De westerse marxistische elites en de Jodenhaters in het Vaticaan willen van Israël een sharia-staat maken!

Screenshot_131

(Door: “Balkanske priče”)

„Israël staat aan de frontlinie van de strijd tegen een moorddadige ideologie, die ons allemaal wil uitroeien”, schreef Julian Reichelt, de hoofdredacteur van Duitse krant “Bild-Zeitung”.Volgens de Koran mag Israël niet bestaan, omdat het een niet-islamitisch land is. Er is nu een onafhankelijke joodse staat die de soevereiniteit over Jeruzalem en de Tempelberg in handen heeft; dat is waar de islam van af wil, de vernietiging van “de joodse entiteit” of het “zionistische kankergezwel”, zoals de standaardterm in de Arabische wereld luidt. Het zijn de Joden die nu land in bezit hebben waarvan moslims geloven dat het rechtens toebehoort aan Allah en zijn volgelingen. Joden als sterke overwinnaars is een ondenkbare situatie: de klok moet worden teruggedraaid. De grond, het Israëlische land, moet weer in handen van de islam komen. Het is theologisch onmogelijk dat (een) stad of land, die of dat ooit onder islamitische heerschappij stond, terug wordt gebracht in zijn pre-islamitische toestand en weer tot de Dar al-harb gaat behoren. Zo bezien behoren Jeruzalem en het land Israël toe aan de islam. Joden en christenen mogen daar alleen als dhimmi´s (tweederangs burgers) leven, die hadden altijd de tweederangs dhimmi-status in de Dar al-islam (het huis van de islam)…

Lees verder>>>
Balkans Chronicles

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", antisemitisme, Barbarisme, demoniseren, Dhimmitude, Elite, Geschiedvervalsing, Heilige Land, Historie, Islam, islam-collaboratie, islamitische ideologie, islamofascisme, Israël, Israël-vijandigheid, Jeruzalem, Jodenhaat, katholieke kerk, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Links fascisme, Marxisme, Moslims, nieuw fascisme, Rotzakken, verloedering. Bookmark de permalink .

59 reacties op De westerse marxistische elites en de Jodenhaters in het Vaticaan willen van Israël een sharia-staat maken!

 1. Patriot 2.0 zegt:

  Het Vaticaan haat de Joden niet.

  Geliked door 1 persoon

 2. Cathja zegt:

  Volgens de koran ‘dit’ en volgens de koran ‘dat’…..

  Volgens moslims mag Israël niet bestaan, mogen Joden niet bestaan, en verder moet alles en iedereen die niet-moslim is aan de islam onderworpen worden.
  Wat een walgelijk boek, wat een walgelijke volgelingen, wat een walgelijke ‘god’!
  Wie geeft moslims het recht (behalve dan hun niet bestaande god en zijn profeet) om over de wereld te heersen?
  Liefde tussen mensen (dus naastenliefde) bestaat binnen de islam niet. Ze zijn doodsbang voor de toorn van allah, en voeren slaafs uit wat hun die hen (zogenaamd) voorschrijft.

  Dat wereldwijd geen enorme aversie tegen de islam bestaat is me een volkomen raadsel!
  Eén ding is zeker: de islam zal NOOIT -ik herhaal: NOOIT- het land Israël in handen krijgen. Het land behoort voor eeuwig het Joodse volk toe!!

  Shalom!

  Geliked door 2 people

  • Cathja zegt:

   Foutje herstellen: …..en voeren slaafs uit wat die hen (zogenaamd) voorschrijft.
   Het woordje ‘hun’ had daar niet moeten staan.
   Sorry!

   Like

  • Tistochwat zegt:

   @ Cathja 6 januari 2018 om 14:44

   Waar ‘leeft’ de mohammedaan nou eigenlijk voor met z’n dwangneurose (= islam)?
   Martelen, verwoesten, afslachten, met z’n reet omhoog liggen richting Mekka…
   Alleen maar voor een beetje jeuk aan z’n snikkel in het ‘paradijs’, met die zogenaamde 72 (waarom geen 71 of 73 of 54?) maagden?

