Ondanks permanente negatieve berichtgeving: Trump is net zo populair als Obama

Screenshot_210

(Vertaling: E.J. Bron)

De populariteit van de Amerikaanse president Donald Trump komt exact overeen met die van de voormalige president Barack Obama aan het eind van zijn eerste ambtsjaar. Uit de door Rasmussen Reports uitgevoerde peiling bleek dat 46% van de geënquêteerden achter de prestatie van de Amerikaanse president Trump staat, terwijl 53% dit niet doet.

epoch times

Dat zijn exact dezelfde percentages die de voormalige Amerikaanse president Barack Obama op 31 december 2009 aan het einde van zijn eerste ambtsjaar had gekregen. 46% stond op dat moment achter de prestatie van Obama, terwijl 53% dit niet deed.

Het grote verschil tussen Trump en Obama is echter de bijna ononderbroken negatieve mediaberichtgeving over Trump. De vooringenomenheid van de media tegenover Trump werd in een onderzoek gedocumenteerd, dat in oktober door het Pew Research Center werd gepubliceerd.

Berichtgeving over Trump het meest negatief

Uit een analyse van meer dan 3000 mediaberichten tijdens de eerste 100 dagen van Donald Trump´s presidentschap in 24 verschillende mediaorganisaties bleek dat de berichtgeving over Trump in vergelijking met andere presidenten in de afgelopen 25 jaar het meest negatief is.

De studie toont aan dat slechts 5% van de mediaberichtgeving in die periode positief was. 62% van de mediaberichten was negatief en 33% negatief noch positief.

In vergelijking met de berichtgeving over ex-president Obama in dezelfde periode was 42% positief en 205 negatief. De berichtgeving over de voormalige Amerikaanse president George W. Bush was 22% positief en 28% negatief en die over Bill Clinton 27% positief en 28% negatief:

“De beoordelingen over president Trump waren veel negatiever en minder positief dan die over zijn voorgangers”, schreef het Pew Research Center.

Onbewezen beschuldigingen

Verder kwam het tot onbewezen beschuldigingen, die hoogstwaarschijnlijk eveneens effect gehad hebben op zijn populariteit. Men zegt dat Trump een deal zou hebben gesloten met de Russische regering om de verkiezingen te winnen. Ondanks onderzoeken naar de beschuldigingen kon tot nu toe geen enkel bewijs voor een samenwerking worden gevonden.

Wat echter wel is gebleken, is dat het dossier, waarin deze beweringen tegen Trump voor het eerst opdoken, door de Clinton-campagne en het Democratic National Committee werden betaald.

De firma achter het dossier, Fusion GPS, had de voormalige Britse spion Christopher Steele en zijn Britse firma Orbis Business Intelligence opdracht gegeven het bericht over Trump op te stellen.

Het als geclassificeerd gekenmerkte bericht van 35 pagina´s steunt bijna uitsluitend op aan het Kremlin gebonden bronnen. Daartoe behoren een hoge ambtenaar van het Kremlin, een hoge ambtenaar op het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken en een voormalige hoge officier bij de Russische inlichtingendienst, die nog altijd actief is in het Kremlin.

De professor in de rechten Ronald Rychlak, een vooraanstaand Russisch deskundige, zei dat het Trump-dossier alle kenmerken zou bezitten van een klassieke Russische desinformatiecampagne:

“Het lijkt bij de krankzinnige ideeën te passen die afkomstig zijn uit het hogere niveau van de Russische regering”, zei Rychlak in een eerder interview.

Rechtbankdocumenten uit Groot-Brittannië, waar Steele en zijn firma op dit moment wegens belastering worden aangeklaagd door een Russische zakenman die in het bericht wordt genoemd, tonen aan dat de voormalige spion journalisten heeft geïnformeerd over de inhoud van het dossier.

De advocaat van Steele zei volgens rechtbankdocumenten dat Steele opdracht kreeg van Fusion GPS om verslaggevers van de “New York Times”, de “Washington Post”, de “New Yorker”, “CNN” en “Yahoo News” over de inhoud van het dossier te informeren. De briefings werden persoonlijk en mondeling gedaan.

Rechtbankdocumenten die door het “House Permanent Select Committee on Inteligence” werden ingediend, toonden aan dat Fusion GPS betalingen aan journalisten had verricht die thema´s over Rusland behandelden.

Bron:
www.epochtimes.de

Bron oorspronkelijk artikel:
www.theepochtimes.com
Door: Jasper Fakert

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in demoniseren, Donald Trump, Linkse media, mainstream-media, meningsdictatuur, Rotzakken, VS, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

18 reacties op Ondanks permanente negatieve berichtgeving: Trump is net zo populair als Obama

 1. Jean zegt:

  Laten we president Donald Trump zijn tijd maar nemen, de mensen die hem steunen zullen stijgen naar 75% want al hetgeen hij tot op heden heeft voorgesteld én toegepast is positief voor ons westerlingen.
  In Brussel staan ± 250 vreemdelingen te schreeuwen anti Theo Francken, ha ha ha, laten wij diezelfde lawaaimakers transporteren naar eender welk islamitisch land dan zijn ze gelukkig bij hun vriendjes want wij hebben het gehad met die vreemdelingen die constant staan aan te schuiven met de handjes open die helaas nog steeds gevuld worden, jammer.

