Frankrijk´s Macron onderwerpt zich aan de Arabische wereld

Screenshot_75

(Door: Giulio Meotti – Vertaling: E.J. Bron)

In Abu Dhabi werden onlangs leden van het winnende Israëlische judoteam ertoe verplicht om zonder eigen volkslied en vlag het bordes op te klimmen. Enkele dagen later landde de Franse president Emmanuel Macron in Abu Dhabi, waar hij diegenen als leugenaars aan de kaak stelde, die beweren “dat de islam is opgebouwd op de vernietiging van de andere monotheïstische godsdiensten”. Macron prees de islam in een land, dat moslims, die zich tot het christendom bekeren of zich bekennen tot het atheïsme, met de dood bestraft.

Gatestone Institute

Op het Franse marinesteunpunt in Abu Dhabi, toen hij zich op 8 en 9 november 2017 tot enkele zakenmensen richtte, benadrukte Macron de betekenis van het bondgenootschap met de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) als “onmisbare partner, waarmee we dezelfde visie van de regio en duidelijke gemeenschappelijke belangen delen”. Zo´n ontboezeming lijkt meer dan de gebruikelijke taal van de diplomatie te zijn. Macron toont nu strategisch inlevingsvermogen en betrokkenheid voor de Arabisch-islamitische wereld. Is deze uitspraak een voorspel tot de onderwerping?

Er heel ver van verwijderd de joods-christelijke wortels te verdedigen, waarop Frankrijk, het Westen en Europa zelf werden opgericht – zoals de persoonlijke vrijheid, de vrijheid van meningsuiting, de scheiding van kerk en staat en van justitie, evenals gelijke rechten volgens de wet –, heeft president Macron onlangs voor Arabisch-islamitische hoogwaardigheidsbekleders een rechtvaardiging voor de islam gelanceerd.

Op 7 december reisde Macron naar Qatar; dit jaar zal hij Iran bezoeken, wat van hem de eerste Franse president maakt die de Islamitische Republiek Iran sinds 1971 bezoekt. In Doha ondertekenden Macron en Qatar verdragen met een waarde van ongeveer € 12 miljard. En daar, in een land dat tijdens zijn boekenbeurs openlijk antisemitisme propageerde, herhaalde Macron dat hij de beslissing van de Amerikaanse president Donald Trump om Jerzuzalem als hoofdstad van Israël te erkennen, zou afkeuren.

Enkele dagen later, bij de Verenigde Naties, stemde Macron´s ambassadeur met de Arabische en islamitische regimes mee; het was een grof verraad aan Europa´s enige democratische bondgenoot in het Midden-Oosten: Israël. Binnen één enkele week stemde Frankrijk tweemaal voor de ondersteuning van Arabische resoluties tegen de beslissing van de VS om Jeruzalem als hoofdstad van Israël te erkennen; eerst in de VN-veiligheidsraad en daarna in de Algemene Vergadering van de VN. Zoals de Israëlische viceminister van Diplomatie, Michael Oren, het uitdrukte: “De VN ontkent Israël´s verbinding met Jeruzalem”. Macron´s verbindingen met de Arabisch-islamitische wereld schijnen echter extreem sterk te zijn.

Terug in Parijs verwelkomde Macron de Jordaanse koning Abdullah II. in het presidentiële paleis en prees de rol van Amman als “hoeder” van de heilige plaatsen in Jeruzalem. Abdullah´s doel is echter een ander. Zoals hij openlijk zegt, wil hij de “Judaïsering van Jeruzalem” verhinderen – wat betekent, de Israëlische soevereiniteit over de heilige stad te bestrijden.

Macron, Frankrijk´s eerste staatshoofd dat geboren werd na de Algerije-oorlog, noemde de 132-jarige heerschappij van Frankrijk over Algerije tijdens zijn jongste reis naar Algerije een “misdaad tegen de menselijkheid”. De Franse president had geen enkel woord van trots voor hetgeen de Fransen in Algerije gedaan of nagelaten hadden. In een duidelijke geste van verzoening zei Macron dat hij “bereid” zou zijn om de schedels van Algerijnse soldaten, die in de jaren-1850 door het Franse leger werden gedood, naar Algerije terug te brengen, die zich op dit moment in het Musée de l´Homme in Parijs bevinden.

