Het verval van waarden: Wie leidt eigenlijk politici op?

Screenshot_213

(Vertaling: E.J. Bron)

Om een volk te heropvoeden, moet men de maatschappelijke sleutelposities bezetten. Precies dat deed de “Frankfurter Schule”, die hoge posities in het onderwijs bezette. Zijn eerste succes was de 68´er generatie politici: familie-vijandig en overtuigd van de strijd.

epoch times

Om de huidige ontwikkelingen te kunnen begrijpen, moet een blik in de geschiedenis geworpen worden: de ideologische opvolgers van Marx stelden na de succesvolle Oktoberrevolutie in 1917 in Rusland vast dat communistische revoluties niet overal ter wereld zo soepel functioneerden als in Rusland.

De westelijke arbeider had teveel op met zijn gezin, zijn arbeidsplaats, zijn religie en zijn vaderland om hem enthousiast te maken voor de internationale klassenstrijd. Traditionele waarden bleken krachtiger dan de door de socialisten geëiste solidariteit met de internationale arbeidersklasse.

In het begin van de jaren-20 waren Marx´ opvolgers ervan overtuigd dat het bolsjewistische revolutiemodel niet functioneerde in westelijke landen.

“De samenleving van het Avondland was te stabiel voor een onmiddellijke machtsovername door de communisten.”

Wijziging van strategie: eerst de steunpilaren van het samenleven afbreken

Daarom wijzigde men de strategie: eerst moesten de steunpilaren van het westelijke samenleven worden afgebroken om langzamerhand een maatschappij te creëren die geen hindernis meer vormde voor een communistische putsch.

Toen het marxisme in de jaren-20 op grond van de verwoestende toestanden in de Sovjet-Unie aan aantrekkelijkheid verloor, werden de communisten gedwongen anders te gaan denken. Marxistische theoretici schiepen in de jaren-20 een nieuwe variant van het marxisme, die niets overnam van de op klassenstrijd gebaseerde retoriek van de Russische bolsjewieken.

De revolutiestrategie werd aangepast aan de westelijke maatschappij. De op de verarmde arbeiders gerichte klassenstrijdretoriek, die op een gewelddadige overname van de staat door het bewapende proletariaat was gericht, bleek in westelijke landen niet effectief genoeg te zijn.

Men moest een andere methode ontwikkelen om de westelijke doorsnee burger te overtuigen van de klassenstrijd.

“Daarom zette men erop in maatschappelijke sleutelposities te bezetten, om vooral gemakkelijk te beïnvloeden jonge mensen te indoctrineren met socialistische ideeën. Het marxisme werd niet meer openlijk gepropageerd.”

De “Frankfurter Schule” vond een nieuwe leer uit: de “Kritische Theorie”

De zogenaamde “Frankfurter Schule” was een groep marxistische ideologen, die sinds het begin van de jaren-20 aan de hervorming van het marxisme werkte. Hij verpakte het marxistisch gedachtegoed in een nieuwe leer genaamd “Kritische Theorie”,

die niet meer openlijk opriep tot de klassenstrijd, maar de westelijke fundamentele waarden zoals markteconomie, familie of streekgebondenheid negatief voorstelde en vroeg naar het waarom.”

De vertegenwoordigers van de “Frankfurter Schule” kwamen na het einde van de Tweede Wereldoorlog in hoge posities van het Duitse onderwijssysteem terecht en begonnen de opgroeiende generaties met hun gedachtegoed te beïnvloeden.

De beroemd/beruchte 68´er nam de ideeën van de “Frankfurter Schule” over

De eerste generatie die de ideeën van de “Frankfurter Schule” overnam, was die van de studenten van de jaargang-68, die vanaf het begin van de jaren-70 sleutelposities in de politiek en de samenleving overnamen, zoals de marxistische strategen van de “Frankfurter Schule” dit hadden bedoeld.

De door de “Frankfurter Schule” gevormde nieuwe generatie politici kon de ideeën van haar leraren nu politiek omzetten en van haar marxistische wereldbeeld de richtlijn van de Duitse politiek maken.

Weliswaar zijn de politici van de 68´er-beweging, zoals Schröder of Fischer, inmiddels afgetreden, maar ook de nieuwe politieke generatie zet hun familie- en marktvijandige politiek voort.

Doel: de heropvoeding van de westelijke maatschappij

In de “Kritische Theorie” vond de “Frankfurter Schule” het marxisme opnieuw uit om de westelijke maatschappij te beïnvloeden en te heropvoeden.

“Het gedachtegoed van de ´Kritische Theorie´ heeft tegenwoordig zijn weg gebaand in de hoofden van de westelijke doorsnee burger.”

Hoewel de “Kritische Theorie” geen erkend wereldinterpretatie systeem meer is en nog slechts bij een heel klein deel van de bevolking als begrip überhaupt bekend, is haar invloed op de wetenschap, de maatschappij en de politiek van duurzame aard.

Bron:
www.epochtimes.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Weg met ons!", Communisme, cultuurrelativisme, kwaadaardige opzet, Links fascisme, Marxisme, meningsdictatuur, moralisme, nieuw fascisme, political correctness, propaganda, Rotzakken, Socialisten, socialistisch idealisme, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

17 reacties op Het verval van waarden: Wie leidt eigenlijk politici op?

