Voormalige chef van de Duitse inlichtingendienst: “Als we niets veranderen, dreigt het in Duitsland heel onplezierig te worden”

Screenshot_12

(Vertaling: E.J. Bron)

“Duitsland is binnen Europa het beloofd eland voor asielzoekers en migranten”, zegt de voormalige chef van de Duitse inlichtingendienst, August Hanning (foto), in een interview met de “Bild-Zeitung”. Als de veiligheidsarchitectuur niet spoedig zou veranderen, zou het “in de toekomst zeer onplezierig dreigen te worden”.

epoch times

“Niets is erger dan wanneer een pessimist gelijk krijgt”, zei de voormalige chef van de Duitse inlichtingendienst (BND, Bundesnachrichtendienst), August Hanning, tegenover de “Bild-Zeitung”. In een interview over de vluchtelingencrisis sprak hij erover dat veel van hetgeen hij gevreesd zou hebben helaas uitgekomen zou zijn.

Al in 2015 hadden de Duitse veiligheidsautoriteiten de migratiepolitiek van bondskanselier Angela Merkel bekritiseerd en via de ex-staatssecretaris van binnenlandse Zaken, August Hanning, een tien punten plan ter oplossing van de crisis gepresenteerd. In dit document wordt o.a. gezegd dat het de belangrijkste maatregel zou zijn om de controle over de Duitse grenzen terug te krijgen. Een integratie zou niet mogelijk zijn. Want: “We importeren radicaalislamitisch extremisme, Arabisch antisemitisme, nationale en etnische conflicten van andere volkeren evenals een ander rechts- en maatschappijbegrip.”

Tegenover de “Bild-Zeitung” verklaart hij nu twee jaar later: “Zoals de terroristische aanslagen en de pogingen tot aanslagen in de afgelopen twee jaar hebben aangetoond, is de veiligheidssituatie in Duitsland zeer gespannen. Onze veiligheidsarchitectuur moet dringend verbeterd worden om te kunnen voldoen aan de nieuwe uitdagingen. Anders dreigt het voor ons in Duitsland in de toekomst zeer onplezierig te worden.”

De grenzen zouden nog steeds open zijn voor iedereen die aangeeft in Duitsland asiel aan te vragen, bekritiseert de voormalige chef van de inlichtingendienst.

“Iedere maand komen er op dit moment ongeveer 15.000 migranten naar ons toe, van wie we grotendeels niet weten wie ze zijn en of ze een crimineel of terroristisch verleden hebben. Daarbij komt het onbekende aantal illegale grensoverschrijdingen. Duitsland is binnen Europa het beloofde land voor asielzoekers en migranten.”

“En ik vraag me af hoe lang we dat zonder maatschappelijke verschuivingen uithouden. Onze samenleving is niet alleen meer divers geworden, maar ook etnisch meer gespleten – en zodoende ook meer vatbaar voor conflicten”, aldus zijn inschatting.

“Grof nalatig” noemt Hanning de omstandigheid zoveel mensen zonder identiteitscontrole het land binnen te laten. “Wir schaffen das” zou hij tot nu toe van de veiligheidsautoriteiten niet gehoord hebben. Duitsland zou technisch en juridisch niet eens in staat zijn communicatie uit kritieke regio´s zoals Syrië, Irak of Afghanistan landelijk te controleren.

Verder verklaart Hanning in het gesprek met de “Bild-Zeitung” dat men bij al die gulheid – het openen van de grenzen voor migranten – ook consequenties zou moeten trekken. Dat zou wat hem betreft betekenen dat de veiligheidsarchitectuur aangepast en dat de mensen verstandiger geïntegreerd zouden moeten worden. “We hebben duidelijke regels voor de immigratie nodig en bij de integratie moeten we ons op die migranten concentreren die voorgoed bij ons willen leven. hier zie ik nog steeds grote tekortkomingen”, zei hij.

Terugkeerpremie trekt nog meer migranten aan

Met het oog op de terugkeerpremie van minister van Binnenlandse Zaken Thomas de Maizière herinnert hij er aan dat het hierbij om mensen zou gaan die sowieso geen aanspraak op asiel zouden hebben en tot uitreizen verplicht zouden zijn. Met deze maatregel zou men Duitsland alleen nog maar aantrekkelijker maken voor migranten, ook voor diegenen die geen enkel vooruitzicht op asiel zouden hebben.

En hoe denkt Hanning over moskeeën die door het buitenland gefinancierd worden?

