder mao gaat dat tot honderden miljoenen doden leiden.

  Geliked door 1 persoon

 5. Anna zegt:

  Dit artikel is helemaal waar. Helaas hebben wij in Nederland of in Europa geen leiders meer die dit grote kwaad en destruktieve gevaar herkennen…. en er iets aan willen doen….
  Onze democratische wetten zijn te vrijblijvend voor de islam…..

  Dit valt mij ook tegen van Wilders….
  Laat hij eens een initiatief wetsontwerp gaan maken dat de vrijheden van de islam indamt. Hij kan zo een wet maken dat het trouwen met 4 vrouwen niet is toegestaan….. En dat de religieuze huwelijken geen rechtskracht hebben in Nederland …… en dat onze burgerlijke wetten meer rechtsgeldigheid hebben dan hun religieuze wetten…… enz enznnnn .. en zo kan ik er nog velen noemen, maar ook Wilders…….. hij doet het niet……WAAROM????? Angst?.. dimmhi gedrag?….

  Alswij de islam tot staan willen brengen zullen we de islam binnen onze rechtsstaat moeten indammen……. Binnen onze wetgeving en normen en waarden…… anders wordt inderdaad deze…… Muziek op termijn passé…..

  Like

 6. Wachteres zegt:

  Was het maar mogelijk om dit aan het ‘klootjesvolk’ duidelijk te maken: Onze cultuur gaat eraan als wij de criminele en dus misdadige ‘elite’ geen halt toeroepen. Er bevinden zich honderdduizenden fundamentalistische in de EU.

  https://www.elsevierweekblad.nl/buitenland/blog/2015/03/schokkend-hoeveel-westerse-moslims-fundamentalisme-steunen-1716213W/

  Een groot deel daarvan zal aanhanger van de IS zijn en omdat de instroom nog niet voldoende is, moeten er ook nog miljoenen ‘klimaatvluchtelingen’ worden binnengehaald, waardoor Europa in korte tijd zal afzakken naar de voormiddeleeuwen.

  Like

 7. Tistochwat zegt:

  Deze is ook schitterend.

  De beelden passen trouwens goed bij de mohammedaan die kennelijk de hele wereld wil opblazen.

  Like

 8. Taljaard zegt:

  Velen uit de politieke en maatschappelijke elite zijn culturele onbenullen, die het christendom, naar goed marxistisch en socialistisch gebruik, alleen maar kunnen haten. En die ook geen enkel benul hebben van het weergaloze culturele en intellectuele erfgoed van het christendom. Nog nooit een letter van Augustinus, Kant, Kierkegaard of Barth gelezen.
  Misschien wel eens iets van Hermann Hesse, maar daar geen letter van begrepen.
  ”Steppenwolf” proberen door te ploegen, omdat dit de naam van een rockband was.
  Maar ”Siddartha”, laat staan ”Narziss und Goldmund”, kennen ze niet.

  Vaak ook dwepend met Sartre, maar geen woord Frans kennende. Dus niet bewust van het feit dat zijn Frans plat en ordinair is. Een slechte imitatie van James Joyce, die dit in het Engels ook deed, maar die daar de beeldende kracht van zijn proza mee wist te vergroten. Louis Ferdinand Destouches (Celine) deed in het Frans hetzelfde, maar wist hiermee zijn proza ook veelzijdiger en beeldend te maken. Sartre kon dat helemaal niet. Hij deed dit alleen maar om de bourgoisie te schofferen; in het kenmerkende anti esthetische deconstructivisme van het neo marxisme. En dat hij zich, na het bekend worden van het morele failliet van Stalin, op een net zo stupide en kritiekloze manier tot Mao bekeerde. Schele nepfilosoof en pretentieuze pseudo-intellectuele en literaire ijdeltuit, die hele Sartre. Maar Bergson, waar Sartre zijn existentialistische personalisme op dacht te kunnen baseren, en dit in een filosofische salto mortale met het collectivistische marxisme probeerde te harmoniseren, kennen ze ook al niet.

