President Macron van Frankrijk zegt tegen de “medeburgers” van de EU dat zij zich in 2018 moeten verzetten tegen de “nationalisten” en de eurosceptici

Screenshot_100

(Door: Victoria Friedman – Vertaling: “Wachteres” en “Henk V.”)

De globalistische Franse president Emmanuel Macron (foto) heeft de burgers in de landen van de Europese Unie (EU) opgeroepen om zich te verzetten tegen de “nationalisten en sceptici” en hem te steunen als hij aandringt op een grotere integratie van het [EU] blok. Terwijl hij brak met de traditie door de ‘medeburgers’ in de EU aan te spreken in plaats van alleen de burgers van het land waar hij was gekozen om te regeren, zei president Macron op zondagavond tegen de televisiekijkers: “2018 is een heel bijzonder jaar en ik zal jullie dit jaar nodig hebben”.

Breitbart

“Ik moet, in ons aller belang, niet wijken voor wat of wie dan ook; noch voor de nationalisten, noch voor de sceptici”, zei hij in een licht verhulde aanval op de pogingen van Midden-Europa om overblijfselen van haar communistische verleden en haar verzet tegen massale migratie weg te vagen.

Macron, die had gezegd dat hij zou regeren als een Romeinse god en die beweerde dat zijn gedachten ‘te complex’ waren voor journalisten, voegde eraan toe: “Ik zal blijven samenwerken met al onze Europese partners, in het bijzonder met Duitsland”.

De ambitie van Macron voor een “meer verenigde” EU weerspiegelt die van de voormalige voorzitter van het Europees Parlement en kandidaat partner voor de Duitse regeringscoalitie, Martin Schulz, die zei dat hij tegen 2025 een federale “Verenigde Staten van Europa” wilde zien.

In december hebben Macron en Merkel zich gecommitteerd aan plannen voor een “bankenunie”, nadat Macron de opdracht onder de lidstaten had geleid om te komen tot een gecentraliseerd EU-budget en een ministerie van Financiën, een gemeenschappelijk Europees kantoor voor asiel om het migrantenbeleid van het blok krachtig ten uitvoer te brengen, en een EU-leger.

Nadat de reguliere media voorbarig de waarschuwing van het afnemende nationalisme en populisme na de Franse en Nederlandse verkiezingen hadden gevierd, bracht een progressieve denktank in december een rapport uit waarin werd vastgesteld dat de golf van populisme nog niet is bedwongen en waarschijnlijk een permanent onderdeel van politieke structuren in delen van Europa zal blijven.

De conservatieve premier van Hongarije, Viktor Orbán, waarschuwde de leiders van de EU om te gaan luisteren naar de stemmen van hun burgers, opdat zij niet via de verkiezingen uit hun functie zullen worden gezet.

Bron:
www.breitbart.com
Auteur: Victoria Friedman

Vertaald uit het Engels door:
“Wachteres” en “Henk V.”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Populisme", "Weg met ons!", Barbarisme, cultuurrelativisme, democratie, demoniseren, dictatuur, Duitsland, Elite, establishment, EU-critici, Eurofielen, Europa, EUSSR, Frankrijk, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Linkse Kerk, meningsdictatuur, moralisme, Nationalisme, nieuw fascisme, Patriottisme, political correctness, politici, praatjesmakers, propaganda, Rotzakken, soevereiniteit, verloedering, Verzet, Volksvijandigheid, Zelfbeschikking. Bookmark de permalink .

23 reacties op President Macron van Frankrijk zegt tegen de “medeburgers” van de EU dat zij zich in 2018 moeten verzetten tegen de “nationalisten” en de eurosceptici

 1. Cathja zegt:

  Wat is het toch een doortrapte vuile rat, die Macron! Wie denkt hij wel dat hij is? Snotneus! Wil hij de burgers van andere lidstaten even vertellen wat er staat te gebeuren, en wil hij ons op een dwingende manier voorbereiden op een uiterst onaangename tijd?

  Laat hij de woorden van Viktor Orbán maar ter harte nemen. Daarin ligt een ernstige waarschuwing aan zijn adres opgesloten!

  Geliked door 2 people

 2. Tistochwat zegt:

  Geliked door 1 persoon

 3. Statler & Waldorf zegt:

  Deze Emmanuel Macron is een Franse Muppet in dienst van de USA.

  En als iemand dat kan weten zijn wij dat wel …….

