“Laad, richt, schiet!” Waarom een jonge vrouw uit Berlijn reclame voor wapens maakt

Screenshot_16.png

(Door: Philippe Debionne – Vertaling: E.J. Bron)

Als ze haar appartement verlaat, is ze in principe bewapend: Carolin Matthie (25) draagt altijd een pistool van het merk Walther, model P99. Omdat de studente zich in Berlijn gewoon niet meer veilig voelt.

“Ik heb de afgelopen jaren al meerdere minder fraaie dingen meegemaakt”, aldus de 25-jarige. Een keer werd Carolin Matthie bijvoorbeeld door een groep jonge mannen gevolgd. “Die waren dronken, agressief en hebben me iets in een vreemde taal nageroepen. En ja, ik was bang”, zegt de anders zeer zelfbewust overkomende vrouw. Pas toen toevallig een auto van een beveiligingsfirma voorbijreed, ging de groep weg.

Als verdediging tegen aanvallers

De oorspronkelijk uit de deelstaat Thüringen afkomstige Carolin Matthie vroeg daarop de kleine wapenvergunning aan, kocht een Walther P99 en maakt sindsdien op haar Facebook- en YouTube-pagina reclame voor wapens en hun producenten – die blij zijn met hun nieuwe “postergirl”.

De studente natuurkunde en informatica is niet alleen. In het jaar 2015 werden 816 vergunningen voor de zogenaamde kleine wapenvergunning verstrekt, in 2016 waren het tot oktober al 3.286. De kleine wapenvergunning geeft het recht om alarmpistolen te dragen. Met de ook wel PTB-wapens genoemde pistolen kunnen losse flodders of traangaspatronen worden afgevuurd – vooral over korte afstand een effectieve methode om aanvallers af te weren.

“Laad, richt, schiet!”

De wapens kunnen echter ook leiden tot zware verwondingen tot aan hersenschuddingen of zelfs blindheid toe. Daarom kijken vertegenwoordigers van de politievakbond GdP bezorgd naar de trend tot bewapening. Door “ontbrekende opleiding” zouden PTB-wapens “ook voor de eigenaars zelf” een gevaar worden, zei men gisteren. De mensen zouden door het bezit van een alarmpistool bovendien “een veiligheidsgevoel voorgeschoteld krijgen dat in feite niet bestaat”.

Carolin Matthi is zich van dat risico bewust. Desondanks blijft ze haar motto trouw. En zegt: “Leven, liefhebben, lachen! En als dat niet gaat: Laad, richt, schiet!”

Bron:
www.berliner-zeitung.de
Door: Philippe Debionne

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

h/t “delamontagne”

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Berlijn, Criminaliteit, gezond realisme. Bookmark de permalink .

58 reacties op “Laad, richt, schiet!” Waarom een jonge vrouw uit Berlijn reclame voor wapens maakt

 1. Geweldig om net zoals hier in de U.S.A. het recht op zelfbescherming te hebben!

  Geliked door 2 people

  • koddebeier zegt:

   Het recht op een wapen te dragen zullen we in Nederland met een regering die bang is voor haar eigen bevolking nooit en ten nimmer krijgen !!

   Geliked door 2 people

  • paulzwueste zegt:

   Wat ’n ontzettende gore laffe klotetroep zijn me toch die zogenaamde rijksvoorlichters die de onnozele burgers waarschuwen voor de omgang met wapens voor gas- en knal-patronen.
   Ze kunnen geen manier verwaarlozen om de totaal onbeschermde blanke burgers nog meer aan de vijand over te leveren!!!
   ’n Revolver cq. pistool geladen met zg “losse flodders” heeft een heel groot voordeel.
   Behalve de afschrikwekkende knal als van een echt vuurwapen kan het wapen, indien op korte afstand van ’n object afgevuurd, grote schade aanrichten.
   Twee zaken voor een geld dus.
   Je moet het maar weten.

