De ontbinding van de rechtsstaat door massa-immigratie

Screenshot_212

(Door: Jürgen Fritz – Vertaling: E.J. Bron)

Brute geweldmisdaden, die ons choqueren, verdrietig en woedend tegelijk maken, houden ons de afgelopen twee jaar steeds vaker bezig. Misdaden, die we zo vaak nauwelijks kenden. Maar wat gebeurt hier eigenlijk? En vooral, waar ontwikkelt zich onze samenleving naartoe? Een diepteanalyse van Jürgen Fritz.

epoch times

Ik heb de afgelopen maanden steeds opnieuw over ongelooflijk brute en wrede misdaden bericht, die toenemen in ons land: al die seksuele overvallen met Oud & Nieuw 2015/2016; de aanslag op de kerstmarkt in Berlijn een jaar geleden; de nachtelijke overval op een AfD-lid thuis door meerdere gewapende vermomde personen; de donkere onderbroekman van Neurenberg, die vanuit het niets zomaar een bejaarde vrouw bijna doodsloeg respectievelijk dood schopte; de steniging van een dakloze in Bochum; over Marokkaans en Frans sprekende gemaskerde mannen, die een ouder echtpaar beroofden, boeiden, de man vermoordden en daarna het huis in brand staken waarin de geboeide vrouw zich bevond; over jongeren, die zomaar voor de lol bejaarden knock-out slaan en daarna in elkaar schoppen; over een Syriër, die een 16-jarig Duits meisje meermaals verkrachtte en mishandelde; over de 60-jarige kunsthistorica, die in Berlijn-Tiergarten door een jonge Tsjetsjeen bruut werd gewurgd; over de Pakistani, die zijn 2-jarig dochtertje de keel had doorgesneden; over hoe het rechtssysteem in Berlijn in elkaar stort; over de politie van Hamburg, die het niet meer aankan en de criminaliteit niet meer adequaat kan bestrijden (beginnende ontbinding van de staat); en de laatste keer over de Afghaan, die een 15-jarig meisje in een drogisterij in Kandel doodgestoken heeft, enz., enz.

Ines Laufer heeft de diepere gronden voor de gevaarlijkheid en enorme geweldscriminaliteit van immigranten uit Afrika en de Arabisch-islamitische wereld op persoonlijk niveau belicht en excellent uitgelegd waarom dit zo is. Maar wat gebeurt hier eigenlijk op hoger niveau? En vooral, waar ontwikkelt zich onze samenleving naartoe? Om dat te begrijpen, moet eerst belicht worden wat de rechtsstaat constitueert en van tribale samenlevingen (stamsamenlevingen)  onderscheidt.

Het ontstaan van de rechtsstaat

De rechtsstaat ontstaat in Europa vanaf de late Middeleeuwen (1250-1500) en laat zich uiteindelijk in de 19e eeuw volledig gelden, zoals wordt uitgelegd door de historicus Rolf Peter Sieferle. Nu pas zijn de laatste restanten van de tribale samenleving (stamvetes enz.)  uit de weg geruimd. Het recht wordt nu beschouwd als iets vanzelfsprekends.

De mensen beginnen zich ondergeschikt te maken aan zijn kracht, zonder te kijken naar alternatieven. Wanneer conflicten optreden, roept men nu de rechtbanken aan. De fundamentele voorwaarde voor het functioneren van de rechtsstaat is echter dat de ultima ratio, de inzet van de politie, meestal helemaal niet noodzakelijk zal zijn, omdat bij de meeste mensen een stilzwijgend vertrouwen in het recht aanwezig is. Een rechtsstaat kan niet functioneren wanneer alles met politiegeweld doorgedrukt moet worden. Het afdwingen van de rechtsconformiteit moet altijd de uitzondering zijn, niet de regel.