“Religieuze stichtingen in Qatar, Saoedi-Arabië of Turkije richten hier moskeeën op, die deels een gedachtegoed verbreiden dat anti-westelijk is, dat jongeren radicaliseert en in het extremisme drijft en conflicten met onze samenleving aanwakkert.” Daar zou men zich mee bezig moeten houden, gaat hij door en herinnert zich daarbij aan een gesprek met een chef van de geheime dienst uit een islamitisch land in Noord-Afrika, die heel verbaasd geweest zou zijn dat in Duitsland de preken in de moskeeën niet bewaakt en gecontroleerd zouden worden. Hanning zou hem toen hebben uitgelegd dat dit niet verenigbaar zou zijn met de grondwettelijk gewaarborgde godsdienstvrijheid in Duitsland.

Problematisch zou het dan met de jonge moslims worden, die in Duitsland minder vooruitzichten op succes op een beter leven zouden hebben. Ze zouden afkomstig zijn uit conservatieve gezinnen en “bevinden zich plotseling in een laïcistische omgeving en komen daarmee in een cultureel conflict.” Dat zou bij een minderheid van hen leiden tot extremisme en terrorisme, waarbij het internet een grote rol zou spelen: “Hier worden voortdurend radicale boodschappen aan deze jonge moslims, die niet geïntegreerd zijn, die geen maatschappelijke contacten hebben, gestuurd.”

“In deze video´s en dit nieuws wordt verbreid dat de ware moslim in de heilige oorlog zou moeten trekken, dat men ongelovigen zou moeten doden en daarvoor beloond wordt met het paradijs. En deze boodschap komt aan bij mensen, die zelf in een identiteitscrisis zitten, die geïsoleerd leven”, aldus Hanning. “Dan worden deze berichten een anker waar men zich aan vasthoudt en radicaliseert.”

Bron:
www.epochtimes.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "Integratie", "omvolking", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", Allochtonen, asielwaanzin, Barbarisme, christendemocraten, cultuurrelativisme, Demografie, Duitsland, Eurabië, gezond realisme, Illegalen, Immigratie, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Jihad, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Linkse christenen, Linkse Kerk, Merkel, migrantengeweld, Moslims, Multiculti, nieuw fascisme, Overheid, politici, Rotzakken, sociaaldemocraten, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

15 reacties op Voormalige chef van de Duitse inlichtingendienst: “Als we niets veranderen, dreigt het in Duitsland heel onplezierig te worden”

 1. Patriot 2.0 zegt:

  Is het nu nog plezierig dan?

  Geliked door 1 persoon

 2. Rensk. zegt:

  Goh komen ze erg laat achter. Meteen toen dat gekke wijf de hele wereld welkom heette wist ik: dit is foute boel. Direct. Hardop gezegd en verguisd tot en met door een stel domme kutwijven. Ben nog steeds zeer bezorgd met de wetenschap wie er aan de touwen trekt. Democratie kan alleen voor de autochtone bevolking gelden. Een andere mogelijkheid is er gewoonweg niet. Men zal toch etnisch moeten profileren. Er is géén andere weg.

  Geliked door 1 persoon

  • abouneenee zegt:

   Kakelende kippen die elkaar na-tokken zijn om gek van te worden. Er was eens een fanatieke VVD-kip bij die buitenproportioneel het gedachtengoed van Wilders kapotstuk probeerde te maken met feiten-vrije onderbuikgevoelens, kortom met het IQ van een doperwt. Om haar ‘argumenten’ kracht bij te zetten werd het een en ander geserveerd met een tinteling in de gehoorgang van minstens 90db groot. Ik liet me niet wegschreeuwen en heb het ‘debat’ inhoudelijk gewonnen natuurlijk. Eerst laten uitrazen en vervolgens rustig met ijzersterke argumenten komen waardoor deze zielige hoopjes mens een intellectuele meltdown krijgt. De zogenaamde intelligentsia die het opnemen voor alles waar links voor staat is op een dergelijke manier vakkundig tot op de grond af te branden, dan moeten ze maar voor rede vatbaar zijn.

   Autochtone bevolkingsgroepen hebben ook als enige permanent wat te zoeken in hun geboorteland zolang anderen zich niet als voorbeeldig gast weten te gedragen.

   Like

 3. Pietersen zegt:

  Dit staat haaks op het gemurmel van de zwakzinnige Merkel die alleen nietzeggende boodschappen heeft voor het Duitse volk.

  Like

 4. Statler & Waldorf zegt:

  Cultuur is geen vrijblijvende door mensen bedachte spielerei maar een manier van leven, een manier van doen en laten.
  Cultuur behelst omgangsvormen en omgangsnormen.
  Cultuur is veel meer dan opvoeden en opgroeien waar dan ook.
  Cultuur is voor een groot deel een genetisch gegeven dat via diezelfde cultuur wordt doorgegeven.