   Geliked door 2 people

 2. Steven zegt:

  “Laad, richt, schiet, kijk, en bewonder”

  Geliked door 2 people

 3. Joannes den Hollander zegt:

  Schijnveiligheid, een gevaarlijke ontwikkeling.

  Like

 4. Qvic zegt:

  Als de overheid zijn taken niet meer kan garanderen, is iedere burger gerechtigd om binnen de legale wetgeving om zich zelf te verdedigen. (lijfsbehoud)

  Geliked door 2 people

  • Duchesne zegt:

   ….”binnen de legale wetgeving” jezelf verdedigen is wat je nu hebt, NIETS ! De overheid houd zich niet eens zelf aan de wetgeving, gebruikt die naar willekeur en believen en creeert een groot “over de grens” gebied waarin het terugroepen van de booswichten door rechters anderhalf tot drie jaar na de gebeurtenis eigenlijk nutteloos is.

   Nee, de wetgeving is zo zwaar tekortgeschoten dat we kunen spreken van een structureel falen tot bescherming en de behartiging van de belangen van volk en vaderland. Het is nu de tijd van ieder voor zich en als het meezit sluiten de burgers de rangen tegen de regering.
   Het is tijd om veiligheid en toekomst niet langer in andermans handen te laten, het resultaat van die weg zien we iedere dag, voor zover het niet in een doofpot word gestopt of uit de statistieken word gehouden door het niet meer als misdrijf te benoemen, een beetje zoals met terrorisme. Zolang je terorrisme als incidenten benoemd zijn het incidenten, al dan niet gepleegd door een bepaalde sekte of leden van het nieuwe ras.

   Zolang de overheid belastingen kan heffen zal er niets veranderen, maar ondertussen worden de essentiele zaken waardoor een land in welvaart en stabilteit kan groeien gemaaid en ondergeploegd.
   Wanneer alle landen rond de Middellandse zee zijn gedestabiliseerd komen die aan de Noordzee aan de beurt, men is al begonnen. Of vind u dat het importeren van vaklieden en intelligencia uit Afrika en Arabie een zegen is voor onze wereld?

   We worden bedrogen, verraden en uitverkocht, slaap zacht “vrije” mensen….

   Like

 5. Krater zegt:

  Volgens wikipedia is de walter p99 een wapen waarmee je echte kogels kan afschieten. Terwijl er in de tekst staat vergunning voor alarm pistool. Hoe zit het nou precies? Krijg je in Duitsland heel makkelijk een vergunning voor n p99 ?

  Like

  • Rookmelder zegt:

   @Krater, p99 is een modelnaam van Walther, een pistool in diverse varianten, ook qua patroonsoorten. Zo is er ook de versie p99 ptb ( het Duitse Physikalish Technische BundesAnstalt) als alarmpistool in diverse uitvoeringen met de daarbij behorende uitgegeven PTB-codes, die voor de soort munitie staan.

   Geliked door 1 persoon

   • paulzwueste zegt:

    Precies Rookmelder.
    Grijp je kans als je op voorhoofd-afstand bent,
    Zou ik zeggen…

    Geliked door 1 persoon

   • Rookmelder zegt:

    @paul, ho ho, rustig, zover is het nog niet, mijn eigen vrijheid nu is me ook veel waard !

    Like

   • Duchesne zegt:

    PTB code is een goedkeuring voor het alarm/gas wapen volgens de Duitse wetgeving, hoe lager de PTB, hoe ouder het “wapen”. De eerste PTB wapens waren echte pistolen ennrevolvers onklaar gemaakt voor het afvuren van kogels, de Engelse Webley was erg populair in de jaren 60 als gasknall revolver, net als een klein model Duits 6.35 pistool, ook ex leger wapens zoals de Luger werden soms als gasknall verkocht, met een spie voor in de loop en een bout schuin door het begin van de loop. De PTB pistolen en revolvers van nu zijn meestal van Zinkguss, waarbij bij het gebruik van een echte partoon indien er veranderingen zouden plaatsvinden aan het wapen om dst mogelijk te maken in stukken zal barsten. Een Italiaans merk (naam vergeten) maakt goedgekeurde stalen PTB pistolen die massaal worden omgebouwd in vooral oost Europa voor de onderwereld en onze drugshandelaren en rifaapjes. De laatse ontwikkwlingen op dit gebied zijn kunststof wapens die vloeibaar peperspray spuiten en er zijn in Belgie en Frankrijk vrij te koop een soort rubber bal wapens, zowel als “riotgun” model als in kort wapen met een patroon met een grote rubber bal als kogel.