Dat op zijn beurt vereist dat gemeenschappelijke waardevoorstellingen en normen verinnerlijkt worden, zodat normaal gesproken niet meer de dwang van de staat nodig is om ze door te drukken. Als een samenleving dit lukt, dan wordt de rechtsstaat een element van de cultuur en het opvolgen van zijn regels en wordt het vertrouwen in de rechtsstaat een wezenlijk element van het culturele kapitaal van de samenleving.

Waarvoor zorgt massa-immigratie uit tribale samenlevingen?

Wat gebeurt er nu wanneer mensen uit tribale samenlevingen (stamsamenlevingen) en masse immigreren in door de rechtsstaat gevormde ruimtes?

De immigranten en hun kinderen leven geheel of gedeeltelijk in de mentale horizon van hun tribale samenlevingen verder. Dat verandert ook niet met de migratie. Ze blijven innerlijk leden van stammen. Zij staan meestal vreemd tegenover het concept van de rechtsstaat, zoals dit door de Europeanen vele eeuwen lang moeizaam ontwikkeld en verinnerlijkt werd. De immigranten zullen daarom hun verinnerlijkte model van hun tribale samenlevingen ook in door de rechtsstaat georganiseerde samenlevingen uitleven.

Een grondpatroon van de tribale samenleving bestaat eruit dat men de staat fundamenteel wantrouwt. Optredende conflicten worden niet door het aanroepen van de staat opgelost, maar door eigen bemiddelaars of door vetes tussen de verschillende stammen.

Als de staat zich er dan in mengt, dan wordt hij niet als een hogere rechtvoltrekkende instantie beschouwd, maar als partij onder partijen, als een soort andere stam. Men wijkt alleen voor de politie, omdat ze beter bewapend of in de meerderheid is, niet omdat men haar als vertegenwoordiging van het geweldsmonopolie van de staat accepteert. Als ze zwakker is, wijkt men helemaal niet voor haar, maar verdrijft haar. Het geweld van de ene partij wordt niet als meer legitiem dan het geweld van de andere partijen gezien. Het enige dat telt is de superioriteit, het recht van de sterkere. Iets dat boven hem staat, kent het stamlid niet.

De kwantitatieve dimensie

Naast de rechtsstaat komen nu dus weer tribale samenlevingen, die zich op zijn territorium ontwikkelen en steeds groter worden. Dit wordt problematisch voor diegenen die zich vele generaties lang mentaal op het functioneren van de rechtsstaat hebben ingesteld. Hun beschaafdheid wordt nu hun eigen nadeel met het oog op de vreemde stamkrijgers, die innerlijk volledig anders in elkaar zitten.

Als de rechtstaat terugwijkt, omdat hij de vele wetsovertredingen helemaal niet meer de baas kan, dan blijven de geciviliseerde, de versplinterde individuen, die hulpeloos tegenover zulk geweld en zulke brutaliteit staan, zonder bescherming achter, omdat zij het ook verleerd hebben om bondgenoten te zoeken en zich in stammen of clans te organiseren.

In Duitsland zijn er op dit moment circa 5 miljoen jonge mannen tussen 20 en 35, waarvan ongeveer een miljoen met een “migratieachtergrond” (inmiddels waarschijnlijk zelfs al meer). Blijven dus over ongeveer 4 miljoen oorspronkelijke Duitsers, die tegenover een miljoen directe of indirecte immigranten van dezelfde leeftijd staan. Bij een immigratie van slechts 300.000 jonge mannen per jaar zouden we binnen maar één decennium al een gelijke stand hebben.

De rechtsstaat zal niet in één klap in elkaar storten, maar zich langzamerhand steeds meer terugtrekken. Het bestaan van de rechtstaat berust, zoals we gezien hebben, uiteindelijk op zijn niet te betwijfelen vanzelfsprekendheid – op vertrouwen. Deze zal door de massa-immigratie steeds meer worden ontbonden. Hoe absurd en hulpeloos de geciviliseerde mensen zich tegenover de immigrerende stamkrijgers gedragen, zie je op dit moment paradigmatisch aan het instituut van de voorwaardelijke straffen.