  Culturen laten zich niet mengen.

  Als dat zo eenvoudig was bestond het fenomeen cultuur namelijk niet.
  En zou de gehele wereld één grote eenheids-cultuurworst zijn.

  En gelukkig is dat niet het geval.

  Verschillende culturen geven charme aan de wereld.
  Net als de verschillen tussen man en vrouw.
  Verschillen zoeken namelijk samen een balans en ze komen er altijd uit.

  Verschillen houden de wereld aan het draaien.
  Wees zuinig op die verschillen en geniet er juist van i.p.v. er één grote omelet van te willen maken.

  Een poep saaie omelet die naar niks smaakt.

  Bah, wie wil er nu zo’n omelet?

  Like

  • ReaGluurder zegt:

   Culturen komen en gaan en mengen zich! Een blik uit het raam zegt genoeg! Wel geweldig interessant/boeiend al die verschillende volkeren, culturen. Hun muziek, taal, kleding enz enz.

   Like

 5. Joannes den Hollander zegt:

  Om te weten dat het in de toekomst zeer onplezierig dreigt te worden hoef je niet perse een voormalig chef van de veiligheidsdienst te zijn. De realisten onder ons weten dit al decennia lang. Om een aantal typische Duitse maatregelen zoals gebruikelijk in de jaren 1935 t/m 1945 in ere te herstellen lijkt me geen overbodige luxe. Elke biologische Duitser zal er wel bij varen.

  Like

 6. abouneenee zegt:

  Enkel als dit soort gezaghebbende ‘oerdegelijke’, zo is het traditionele beeld althans, figuren in Duitsland de situatie als onhoudbaar bestempelen zal er iets veranderen, want naar ‘minder’ volk luistert men niet en wie niet luisteren wil… heeft door onze pacifistische opvoeding niets te vrezen.

  In Nederland heeft men alles met gezag kapot gemaakt, want dat vond men niet bij de huidige tijdsgeest passen, daar schopte men zo lekker tegenaan. Mensen die pretenderen nog enig gezag te hebben in het huidige Nederland zijn slechts uiterlijk betrouwbaar. Men naait het volk ook in een driedelig pak.

  Degelijkheid is enkel nog af te lezen aan het laten doorklinken van het partijprogramma in iedere stemming en ieder debat. Per die definitie is slechts PVV, SGP en FvD degelijk en daarmee betrouwbaar.

  Like

  • Patriot 2.0 zegt:

   PVV, SGP, FvD: precies de mensen van die partijen deugen njiet volgens onze in de stront doorgerolde, vloekende vuilniszak Youp van ’t Hek: u weet wel de vriend van het NRC en de publieke omroepen. Het volk geniet er van en slaapt verder.

   Like

  • Patriot 2.0 zegt:

   Die Van der Staaij (SGP) zegt erg goede dingen. Bijvoorbeeld hoe het Christendom zich verhoudt tot de islam. Weinigen kunnen dat goed onder woorden brengen. De bestuurlijke elite roept maar wat: alle godsdiensten zijn gelijk, komen op hetzelfde neer, Allah = God en dat soort oppervlakkige schijn analyses. Ik heb respect voor Van der Staaij. Ja, hij is misschien een beetje streng. So what?

   Like

 7. Charles Martel zegt:

  Zolang die Stasi-madame aan de macht blijft zal er niets veranderen.

  Like

 8. scherpschutter1943 zegt:

  Het had de voormalig chef van de veiligheidsdienst gesierd als gij de dingen die hij wereldkundig maakt, had gezegd toen hij nog in dienst was als chef van de veiligheidsdienst. Nu komt hij mosterd na de maaltijd. Hij wordt nu in de media weggezet als een rancuneuse ouwe zak.

  Like

 9. Wachteres zegt:

  http://nieuws.tpo.nl/2018/01/02/weer-lol-om-zich-heen-schietende-gek-op-oudejaarsavond-duitsland/

  Wéér voor de lol om zich heen schietende gek op Oudejaarsavond in Duitsland
  12-jarig meisje zwaargewond
  02-01-2018, 17:50 Tags: Duitsland

  Een 68-jarige man heeft bekend dat hij in het Duitse Salzgitter tijdens de jaarwisseling met een pistool om zich heeft heeft geschoten. Een twaalfjarig meisje werd door een kogel geraakt en moest met spoed in het ziekenhuis worden geopereerd. Ze is inmiddels buiten levensgevaar.

  Like

 10. zonnigbrazil zegt:

  Herr Hanning…… je bent te vroeg met je verhaal.! Duitsland ist Duitsland! Het is nog geen tijd om te zeggen…….. Wir haben ess nicht gewusst.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s