    Gasalarm wapens zijn in het model zoals de vrouw heeft in het artikel handig voor in huis, als je een paar seconde tijd hebt om te handelen, maar een revolver uitvoering is handiger voor het gebruik in nood op straat, als je misschien nog maar een hand vrij hebt omdat je aanvaller je al vast heeft….mits het wapen in een holster op het lichaam ziten niet in een handtas die als eerste word afgenomen….iets wat voor elk wapen geld, op het lichaam dragen anders geef je het feitelijk weg aan je aanvaller…

    Geliked door 1 persoon

   • Duchesne zegt:

    Geen Berretta, geen Tanfoglio maar een gas alarm ding, zoraki. Word express gemaakt van staal omdat ze dan kunnen worden omgebouwd en dus veel sneller en duurder verkopen.
    Ze voldoen aan de EU wetgeving dus mogen ze in een aantall landen verkocht worden. Vanuit Turkije komt ook een hoop ellende, oncontroleerbaar en cultureel verandwoord een noodzaak, een Turk zonder pistool is een halve Turk volgens hun cultuur….je bent macho of je bent het niet he !

    Like

   • Trucker zegt:

    Duchesne zegt7 januari 2018 om 22:03

    Ken wat van het wereldje maar dat is het eerste dat ik hoor dat een gas “pistool” “zomaar” kan verbouwd worden voor regulaire munitie, dat was vroeger in de jaren ’70 relatief gemakkelijk nog te doen (laten doen) maar vandaag hebben de fabrikanten zoveel wettelijke verplichtingen dat het zo goed als uitgesloten is.
    Kunststoffen vuurwapens heeft niks vandoen met “De laatse ontwikkwlingen op dit gebied zijn kunststof wapens” , bestaat al sedert de jaren tachtig van de vorige eeuw Glock pakte er als eerste mee uit. (ik herinner me hoe we er indertijd mee lachten), later lachten we er niet meer mee toen het geïntroduceerd werd door een lid en we het wat beter konden zien.
    Ook in dit comment ik zou dat niet aanbevelen als persoonlijke beveiliging, beter materiaal voorhanden dat gemakkelijker gebruikt kan worden door een ongeoefend persoon.

    Like

  • kruisridder zegt:

   Moet je Duits Staatsburger zijn.

   Like

  • Onno zegt:

   Wel gemakkelijker dan in vazalstaat van de (burgervriendelijk conform Dresden-
   model) psychopathische USA/GB ‘deep state’ Prins Bernhard BV (in het geniep veel anti Nederlandser dan de BRD anti-Duitse bevolking is), maar niet zo gemakkelijk om bij je te dragen (Waffenschein), alleen om te bezitten/voorhanden te hebben: zgn. WBK ofwel Waffen Besitz Karte.

   Die KW (Kleine Waffenschein), geldt ook niet bij evenementen, (te verwachten) samenscholingen e.d..

   Like

 6. Claudia M. zegt:

  Gezien het feit dat onze volksvertegenwoordigers niet langer in kunnen staan voor onze veiligheid vind ik dit een uitstekend idee. Geen wapen mogen dragen, is niet langer houdbaar!

  Geliked door 1 persoon

 7. Mary zegt:

  Wat je er ook van vind (ik vind het prima), Merkel en haar EU club hebben het dragen van “wapens” tot noodzaak gemaakt.

  Geliked door 2 people

  • Duchesne zegt:

   Merkel en Rutte en al die zwijnen hebben lijfwachten met wapens, gepantserde wagens en ze leven in bewaakte gebieden, net alsof ze onze wereld niet veilig vinden….

