Alexander Gauland gekozen tot een van de 70 belangrijkste denkers

Screenshot_236

(Door: Karel Meissner – Vertaling: E.J. Bron)

Daar had nauwelijks iemand op gerekend: de voorzitter van de AfD, Alexander Gauland (foto), werd door het Amerikaanse tijdschrift “Foreign Policy” tot een van de 70 wereldwijd belangrijkste denkers van het heden gekozen.

CompactOnline

Gauland zou “in het centrum van Europa een populistische oppositie tegen links hebben geïnspireerd”. De voormalige man van de CDU bekritiseerde zijn oude partij als “inhoudsloos” en als puur vehikel voor Merkel´s carrière. Hij daarentegen zou staan voor een Duitse identiteit, die het establishment van het land zou afwijzen. Dit verschil tegenover het establishment zou ook te zien zijn in Gauland´s opvattingen betreffende de buitenlandse politiek: zo zou de NAVO voor hem geen bestaansrecht hebben als ook Rusland erbij betrokken zou worden.

Als de “belangrijkste intellectuele aanvoerder” van de AfD zou zijn persoon een gematigde verschijning met rechts-conservatieve ideologie verenigen. Gauland´s nieuwe manier om de wereld vorm te geven en zich er opnieuw op te bezinnen, zou echter volledig tegenovergesteld zijn aan de political correctness. – Het tijdschrift “Foreign Policy” werd bijna 50 jaar geleden door de Harvard-professor Samuel Huntington (“Clash of Civilizations”) opgericht.

Screenshot_237Wie zich een beeld wil vormen van het intellectuele formaat van Gauland wordt het boek “Handleiding voor het conservatief zijn” ten zeerste aanbevolen. Daarin levert hij niet alleen een vlijmscherpe analyse, maar laat hij ook het verzetspotentieel van het heden zien. Als hij vaststelt: “De globalisering bepaalt wat de mens moet presteren”, dan weet hij tegelijkertijd: daaruit kan die revolutionaire situatie ontstaan waarop Marx in 1848 hoopte, die echter bij gebrek aan toegepaste utopieën alleen maar zou kunnen eindigen in anarchistische uitbraken. Hier is de brug naar het heden te vinden, naar de actuele toestanden na de gebeurtenissen van 2015.

Gauland´s manier van vertellen wat het betekent om conservatief te zijn, zou velen naar het conservatief zijn kunnen leiden. Deze zinnen laten hem tot een echte intellectuele leider van de AfD opklimmen, een partij, die het begin voor meer zou kunnen zijn, voor een beweging die onze lotsbestemmingen weer zelf in de hand neemt.

(Het boek kan hier besteld worden)

Bron:
www.compact-online.de
Auteur: Karel Meissner

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in AfD (Alternative für Deutschland), Duitsland, gezond realisme. Bookmark de permalink .

2 reacties op Alexander Gauland gekozen tot een van de 70 belangrijkste denkers

  1. jantjeuitnl zegt:

    “Times they are a changing”, maar blijven hopen dat het nog niet te laat is.

    Like

  2. Rensk. zegt:

    ja, maar dan? Wat moet je met al die turken/marokken/afrikanen die hier al gesetteld zijn maar niet geintegreerd Althans een heel groot deel. Die kinderen krijgen bij de vleet. Met een cultuur thuis waar je niks mee kunt, Wat moet je daar nog mee. Dat vraag ik me af. Het feit dat er al velen van dat soort in de ambtenarij zitten. Ik denk er vaak aan en zie geen enkele oplossing voor dat probleem. Vraag me af hoe AFD met dat probleem gaat worstelen? Opruimen wat voorgaande kanseliers (met stip boven aan der Merkel) en regeringen hebben veroorzaakt Mochten ze nog meer kiezers naar zich toetrekken. De vraag is hoe?????????????????????????????/

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s