  Like

 2. hans zegt:

  Trump is VEEEEL populairder DAN obama!! Dat is meer in de richting van de waarheid!
  Al de andere polls en mediaverslagen zijn FAKE!! Net zo, laat me niet lachen. Daar komen die linkse huilebalken, straattuig en al die andere derde wereld frontsoldaten van het marxisme nog wel achter. Volgend jaar is het echt total drain the swamp, Soros gearresteerd, die clintons aangeklaagd en die obama-ontmaskering!
  Wordt hier die grote bek uit Brussel ook kleiner of…..?

  Geliked door 4 people

  • guusvelraeds zegt:

   Ik hoop van harte. Gaan we het zien?

   Like

  • louis-portugal zegt:

   Helemaal mee eens.
   Die democraten hadden gedacht hem even weg te pesten.
   Gelukkig hebben ze de verkeerde voor zich en beginnen hun grprojecteerde leugens over Trump op hunzelf terug te slaan zoals door enkelen voorspeld werd.
   Die demoncraten hebben er te gemakkelijk over gedacht.
   Zo van we wassen dat varkentje wel even..
   Wacht maar eens tordat de mensen werkelijk gaan zien wat die belkastingmaatregelen
   hun gaan opbrengen.
   Ik ben er ook van overtuigd dat er veel fatsoenlijke mensen in de FBI en DOJ zitten die het zat zijn om door zo´n corrupte top mnisbruikt te worden en die dus alle nodige informatie aan de Trumpclub doorspelen.

   Like

 3. Henk der Niederlànder zegt:

  Even niet on topic.
  De demonstraties in Iran beginnen zo langzaamaan uit de hand te lopen.
  En wel in die mate dat de Basjii opgeroepen zijn om de demonstraties neer te slaan.
  In Tabriz en Esvahan die sterk onder invloed staan van Turkije worden de demonstraties niet gesteund en Ik verdenk Erdogan ervan dat hij op deze manier zijn invloed in Iran zal willen uitbreiden, op dezelfde manier als in Syrie dus.
  Op dit moment krijgt de USA uiteraard de schuld van de onlusten (waar kennen we dat van)
  Op dit moment zijn in een twaalftal steden onlusten uitgebroken.

  https://english.alarabiya.net/en/News/gulf/2017/12/29/Protests-continue-in-Iran-as-cleric-urges-tough-action.html

  Like

  • Anna zegt:

   Een “ mooie “ of topic…. ben benieuwd hoe dit gaat aflopen….. de massa is in ieder geval gemobiliseerd…… en de Iraniërs als volk is geen dom woestijn volkje…..
   Ze krijgen deze dictatuur sinds Komeini dwingend opgelegd…. en als je niet mee doet word je opgehangen….. Het lijkt alsof ze dat nu goed zat zijn….. als de massa zich organiseerd kan de klerus ze niets maken……ja duizenden doden dat wel en daar deinzen ze niet voor terug……. ….. maar dat geeft nog meer agressie onder het volk……. Wordt dit een 2e Syrië ???? Assad schoot ook op zijn eigen volk….. zien we hier weer een “ Arabische Perzische lente “ ………… Ik heb wel met de bevolking te doen….. want dit wordt weer een groot bloedbad met veel ontwrichting en lijden……

   Like

   • Anna zegt:

    Nu kan “ onze man in Teheran “ ons niet op de hoogte houden….. w.s. Komt hij spoedig terug…… Met zijn familie……

    Like

  • Patriot 2.0 zegt:

   Word dit goed behandeld bij de Publieke Omroepen?

   Like

 4. Patriot 2.0 zegt:

  Die Trump moet dan toch wel heel erg sterk zijn: zooo ’n hetze weerstaan. Geweldig.

  Geliked door 4 people

  • Rookmelder zegt:

   @Patriot, Trump staat letterlijk en figuurlijk stevig in zijn schoenen, juist omdat ook hij weet dat het een hetze is en de ‘waarheid’ kent, kan hij dat makkelijk-er- negeren en van zich af laten glijden. Mede door zijn aanpak en met medewerking van zijn regering en steun van de media via Steve Bannon (Breitbart) beginnen ze die hetze nu te ontbloten en te weerleggen, zodat ook de bevolking weet wat er de afgelopen jaren aan smerigheid heeft gespeeld, en zal Trump er per saldo -nog- populairder -door- worden.

