Berlijn: Aantal daklozen bijna verviervoudigd

Screenshot_127

(Door: David Berger – Vertaling: E.J. Bron)

In Berlijn is het aantal daklozen de afgelopen drie jaar bijna verviervoudigd. Dat deelde het bestuur Sociale Zaken van de Berlijnse Senaat gisteren mee. Het aantal daklozen zou op dit moment 50.000 bedragen.

Het aantal wordt afgeleid van mensen, die in noodonderkomens, tehuizen enz. ondergebracht worden. Veel van de daklozen maken echter geen aanspraak op openbare hulp en wonen in plaats daarvan bij vrienden of kennissen. Daarom kunnen we er van uitgaan dat het niet officieel geregistreerde aantal veel groter is.

Als een van de redenen noemt de “Berliner Morgenpost” ook de komst van talrijke immigranten naar de hoofdstad:

Meer dan 12.000 vluchtelingen, wier asielaanvraag volgens de gulle Berlijnse asielpraktijk werd toegestaan, willen niet meer in de noodonderkomens wonen.

Om dit probleem tegen te gaan, bouwen gemeenten in heel Duitsland ijverig nieuwe woningen voor de immigranten, deels “in niet geheel vanzelfsprekende bouwkwaliteit”. Daarover heeft “philosophia perennis” uitvoerig bericht:

https://philosophia-perennis.com/2017/12/07/hamburg-wohnungen/

https://philosophia-perennis.com/2017/10/25/video-willich/

Op Facebook schrijft een inwoonster van Berlijn, die in een van de betere stadsdelen van Berlijn woont, daarover:

3- en 4-sterrenhotels voor “Refugees” in Berlijn

“In mijn directe omgeving, dus Centrum West, staan 3 voormalige hotels met 3 en 4 sterren, die voor Refugees misbruikt worden. Waaronder, wie het wil googelen, het Best Western President.

Daar heb ik nog geen dakloze zien uitkomen. Voor hen zijn er niet eens genoeg noodonderkomens, hoewel die slechts een fractie van datgene zouden kosten van hetgeen Berlijn, dat immers nooit geld heeft voor iets, voor de zogenaamde vluchtelingen uitgeeft.

Een schande.”

Bron:
https://philosophia-perennis.com
Door: David Berger

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "Integratie", "omvolking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", Allochtonen, asielwaanzin, Barbarisme, Berlijn, Groenen, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Linkse Kerk, Multiculti, nieuw fascisme, Rotzakken, sociaaldemocraten, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

9 reacties op Berlijn: Aantal daklozen bijna verviervoudigd

 1. Cathja zegt:

  Duitsland wordt toch tot de rijke Europese landen gerekend? Uit het aantal geregistreerde daklozen blijkt dit totaal niet. Ja, er is genoeg geld, maar een flink deel is gereserveerd om de ‘vluchtelingen’ een koninklijk bestaan te geven.

  Schande dat Duitsland zijn eigen volk in de kou laat staan! Letterlijk, maar ook figuurlijk. Mensen die geen onderkomen meer hebben, hebben RECHT op hulp en bijstand van de overheid! Hiervoor zal vast wel een sociaal vangnet bestaan, maar dat sociale vangnet mag echter niet gebruikt worden voor de zogenaamde vluchtelingen. Zij krijgen meer dan genoeg ondersteuning, terwijl velen daar zelfs geen recht op hebben.

  Ik vrees dat het alleen maar slechter zal gaan, en dat we wellicht Duitse daklozen aan de Nederlandse poorten zullen aantreffen die om hulp komen vragen. Het zou mij beslist niet verbazen.

  Geliked door 2 people

 2. edwin vissers zegt:

  ik kreeg tranen

  Geliked door 1 persoon

 3. Qvic zegt:

  Zo lang we de linkse landverraders hun gang laten gaan, zal het steeds beroeder voor alle autochtonen gaan. Dit geldt niet alleen voor Duitsland, maar voor alle EU lidstaten.

  Like

 4. Tistochwat zegt:

  Heeft de mohammedaan soms honing aan z’n kont?
  Dat moet haast wel, anders werd hij niet zo afgelikt.

  Geliked door 1 persoon

 5. eva110 zegt:

  In en in triest om dat te zien, maar als wij niet oppassen gaat het hier dezelfde kant op.

  Like

 6. Rensk. zegt:

  @Edwin Vissers: snap ik dat je tranen krijgt. Mijn tranen zijn op. Bij mij is het omgeslagen in een ingehouden woede. Vanwege de machteloosheid.

  Like

 7. M. zegt:

  Dat wil Rutte ook graag hier en als je de burgemeesters ziet weg schieten omdat er miljoenen tekorten komen bij de gemeentes zal het hier ook niet lang duren voor de daklozen de pan uit rijzen want er is alleen geld voor de dood en verderf van de grootste racisten ter wereld.

  Like

 8. koti zegt:

  Als je toch al een dakloze bent, heb je niks meer te verliezen. Dusss moet je iets doen, wat niemand verwacht, dan verandert er pas iets. Elke dakloze vraagt gewoon netjes bij elk politiebureau, om elke nacht gratis te blijven mogen slapen in een politiecel. Als de politie weigert, gewoon elke ruit kapot gooien, dan wordt je vanzelf opgepakt en lig je lekker warm te slapen in de cel. Zo moeten gewoon alle daklozen reageren, dan is het probleem zo opgelost. Groetjesss.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s