   Geliked door 2 people

   • Cathja zegt:

    @ Tistochwat

    Ja, daar vraag je me wat! Ik kan je geen antwoord geven op deze vraag. Is het eigenlijk niet erg dat je altijd maar bezig bent met bedreigen, haten, martelen, doden en met wraakgevoelens vervuld bent jegens iedereen die zich niet onderwerpt aan de wil van allah?
    Wij kunnen genieten van de natuur, van mooie muziek, van een vredig en goed leven bijvoorbeeld; zij kennen dit alles niet. Altijd maar boosheid en haat voelen…!!

    Wat het onderwerp betreft: ik heb wel eens horen vertellen dat de Rooms-Katholieke kerk heel lang gewacht heeft met het erkennen van de staat Israël, omdat de Joden ooit Jezus hebben gekruisigd. Of dit nog altijd meespeelt op de achtergrond weet ik niet, maar er zou een kern van waarheid in kunnen zitten.

    De huidige paus is geen knip voor de neus waard. Wanneer hoor je hem in scherpe bewoordingen de islam veroordelen vanwege het vermoorden van Joden en christenen?
    Als het daarom gaat blijft hij stil.
    Pas als het om de ‘vluchtelingen’ gaat, en hun ‘erbarmelijke omstandigheden’, dan laat hij van zich horen, en zijn woorden zijn dan doordrenkt met medelijden…..

    Sorry, maar ik moet hem niet!

    Geliked door 1 persoon

   • Petra DeBoer zegt:

    @Cathja, dat speelt helaas nog altijd mee bij vele christenen (RK, Luthersen e.a.) dat de Joden Jezus gekruisigd hebben en niet geloven dat hij Gods zoon is. Gelovige Joden hebben ook alleen de Thora en erkennen het nieuwe testament niet.

    Like

   • Rookmelder zegt:

    @Tistochwat, die 72 maagden is een kulverhaal, het staat niet in de Koran, maar in de hadith, een omstreden verzameling overleveringen van uitspraken en het doen en laten van Mohammed, Daarin staat dat men Mohammed hoorde zeggen, dat de kleinste beloning van het Paradijs een plaats is waar 80.000 dienaren en 72 vrouwen zijn, waarboven een koepel staat die versierd is met parels, aquamarijn en robijn etc,etc,.Daar komt dus het getal 72 vandaan, let wel, er staat niet maagden. Echter, de hadith maakt geen deel uit van de kernleer van de islam, omdat de authenticiteit ervan niet vaststaat ! Het is dus een sprookje wat wordt gebruikt om “verwarde” personen aan te moedigen om tot onmenselijke daden, misdrijven en zelfmoord met zoveel mogelijk slachtoffers aan te gaan. met als doel de bevolking -wereldwijd- te onderwerpen aan de totalitaire islam.

    Like

 3. sjaak zegt:

  Dit zal nooit en te nimmer gebeuren !
  Een zesdagen-oorlog is ook niet meer nodig !
  Dit keer zal het maar 5 dagen duren !
  Israel is toot aan de tanden bewapend en
  er al op voorbereit !
  Dat moeten die moslimklootzakken toch
  weten !

  Geliked door 4 people

 4. Aegolius cs zegt:

  Hoeveel tijd zal het internationaal (…) vergen dat uiteindelijk iemand (Iran) de hel zal laten uitbarsten over het Midden-Oosten?

  Het is alsof we spreken over de “eeuwige Jood”, zelfs als hij niet staatsrechtelijk verstrooid /habitat mocht bereiken, wij ondanks de Staat Israël na WO II, weigeren als volk te accepteren in het VN gecreëerde grondgebied .

  Schande VN en Europa met nadruk op Duitsland. NL ……. Tja.

  Geliked door 3 people

 5. Petra DeBoer zegt:

  Goed artikel maar het aanhalen van Julian Reichelt van de duitse krant de “Bild” is een gotspe want hij word door de Syriërs (waaronder christenen) die geen kalifaat willen ook “Jihad Julian” genoemd omdat hij de afgelopen jaren heel veel propaganda ten gunste van de “rebellen”, dus jihadisten als al Qaida, al Nusra en ISIS, de wereld ingestuurd heeft middels twitter en in de “Bild” zeitung daarover schreef en nog schrijft, en hij volgt dus de agenda van de deep state met de regime change van Syrië.

  Voordat Merkel “Wir schaffen das” zei, was de “Bild” tegen de opvang van allemaal zogenaamde (islamitische) vluchtelingen maar omdat het in 2015 ook om Syriërs ging zodat de agenda van de deep state wellicht sneller in vervulling kon gaan met minder slachtoffers onder de Syriërs om Assad te laten vallen wijzigde de “Bild” hun beleid over vluchtelingen en stonden vooraan om Syriërs te begroeten.