   Like

 5. Rensk. zegt:

  Kun je nagaan als die slechte berichtgeving er niet was. Dan had Obama het nakijken.

  Like

 6. theresageissler zegt:

  Logisch: Wat er ook gemanipuleerd mag worden qua berichtgeving, mensen hebben nog altijd hun persoonlijke wáárnemingsvermogen.
  Als dat niet zo zou zijn, was Trump immers ook nooit president geworden. Maar zijn kiezers gingen op hun eigen waarneming af en níet bv. op de leugens uit het Obama/Clinton-kamp!

  Like

 7. Mary zegt:

  Met alles wat hij nu al gepresteerd heeft gaat hij zeker gekozen worden voor een volgende termijn, deze man doet gewoon wat hij zegt en beloofd heeft te gaan doen.

  Like

 8. De Aanschouwer zegt:

  Het is stuitend hoe mensen niet objectief naar Trump willen kijken. De politiek-correcte indoctrinatie doet zijn werk. Iedereen is bang om niet de voorgeschreven juiste mening over hem te ventileren. Maar aangezien deze man non-conformistisch te werk gaat, weet hij het vol te houden. Daarnaast werken alle aantijgingen tegen hem en de valse beschuldigingen gelukkig geleidelijk aan als een boemerang en ontmaskeren het mechanisme van de politieke correctheid.
  Ik betreur het dat wij in West-Europa niet zo’n leider – of leiders – hebben. Alleen de Oost-Europeanen zijn bevoordeeld met leiders die hen beschermen en voor hen opkomen. West-Europa is uitgeleverd aan criminele, destructieve demonen.

  Geliked door 1 persoon

 9. Wolf zegt:

  Mmmm, ik geloof dit maar zo niet. Het zal wel 53% VOOR Trump zijn ,37% weet niet en 10 % tegen.

  Like

 10. Jan zegt:

  Nu blijkt dat de ‘Rusland-connectie’ compleet uit de duim gezogen is gooien de Democraten (communisten) het over een andere boeg: Trump is krankzinnig
  …….
  They are hoping to use the 25th Amendment to get POTUS Trump tossed from office.

  There’s only one problem.
  Several presidents had mental health issues and were not removed from office.

  John Adams and Teddy Roosevelt suffered from bipolar disorder. President Lincoln suffered from serious bouts of depression.
  And Barack Obama negotiated with the Iranian mullahs!
  …..

  Like

 11. Jan zegt:

  DemocRATS reageren op brand in Trump-toren: Jammer dat hij niet is verbrand

  Burn baby burn! #Trump Tower pic.twitter.com/vEPqONGNUG
  — DavidB (@DavidB86318017) January 8, 2018

  Trump tower is on fire,too bad that pig isn’t burning there
  — Rita (@sippingIemonade) January 8, 2018

  De Trump-toren bestaat overigens uit appartementen, winkels en kantoren en heeft niets met Trump zelf te maken

  Do people realize that #trumptower is primary occupied by companies whose employees have no association to Trump. My wife sells shoes and works there and some comments are disgusting.

  — Pete (@Povo141) January 8, 2018
  ….
  http://www.thegatewaypundit.com/2018/01/democrats-respond-trump-tower-fire-disappointed-president-trump-wasnt-killed-tweets/

  Like

 12. Jan zegt:

  Eerst waren er een stuk of dertig vrouwen die Trump aanklaagden wegen seksuele intimidatie, maar van de klachten bleef niets heel, alle ‘vrouwen’ waren betaald om te liegen, vervolgens kwam de niet bestaande Ruslandconnectie, ook dat bleek van A tot Z gelogen en warempel nu begint linksvolk opnieuw met een vrouw, pornoster Stormy Daniels die zou $130,000 hebben gekregen om zijn affaire met haar niet openbaar te maken. Bron: iemand van de Democraten

  Trump paid porn star $130,000 to stay silent over alleged affair – report

  Donald Trump’s lawyer has denied the president had an affair with an adult film star 12 years ago, but did not address a specific allegation that Trump paid her $130,000 to prevent her from discussing the encounter.
  ..
  https://www.theguardian.com/us-news/2018/jan/12/trump-affair-adult-film-star-stormy-daniels

  Aldus The Guardian, het anti-semietische vod. (De helft van Trumps familie is Joods)

  Trump rep, former porn star deny ‘hush money’ claims
  A personal lawyer for President Trump and a former porn star both denied a late Friday report claiming the adult-film actress was paid in exchange for her silence about an alleged sexual encounter with Trump.

  The Wall Street Journal reported Friday that Trump lawyer Michael Cohen arranged the payment of $130,000 to Stephanie Clifford, whose stage name is Stormy Daniels, in October 2016.

  http://www.foxnews.com/politics/2018/01/12/trump-rep-former-porn-star-deny-hush-money-claims.html

  Wat een sneu volk, linksvolk

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s