Dat was dus de balans van Macron´s jongste onstuimige reis naar de Arabische wereld: verkwistende verdragen, verontschuldigende woorden aan radicale islamieten, berouw over de Franse koloniale geschiedenis en zwijgen over antisemitisme en radicale islam.

Ondertussen waren de autoriteiten in Frankrijk ermee bezig het joods-christelijk erfgoed af te breken. Een hoog gerechtshof verordonneerde onlangs de verwijdering van een kruis van een standbeeld van paus Johannes Paulus II. in een stad in Bretagne, omdat het kruis zogenaamd de regels van het secularisme overtrad. De Conseil d´État, de hoogste administratieve rechtbank van Frankrijk, besliste blijkbaar dat het kruis een wet uit 1905 overtreedt, die de scheiding van kerk en staat voorschrijft. Volgens dezelfde wet liet de Conseil d´État ook een kerststal in het stadhuis van de stad Béziers verwijderen. Daarna stelde Macron´s speciale gevolmachtigde voor cultuurerfgoed, Stéphane Bern, voor om voor het betreden van Franse kathedralen en kerken een bijdrage te heffen – alsof ze musea zouden zijn.

Enkele dagen later toonde Frankrijk´s Macron echter al die dubbele moraal en holle retoriek van dit “secularisme”. De Franse autoriteiten gaven aan de moslims in de Parijse voorstad Clichy La Garenne toestemming om een massagebed op straat te houden. Daarom gingen 100 Franse politici en bestuursambtenaren de straat op in Parijs om tegen deze gebeden te protesteren. “Op deze wijze kan de openbare ruimte niet worden overgenomen”, zei Valérie Pécresse, de voorzitster van de regionale raad van Parijs.

Dat is precies de tragische doodlopende weg van het Franse “secularisme”: het staat openbare uitingen van de islamitische religie in Frankrijk toe, verbiedt echter de christelijke.

In Parijs is Saoedi-Arabië, een zwaartepunt van de buitenlandse politiek van Macron, er tegenwoordig mee bezig om “culturele initiatieven” te bevorderen. Saoedi-Arabië nam deel aan de renovatie van het Instituut van de Arabische wereld in Parijs. Jack Lang, de directeur van het instituut, onthulde een gedenkplaat, waarop Saoedi-Arabië voor de schenking aan het instituut van € 5 miljoen werd bedankt.

Daarna vond er een ongebruikelijke gebeurtenis in de kathedraal Notre Dame plaats, de belangrijkste plek van de Franse katholieken. Onder diens enorme bogen bekeek een kleine groep mannen in traditionele Saoedische kleding daar de sculpturen. De delegatie werd door Moahammed al-Issa, de secretaris-generaal van de Islamitische Wereldliga, geleid, die ongeveer een jaar geleden tot leider van de organisatie benoemd werd, die haar zetel in Mekka heeft zich geheel wijdt aan de bevordering van de islam in de hele wereld. Zoals de krant “La Croix” vaststelde:

“Saoedi-Arabië is een van de meest conservatieve islamitische landen ter wereld. Daar wordt geen enkele andere religie dan de islam erkend. Andere geestelijken dan moslims hebben geen recht daar te praktiseren, en de bouw van andere godshuizen dan moskeeën is verboden.”

Christelijk-Franse autoriteiten openen dus hun heiligste plaatsen voor radicale islamieten – zoals ze dat voor iedereen doen. Deze Saoedi´s verbieden het anderen echter om hun geloof in Saoedi-Arabië te praktiseren. Dat is “Franse zelfmoord”, zoals Éric Zemmour in zijn beroemdste boek, “Le suicide français”, waarschuwt.

