Israël wil doodstraf voor terroristen vergemakkelijken

Screenshot_65

Avigdor Lierman en Benjamin Netanyahu.

(Vertaling: E.J. Bron)

De Israëlische regering is een stuk dichter bij haar doel gekomen om terroristen gemakkelijker ter dood te kunnen veroordelen. Vandaag stemde de Knesset (het Israëlische parlement) in eerste lezing met een krappe meerderheid in met de door minister van Defensie, Avigdor Lieberman (“Jisrael Beeténoe” – “Israël Ons Thuis”), uitgewerkte wetsontwerp.

Junge Freiheit

De wet voorziet erin dat militaire rechtbanken in het vervolg niet meer unaniem hoeven instemmen met een doodvonnis. Tot nu toe werd de doodstraf voor terroristen o.a. ook daarom slechts zelden opgelegd. De doodstraf voor terroristen werd nog nooit uitgevoerd. In het vervolg moet ook een gratieverlening na een opgelegd doodvonnis niet meer mogelijk zijn. Tegelijkertijd dienen, als het aan de Israëlische regering ligt, met onmiddellijke ingang ook civiele rechtbanken de mogelijkheid te hebben om de doodstraf op te leggen aan terroristen, bericht de Israëlische krant “Jedioth Acharonot”.

Netanyahu: Terroristen verdienen de dood

“Er komen extreme gevallen voor, waarin mensen verschrikkelijke misdaden plegen en ze het daarom niet meer verdiend hebben te leven”, zei minister-president Benjamin Netanyahu (Likoed) in het parlement. Wie er ook een mes in handen zou houden, zou moorden en erbij zou lachen, zou het niet verdienen te leven. “Hij verdient het om te sterven.” Ook de viceminister van Buitenlandse Zaken, Tzipi Hotovely (Likoed), was blij met de beslissing. “De doodstraf voor terroristen is moreel en gerechtvaardigd.”

Kritiek kwam daarentegen van de oppositie. “De doodstraf is geen afschrikking”, zei de parlementariër van de “Zionistische Unie”, Nachman Schai. Deze zou van terroristen helden maken. Zelfs uit Neatanyahu´s regering kwam tegenspraak. “Dat is het ergste wat Israël zichzelf kan aandoen”, bekritiseerde minister van Energiezaken, Yuval Steinitz (Likoed). De schade voor de staat Israël zou enorm kunnen zijn.

De discussie over de doodstraf ontbrandde in Israël na de moord op de familie Fogel in de nederzetting Itamar in het jaar 2011. Destijds drongen twee Palestijnse terroristen het huis van het gezin binnen, vermoordden de beide ouders en drie kinderen, waaronder een baby van drie maanden oud. De daders werden laten tot levenslange gevangenisstraffen veroordeeld. Sinds de stichting van de staat Israël werden in het land maar twee doodsvonnissen uitgevoerd, waaronder die tegen de nazi-misdadiger Adolf Eichmann in 1962.

Israël stelt ultimatum aan illegale immigranten

Ondertussen heeft Israël aan de illegaal in het land verblijvende Afrikanen – die meestal uit Eritrea en Soedan afkomstig zijn – een ultimatum gesteld om tot aan april het land te verlaten. Anders dreigt hen gevangenisstraf. Tegelijkertijd bood de regering de illegalen per persoon $ 3.500,- en een vliegticket naar hun land aan als ze zich tot hun vertrek bij de autoriteiten zouden melden. “We hebben al 20.000 personen uitgewezen en het is onze missie om de rest er nu ook nog uit te krijgen”, zei Netanyahu volgens het persbureau Reuters.

Bron:
https://jungefreiheit.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Benjamin Netanyahu, gezond realisme, Illegalen, Immigratie, Israël, Terrorisme. Bookmark de permalink .

3 reacties op Israël wil doodstraf voor terroristen vergemakkelijken

 1. Sabeltant zegt:

  Ik zou met gemak een stapje verder gaan.
  De Russische aanpak zoals Poetin zegt, liquideren.
  Voor degenen die dit niet snappen… ter plekke afknallen.
  In dat geval waren we mooi af geweest van die niet westerse cultuurverrijker die onlangs de ruiten van een Israëlisch restaurant insloeg.
  Waarom praten over voltooid leven als je op deze wijze mensen kunt helpen die hier tegen hun zin zijn en dat op elke wijze kenbaar maken?
  Een gevalletje win/win, mes snijdt aan twee kanten.

  Geliked door 2 people

 2. Johan de derde zegt:

  Respect voor dhr Benjamin Netanyahu.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s