   Geliked door 1 persoon

 8. renato zegt:

  Alleen het kaliber moet nog worden bijgesteld. Laad Richt en Blaas is effectiever

  Geliked door 1 persoon

 9. Rensk. zegt:

  Ik heb er niks meer mee te maken of dat niet mag. Ik mag mezelf verdedigen. Overigens ik kan me zo voorstellen dat de vrouw op de foto helemaal op moet passen

  Geliked door 2 people

 10. Jan zegt:

  Linksvolk valt mensen aan die protesteren tegen de moord op Duitse door Afghaan

  Like

 11. Jan zegt:

  Duitse staats tv ARD voert hetze tegen ‘rechts’, Duitsers op de vlucht

  Der Fernsehfilm “Aufbruch ins Ungewisse” (WDR/ARD Degeto), am Mittwoch, 14. Februar 2018, um 20:15 Uhr, schildert das Schicksal einer Familie, die unter lebensbedrohlichen Umständen vor der Verfolgung durch ein totalitäres System flieht, aus einer ungewöhnlichen Perspektive: In naher Zukunft: Europa ist im Chaos versunken. Rechtsextreme haben in vielen Ländern die Macht übernommen. Aus dem demokratischen Staat, der Deutschland einmal war, ist ein totalitäres System geworden, das Andersdenkende, Muslime und Homosexuelle verfolgt.

  http://www.daserste.de/specials/ueber-uns/themenabend-flucht-aus-europa-100.html

  Montage van de film o.a. in handen van Christine Strobl is de dochter van minister Schäuble en die zei: “Abschottung würde uns in Inzucht degenerieren lassen”

  Der Finanzminister ist gegen eine Abschottung. Muslime seien eine Bereicherung für Deutschland. Besonders türkische Frauen besäßen ein “enormes innovatives Potenzial”.
  http://www.tagesspiegel.de/politik/wolfgang-schaeuble-abschottung-wuerde-uns-in-inzucht-degenerieren-lassen/13706442.html

  Like

 12. delamontagne zegt:

  Peper-schiet-pistool…..!
  Tegenwoordig ook onmisbaar om op straat te gaan ?
  TEST………..TEST…….TEST

  Geliked door 2 people

 13. Cleo zegt:

  Als de nationale overheid haar taken verzaakt, rest de burgers slechts het heft in eigen hand te nemen. Slappe bestuurders zijn de oorzaak!

  Geliked door 2 people

  • Patriot 2.0 zegt:

   Primaire taak van de overheid: beschermen van eigen bevolking + eigendommen. En dat doen ze NIET. Dan moet je inderdaad wel het recht in eigen hand nemen.

   Like

 14. kampersrene zegt:

  Laad , richt en schiet is uitermate het beste om een kandidaad verkrachter , die zijn broek al heeft laten zakken tot andere gedachten te brengen…….maar wat als die gulle ongewenste sperma-gever wordt gekwetst….hij moet nog niet dood zijn , Wat gebeurd er dan met de schutteres ?

  Like

 15. Onno zegt:

  De EU, Timmerfrans en trawanten, proberen deze PTB spuitgiet flodderschieters, die er alleen maar uitzien als een vuurwapen, ook alweer te verbieden voor de (zo zien psychopaten dat) prooidieren, zoals NORMALE, niet ANTI-sociale burgers.

  We kunnen vuurwapens beter overlaten aan Mugabe, Stalin, Colijn, Churchill en Hitler. Anders kan het wel eens gevaarlijk worden…….