De Saoedische kroonprins heeft onlangs tijdens een veiling het schilderij “Salvator Mundi” van Leonardo dan Vinci voor een recordprijs van $ 450 miljoen gekocht. Daarna hebben de Verenigde Arabische Emiraten getwitterd dat het schilderij “in het Louvre van Abu Dhabi komt te hangen”, dat onlangs door Macron werd geopend. Wat zal Europa nog meer van haar erfgoed verkopen?

Bron:
https://de.gatestoneinstitute.org
Vertaling: Daniel Heiniger

Bron oorspronkelijk artikel:
www.gatestoneinstitute.org
Auteur: Giulio Meotti

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Weg met ons!", Arabische wereld, Barbarisme, cultuurrelativisme, Dhimmitude, Elite, establishment, Eurabië, Europa, Frankrijk, Hypocrisie, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Moslims, Naïviteit, nieuw fascisme, onwetendheid, Rotzakken, socialisme, soevereiniteit, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

30 reacties op Frankrijk´s Macron onderwerpt zich aan de Arabische wereld

 1. ReaGluurder zegt:

  Met het overlijden van Johnny Hallyday hebben wij afscheid genomen van het Oude Frankrijk, La Douce France. Macron is de vertegenwoordiger van het Nieuwe Frankrijk en heeft geen andere keus dan als Hielenlikker door de Arabische wereld te reizen. Frankrijk, een land in de wurggreep van de islam, de bijbehorende terreur, verpaupering alom. Zodra de economie (nog verder) inkakt, komt de banlieue weer op straat en heeft Macron 2 keuzes, nog verder bukken voor De Satan of nog meer moord/doodslag op straat. Óóóhhhh …. La Douce France, is niet meer.

  Geliked door 1 persoon

  • theresageissler zegt:

   “Het nieuwe Frankrijk…”Die term viel ook in de jaren ’40, maar dan met betrekking tot het Vichy-régime van Pétain.
   ‘Le rafle de vel d’hiver…’ Geen Duitser hoefde er uiteindelijk aan te pas te komen: Het nieuwe Frankrijk had het he-le-maal zelf voorbereid en uitgevoerd.
   Ik bedoel maar….

   Geliked door 1 persoon

 2. Rookmelder zegt:

  Een mooi inkijkje hoe Macron zichzelf en Frankrijk verlaagd tot hoeder en convenant van de islamitische wereld, wie had anders van de Goldman Sachs-boy en Soros-adept, die de verkiezingen middels mooipraat en “charmes” heeft gewonnen, verwacht ?

  Like

 3. Patriot 2.0 zegt:

  De Fransen konden goed opschieten met de Ottomanen….

  Like

 4. De Aanschouwer zegt:

  Macron = Merkel = EU = islamisering

  Like

  • Patriot 2.0 zegt:

   Merkel laat Macron en Rutte zeggen, wat ze zelf niet openlijk wil zeggen (als Duitser). Haar hulpjes doen het werk, in ruil voor een volle portemonnee.

   Like

 5. BigLJohn zegt:

  Volkomen waar wat er hierboven geschreven werd. Maar een ding werd er vergeten bij te vermelden. Namelijk dit; Michael de Nostradames beschreef vele eeuwen geleden al dat Frankrijk zich zou onderwerpen aan de Islam. Duitsland, Engeland en Zweden zijn ook al over de rand getrokken, zodat het voor ons in Nederland wel erg benauwd gaat worden, want wij zitten precies ingesloten tussen deze vier grote (ge-islamiseerde) landen….Dit blijft natuurlijk niet mooi staan, want het zal niet lang meer duren eer wij aan de beurt zijn.

  Like

 6. edwin vissers zegt:

  Een verbazingwekkende vervulling van profetie vindt op dit moment plaats met de komst van de Europese Gemeenschap. Volgens bijbelkenners is deze ongelooflijke politieke – economische ontwikkeling niets minder dan de herleving van het eens grote Romeinse rijk, geprofeteerd door Daniël. De bijbel leert dat de antichrist dit uit 10 landen bestaande herstelde Romeinse rijk zal gaan aanvoeren. En op 1 januari 1993 begon dit herstelde Romeinse rijk officieël genaamd, de Verenigde Staten van Europa. De Wichita Eagle beschreef zijn angstwekkende geboorte “…Sinds de val van het Romeinse rijk is er de droom van een verenigd Europa geweest. We zien een…GLOED NIEUW ROMEINS RIJK GERECONSTRUEERD WORDEN.”