 1. Thom zegt:

  De heren politici en journalisten volgen de Frankfurter Schule helemaal niet. Ze zijn gewoon rijp voor het gekkenhuis, daar horen ze thuis. Luister maar naar wat ze zeggen en schrijven, het zijn louter leugens en klinkklare onzin. Bekijk Juncker maar eens als hij Timmermans kusjes geeft. Dan kun je niet anders dan vaststellen, dan dat je met een zatte idioot te maken hebt, die een collega dwaas aflikt.

  Geliked door 2 people

 2. theresageissler zegt:

  “Het gedachtegoed van de ‘kritische theorie’ heeft tegenwoordig zijn weg gebaand in de hoofden van de westelijke doorsnee burger.’
  Nou, en dát is te merken: In Nederland is het met name te herkennen bij de zelfgenoegzame “progressief-liberale” burgerluitjes van D66 en hun ‘ludiekere’, meer linkse evenknie, het Rariteitenkabinet GL!
  Inderdaad zijn geen van beide categorieën uiteindelijk geschikt om een revolutie mee te ontketenen, maar op pragmatische, zogenaamd ‘democratische’ wijze hebben ze zich aardig op het pluche weten te nestelen, met alle gevolgen van dien!
  Een sluipende machtsovername(?)

  Geliked door 2 people

 3. guusvelraeds zegt:

  Als je de kritische theorie snapt, snap je ook waarom we nu “gezinnen” hebben met twee werkende ouders. Snappen we ook waarom kinderen afgezet worden in een opvang. Snappen we ook waarom kinderen recht hebben op seksualiteit. Snappen we ook waarom homo’s kunnen huwen, Snappen we ook waarom er gender fluïde is. Snappen we ook waarom abortus een recht is. Snappen we ook waarom blanken slecht zijn en niet blanken goed. Tot slot snappen we dan ook nog waarom de samenleving verwijfd is en overloopt van mensenrecht, dierenrecht en immigratie recht en waarom de middenklasse weggevaagd werd. Kortom we snappen in een keer waarom de mensen alleen nog maar rechten hebben en nauwelijks nog plichten.

  Geliked door 2 people

 4. hendrikush zegt:

  Zijn de gevolgen van de “anti-autoritaire opvoeding” al eens “kritisch” tegen het licht gehouden?
  Bestaat er een verband met ons huidige doe-het-zelf onderwijs?
  Zijn er onderwijskundige onderzoekers die dit hebben onderzocht?

  Geliked door 1 persoon

  • BertG. zegt:

   Wat is er mis met een “anti-autoritaire opvoeding”.
   Dat je de staat niet kan vertrouwen, daar zijn de meeste nu wel achter.
   Waarom zou je luisteren naar een staat/ regering die compleet schijt heeft aan jou belangen.

   Like

  • Patriot 2.0 zegt:

   Het gevolg is in ieder geval dat het gezag is ondermijnd. De gevolgen zijn dagelijks te zien bij o.a. politie en onderwijs. De beer is los.

   Like

 5. Patriot 2.0 zegt:

  Belangrijke factor. De afbraak van de Kerken en de godsdienst. Kathedralen bezoeken, betekent dat je binding houdt met de historie (afgezien van de godsdienst beleving). Die binding is zwaar verzwakt. Honderden jaren gingen families naar de kerk. Nu ineens niet meer: een fundamentele breuk met het verleden. Daarnaast werd het familieleven “afgebroken”. De consequenties zijn enorm. Wat kwam er voor in de plaats? Drugs en andere “vrijheden”….

  Like

 6. Elisah zegt:

  http://nieuws.tpo.nl/2017/12/30/helft-duitsers-is-angela-merkel-zat/
  Hopelijk zijn we binnenkort eindelijk van dat merkelmens af.

  Like

  • Patriot 2.0 zegt:

   Onvoorstelbaar.

   Aboutaleb is naar eigen zeggen ook (voor een stukje) “salafist”en “jihadist”, en probeert de zaken te relativeren. Onvoorstelbaar.

   Like

   • Paul Cock zegt:

    Grappig, zoals elke goede Muslim wil Aboutaleb het schitterende voorbeeld van de profeet volgen. Kijk eens na wat de profeet als burgemeester van Medina op zijn kerfstok had. Leuk, kan het nog gekker?

    Like

 7. Bob Fleumer zegt:

  Toch jammer dat wij niet echt in staat zijn gebleken om een universele humanitaire filosofie te ontwikkelen die al die primitieve geloven overbodig maakt. Een filosofie die open staat voor groei en nieuwe inzichten zonder dogma’s die achterhaald zijn door de evolutionaire ontwikkeling van de mens. Ook het christendom is gebaseerd op uitsluiting van anders denkende net als de islam en bijna alle andere religies. Laat ons vrije mensen worden met vertrouwen in onze eigen gedachten en gevoelens en laat de liefde koning kraaien over het geleuter van oude starre denkbeelden.

  Geliked door 1 persoon

 8. Anneke zegt:

  De NWO-elite leidt op!!! Hun wil moet geschieden; de arme psychopaten!!!

  Like

 9. Piet Karbiet. zegt:

  Paul Witteman zei een paar weken geleden doodleuk bij Buitenhof dat hij nog nooit van Cultuurmarxisme had gehoord. Hij kende ook geen voorbeelden. Die man is af.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s