  Like

 4. mahoog zegt:

  LEVENS GEVAARLIJK MANNEKE…

  Geliked door 1 persoon

  • Trucker zegt:

   jawel, en onder meer gevaarlijk omdat hij zo vol van zichzelf is. Een gedroomde partner voor het gore kreng Merkel die kan die megalomane broekvent net zo goed bespelen als zijn moeder (waar hij mee getrouwd is) kan.
   Een zin is blijven hangen en is zo onheilsspellend als maar kan zijn “ii n’y a pas de culture Francaise” dat is de gedachte van iemand die niet geloofd in zijn eigen identiteit en derhalve ontkent dat die bestaat.
   Dat zo’n lunatic leider is van één de belangrijkste naties in het eu van de HQ brussel dictators is zonder meer gevaarlijk daar hij en zijn pseudo moeder (Merkel) een perfect paar vormen.

   Like

 5. guusvelraeds zegt:

  Logisch dat hij dat doet. Want Frankrijk is failliet en wordt alleen nog op de been gehouden door de niet soevereine EU constructie. Frankrijk zou in een post EU tijdperk niet op eigen benen kunnen staan. Tenzij ze in Frankrijk bereidt zijn terug te gaan naar een absoluut bestaansminimum. Gelukkig hebben ze via hun kernenergie nog goedkope energie en zijn hierdoor grotendeels onafhankelijk van het buitenland. Was dat niet het geval zaten ze al lang op het niveau van een land als Italië en wellicht Griekenland.

  Geliked door 3 people

  • Statler & Waldorf zegt:

   Klopt.
   Met één kleine kanttekening: Italië is feitelijk ook bankroet (Griekenland maken we al helemaal geen worden meer over vuil).

   Noord-Europa zal zijn (en is feitelijk al) de steunpilaar voor Zuid-Europa.
   De Transfer-unie is namelijk al een gegeven anno 2016 of eigenlijk eerder nog.

   En al die brave Nederlanders maar denken voor hun eigen pensioen te sparen.
   Dat overhevelen van spaarcenten in de vorm van pensioengeld is vorig jaar al begonnen
   middels een aangenomen wet in de Tweede Kamer zonder enig kritisch tegengeluid.

   Geliked door 3 people

 6. Jules Vismale zegt:

  Hier is mijn antwoord, Emmanuel Macron, van een “medeburger” van de EU: “Houdt je gore EU-waffel dicht en donder meteen op naar de islamieten, jij gemene en verradelijke smeerlap!!!!”

  Geliked door 3 people

 7. vladimir zegt:

  en dan iedere keer, lees ik dat het populisme en nationalisme op de terug weg was ??
  whahahaha

  Ja, tuurlijk, nou dan ben ik bang dat hij dat hoopt, whahahahaha !!

  dus Le pen heeft niet gewonnen, omdat Soros krachten en de goldman=sachs muppets, dus goed fraude hebben gepleegd !!! ,
  maar Le pen is wel heeeel groot geworden.!!!
  Mijn vriend en kanjer met ruggengraat Geert , heeft niet gewonnen, maar won wel zetels, !!!
  en zolang niemand mij uit kan leggen ,
  hoe in jezus naam , om 16.15 uur, dus om kwart over vier !! op stemdag !!!!!
  met de stemhokjes open tot 21.00 uur !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  DE UITSLAGEN AL OP TELETEKST STONDEN, MET MIJN EIGEN OGEN GECONSTATEERD, !!

  DUS , DEZE TUINKABOUTERTTTTT EN KLEINE GOLDMAN SACHS RUKKER , KAN NATUURLIJK MET ZIJN OMA WEL, EEN GROTE BEK OPZETTEN , WHAHAHA

  maaaaaaaarrrrrr !!

  dan is hij dus Polen vergeten ,
  hongarije vergeten ,
  oostenrijk vergeten
  catalonie vergeten ,
  zeg dus maar het hele oostblok ,
  die eerst dachten hoera !!!!!!!!!! c we gaan bij de EU ,
  maar komen er dus nu achter dat dit gajus zooitje in Brussel
  dus nog erger is dan de oude CCCP !

  en komen er in Italie verkiezingen aan, die er voor de EU ook niet best uitzien !
  en
  dan komt griekenland natuurlijk nog even ten sprake,

  ik zie nog steeds van heel dichtbij
  de demonstraties in griekenland dan wel Athene 2 , 3 tot 5 x in de week!!
  daar gaan de plaatselijke regeringsleiders echt niet op de fiets naar hun werk hoor,
  die worden binnen 5 minuten opgehangen !!!!!!!!!!!!!!!
  uiteraard worden daar geen beelden van in Groot Nieuw berut op uw Tv gegooid !

  verder, loopt Tsipras , de leugenaar , die 2 x een grieks Nee, wegpleurde , dan wel zijn reet mee afveegde !!