  De bijbel verwijst ook naar het herstelde Romeinse rijk als Babylon. Babylon begint in Genesis hoofdstuk 11, toen Nimrod de hemel probeerde te bereiken en een wereldregering instelde met de toren van Babel, welke God verwoestte. De officiële poster voor de Verenigde Staten van Europa is verbazingwekkend ! Geloof het of niet maar het beeldt de Verenigde Staten van Europa af als de toren van Babel met 12 sterren welke de huidige 12 landen van de Verenigde Staten van Europa vertegenwoordigen, en alsof dat nog niet genoeg is, de 12 sterren zijn geen gewone sterren — MAAR OMGEKEERDE PENTAGRAMMEN (wat het universele symbool van satanisme is, te zien op de omslag van DE SATANISCHE BIJBEL ! )

  Geliked door 1 persoon

  • Elisah zegt:

   De inspiratie voor de vlag komt van de sterrenkrans van Maria en de kleur blauw is de kleur van de mantel van Maria.

   De sterren zijn niet zoals bij een satanisch pentagram, ze staan namelijk andersom.

   Like

  • Tistochwat zegt:

   @ edwin vissers 4 januari 2018 om 07:38

   Wat u schrijft, is heel interessant. Wat vindt u van de zienswijze van onderstaande video?
   De islam speelt volgens mij de hoofdrol in de vervulling van profetieën. Het past allemaal zo goed in het ‘plaatje’.
   EU = pro-islam = uiterst kwaadaardig = één pot nat.

   Like

 7. Cathja zegt:

  De vuile verrader van heel Europa heet Macron. Wat een smerige rat is hij toch! Frankrijk is in de val gelopen door hem te kiezen als president. Een regelrechte verschrikking voor alle Fransen die op Marine le Pen hebben gestemd!

  Geliked door 1 persoon

  • Tistochwat zegt:

   @ Cathja 4 januari 2018 om 07:48

   Ik vraag me nog steeds af waar dat rare kleine mannetje opeens vandaan is gekomen.
   Daar zit, zoals wij weten (maar van de ‘elite’ niet mógen weten) een smerig luchtje aan.

   Like

   • Patriot 2.0 zegt:

    Hij is daar neergezet door het “groot-kapitaal”, en is een “puppet”, meer niet….

    Like

   • Nemesis zegt:

    Waar is Obama plotseling vandaan gekomen, van hem had in de VS ook nog niemand gehoord of hem gezien. Behalve dan hier en daar in Illinois.

    Ben benieuwd of en wanneer de Fransen de guillotine uit het vet halen.

    Like

   • Cathja zegt:

    @ Tistochwat

    Geen idee. Misschien ‘ontdekt’ door een figuur zoals Soros, en voor zeer veel geld omgekocht? Ik zie Soros voor deze smerigheden aan, maar Macron ook. Een gluiperig type, waarvan we alleen maar een hoop narigheid kunnen verwachten!

    Like

 8. Frans Brassens zegt:

  Frankrijk is stervende, zo al niet overleden.
  Genezing of reanimatie zou van de Franse kiezer moeten zijn gekomen.
  Kennelijk is men daar grosso modo net zo dom als in Nederland.

  Geliked door 1 persoon

 9. Charles zegt:

  wat een verachtelijk/verradelijk stuk onderkruipsel

  Like

 10. Johande derde zegt:

  Laten we eerlijk zijn tegen de Fransen hun geaardheid is die van een hoer ze verkopen zichzelf voor geld moraal en principes zijn hun totaal onbekend uitzonderingen daar gelaten.
  En als het mis gaat kunnen andere landen hen gaan helpen voorbeeld de 2 wereld oorlogen de EU zij kunnen daar echt niet zonder want dan stort hun economie in.

