Nieuwjaarstoespraak van een burgeres aan haar kanselier

Screenshot_9

(Door: Vera Lengsfeld – Vertaling: E.J. Bron)

Beste mevrouw Merkel,

ik ben geen mede-burgeres, zoals u mij belieft te noemen, maar een burgeres. Dit woord neemt u al jarenlang niet meer in de mond, omdat u zelfstandig denkende en handelende individuen zo verdacht vindt dat ze zelfs niet eens genoemd moeten worden. Voor u zijn wij “mensen”, zoals u de soeverein in ieder geval noemt als dit niet meer te vermijden valt. Als zodanig zijn wij óf uitbuitingsobjecten, die men met de op één na hoogste belastingvoet van Europa en talrijke min of meer verborgen heffingen, zoals die voor de krankzinnige “energietransitie” of de verplichte heffing voor de staatsomroep, plukt.

Of we zijn objecten van de steeds omvangrijker wordende verzorging door de staat, die diegenen die verzorgd worden iedere zelfstandigheid en ieder verantwoordelijkheidsgevoel systematisch afwent. Daartussen staan de steeds talrijker wordende ontvangers van subsidies door de staat. Dat is een clientèle, die zich erin heeft gespecialiseerd subsidieaanvragen te schrijven en zichzelf zodoende een gemakkelijk levensonderhoud verschaft, bijvoorbeeld als dappere strijder tegen “rechts”.

U beweert driest dat u in 2017 “talrijke gesprekken” tijdens niet nader genoemde “ontmoetingen” zou hebben gehad en daarbij gehoord zou hebben dat velen zich “zorgen maken over de samenhang in Duitsland”. Welke “samenhang” bedoelen de zorgvuldig uitgekozen “mensen” die in nauwkeurig voorbereide, tot in het detail afgestemde scenario´s het woord tot u mochten richten? Was u alleen maar onderweg bij plaatselijke SPD-groepen, waar “samenhang” een populaire leerformule is?

Nee, als er een geval van pech was, zoals onlangs in een tv-uitzending waar daadwerkelijk de authentieke stem van een vrouw uit Erfurt aan het woord kwam, hoorde u wat de burgers daadwerkelijk bezighoudt: de gevolgen van de door u eigenmachtig veroorzaakte chaotische immigratie van overwegend jonge mannen uit vrouwen-vijandige culturen. Tot op de dag van vandaag weten we niet precies wie deze “nieuwe burgers” (sic!) zijn, waar ze vandaan komen of hoe oud ze zijn.

Van de echte problemen wilt u niets horen, dat heeft uw niet-antwoord op de vraag van de vrouw uit Erfurt duidelijk gemaakt. In uw nieuwjaarstoespraak staat hierover slechts één enkele zin: “Die zich afvragen hoe we de immigratie in ons land kunnen ordenen en sturen.” Met “die” worden weer de “mensen” bedoeld. Maar wie is “we”? Achter dit verwarrende “we” verbergt u de concrete verantwoordelijkheid van de politiek en zodoende van u zelf.

U peinst er helemaal niet over om de immigratie te “ordenen”, want dan zou u eerst een inreisverbod moeten opleggen, totdat iedereen weet wie er naar ons toe kwam, hoe oud hij is en uit welk land hij komt. In plaats daarvan “sturen” u en uw bereidwillige helpers de volgende chaotische immigratiegolf op de burgers van ons land af. Er worden niet alleen maar met desbetreffende, bij het publiek onbekende, afspraken steeds nieuwe “beschermingzoekers” per vliegtuig het land binnengehaald, de politiek bereidt ook nog de zogenaamde “familiehereniging” voor, die volgens schattingen minstens 1.200.000 “nieuwe burgers” het land zal binnenhalen. Om de “mensen” niet onzeker te maken, worden er door de politiek cijfers in de tienduizenden genoemd. Er zijn echter meer dan 300.000 “vluchtelingen” met een beperkte beschermingsstatus. Als die alleen maar hun echtgenoten zouden laten overkomen, dan zouden we al op 600.000 “nieuwe burgers” uitkomen. Komen daar nog twee kinderen bij, dan zitten we op 1.200.000.

U zegt dat de “mensen” zich er zorgen over zouden maken “dat er teveel criminaliteit en geweld is”. Bij u klinkt dat alsof deze bezorgdheid geheel ongegrond is. Aan de minstens vier vrouwen, die alleen al in december door “beschermingzoekers” werden vermoord, verspilt u geen woord. Die behoren waarschijnlijk tot diegenen “…die niet meekomen met het tempo van onze tijd”. Ik bespaar me de moeite om de onzin te analyseren die u in uw toespraak over de sterke staat heeft verteld, die meer arbeidsplaatsen moet creëren, opdat het ook over 10-15 jaar nog goed gaat met Duitsland. De staat creëert alleen maar nep arbeidsplaatsen die afhankelijk zijn van staatssubsidies. De echte toegevoegde waarde ontstaat alleen maar in de vrije economie, die door u en uw politieke medestrijders steeds meer geringeloord wordt. Handwerkslieden vinden geen leerlingen meer, eigenaren van middenstandsbedrijven geen opvolgers. Over tien jaar zal men, zoals ooit in de DDR, maanden of jaren op de uitvoering van noodzakelijke reparaties moeten wachten. Dat is nu al afzienbaar. Dit succes kunt u als resultaat van uw politiek boeken!