  Ik sta achter Israël en achter Gods volk maar ik sta niet achter foute Joden zoals George Soros die niet het judaïsme aanhangt maar de religie van het geld (Zie de bijbel over de zilverlingen) en de joden die meewerken aan regime change in met name Syrië, met als gevolg genocide op christenen. En dat is wel waar Julian Reichelt (ik weet niet of hij Joods is) mee bezig was en is.

  Als je de statuten van de “Bild” leest begrijp je waar Julian Reichelt mee bezig is maar hij staat mede daardoor achter jihadisten die de christenen in het Midden-Oosten uitroeien. Het doel van de deep state voor Israël is o.a. om de Golan vlakte te bemachtigen en het grondgebied van Israël uit te breiden maar het kan niet zo zijn dat dan christenen uitgeroeid worden.

  Dit gebeurde ook op de Balkan want het was de deep state die achter de Balkan oorlog zat en er vele christenen door moslims vermoord werden.

  Kenneth Roth van Human Right Watch voert dezelfde agenda uit als Julian Reichelt en de deep state want Human Right Watch krijgt subsidie van Soros voor de propaganda.

  Like

  • Alsof Joods zijn een keuze is…… Daarentegen is Christen, moslim, etc zijn WEL een keuze……………….. Links zijn is ook een keuze……………………..

   Like

   • Petra DeBoer zegt:

    @jowitteroosblog, etnisch Joods zijn is geen keuze maar joods worden en je bekeren tot het judaïsme zoals Trump zijn dochter Ivanka deed is een keuze. De vraag is wel…behoor je dan tot Gods volk???

    Like

   • Petra de Boer op 22.47. Waarom heeft u het niet gewoon over de politiek Linkse Soros, maar benoemd u hem als foute Jood.

    Geliked door 1 persoon

   • Petra DeBoer zegt:

    @jowitteroosblog, de kop in het zand steken is niet mijn ding. Dat is iets van de linkse kerk en we zien wat daar de gevolgen van zijn. Juist zijn Joods zijn heeft Soros in de situatie gebracht dat hij in WOII zichzelf als christen uitgaf en andere Joden belazerde.

    Like

   • Petra de Boer op 17.02 Waarmee zou ik de kop in het zand steken dan? ‘Een Joodse samenzwering? misschien?

    Like

   • Petra DeBoer zegt:

    @jowitteroosblog, u doet net als de linkse kerk die niet willen dat de afkomst van daders worden genoemd want stel je voor het is een moslim.

    Like

   • Petra de Boer op 19.34. U beantwoord mijn vraag niet………………..Denkt u dat er een Joodse samenzwering is, gelooft u daarin?

    Like

   • Petra de Boer op 19.24.
    Waarom we het over Marokkanen en Turken hebben etc. Als eerste zijn dit landen. Personen afkomstig uit die landen of hun ouders noemt men of Marokkaan etc. ( zoals ze dat zelf graag hebben overigens, zeker bij bepaalde incidenten, noem het willekeur ) En zoals u weet zijn die landen die u aanhaalt islamitisch.
    Kunt u een land verbinden op basis van Jood zijn?

    Geliked door 1 persoon

   • Petra DeBoer zegt:

    @jowitteroosblog, ik hou me aan feiten die bewezen kunnen worden en heb niks met samenzweringen, complotten of coups die niet bewezen zijn. In een Joodse samenzwering geloof ik dus niet en vind ik bovendien zeer gevaarlijk gedachtegoed van mensen die er wel in geloven. Feit is wel dat er foute Joden zijn, net zoals er foute Friezen, Berbers en mensen van andere volken zijn.

    Koerden hebben geen eigen land en zijn een volk, en worden ook met naam en afkomst genoemd als ze fout zijn geweest. Dit geld ook voor Berbers en andere volken die geen eigen land hebben en dat ze uit islamitische landen komen snijd geen hout want onder de Berbers zijn ook Joden, net zoals er onder de Koerden christenen zijn en onder de Joden moslims.

    Israël verbind ik met Joden als hun land, mede omdat de wetten die daar gelden grotendeels uit de Joodse religie komen. Dat niet alle Joden daar wonen, daar ga ik niet over, maar de Joden zelf want zoals u weet zijn er vele Joden tegen de staat Israël.