  Muzikaal gezien blijven steken in hun adolescentie, waarin zij het zielloze, hedonistische gejank en gestamp en de decadentie van de hele plastic pop- en rock&roll cultuur uit de jaren `60-’70 van de vorige eeuw als centrum van hun hele zijn en wezen hebben geinternaliseerd. En te beperkt en te oppervlakkig om daar ooit afstand van te kunnen nemen.
  Bach vinden ze alleen maar ”saai”, omdat ze geen snars begrijpen van de christelijke spiritualiteit van zijn muziek. Maar niettemin en natuurlijk wel met groot lef en publiekelijk naar de Mattheus Passion gaan. Zich daar een ongeluk vervelend, maar dat natuurlijk niet toegevend. Want oh, wat zijn ze cultureel. Mozart kennen ze wel een beetje, maar van Haydn, Salieri, laat staan Lully of Frederik de Grote van Pruissen, hebben ze nog nooit een noot gehoord.
  Pretentieuze onbenullen zijn het!

  En ze zijn net zo onbenullig waar het de islam betreft.
  Want van godsdiensthistorie weten ze net zoveel af als van cultuurgeschiedenis; geen bal!

  Like

 9. Henk.V zegt:

  Inderdaad is de grote invloed van de muziek van Johann Sebastian Bach zo groot en de waardering die men voor deze geniale componist in grote delen van de wereld heeft, dat men hem kan aanwijzen als een symbool van de grote verrijking die er van de westerse cultuur uitging.
  Wachteres en ik zongen in een oratoriumvereniging in onze jonge jaren en het bijzondere aan de muziek van Bach is dat zijn melodielijnen ,die hij in zijn muziek verwerkt pas beginnen te stralen wanneer alle stemmen in een stuk bij elkaar komen. Hoor je éen melodie apart, of twee, dan ben je geneigd om te denken : ‘’Wat moet dit worden?” , maar alle stemmen bij elkaar leveren een prachtige, evenwichtige klank op die grote kracht en schoonheid uitstraalt . In de muziekwereld noemt men dit combineren van tonen contrapunt. Daaraan herken je de muziek van Bach. Hij kon feilloos tonen samenvoegen. Mannheimer heeft gelijk: deze monumentale muziek gaat gegarandeerd geboycot of zelfs verbonden worden als ‘’aanstootgevend voor de islam’’, waarmee wordt bedoeld : het Salafisme , de zwaar orthodoxe stroming in de islam die die ALLES verwerpt en haat wat de westerse wereld aan kennis, wetenschap en schoonheid en intermenselijke vrijheden heeft voortgebracht.

  Het bizarre is inderdaad dat juist aan deze doodgravers van onze westerse identiteit alle speelruimte van de wereld geeft en zelfs met egards behandel. Het bevreemdende daarbij is dat van overheidswege het Salafisme wel terdege in de gaten wordt gehouden ( zie https://www.aivd.nl/publicaties/publicaties/2015/09/23/salafisme-in-nederland-diversiteit-en-dynamiek) , en men de grote gevaren die er van uitgaan wel zegt te onderkennen, maar gelijktijdig onderneemt geen stappen die voor de hand zouden moeten liggen indien men het karakter van onze cultuur en alle verworvenheden die daarbij behoren in tact wil houden!

  Deze misplaatste behoedzaamheid kan men voor een klein deel verklaren. Ook de Salafisten beroepen zich namelijk – mijns inziens ten onrechte- op het recht op godsdienstvrijheid, want de doelen die deze moslims er met betrekking tot ONZE samenleving op nahouden laten geen enkele ruimte voor onduidelijkheid ! De ‘’ware gelovigen’’ willen af van onze westerse maatschappij en die vervangen door een samenleving waarin de ‘’in het zwart geklede broeders en zusters’’ ons wel even gaan voorschrijven hoe we ons moeten gedragen, wat wij moeten denken en geloven, hoe wij ons moeten kleden, wat wij wel mogen eten en wat niet en wat het beleven van culturele uitingen aangaat: daarin wordt vakkundig het mes gezet! In dit verband moet ik even wijzen op de hoogst interessante programma’s van de Belgische Journalist Rudi Vranx , die voor de VRT werkt. https://www.canvas.be/vranckx

