Paus Franciscus en kerstmis van de moslims . . .

Screenshot_76

(Door: Michel Garroté – Vertaling: “delamontagne”)

Ex-moslims, Katholiek geworden, en hun vrienden schreven een brief aan paus Franciscus over zijn houding ten opzichte van de islam. Hierbij moet worden opgemerkt dat Paus Franciscus met kerstmis de reis van Jezus, Maria en Jozef naar Bethlehem vergeleek met de stroom  islamitische migranten naar Europa. In de nasleep hiervan vroeg Paus Franciscus aan “het kind van Bethlehem” dat wij onze onverschilligheid opzij zullen  zetten. De Franse geestelijkheid laat, via de stem van de voorzitter van de Conferentie van Franse Bisschoppen, aan de vooravond van Kerstmis, ons een “masochistisch” schuldgevoel geven en zegt dat we meer moeten doen voor de opvang van migranten. “Als we zeggen dat we niet iedereen kunnen opvangen, is dit overdreven, omdat het niet de realiteit is en het is onmenselijk”.

Hier is de (verkorte) brief van de ex-moslims, die katholiek werden, en hun vrienden:

Heilige Vader,

Velen van ons hebben bij diverse gelegenheden en gedurende meerdere jaren geprobeerd om contact met u op te nemen. Maar  we hebben nooit het minste teken van ontvangst van onze brieven of verzoeken voor een ontmoeting ontvangen.

U houdt niet van het “wereldse” en we zullen eerlijk gezegd ook niet toestaan dat U gaat zeggen dat wij  [ex-moslims!], de islam niet begrijpen Zoiets kun je n.l. lezen in de paragrafen 252 en 253 van de “Evangelii Gaudium” [= een toespraak van de paus in 2013 betreffende de islam!]. Het  biedt geen verklaring  voor het feit dat de islam, die pas na het christendom kwam, niets anders kan zijn dan de “Antichrist” en zeer gevaarlijk is, omdat hij doet voorkomen alsof Jezus  slechts een Profeet was.

Als de islam op zich een goede religie is, zoals U het lijkt te verkondigen, waarom zijn WIJ  dan katholiek geworden? Doet onze keuze hiervoor geen afbreuk aan Uw woorden? Wij zijn Katholiek geworden met gevaar voor ons eigen leven. De islam schrijft het doden van afvalligen voor (koran 4.89, 8.7-11), OF  WEET  U  DAT  NIET  ?

Hoe is het mogelijk om islamitisch geweld te vergelijken met zogenaamd christelijk geweld? “Wat is de relatie tussen Christus en Satan? Welke eenheid tussen licht en duisternis? Welk verband is er tussen  gelovigen en de ontrouwen? (koran 6.14-17)? Overeenkomstig zijn leer (Lc. 14:26) gaven wij de voorkeur aan Hem,  Christus.

Het is een feit dat vanaf het moment dat de islam ons als vijand wil zien, wij dat ook zijn en al onze uitingen van vriendschap kunnen daar NIETS  aan veranderen. Als “goede” ANTICHRIST is de islam niet anders dan een grote vijand van een ieder die geen moslim is.

“Tussen ons en jullie zal  vijandschap en haat voor altijd bestaan totdat je in Allah alleen zal geloven ! (koran 60.4)”. Volgens  de koran zijn  christenen  onrein (koran 9,28)”, “De ergste van de Schepping (koran 98,6)”, “Allen veroordeeld tot de hel (koran 4,48)”, “Allah zal hen uitroeien” (koran 9,30).

Laat u toch niet misleiden door de koran-verzen die zogenaamd tolerant zijn, omdat ze allemaal vervangen zijn door het vers van het zwaard (koran 9,5). Terwijl het Evangelie het goede nieuws van Jezus, dat hij gestorven en opgestaan is voor het heil van allen, verkondigt, heeft Allah niets anders te bieden dan oorlog en moord op de ongelovigen in ruil voor zijn paradijs! “Ze vechten op de weg van Allah, ze doden en worden gedood (koran 9:11) “.

Screenshot_77

We krijgen volgens u overeenstemming tussen de islam en christenen door dialoog. Maar dialoog is voor u de weg naar Vrede, voor hen, de moslims is het oorlogvoeren.

Hoe kunt u spreken over vrede en instaan voor de islam waarderen, zoals U lijkt te doen:  ‘Uit ons hart de ziekte verdrijven die onze levens vergiftigt (… ) Dat zij die christen zijn, dat mogen doen met de Bijbel en zij die moslim zijn, met de koran. (Rome, 20 januari 2014). De Paus doet alsof de koran ook de weg naar het heil biedt. Is dit niet heel verontrustend? Moeten wij dan maar weer terugkeren naar de islam ?