Wij zijn het ideale buitgebied

De geciviliseerde mensen proberen hun in hoge mate fijnzinnige, op een uiterst tamme en gepacificeerde samenleving afgestelde regels toe te passen op situaties die op burgeroorlog gelijkende trekken bezitten. Daarachter zit het onvermogen zich in te leven in de vijand, die de rechtsstaat volkomen negeert. Daarachter zit ook het onvermogen om zichzelf te zien door de ogen van de vijand. Rechters grijpen bij massale wetsovertredingen niet zelden naar voorwaardelijke straffen. Waarom doen ze dat? Welk mens- en maatschappijbeeld zit hierachter verborgen en vooral: is dit hier gepast?

Bij de voorwaardelijke straf wordt uitgegaan van de aanname dat het bij de fout zou gaan om een om te keren dwaalweg. Iemand die al eens op het rechte pad was, zou hier vanaf zijn geraakt. Nu zou men hem moeten helpen om weer op het rechte pad terug te keren. Daarom zou men de boosdoener niet de terugkeer in de maatschappij moeten afsnijden.

Wat gebeurt er nu wanneer men dit goed bedoelde principe op een lid van een tribale samenleving toepast? Hij zal dit als vrijspraak vieren en als teken van zwakte. Hij hoeft niet “te voldoen aan de verwachtingen”. Hij was immers nooit echt lid van onze samenleving en is zijn integratie in de zijne nooit verloren. De Duitse, door de rechtsstaat gevormde en in hoge mate fijnzinnige, samenleving is voor hem slechts één ding: een ideaal buitgebied, waarop hij des te  meer vastberadener zal teruggrijpen hoe zwakker het verzet is dat hij ondervindt.

Bron:
www.epochtimes.de
Auteur: Jürgen Fritz

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

38 reacties op De ontbinding van de rechtsstaat door massa-immigratie

 1. carthago zegt:

  Meesterlijk artikel !!!

  Geliked door 1 persoon

 2. Rensk. zegt:

  De bevolking van heel West-Europa is van een zwakte waar je bang van wordt. Daar kom je niet ver mee met het soort volk wat er binnen gehaald is door onze aller grootste vijanden:de gevestigde politici.

  Geliked door 3 people

  • Statler & Waldorf zegt:

   @Rensk.

   Europa is een prooi, niks meer en niks minder Rensk.
   En deze prooi zal met huid en haar worden verslonden.

   Geliked door 3 people

  • Leo zegt:

   Het is de elite die een bedreiging vormt…. De rijken die hun zakken vullen d.m.v. goedkope arbeid ,de baas van Ikea die zijn spullen verkoopt zodat asieleisers hun gratis huurwoningen kunnen inrichten ,henny vd most die zijn vakantieparken via zijn VVD vriendjes in het laagseizoen kan vullen met asieleisers ,betaald door de belastingbetaler .Iets wat hem vele miljoenen oplevert.

   Geliked door 1 persoon

   • Harry zegt:

    Geloof niet dat je hier helemaal gelijk hebt, Leo .
    Er zijn heel weinig ondernemers die dat soort klootzakken in dienst nemen .
    Het percentage werkelozen onder die lui is niet voor niks zo groot !
    En als ze minder zouden verdienen , dan levert dat nóg geen winst op , omdat ze overal veel langer over doen en er gegarandeerd later weer iemand heen moet om de fouten op te lossen , los van de mindere klandizie .
    Als ondernemer kun je zeer weinig of niks aan dat soort gasten verdienen .
    Wellicht moet er zelfs geld bíj !
    Wat me wel opvalt , is dat bij de elektriciteitsvoorziening en het waterschap steeds meer van dat soort figuren opduiken .
    En ook bij de gemeenten .
    Maar die hebben geen enkel belang bij een normaal rendement .

    Was ooit eens bij een leverancier , waar ineens twee negers in de bediening van het magazijn zaten .
    Het was een nogal somber en donker hol , heel ongezellig ook .
    Er viel niks te kiezen , alleen negers liepen er rond .
    Buitengewoon onbehaaglijk .
    Ben er NOOIT meer geweest !