    Dat de meeste Syriërs (alle religies) niks van Israël moeten hebben heeft o.a. te maken met de bewezen ondersteuning van Israël aan al Qaida, al Nusra en ISIS strijders en kan ik me heel goed voorstellen want dat onze regering de “White Helmets” van al Qaida/al Nusra financieel ondersteunde vind ik ook absurd. De leden van een regering wat terroristen ondersteund mag wat mij betreft gerechtelijk veroordeeld worden. De waarheid over dit soort zaken kan ongemakkelijk zijn maar het niet benoemen is vele malen erger want dan was onze regering niet gestopt met betalen aan terroristen en dan is ook nog zo dat Nederland een hele kleine rol heeft in deze en de hoofdrol in de “regime change” Amerika is en daarnaast Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Qatar, Saoedi Arabië, Turkije en Israël. Ook Trump heeft betalingen via de CIA naar terroristen als al Qaida, al Nusra en ISIS stop gezet.

    Dat Israël vanaf het begin meewerkt aan de “regime change” in Syrië met alle gevolgen van dien (o.a. vele vluchtelingen en de genocide op christenen en Jezidi’s) is een feit en geen complot. Dat betekent nog lang niet dat alle Joden daar achter staan en er een Joods complot is. Dan zou er ook een Nederlands complot zijn en dat is onzin.

    Like

  • Petra DeBoer:ik kon dat zinnetje vertellen zonder hem te noemen,maar ik wil expres dat het van hem is.Ik weet wie hij is,maar het is overtuigender ,als het nog van links komt….

   Like

   • Petra DeBoer zegt:

    @The Balkans Chronicles, dat begrijp ik, en bedankt voor uw toevoeging en tevens bedankt voor uw artikelen.

    Ik weet niet of Jullian Reichelt echt links is want de krant is in bepaalde artikelen juist centrum rechts maar uiteindelijk bepaald de uitgever, de Axel Springer Verlag, wat het beleid is van de “Bild”. Axel Springer zijn weduwe Friede Springer speelt ook een grote rol in deze.

    In het rijtje Julian Reichelt en Kenneth Roth behoort ook Charles Lister. Hij word betaald door Qatar en het moslimbroederschap om zijn walgelijke regime change propaganda te uiten met de genocide van christenen in o.a. Syrië als gevolg.

    Geliked door 1 persoon

   • Eén ding is zeker, en dit is:hij is Russische haters( Poetin en ook Assad),hij vecht dat “vluchtelingen” naar Europa kommen en hij hij wil dat Turkije lid wordt van de EU….https://www.npo.nl/buitenhof/30-08-2015/VPWON_1232774/POMS_VARA_1552110

    Like

   • Petra DeBoer zegt:

    @The Balkans Chronicles, dat klopt dat Julian Reichelt een Putin en Assad hater is.
    Dat interview bij Buitenhof heb ik destijds ook al gezien en vond het misselijkmakend hoe hij over alles dacht. Inmiddels zijn er zoveel vreselijke dingen in Duitsland gebeurt door moslims, zodat de “Bild” zich al anders opstelt maar Julian Reichelt blijft wat Assad en Putin betreft de deep state agenda uitvoeren met leugens en bedrog.

    Geliked door 1 persoon

  • Petra de Boer op 17.05. Soros is van Joodse afkomst door zijn ouders………………..
   “Toen de nazi’s in 1944 Boedapest bezetten, was de vader van George Soros daar een succesvol advocaat. Hij was zich echter bewust van de op handen zijnde vervolging van de Joden in Hongarije. Daarom liet hij zijn gezin uiteenvallen. Door omkoping van een regeringsambtenaar kocht hij met vervalste papieren bescherming voor zijn zoon George. Deze papieren verklaarden dat George zijn veertienjarige christelijke pleegzoon was. Aan deze overlevingsstrategie kleefde een hoge prijs. Terwijl honderdduizenden Joden werden afgevoerd naar de concentratiekampen, hielp George zijn zogenaamde pleegvader op zijn van bovenaf opgelegde missie met de opsporing en inbeslagname van de eigendommen van de afgevoerde Joden.”