Wij smeken U om in de islam geen bondgenoot te zien in Uw strijd tegen de machten der wereld die ons willen domineren en in slavernij willen leiden. Want zij zijn in wezen met dezelfde totalitaire ideologie uitgerust. De verleiding is zeker groot om te denken dat een islamgezinde toespraak ertoe zal leiden dat het lijden van de christenen in het Oosten zal verminderen.

Ondertekend door ex-moslims, die Katholiek  zijn geworden.

Bron:
http://exmusulmanschretiens.fr/nl/
Door: Michel Garroté

Vertaald en bewerkt door:
“delamontagne”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Weg met ons!", Christendom, cultuurrelativisme, Dhimmitude, Hypocrisie, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, katholieke kerk, koran, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Linkse christenen, Moslims, Naïviteit, nieuw fascisme, Pacifisme, Paus Franciscus, political correctness, praatjesmakers, propaganda, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

32 reacties op Paus Franciscus en kerstmis van de moslims . . .

 1. Patriot 2.0 zegt:

  Dialoog betekent dat je je van twee kanten openstelt. Dat gaat natuurlijk nooit gebeuren. De islam is totalitair van aard en wil een theocratie instellen (sharia). Daar is geen mogelijkheid van een “verlichte” dialoog. Ik geloof er niet meer in.

  Geliked door 1 persoon

 2. theresageissler zegt:

  Geschreven uit de eerste hand, door degenen, die weten, waarover ze spreken! Maar de kans, dat die kindse Argentijnse ex-revolutionair er enige aandacht aan besteedt, is vrijwel zeker nul komma nul.

  Geliked door 1 persoon

  • Patriot 2.0 zegt:

   Misschien komt de opstand van binnenuit. De macht van de Curie is enorm.

   Like

  • Nemesis zegt:

   Of hij kinds is waag ik toch echt te betwijfelen, wat hij wel is is een smerige, achterbakse jezuit, de ergste roomse criminelen die er rondlopen.

   Like

   • Taljaard zegt:

    @Nemesis
    Hij is bovendien een Zuid Amerikaan.
    Dus helemaal geen ervaring met islamieten en waarschijnlijk ook weinig adequate kennis over hun geschiedenis en doctrine. Hij zal daarom wel denken dat het allemaal niet zo’n vaart zal lopen en papagaait daarom zonder enige gewetensbezwaren de NWO-globalisten na.

    Geliked door 1 persoon

   • Nemesis zegt:

    Ja, dat zal best wel en neemt er noch een snufje coke bij.

    Like

   • Patriot 2.0 zegt:

    @Taljaard
    Zuid-Amerikaanse bevrijdingstheologie, dat is het probleem.

    Geliked door 1 persoon

 3. Stef zegt:

  Een ernstig verwarde man.

  Geliked door 2 people

 4. Cathja zegt:

  Ik zou graag willen vernemen wat het antwoord van de huidige paus is op deze aanklacht!

  Dat deze paus zélf DE ANTI-CHRIST is, daarvan heeft hij al talloze malen blijk gegeven.
  Hij is een misleider van mensen; vooral van vele Rooms-Katholieken, die hem als ‘Heilige Vader’ beschouwen.
  Deze man moet afgezet worden. Hij is niet alleen een groot gevaar voor zijn volgelingen, maar voor de hele wereld! Hij houdt zich meer met politiek bezig dan met de dingen waarvoor hij is benoemd. Zijn invloed is veel te groot. Hij is een wolf in schaapskleren.

  Dood-enge kerel!!

  Geliked door 1 persoon

 5. Elisah zegt:

  Goed dat ze die brief geschreven hebben, hij had wat mij betreft veel sterker kunnen zijn.
  Een antwoord zullen ze nooit ontvangen, ik denk dat de paus deze brief zelfs nooit onder ogen zal krijgen.

  Like

 6. Bob Fleumer zegt:

  Als moslim katholiek worden is van de regen in de drup!

  Geliked door 3 people

  • Patriot 2.0 zegt:

   Afgezien van de kritiek op het katholicisme en de paus: waar zijn onze linkse vrienden om hem te verdedigen, zoals ze bij de islam doen?

   Like

 7. Rensk. zegt:

  Ik ken idd mensen die in God geloven en heb er wel eens horen zeggen: er komt geen oorlog hoor. Want God waakt over ons en maakt alles weer goed. God is almachtig. Ik vind het in en in triest als zulke mensen dit soort dingen zeggen. Eerder zei ik nog wel eens: ik vind het een rare vervelende snuiter als ie zo machtig is en zoveel ellende toestaat. Maar dat doe ik nu niet meer. Vind het eigenlijk best zielige mensen.