    Ergo , dat werkt niet in ondernemerskringen !

    Onlangs werd ik op mijn werk gebeld door een Marokkaan die bij mij thuis een “slimme meter” voor het energieverbruik op zou komen hangen .
    Heb gezegd dat ik geen Marokkanen in mijn huis toe zou laten .
    Niks meer van gehoord , zal nog wel een staartje krijgen !

    Nee , ik denk dat er meer principiële ondernemers zijn dan gewone burgers !

    Like

   • Tistochwat zegt:

    @ Leo 30 december 2017 om 23:53

    Ja, er valt heel wat te verdienen aan de ‘zieligheidsindustrie’.
    Ik ken diverse sukkels die blaten dat het allemaal zo geweldig goed gaat met de ‘economie’.
    Die domoren vergeten dat alles wordt betaald met ons belastinggeld.
    Het vakantiepark van handige Henny is hiervan een fraai voorbeeld. WIJ betalen het huren van zijn vakantiehuisjes voor de asielparasieten.

    Like

  • Daan Kranenburg zegt:

   Goed artikel, verkeerde titel. De ontbinding van de rechtsstaat komt niet door massa immigratie. Het zijn onze regeringen en volksvertegenwoordigers die dit realiseren. Waarom ze het doen? Daar heb ik geen antwoord op! Klootjesvolk stemt echter steeds met grote meerderheid daarmee in. De rekening komt nog wel voor ze!

   Geliked door 2 people

  • tippelaar zegt:

   De staat en zijn trawanten is je ergste vijand. Mijn bewering, gelezen het artikel van Fritz, is volgens mij daarmee bewezen. De staat anticipeert niet op de moslimintruders. Zij denken de situatie aan te kunnen met de huidige machtsmiddelen en ideeën en zijn niet in staat zich in te denken op het niveau van achterlijken die in een zandbak zijn opgegroeid. Om de zogenaamde vluchtelingen er onder te houden moeten we ze “ontmenselijken”en ze beschouwen als gevaarlijke dieren die achter een hek moeten zitten. Ik ben van mening dat bruut geweld tegen dat soort volk niet alleen geoorloofd, maar ook wenselijk is, anders snappen ze het niet want daar zijn ze te stom voor. Klappen krijgen en honger lijden is hun norm. Vanwege het gebrek hieraan in hun vluchtelingensituatie (of wat daarvoor doorgaat) voelen zij zich in het rijke westen totaal ontheemd en vallen terug op hun zandbakkengedrag. Leg dat maar eens uit aan Amnesty international, of andere subsidieslurpende mensenrechtenclubjes. Die huilen tranen met tuiten die hun troeteldieren wordt aangedaan.

   Geliked door 1 persoon

  • Patriot 2.0 zegt:

   Te lang te veel welvaart: dan verzwakt de zaak.

   Like

  • Harry zegt:

   Los van de veroorzakers van de huidige ellende , de hele linkse en gelovige kliek , ( voor de religieuze vergeetachtigen onder ons , Van Agt en Lubbers om er maar enkelen te noemen ) ,
   zag ik op tv een militair die nieuwe recruten moest trainen , die stond te verklaren dat de huidige generatie uit watjes bestaat .
   Ze kunnen hun eigen gewicht niet optillen , niet meer dan enkele push-ups doen en al helemaal niet hardlopen .
   Hij zag het somber in .
   Het enige wat ze hebben zijn goed ontwikkelde duimspieren , van jarenlang , dagelijks , uren achter elkaar op hun telefoontje vingeren .
   Wat hebben we daar aan als de pleuris uitbreekt ?
   Laat staan dat zenig benul hebben welke kant ze dan uit moeten schieten !

   Reken maar niet op leger of de politie , we zullen onze eigen boontjes moeten doppen !

   Ik zie in het voorjaar nogal wat schooltassen aan vlaggenstokken hangen van kinderen die geslaagd zijn voor hun middelbare opleiding .
   Vaak wist ik niet eens dat die mensen kinderen hadden !
   Uit school verdagen ze kennelijk rechtstreeks achter een beeldscherm en ze komen amper meer buiten .