   Hij deed wat hij deed en doet niet uit naam van een Religie ( wat een keuze is) maar uit naam van zichzelf. Dat het een invloedrijke en slechte man is, is duidelijk. Er bestaan er wel meer. Maar weet u Petra, door zijn afkomst te melden bij zijn daden, mist u volgens mij een punt, namelijk dat ieder mens van alles zou doen om te overleven ( WOII) en maakt je afkomst je nog niet een ‘gelovige’. Religie is een keuze, afkomst niet.

   Geliked door 2 people

   • Petra DeBoer zegt:

    @jowitteroosblog, dat verhaal ken ik en George Soros heeft aangegeven dat deze periode voor hem vormend was. Hij heeft toen geleerd om over de rug van Joden, die gedeporteerd, werden geld te verdienen. Die weg om over de rug van anderen geld te verdienen heeft hij voortgezet tot op de dag van vandaag. Dat noem ik gewetenloos.

    Het is een aanname van u dat iedereen alles zou doen om te overleven want dat geld niet voor mensen met een geweten die de keuze hebben uit goed of fout. Er zijn bijvoorbeeld genoeg christenen die liever dood willen dan zich bekeren tot de islam. Elk mens heeft altijd de keuze om te kiezen uit goed of kwaad.

    Afkomst is inderdaad geen keuze en dan moeten we dus ook stoppen, als we uw lijn willen volgen, om het nog te hebben over Marokkanen, Turken, Koerden enz. als ze iets fout hebben gedaan. Het zou zeer hypocriet zijn om de afkomst van de ene niet te vermelden en de andere juist wel. In elk geval verschil ik hierover met u van mening.

    Like

   • Petra DeBoer zegt:

    @meneer Bron, bedankt voor uw reactie en zal ik ter harte nemen, ook al begrijp ik bepaalde vragen dan absoluut niet van jowitteroos en bepaalde opmerkingen al helemaal niet.

    Geliked door 1 persoon

  • Petra DeBoer op 9 januari 2018 om 20:11

   Ik heb nooit gezegd dat u iets niet mag…..dus foute Joden, foute moslims, foute Christenen, foute weet ik veel bestaan….maar ik vraag me af waarom u Joden in gedrag soms fout of niet fout noemt… Wat is volgens u een goede Jood en een foute Jood. Is in uw optiek iemand een goede Jood als het, het judaïsme aanhangt? Benoemd men de goede Koerd of Berber ook als zodanig? Spreken we b.v. ook over foute en goede moslims?

   Ooit wel eens een gereformeerde Moslim tegengekomen?

   Like

   • Petra DeBoer zegt:

    @Jowitteroosblog, natuurlijk kunt u mij mijn vrijheid van meningsuiting niet verbieden maar u wilt wel heel erg graag dat ik de afkomst van Soros niet benoem. Dat blijkt ook nu weer uit alle zaken die u er allemaal bij aanhaalt en niet ter zake doende zijn zoals een gereformeerde moslim. Die bestaan niet want je bent of gereformeerd of moslim. Je zou nog kunnen zeggen dat er gereformeerde ex moslims zijn maar eigenlijk is dat sec bekeken ook niet juist want je zegt ook niet gereformeerde katholiek. Beetje warrig allemaal en ik sluit dan ook deze discussie.

    Like

   • Petra DeBoer op 10 januari 2018 om 18:26

    U zegt niet te geloven in complotten die niet bewezen zijn; Is God bewezen?
    U haalt Bijbelse teksten aan: Gods volk en over de zilverlingen………….gelooft u in de Bijbel?
    Soros heeft in een ander interview gezegd dat hij een atheïst is en dat zelfs zijn ouders het niet prettig vonden joods te zijn en zelfs antisemitisch waren. ( kan het even niet vinden)

    jammer dat u vindt dat deze ‘discussie’ stopt. U schijnt veel te weten en vraag me af waar uw ‘kennis’ vandaan haalt………………….

    Like

   • BertG. zegt:

    ‘vraag me af waar uw ‘kennis’ vandaan haalt………………….”

    Jo, uit de bijbel.

    Geliked door 1 persoon

   • BertG. zegt:

    Jo, het is net zo als bij mossels.
    Je hebt maar 1 boek nodig, en daar staat dan al alles in wat je maar wil weten.
    Op elke vraag die je stelt, vind je een antwoord. Alles over goed en kwaad.
    Dus meer boeken hoef je dan niet meer te lezen.
    Zonder dat dikke boek loop je doelloos door het leven zonder eind bestemming.