  DE DEUR PLAT IN MOSKOU, wat mijn hersens dus aan het werk zet , want er is gas gevonden en olie ,
  dus denk ik, dat Tsipras dus al een paar keer aan Oom vladimir om hulp heeft gevraagd , die hem dus terug stuurde met de mededeling :

  Beste vriend , pak zoveel mogelijk geld aan , liefst miljarden van je EU bandieten
  dan over 2 a 3 jaar , organiseer je een mooi eiland voor de vloot van Oom Vladimir,

  zijn de grieken gelijk van de Turkse dreiging af, en geen bootvluchtelingen meer, die worden dus gelijk terug geschopt ,of tot zinken gebracht ,
  mijn Oom drinkt n.l. geen koffie met terroristen ,met een leren jackie en een nieuwe spijkerbroek
  een nieuwe I=phone , en toevallig het enige wat ze niet bij zich hebben een paspoort
  dat is in die rubber boot tussen hun tanden vandaan gevallen ??

  dan krijgt griekenland dus goedkoop gas, een 9000 miljoen euro per jaar voor de huur van het eiland en 25.000 russische soldaten ( DE KRIM CONSTRUCTIE MET UKRAINE )
  die hadden een contract tot 2040, dus niks geen russische soldaten op de krim , was gewoon een afspraak !

  en , houden de grieken hun beiden handen , naast hun oren, maken de toerledokie EU beweging , gooien er een dikke middelvinger achteraan
  MET JULLIE KUNNEN DE PLEURIS KRIJGEN MET JE EU !!

  EN HALEN VROLIJK MIJN OOM VLADIMIR BINNEN , DIE de net gevonden GRIEKSE OLIE EN GAS VELDEN MAG ONTGINNEN ,
  De grieken zitten dan gillend van het lachen, op de overvolle terrassen , en roepen badend in het olie en gas geld,
  HOERA WE ZIJN VOOR DE 6 X FAILLIET,

  IK GROET U HARTELIJK , VANAF HET STRAND IN ATHENE

  HUG & KUS

  Geliked door 1 persoon

 8. Qvic zegt:

  Net als Macron, als andere regeringsleiders die met verkiezingsfraude aan de macht zijn gekomen in de EU (zoals Rutte en Merkel), weten waarschijnlijk al dat dit 1 van de laatste jaren voor hen wordt. Want zij zien het einde van hun macht naderen. Daarom deze verwoede poging om op het laatste moment iedere autotoon te overbluffen om tegen hun eigen nationaliteit te gaan strijden en voor de EU moeten zijn. Daar de Fransen autotochttonen zijn wat dat betreft heel chauvinistisch, hiermee is Macron meer een roepende in de woestijn dan dat er hier gehoor aan wordt gegeven.

  Like

 9. Taljaard zegt:

  @Jules
  Tas tois salaud des globalistes et de l’EU, qui est marie’ avec votre mere!
  Dat kan hij wel lezen 🙂

  Like

 10. Haagse Harry zegt:

  Ze zijn er zogenaamd voor uw vrijheid. Vermomd als voorvechters van diezelfde vrijheid, als wolven in schaapskleren. Misschien is het de hoogste tijd om bang te worden.

  Ratten moeten vanwege besmetting verplicht afgemaakt worden!

  Geliked door 1 persoon

 11. Patriot 2.0 zegt:

  Verzetten tegen democratie, dus….

  Like

 12. kampersrene zegt:

  Och die Macron is gewoon getraumatiseerd anders zou hij geen onzin uitkramen ! We mogen niet vergeten dat hij indertijd werd misbruikt door zijn schooljuf

  Geliked door 1 persoon

 13. R.Kroonenberg zegt:

  Dit is op Jasterke's kwijt-zonder-spijtsite herblogden reageerde:
  .
  Aanschouw mij, mijn naam is Macron
  en mijn wijsheid een licht als de Zon
  dus juist IK het kan het weten,
  want toen mijn IQ werd bemeten,
  bleek dat ’t echt niet hoger meer kón !
  .

  Like

 14. Hovawart zegt:

  Macron (40) heeft geen echt mandaat, zijn rijke vrouw (65) echter heeft hem naar voren geschoven, terwijl hij vóór de verkiezingen een grote onbekende was, maar geld maakt bemind blijkt uit de onmiddellijke steun van vele Europese lijders, die dus afgaan op zijn mooie bruine ogen, zijn frisse complex, een linksche inborst, en niet op zijn kwaliteiten, daarmee is hij un parangon van de moderne politiek, een poseur met een Nero Complex, een toy boy die graag een wijntje lust, terwijl de samenleving verandert in de rokende puinhoop die door deze man wordt gezien als een glinsterende duisternis die opgebouwd is uit eindeloze dwaalwegen.

  Like

 15. jungleelephant zegt:

  Die Fransen zullen zich ook wel achter de oren krabben:totale foute,gevaarlijke keuze geweest!

  Like

 16. Jan zegt:

  Macron admits France would vote to LEAVE EU if country held referendum

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s