Op de dag na uw nieuwjaarstoespraak kwam de melding binnen dat Duitsland´s elektriciteitsnetwerken vanwege de door u als “klimaatkanselier” maatgevend verantwoordelijke “energietransitie” onder druk staan. Alleen al de exploitant Tennet moest volgens eigen informatie daarom in 2017 bijna een half miljard euro voor noodgrepen aan het netwerk betalen. Geld, dat natuurlijk in de stroomprijzen wordt verrekend, die nu al tot de hoogste in Europa behoren en die ook onze economie schaden.

U neemt net zo weinig kennis van de realiteiten als destijds het Politbureau. Als u nog eens vier jaar zo mag doorgaan, destabiliseert u ons land, net zoals de bureaucraten van het Politbureau hun land gedestabiliseerd hebben.

Wie heeft u verteld dat de “mensen” van u dringend een “stabiele regering” willen? Laat men u de peilingen niet zien, waaruit blijkt dat intussen de meerderheid van onze burgers wil dat u eindelijk uw nederlaag erkent en aftreedt? De burgers willen geen “stabiele regering”, maar eentje die hun belangen vertegenwoordigt en een kanselier die zijn ambtseed weer serieus neemt. Die luidt:

“Ik zweer dat ik mijn kracht zal wijden aan het welzijn van het Duitse volk, zijn geluk zal vermeerderen, schade van hem zal afwenden, de grondwet en de wetten van het land zal handhaven en verdedigen, mijn plichten nauwgezet zal vervullen en gerechtigheid tegen iedereen zal betrachten. Zo waarlijk helpe mij God.”

Beide zullen we met u niet krijgen. Dus, treedt u eindelijk af, voordat u hiertoe door de soeverein gedwongen wordt!

Bron:
http://vera-lengsfeld.de
Auteur: Vera Lengsfeld

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in gezond realisme, landverraad, Merkel, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

11 reacties op Nieuwjaarstoespraak van een burgeres aan haar kanselier

 1. Joshua zegt:

  Deze brief zou eveneens aan “onze” verknipte Mp. en zijn dwaze mede bestuurders geschreven kunnen zijn.

  Geliked door 1 persoon

 2. Republikein zegt:

  EU bonzen vullen hun zakken – gepensioneerden bedelen bij de schoolborden

  Tegelijkertijd zitten steeds meer mensen in het rijkste land van Duitsland in koude appartementen waar in de winter elektriciteit wordt afgesneden. Het aantal daklozen blijft groeien.

  Binnen een jaar, van 2015 tot 2016, is het aantal met 150% gestegen tot 860.000 daklozen. Dit is ongekend in de naoorlogse geschiedenis.
  In totaal zijn er 30.000 minderjarigen die geen thuis hebben. Volgens Thomas Specht, algemeen directeur van de federale werkgroep voor hulp aan daklozen, zullen er in 2018 in Duitsland 1,2 miljoen mensen op straat wonen en sterven.

  Het gaat best aardig daar, in dat rijke Duitsland.

  Maar wel een mooie brief van die dame.

  Like

 3. Tistochwat zegt:

  Zo waarlijk helpe mij God

  Zo, dus die kwaadaardige helleveeg had God er ook al bij gehaald? HUICHELAAR!
  Prachtige brief, maar Angela M. zal er haar dikke kont wel aan afvegen, doen alle dictators.

  Overigens wou ik dat de ‘overheid’ net zo goed voor de eigen burger zou zorgen als voor de ‘asielzoeker’, die fluitend door het leven kan gaan.

  Like

  • Anneke zegt:

   Ze moet toch geloofwaardig overkomen ???/!!! Die helleveeg beseft heel goed dat men van haar inmiddels walgt…Stomme NWO-marionet, meer is zij niet.

   Like

  • Cathja zegt:

   @ Tistochwat

   Die eed is gelijk aan een meineed, want ze vraagt God echt niet om hulp bij het uitvoeren van haar vuile plannen. Ze vaart uitsluitend haar eigen duistere koers. Ze sprak die woorden dus alleen maar uit voor de vorm.

   Like

   • Tistochwat zegt:

    @ Cathja 2 januari 2018 om 15:38

    Ze sprak die woorden dus alleen maar uit voor de vorm.

    Uiteraard. Net zoals de ‘oranjes’ doen. Die halen God ook overal bij: huwelijk, doop, kroning, ‘bijzetting’. O, wat walg ik toch van die huichelachtige vroomheid.

    Geliked door 1 persoon

 4. Rensk. zegt:

  Elk woord besteed aan een psychopaat is er 1 teveel. Er komt niets binnen bij dit soort mensen. Helemaal niets. Zij hebben en houden hun eigen werkelijkheid. Totaal zinloos. Ook bij Rutte idem dito. zal niets binnen komen. Hij zal zo’n brief hoogstens gebruiken om even sorry te zeggen of wat zou het fijn zijn dat u me vergeeft. Dat soort dingen en vervolgens gewoon verder de bevolking verneuken. Nee aftreden uit eigen beweging? Vergeet het maar.

  Geliked door 1 persoon

 5. Hendrik zegt:

  boycot duitse produkten

  Geliked door 1 persoon

 6. Republikein zegt:

  De schoolborden zijn m.i. voedselbanken, k had het snel ff vertaald en dit is me ontgaan, excuus.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s