    En ik zomaar dat Petra het nog helemaal met mij eens is ook.

    Geliked door 1 persoon

   • BertG. op 11 januari 2018 om 12:37
    Betreffende de citaten uit de Bijbel begrijp ik natuurlijk dat Petra die uit de Bijbel heeft…..maar de rest van haar/zijn kennis….ik bedoel ook complottheorieën die ‘bewezen’ zijn behoren dan ook tot die kennis…….
    Citaten van Petra:
    – ‘Bijvoorbeeld over George Soros die niet het judaïsme aanhangt maar de religie van het geld (Zie de bijbel over de zilverlingen) en de joden die meewerken aan regime change in met name Syrië, met als gevolg genocide op christenen. En dat is wel waar Julian Reichelt (ik weet niet of hij Joods is) mee bezig was en is.’
    – ‘Feit is wel dat er foute Joden zijn, net zoals er foute Friezen, Berbers en mensen van andere volken zijn. ‘
    – ‘Israël verbind ik met Joden als hun land, mede omdat de wetten die daar gelden grotendeels uit de Joodse religie komen. Dat niet alle Joden daar wonen, daar ga ik niet over, maar de Joden zelf want zoals u weet zijn er vele Joden tegen de staat Israël.’
    – ‘Ik sta achter Israël en achter Gods volk maar ik sta niet achter foute Joden’
    -‘Het is een aanname van u dat iedereen alles zou doen om te overleven want dat geld niet voor mensen met een geweten die de keuze hebben uit goed of fout. Er zijn bijvoorbeeld genoeg christenen die liever dood willen dan zich bekeren tot de islam. Elk mens heeft altijd de keuze om te kiezen uit goed of kwaad.’
    -‘etnisch Joods zijn is geen keuze’

    De Bijbel kent vele interpretaties en stromingen door de eeuwen heen; welke interpretatie is juist.
    Iedereen kan ‘ongelovigen’ of Atheïsten bij wijze van spreken van alles wijsmaken over de Bijbel. Zelfs de inhoud per gemeenschap en/of land van een Bijbel kan verschillen………………wie bepaalt wat waar of niet waar is………………….of zoals Petra stelt ‘bewezen’ is……

    Een foute Nederlander in de oorlog werd NSB-er genoemd, je kon ‘dat fout’ zijn ergens vandaan halen, ergens op baseren. Een ‘foute’ Jood die in wezen niet Joods is/wil zijn/niets mee heeft/niet praktiseert etc. een ‘foute’ Jood noemen is gevaarlijker dan men denkt. immers Soros die dus eigenlijk geen Soros heet, was een Hongaar, later Amerikaanse Hongaar of Hongaars Amerikaan…..dus een foute Hongaar?????!!!!!
    Een van de complotten die ik aanhaalde was de aloude Joodse samenzwering, als v.b.. Die samenzweringen ontstaan denkelijk door het Jood zijn in context van handelen te plaatsen, terwijl deze niets met elkaar te maken hoeven hebben………

    Enfin nu denk ik BerG dat die ‘kennis’ van Petra niet alleen uit haar interpretatie of haar Bijbel komen………………………..dacht, misschien heeft hij/zij een website of linkjes alwaar ze die wijsheid vandaan heeft.

    Als zij GOD als ‘bewezen’ ziet, vraag ik me namelijk af waar die bewijzen zijn en waar ze al haar andere kennis ‘bewezen ziet’.
    Thats all. Maar dank voor je reactie BertG, altijd prettig…………

    Like

   • BertG. zegt op 11 januari 2018 om 12:37
    Uit de Bijbel.

    Ja BertG dat snap ik, maar complottheorieën die ‘niet bewezen zijn’ toch niet? Dat men op basis van de Bijbel bepaalde ideeën of b.v. complotten denkt te zien ‘uitkomen’ lijkt evident. Echter de Bijbel kent vele interpretaties, inhoud en gemeenschappen door de eeuwen heen……….welke is waar en wie heeft gelijk. Is God al bewezen? Als je je ideeën baseert op iets wat niet bewezen is gaat je stelling toch mank?