  Like

  • E.J. Bron zegt:

   Quote: “Laten we eerlijk zijn tegen de Fransen hun geaardheid is die van een hoer ze verkopen zichzelf voor geld moraal en principes zijn hun totaal onbekend uitzonderingen daar gelaten.”

   Daarin onderscheiden de Fransen zich dus in NIETS van de Nederlanders! . . .

   Geliked door 5 people

 11. Patriot 2.0 zegt:

  Dat eeuwige excuseren voor het koloniale verleden, vind ik erg eenzijdig. Dat gebeurt in Nederland ook. Ik vind dat de zaken in een breder perspectief moeten worden geplaatst. Dit komt mij over als OIKOFOBIE.

  Geliked door 2 people

 12. Patriot 2.0 zegt:

  Zal Europa nog meer van zijn erfgoed verkopen? Tsja, Europa heeft zijn ziel allang verkocht.

  Geliked door 1 persoon

 13. Patriot 2.0 zegt:

  “Saoedi-Arabië is een van de meest conservatieve islamitische landen ter wereld. Daar wordt geen enkele andere religie dan de islam erkend. Andere geestelijken dan moslims hebben geen recht daar te praktiseren, en de bouw van andere godshuizen dan moskeeën is verboden.”

  E wij maar kicken op vrijheid van godsdienst en de sluizen wagenwijd open zetten, zelfs voor het salafisme (Van Aertsen, Abouthaleb). Dit geloof je toch bijna niet….

  Like

 14. vladimir zegt:

  ik heb nog nooit “”EEN GOLDMAN SACHS “”muppet zo snel naar voren zien geschoven
  we hadden Baroso, ,,,, Herman “”de natte dweil “” van Rompuy, Draghi, Monti , en nu deze dwerg “” met zijn moeder “” , en nog slapen ,ze verder , ze trekken nog een zakkie chips open , bakkie bier naast de bank ,
  en juichend liepen ze richting de hel, allemaal een jerry can met benzine bij zich ,
  WAT EEN GEKKENHUIS !!

  Like

 15. delamontagne zegt:

  Macron op zijn Perzische tapijt wil de Iraanse President Rohani redden, NIET het Iraanse volk.

  De Franse President Macron verklaarde afgelopen Woensdag dat de toon van de commentaren die door de V.S., Israel eb S.A., worden aangenomen eerder leidt op de weg naar Oorlog.
  Agence Reuters..

  De officiële lijn van de Verenigde Staten, Israël en Saoedi-Arabië, die op velerlei manieren onze bondgenoten zijn, is bijna zodanig dat zij ons naar oorlog zal voeren, “vertelde Macron aan verslaggevers.
  De diktatuur van Iran staat onder druk.
  Alleen linkse journalisten zouden nog durven beweren dat de Perzische bevolking, met hun traditie van 3 eeuwen, nog wil leven onder het juk van islamitische onderdrukking.

  Protesten tegen de macht en de terroristische tentakels van Hezbollah en al-Quds in de wereld, die niets bijdragen aan het welzijn van het volk en de steeds duurdere kosten van levensonderhoud, ondanks de 150 miljard die men van Obama heeft gekregen, de contracten ondertekend door de Europeanen, waarvan de gehele winst gaat naar de destabilisatie van het Midden-Oosten en in de zakken van corrupte mullahs verdwijnt.
  Sinds Donderdag zijn er al 21 mensen gedood, omdat de “gematigde” president bevel gaf om op de menigte te schieten.
  BRON:
  https://www.dreuz.info/

  Geliked door 1 persoon

 16. Gerrit Tienkamp zegt:

  Dit is op NEWS & TRAVEL GURU MAGAZINE herblogden reageerde:
  Riool Rat

  Like

 17. koddebeier zegt:

  Wat zal Europa nog meer van haar erfgoed verkopen? Alles !! Want bij veruit de meeste politici ontbreek eergevoel en nationale trots !!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s