   Geliked door 2 people

  • Tistochwat zegt:

   @ Rensk. 30 december 2017 om 22:21

   Het stomme stemvee dat die ‘politici’ op het pluche hijst, is nog veel gevaarlijker.
   Stembusfraude even buiten beschouwing gelaten.

   Like

 3. Rensk. zegt:

  Nog snap ik niet dat er nog steeds geen aanslag op Merkel is gepleegd. Zou dat mens liefst eigenhandig de strot omdraaien. Zo smerig zo vuil wat ze geflikt heeft. Zie hier ook steeds meer van die hele dunne jochies uit Afrika.Als kind geen goede voeding gehad. Slechte intelligentie daardoor. Kun je hier niks mee. Zaten bij de apotheek te hoesten en te proesten. Hebben medicijnen nodig. Ging allemaal erg moeilijk was weer wat aan de hand. Of ze ze meegekregen hebben? Ik heb het niet afgewacht.

  Geliked door 1 persoon

  • tippelaar zegt:

   Die medicijnen Rensk, krijgen ze op uw en mijn kosten. Ik wens voor niemand meer te betalen. Geen geld? Dan ook geen medicijnen. Terug naar je thuisland, ga je lekker warm in het zonnetje liggen dood te gaan. Is mijn mening onmenselijk? Natuurlijk maar wel de enige methode om als westerse samenleving te overleven, want het tonen van medemenselijkheid wordt door de moslims opgevat als zwakte en lafheid. En dat is het ook.

   Geliked door 1 persoon

  • Tistochwat zegt:

   @ Rensk. 30 december 2017 om 22:27

   Zaten bij de apotheek te hoesten en te proesten.

   Hopelijk heeft u in de apotheek geen smerige ziekte opgelopen.

   En ik ben van mening dat als een ‘vluchteling’ zijn medicijnen niet kan betalen, hij die dan ook niet dient te krijgen.
   Ik moet mijn medicijnen ook zelf betalen en dan krijg ik ook nog eens de tweederangs troep, die goedkoper is. De zorgverzekering meent namelijk te mogen bepalen wat een arts voorschrijft.
   Men wil je wijsmaken dat die tweederangstroep precies hetzelfde is al het ‘echte’ middel, maar dat is een leugen. Kijk maar naar de hulpstoffen die in het spul zitten.

   Like

 4. Statler & Waldorf zegt:

  Een volledig verwijfde samenleving zal gaan schreeuwen om een masculiene correctie.
  Moeder natuur is dat.
  Overleving van de soort noemt men dat.

  En voor de dames die denken dat ik last heb van misogynie?
  Helaas, ik moet jullie teleurstellen, dat heb ik niet.

  Wel heb ik een broertje dood aan een door de mens ontwikkelde onbalans tussen meisjes en jongens met de zogenaamde neocortex die alles beter denkt te weten.

  Geliked door 4 people

  • Rensk. zegt:

   Als het toch over misogynie gaat, dan zou ik misogynie toepasselijk vinden op een groot deel van de mannelijke kant van de moslimbevolking. Durf zelfs te stellen grootste gedeelte van de mannelijke moslimbevolking. Begint al in de opvoeding. Vrouwen en mannen leven streng van elkaar gescheiden Ziek. En dan begint al heel vroeg in hun jeugd. Onbekend maakt onbemind.

   Like

 5. Bob Fleumer zegt:

  Pang roepen helpt niet meer!

  Geliked door 1 persoon

 6. Elisah zegt:

  Een heel rake analyse van de situatie waar we in gedreven worden.

  Like

 7. Perfide Albion zegt:

  Niet zo lang geleden -20 jaar- was de verhouding van autochtone en geïmporteerde mannen in de strijdbare leeftijd in Europa 18/1. Inmiddels is dat terug gelopen naar 2/1.. Nog 20 jaar…

  Nu kan een minderheid natuurlijk nog steeds een meerderheid aanpakken – en zeker die import dommerdjes die ons zijn komen “verrijken”- maar dat is gewoon niet wenselijk. Waarom zou je zoiets willen?