  Een van zijn zeer aansprekende onderwerpen zag ik onlangs op Canvas. Vranx versloeg een actie die was ondernomen om leerlingen van een muziekschool in de bevrijde stad Mosul in Irak weer te voorzien van muziekinstrumenten. De school aldaar was onder het Salafistische bewind van IS gesloten en nagenoeg alle muziekinstrumenten was men kwijt. De IS stond het maken van muziek niet meer toe, omdat zingen en musiceren zouden ingaan tegen de bedoeling van de islam.
  Het hebben van muziekinstrumenten was verboden en dus gevaarlijk geworden, zelfs levensgevaarlijk.
  Er werd een inzamelingsactie voor allerlei muziekinstrumentengeorganiseerd in België en Vranx versloeg het transport van deze instrumenten naar Mosul. Dat was een onderneming met veel hindernissen. Het was aangrijpend te zien hoe intens blij de muziekbeoefenaars in die plaats waren. De goede gevers werden omhelst en men sloeg samen spontaan aan het musiceren en zingen. Een bijzonder leerzaam moment !

  De dreiging die Mannheimer beschrijft is dus zeer reëel.

  Dat maakt de houding van onze overheid totaal onacceptabel. Wie het gevaar van beroving van onze identiteit , onze zelfbeschikking staat op het spel en dan denkt de overheid dat men zaken op hun beloop kan laten? Ja, zegt de mallotige aanhangers van de suïcidale verrijkingsillusie : onze cultuur is zo sterk dat wij ons kunnen veroorloven dat wij tegenstrijdige opvattingen in onze samenleving kunnen toelaten en uiteindelijk zullen wij met elkaar in harmonie kunnen leven. Zo’n samenleving is een verrijkte samenleving. En wie dat niet inziet is gewoon rechtsradicaal en die past eigenlijk niet in onze mooie wereld.

  Wij weten inmiddels hoe deze theorie uitpakt en wie daar de dupe van worden. Overal worden de oorspronkelijke bevolkingen er letterlijk en figuurlijk de slachtoffers van. Vreedzame, pacifistisch ingestelde samenlevingen zullen het l onherroepelijk afleggen tegen lieden lieden die niet van zins zijn om hun claim op ONZE samenleving op te geven en die bereid zijn om ALLE middelen die daarvoor nodig zijn aan te wenden.

  Toen in Amsterdam kort geleden een Joodse eetgelegenheid door een doorgedraaide islamitische geweldpleger zwaar werd beschadigd stonden de agenten er bij en keken toe, voordat men de man arresteerde. De plaatsvervangende burgemeester van Aertsen prees de agenten voor hun verstandige aanpak.… COMMENTAAR OVERBODIG, lijkt me.

  Van de gevolgen die de door onze overheden beoogde ‘’verrijking’’ hebben we hier voldoende gewag gemaakt, maar van één specifieke verrijking moeten we met extra aandacht nota nemen. Dank zij Merkel, Marx Rutte, de EU mogen wij ook een verrijking onder ogen zien, waarvan wij dachten dat wij er allang van af waren: de import besmettelijke van ziekten die het Westen allang had overwonnen!
  Ja, Rutte en politiek correcte consorten, daar mogen jullie echt trots op zijn! Politiek correcte goedheid kent dus PIKZWARTE neveneffecten.

  En met al deze gedachten in het hoofd moeten wij het nieuwe jaar maar tegemoet treden, dames en heren.
  Vastberaden graag. Met EEN alles overheersende gedachte : GENOEG IS GENOEG!

  Ik wens alle lezers een heel goed, verstandig en vastberaden 2018!

  Proost!

  Like

 10. M. zegt:

  Ik moet Bert daar gelijk in geven en denk dat ook Geert net doet alsof.
  Beetje de onderbuik rustig houden en meer niet.

  Like

 11. Taljaard zegt:

  Reqium voor een geschonden land en volk;

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s