    Soros, die dus geen Soros heet, was Hongaar,….waarom geen ‘foute Hongaar’ ( als we het dan toch over de ‘foute Fries’ hebben. Als je je Joods zijn niet leeft en beleefd en het zelfs als Atheist ontkent, hoe kun je dan een ‘foute Jood’ zijn, dan ben je toch ( als ik Petra goed gevolgd heb tenminste) een ex-Jood of Niet-Jood of weet ik hoe je dat dan zou moeten omschrijven?
    Een foute Nederlander in WOII werd een NSB-er genoemd, zodat men wist waar dat op gebaseerd was. Een foute Duitser werd een SS-er genoemd.
    Maar ben je een ‘foute Jood’ omdat je niets met het Judaisme te maken wilt hebben of etnisch niet tot een Joods volk wilt behoren?

    Door Jood zijn te benadrukken ontstaan theorieën/verhalen. Angolius noemde het hier al eerder: De eeuwige Jood…………..

    In de Bijbel stammen we allen af van Adam en Eva………………………..

    Enfin BertG dank voor uw reactie. Ik doelde niet alleen op de Bijbelteksten die Petra gaf, want die komen uit de Bijbel natuurlijk. Maar zij gaf nog meer kennis dan alleen die Bijbelteksten, vandaar mijn vraag.
    En wat moeten Atheïsten met haar uitleg? Deze als bewezen zien? Welke complottheorieen ziet Petra b.v. bewezen
    Maar is goed, dank voor uw reactie, altijd goed 😉

    Soms ligt het antisemitisme heel dichtbij………

    Like

   • Oh shit nu zie ik 2 reacties van mij dubbel ( de ene verdween zomaar, dus dacht ik moet het opnieuw doen)…..sorry

    Like

   • Petra DeBoer zegt:

    @Jowitteroosblog, ik heb uw reactie gelezen en beantwoord deze omdat u schijnbaar oprecht interesse hebt.

    God op zichzelf is niet wetenschappelijk bewezen maar veel van zijn werken wel, door o.a. geschriften, archeologisch onderzoek en profetieën die van God in de bijbel zijn opgenomen en die al zijn uitgekomen. Voor mij persoonlijk is het dus ook niet geloven maar zeker weten dat God bestaat en dat de bijbel juist is.
    Verder blijkt uit wetenschappelijk onderzoek dat de historie (geschiedenis van het Joodse volk, andere volkeren, oorlogen, heersende koningen, rampen e.d.) wat in de bijbel is opgetekend op vele fronten al wetenschappelijk is bewezen. Het onderzoek daarnaar loopt gewoon door want Israël is een land vol archeologische vindplaatsen maar ook andere landen waar de Levant is.

    In Israël zijn er vele verschillende “bouwputten” waar archeologisch onderzoek gedaan word en zeer regelmatig komt dan weer de bevestiging middels een publicatie dat wat ze gevonden hebben overeen komt met de bijbel. Dat Jezus heeft bestaan is ook niet te betwisten.

    Of Soros nu atheïst is of het spaghettimonster aanhangt maak niet uit voor zijn Joods zijn, want Joden zijn op de eerste plaats een volk. Een soort van nationaliteit zeggen de Joden ook wel. Iedereen kan als Jood ook een Israëlisch paspoort aanvragen na bepaalde bewijzen te hebben ingediend.

    De vader van George Soros heeft toen George 6 jaar oud was de familienaam veranderd omdat in het Hongarije van toen (1936) de Joden het moeilijk hadden. Hun echte familienaam was Schwartz en had niks met antisemitisme van doen. George zijn echte voornaam is György.

    Meer over Israël en/of Joden is hier te vinden:
    https://christenenvoorisrael.nl/
    http://www.joodsleven.nl/index.htm

    Aangezien religieuze Joden Jezus niet erkennen als de zoon van God en dus ook niet de heilige drie eenheid erkennen https://nl.wikipedia.org/wiki/Drie-eenheid zien zij de islam als een religie waarin de moslims dezelfde God als zijzelf erkennen. Dat zien christenen die de bijbel juist interpreteren anders en de islam erkent Jezus ook niet als God zijn zoon en de heilige drie eenheid. http://www.joodsleven.nl/Encyclopedie/Niet-Joden/gentiles.htm

    Dit is kennis wat belangrijk is om veel zaken (strijd) die in de wereld gebeuren te begrijpen maar de bijbel is het belangrijkste boek. Als u de bijbel nog nooit hebt gelezen en te moeilijk is dan raad ik u een kinderbijbel aan. In de bijbel is van alles te lezen over de Joden. https://www.bijbelgenootschap.nl/

    https://archeologieonline.nl/categorie/landen/isra%C3%ABl

    Succes met lezen, te begrijpen en kennis op te doen. In elk geval is het Joodse volk een volk waar we achter moeten staan. Maakt niet uit welke religie ze aanhangen en welke huidskleur ze hebben of waar ze wonen.