  Het tijdpad om dit vreedzaam op te lossen is rap aan het wegvallen. Er komt een flinke backclash. Een lelijke backclash. Onze beleidsmakers nemen gewoonweg niet de juiste maatregelen tegen de import vanuit de achterlijke delen van de wereld.

  De remedie voor dit alles? Remigratie, remigratie en nog eens remigratie.

  Geliked door 2 people

 8. Wie zich graag wat nader oriënteert: Das Migrationsproblem. Über die Unvereinbarkeit von Sozialstaat und Masseneinwanderung, Rolf Peter Sieferle, Antaios 2017, ISBN 9783944872414

  Like

 9. Das Migrationsproblem – Rolf Peter Sieferle

  Ellen Kositza bespricht »Finis Germania«

  Like

 10. Margreet Scheeringa zegt:

  De macht ligt bij het volk. Als het volk in opstand komt…… houdt niets het volk meer tegen.
  Maar… waar blijft de woede van het volk?
  Waarom laten wij dit alles toe?

  Like

  • Harry zegt:

   ” Waarom laten wij dit alles toe ” ?

   Omdat we sinds Joop den Uyl al murw gemaakt zijn !
   Toen is het al begonnen .
   Weet niet of dat toen al met voorbedachte rade gebeurd is of uit die verdomde socialistische ideologie , maar feit is dat het daar begonnen is .
   Wie een inbreker een klap gaf werd zelf gearresteerd en de inbreker kreeg schadevergoeding . Zelfs als ie over de stofzuiger struikelde zat je al fout !

   DAT IS DE SOCIALISTISCHE INSLAG !

   En niemand heeft het tij ooit gekeerd , ook onze huisleugenaar Rutte niet , die ooit op tv verklaarde dat je een inbreker wél een mep mocht verkopen .
   Hij heeft verzuimd dat aan de rechterlijke macht door te geven .

   Ze hebben systematisch alle initiatief de nek omgedraaid .
   Het zachtgekookte feminisme is daarvoor in de plaats gekomen .
   Daardoor zitten we nu met een land vol genderneutrale watjes !

   Geliked door 2 people

 11. Patriot 2.0 zegt:

  Primaire functie van de rechtsstaat: beschermen van eigen burgers + eigendommen.

  Like

 12. koddebeier zegt:

  Als het volk niet ingrijpt en de schuldige politici niet voor een volkstribunaal sleept gaan we ten onder en sterft het blanke ras uit !

  Geliked door 3 people

 13. koddebeier zegt:

  Het bovenstaande stuk van Jürgen Fritz zou verplicht leesvoer moeten zijn voor politici, maar of deze voldoende intelligentie hebben om het te begrijpen is nog maar de vraag !!!
  Want als je in Nederland voor een politieke partij in de kamer zit, heb je nog maar één mening die van de partij, zelf nadenken en een mening hebben stelt men niet op prijs………….Dus hoe dom moet zijn om politicus of ca te zijn !!

  Geliked door 1 persoon

 14. Patriot 2.0 zegt:

  Het gaat m.i. niet alleen om ONVERMOGEN om je in te leven in de gedachten van de tribale mensen, maar ook om ONTKENNING. Als je het toegeeft, wat je eigenlijk wel degelijk ziet, moet je er iets aan doen.

  Like

  • Perfide Albion zegt:

   Met die autohaters in het stadsbestuur is dit eigenlijk de normaalste zaak.

   Die grote steden met hun demoratten 66 besturen verdienen niets beters. Laat de hele teringzooi maar affikken, met de demoratten 66, hun kiezers en de Tesla’s erbij…

   Geliked door 1 persoon

 15. Patriot 2.0 zegt:

  Tribaal vind ik een mooi woord. Mag ik dat ook vertalen met “beestachtig” ?

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s