  Geliked door 3 people

  • Anneke zegt:

   Zo zijn er tevens christenen die menen dat Gods Koninkrijk al is nedergedaald en actief de aarde regeert. (Als je dan vraagt wáár/wie hun koning Jezus is, staan zij met de mond vol tanden. Zwaar geërgerd… Dat onze politici door dit soort christenen als een soort van heiligen worden gezien. Mijn mening is dit geheel niet. We worden geregeerd door de boeven van de NWO…Orde is er binnen afzienbare tijd geheel niet meer, die duvels kunnen niet eens bij zichzelf orde op zaken stellen. Het zijn maar speelpoppen van de hel achter de schermen.

   Like

 8. Krater zegt:

  Met kerst was ik ook in de kerk en daar hetzelfde lulverhaal: pastoor kwam aanzetten met met dat islamieten in hun bootjes en hij noemde ook nog expliciet zwangere vrouwen op die boten, vergelijkbaar waren met Jozef en Maria die nergens welkom waren. Zelden heb ik een meer masochistisch verhaal gehoord dat dit. Je moet wel n enorme jan lul zijn om zo dom moslims die anti westers zijn, anti andere religies zijn, zo te gebruiken om je eigen destructieve goedheid te tonen. Ik ben ook christen, maar n strijdbare. Ik ben zeer tolerant tegenover andere geloven mits deze respect en naastenliefde prediken ongeacht wat die naasten aanhangen. Wat daar niet aan voldoet, dient te worden bestreden ter zelfbescherming

  Geliked door 2 people

  • Peter zegt:

   100 % met Krater eens.
   Ben zelf katholiek en ben altijd snel klaar met moslims.
   Ik vertel hen dat : 1. De “heer”Mohammed voor mij geen profeet is.
   en 2. De koran is een niet door mijn God geopenbaard boek.
   Dan zijn we over het algemeen snel klaar met het gesprek.

   Like

 9. Taljaard zegt:

  Zijn voorganger Ratzinger, Benedictus XVI wilde het Vaticaan en de RKK niet laten fungeren als buikspreekpop van de globalisten. Daarom werd de RKK aangevallen op een zwak punt, nl. het feit dat veel priesters zich nogal eens aan minderjarige jongens hebben vergrepen. Daar werd schier eindeloos in de wereldwijde media, die onder controle is van die zelfde globalisten, op gehamerd, met vrijwel elke dag nieuwe ”onthullingen” en ”schandalen”, hoewel dit soort seksueel misbruik in feite al eeuwenlang bekend was, en er voordien nauwelijks een haan naar kraaide. Natuurlijk is dit niet goed te praten, maar het was altijd al bekend. Het verschil was dat de media er steeds opnieuw bovenop doken en het consequent bleven opkloppen.

  Er restte Ratzinger uiteindelijk niets anders dan zijn pontificaat op te geven.
  Een zeer drastische en onconventionele stap voor een paus.
  Niet een verandering in zijn beleid en uitlatingen, maar aftreden.
  Het ziet er naar uit dat dit het enige was waar de globalisten genoegen mee namen. Zij wilden hem ongetwijfeld ”straffen”, voor het niet willen onderwerpen van de RKK aan de globalistische agenda, hoewel hij daarmee in feite niets anders deed dan het beleid van van zijn voorganger Woytila Johannes Paulus II voortzetten. Die konden ze echter niet aan de veren komen, want wereldwijd veel te gerespecteerd. Dat was met Ratzinger echter niet het geval.

  Bergoglio Franciscus I is een Jezuiet en een marionet van de NWO.
  Sinds zijn aantreden in 2013 is de media-hetze tegen de RKK over seksueel misbruik verstomd.
  Kortom, het stinkt naar media-manipulatie, morele chantage en politieke machtsspelletjes.

  Geliked door 1 persoon

 10. Wat in hemelsnaam belet ons om deze ,tot op het bot verrotte appel van de wereld af te flikkeren,

  Like

 11. Republikein zegt:

  Je [u] was me net voor hr. Fleumer.
  Kort maar krachtig.

  Like

 12. christ Kanters zegt:

  En wat heeft de Paus hier op geantwoord, IK denk hij prevelde 3 regeltjes latijn , en ging schijten .

  Like

 13. Tistochwat zegt:

  Ik blijf het zeggen: een vent (nou ja ‘vent’?) in een jurk is niet te vertrouwen.
  Deze Roomse, seniele, stiekem satanische zak is minstens even gevaarlijk als zijn mohammedaanse lievelingen.
  Is-ie intussen al klaar met het herschrijven van de Bijbel?

  Like

  • Statler & Waldorf zegt:

   ‘Is-ie intussen al klaar met het herschrijven van de Bijbel?’

   Dat hoeft niet, kwestie van omkaften en er staat koran op de voorzijde.

   Like

 14. M. zegt:

  Levensgevaarlijke clown is het die niets maar dan ook niets met God heeft.
  Integendeel.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s