    Like

   • E.J. Bron zegt:

    @Petra de Boer

    Om een zéér bepaalde reden denk ik dat “jowitteroos” geen uitleg over het Jodendom nodig heeft . . .

    Webmaster

    Geliked door 1 persoon

 6. ReaGluurder zegt:

  Het Joodse Volk is “nog maar” zo’n 3000 jaar oud. Met een beetje (veel) geluk kan Moedertje Aarde nog zo’n 1 miljard mee. Eens zullen de Joden ook opgaan in andere culturen!!

  Like

  • Petra DeBoer zegt:

   @ReaGluurder, het Joodse volk zal altijd blijven bestaan ook al zijn er inmiddels Joden opgegaan in andere culturen zoals de Joden in Suriname. Bijna alle Surinamers hebben Joods bloed in hun anderen want de Joodse slavenhandelaren die uit Portugal kwamen en zich in Suriname vestigden zijn op een gegeven moment in Paramaribo gaan wonen en zijn getrouwd met nakomelingen van voormalige slaven. Silvana Simons met haar herstelbetalingen moet zich dus bij haar eigen landgenoten gaan melden.

   Like

 7. tinekevanschagen zegt:

  Geweldig artikel,dank u wel!

  Geliked door 1 persoon

 8. Rob Everwijn zegt:

  Petra de Boer, na verschillende malen uitgemaakt te zijn voor ‘vuile K-jood’ in de afgelopen decennia, door de dappere zonen van mohammed, heb ik eens onderzoek gedaan en blijk ik inderdaad van Joodse komaf te zijn!
  Maar ik voel me zeker geen deel van ‘gods volk’ want ik geloof namelijk niet in die flauwekul!
  Maar als ik jouw reactie goed interpreteer ben ik ook niet welkom bij jóúw volkje?
  Wat verschil jij in je opvattingen met de gemiddelde moslim?

  Geliked door 2 people

  • boorzalf zegt:

   Dat hoeven ze hier niet te zeggen, we maken er gelijk korte mette mee. En dat weten ze.

   Like

  • Petra DeBoer zegt:

   @Rob Everwijn, bij mij is in principe elk mens welkom, sta achter de Joden & Israël en moet niks maar dan ook niks van de islam hebben.

   Wat geeft u de indruk dat ik dezelfde opvattingen zou hebben als moslims? Ik begrijp namelijk niet hoe u tot deze interpretatie komt en zou het fijn vinden als u het uitlegt zodat ik het wel begrijp.

   Joden die niet geloven zijn ook Joden en Joden uitschelden voor K-Joden vind ik misselijkmakend en vind de Jodenhaat vreselijk en zeer verontrustend.

   Like

  • BertG. zegt:

   Dat hebben er hier al meerdere opgemerkt, waarin het verschil van opvattingen nou eigenlijk zit.

   Geliked door 1 persoon

 9. Fleckie zegt:

  Zomaar even bericht van De Duits- Franse t.v.zender..ARTE op,t.t. 115, dd.4.3.2018, om 11.12u.:
  ‘ AUS ALLER WELT’: EX-Vaticanbank- Chef angeklagt……..Ein fruherer Vaticanbank- chef ist wegen Untreue angeklagt worden. . Angelo C. werde fur den Verlust von meer als 50 Milionen Euro beim Verkauf Von Immobilien verantwortlich gemacht,teilte die Staatsanwaltschaft mit.
  Angeklagt sei auch sein Anwalt. Die beiden Angeklagten bestreiten jedes Fehlverhalten.Ein dritter Verdachtiger sei wahrend der Ermittelungen gestorben. Das Strafverfahren soll am 15 Marz beginnen. …………..Parallel lauft ein Zivilprozess,an dem sich auch die Vaticanbank beteiligt.Sie hofft : dabei zumindest Teile der Verluste zuruckzuhalten.<<<<<<<<<<<<<<<<<

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s