Duidelijke taal in plaats van nietszeggende uitspraken

Screenshot_102

De Deense minister-president Lars Løkke Rasmussen.

(Door: Dieter Stein – Vertaling: E.J. Bron)

Twee nieuwjaarstoespraken

Wie kijkt er vrijwillig naar de nieuwjaarstoespraak van bondskanselier Angela Merkel? Ik niet. Eigenlijk wilde ik over iets anders schrijven. Over de waanzin dat het stadscentrum van Keulen door 1400 zwaar bewapende politieagenten bewaakt moet worden, opdat politici zich ermee op de borst kunnen slaan dat de Domstad een “vreedzame jaarwisseling” zou hebben gevierd. Dat er in veel binnensteden alleen daarom geen massale, maar slechts hier en daar seksuele overvallen op vrouwen plaatsvonden, komt, omdat de meeste vrouwen net als in Arabische landen ´s nachts niet meer alleen de straat opgaan.

Junge Freiheit

Dat de politie in Leipzig tegen links-extremisten, die daar agenten met vuurwerk aanvielen, moest optreden met waterkanonnen – alleen jammer dat de kranten de politieke achtergrond van de “demonstranten” verzwegen. Toen las ik de ongebruikelijke nieuwjaarstoespraak van de Deense minister-president Lars Løkke Rasmussen. De liberaal-conservatieve politicus, die sinds 2009 onder het gedogen van de nationaal-conservatieve Deense Volkspartij zijn land regeert, bazelt niet in de ruimte, maar komt direct te spreken over de kern van het probleem, dat de Denen net als de Duitsers acuut bezighoudt: de gevolgen van illegale en ongecontroleerde massa-immigratie.

Geen woord over de gevolgen van het openen van de grenzen

Ter vergelijking luiste rik dan toch naar de nieuwjaarstoespraak van de bondskanselier. Een verschil van dag en nacht. Merkel sust de “burgeressen en burgers” met een stortvloed aan nietszeggende uitspraken in slaap. Stoïcijns negeert ze de in de kamer staande roze olifant, namelijk de catastrofale gevolgen van haar grensopening van 2015, geen woord over radicaalislamitische terreur, geen woord over de enorme problemen met immigranten. In plaats daarvan zegt ze dat ze zou weten dat “velen van u zich zorgen maken over de samenhang in Duitsland”. Rasmussen noemt ondertussen het ontstaan van “parallelsamenlevingen” bij de naam, spreekt van een dreigende “tegencultuur”, beklaagt het verlies van betekenis van “Deense waarden” als gevolg van een “decennialange slappe immigratiepolitiek.”

Screenshot_101

De Duitse bondskanselier Angela Merkel.

In plaats van critici van haar politiek eindelijk serieus te nemen, worden deze door Merkel als achtergebleven gedevalueerd door hen toe te dichten “niet met het tempo van onze tijd mee te komen” en dat zij zich zouden afvragen “hoe we de immigratie in ons land ordenen en sturen”. Rasmussen benadrukt in plaats daarvan de trots op de natie, spreekt van kantelende getto´s, die moeten worden afgebroken, van misbruik van de gastvrijheid en de repatriëring van vluchtelingen. Hij eist de realiteiten onder ogen te zien, terwijl Merkel achter een Orwelliaanse taal-sluier probeert te verbergen.

Weldra zijn we door landen ingesloten – Denemarken, Polen, Tsjechië, Oostenrijk, Zwitserland – die in staat zijn nationale belangen te definiëren en hun grenzen te controleren. Wanneer lukt ons dat eindelijk ook?

Bron:
https://jungefreiheit.de
Door: Dieter Stein

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Weg met ons!", Barbarisme, Counterjihad, cultuurrelativisme, Denemarken, Duitsland, gezond realisme, Immigratie, Islamisering, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Merkel, Multiculti, Naïviteit, nieuw fascisme, Overheid, Patriottisme, political correctness, soevereiniteit, tolerantie/intolerantie, verloedering, Verzet, Volksvijandigheid, Zelfbeschikking, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

9 reacties op Duidelijke taal in plaats van nietszeggende uitspraken

 1. Cathja zegt:

  Als ik lees wat de nieuwjaarstoespraak van de Deense minister-president Rasmussen inhoudt, dan valt het verschil met de nietszeggende woorden van Willem-Alexander me direct op. Tijdens zijn nieuwjaarsboodschap kreeg ik het gevoel dat ‘we’ nu toch echt allemaal eens ons steentje moeten bijdragen om van de multi culti een succes te maken, dus we moeten niet langer eisen stellen aan de nieuwkomers, maar ‘bruggen bouwen’….

  Hol en leeg, en absoluut geen empathie met de Nederlandse bevolking! Geen wonder ook, als je uitermate beschermd woont en je je over de veiligheid van jezelf, je vrouw en je dochters geen zorgen hoeft te maken, en je ook over de inhoud van je loonzakje niks te klagen hebt.
  Want of Nederland nu 17 miljoen of 18 miljoen burgers telt, het raakt hen op geen enkele wijze.

  Rasmussen heeft er goed aan gedaan nu eens de problemen bij de naam te noemen. Dat had ook Merkel moeten doen, maar dat is net zo’n hol vat als de koning van ons land. Maak eens werk van het uitzetten van illegalen, van kanslozen in de asielprocedure en zet iedereen uit die hier problemen veroorzaken, zelfs al hebben ze al een ‘verblijfsvergunning’! We moeten eens stoppen met alles en iedereen hier binnen te laten. Laten we eens een voorbeeld nemen aan de Hongaren en de Polen. Daar gaat het stukken beter!

  Geliked door 2 people

  • paulzwueste zegt:

   Uiteindelijk zal toch het moment komen waarop je dan uiteindelijk het onbedwingbaar verlangen naar boven voelt komen om luidkeels te schreeuwen: …
   “Slappe hangwang-papzak, waar bemoei jij je mee …!!!! Ga terug naar Argentinië met die hoer van je,… en laat ons met rust.

   Like

  • jungleelephant zegt:

   Kan hier ook!Als we dat nep-kabinet naar huis sturen,eindelijk!En er mensen voor in de plaats zetten met verstand en een hart voor volk en land!

   Like

 2. sjaak zegt:

  Vroeger hat je bij de grenzen knalhard optreden bij de kleinste overtreding !
  Nu open grenzen en een pas is ook niet meer nodig wanneer je (scheinvluchteling) bent !

  Geliked door 1 persoon

 3. Taljaard zegt:

  Niet gedacht dat die Denen, met dat kleine landje van hun, nog eens zo flink zouden worden.
  Kunnen wij nog een voorbeeld aan nemen.
  Hopelijk volgt Zweden.

  Geliked door 1 persoon

  • paulzwueste zegt:

   Taljaard.
   Gezien je belachelijke reactie lijkt het me echt nuttig voor je om de geschiedenis van Denemarken over de afgelopen 1000 jaar eens te bestuderen.
   Moet je echt eens doen
   Zal je op ’n wat hoger geestelijk niveau brengen.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s