  Like

 16. Trucker zegt:

  Zal ook maar eens mijn duit in het zakje doen, ik goed voor wie er vertrouwen in heeft maar is alles behalve aan te bevelen, ik zou het zeker nooit aan raden.
  Beter ware het de klassiek traangas of pepperspray spuitbus(je) bij te hebben voor mensen die denken dat het hun veiligheid verschaft.
  Is klein en handig en je hoeft er (zoals met gas “pistolen/revolvers”) geen ingewikkelde handelingen te stellen.
  Hei idee al alleen al een gaspatroon afvuren, voor je dat “wapen” uit je zak/tas/holster of (voor mijn part) broeksriem hebt gehaald heeft een straatvechter je al helemaal de tyfus geschopt.
  Overbodige gadget waar de wapenhandelaar maar wat blij mee is.
  Mijn raad,: wordt sportschutter (zal in Nederland ook wel kunnen denk ik), vraag een wapenvergunning aan en begin er dan mee, wanneer je een wapen mag hebben en welk (met vergunning) bij jullie weet ik niet, maar de rommel die verkocht wordt als gas “pistool” …en daar mee rondlopen en je dan veilig voelen…je verzint het niet ….

  Geliked door 2 people

  • BertG. zegt:

   De regeltjes voor een vergunning zijn extreem te noemen.
   Aparte kluizen in je huis inbouwen die gekeurd moeten worden.
   Munitie mag nooit in het wapen zitten.
   En zodra er iets in jou buurt gebeurt is met een wapen, staan ze bij jou voor de deur om het te controleren.
   Je hoeft maar iets van je route af te wijken tussen je huis en de schietbaan, en je bent de lul, mocht je aangehouden worden.
   Maar je hebt dan wel een vergunning. Je kan er alleen zeer weinig mee.

   Like

   • BertG. zegt:

    Me pa had er 1 in huis, en zelf ook een tijdje bezig geweest op een schietclub.

    Geliked door 1 persoon

   • BertG. zegt:

    Je moet ook een aantal keer bij de vereniging per jaar verplicht oefenen, geen idee hoe vaak, maar best veel.
    Anders is je vergunning afgelopen, als je niet regelmatig langs komt.

    Geliked door 1 persoon

   • Trucker zegt:

    Bij ons in belgie ook alles overhoop gehaald, vergunning nodig voor ongeveer alles waar je mee kan vuren, behalve luchtdrukwapens.
    Ik heb de tijd nog meegemaakt dat je een .22 (de klassieke Long Rifle) kon kopen per postorder bedrijf JAWEL.
    Toen had je enkel een vergunning nodig voor wat “oorlogswapens” geheten werd, maar op kaliber stond geen verbod.
    In 2006 hebben ze de wapenwet bijna dichtgemetst, wie nu nog een wapen wil kopen heeft het moeilijk, wie toen wapens in huis had moest ze aangeven.
    Nu vergunningsplichtig (ook voor bezitters van wapens lang voor de wapenwetgeving gewijzigd werd) en ieder jaar vergunning verlengen, zo hebben ze een goed idee wie een gewapend burger is natuurlijk.
    Waar is de tijd, ik had een “schietstand” in onze tuin, nooit geweten dat buren klaagden, schoot toen met .22 (subsonisch) met demper 🙂

    Geliked door 1 persoon

 17. M. zegt:

  Het is beter voorkomen dat we helemaal geen wapens nodig hebben door de oorzaak bij de bron aan te pakken nu het nog kan. Zonder bloedvergieten, want daar word niemand gelukkig van.

  Like

  • Onno zegt:

   Het is beter voorkomen dat we helemaal geen wapens nodig hebben door de oorzaak bij de bron aan te pakken nu het nog kan.
   ———————–
   Moderne psychopatentest algemeen invoeren en de proactief ‘pure evil’ gevaarlijke krankzinnigen (die immens leed veroorzaken, o.a. ook door anderen zwaar te traumatiseren en dan de goegemeente ijskoud tegen deze -zich afwijkend gedragende-
   slachtoffers op te stoken e.d.) uitnemen.

   Maar ja, zo lang we de beslissingen bij wijze van spreken “overlaten aan Prins Bernhard”, zal die psychopatentest er niet komen. “Prins Bernhard” kijkt wel uit natuurlijk……

   Like

   • Trucker zegt:

    Onno zegt:10 januari 2018 om 01:05

    Moderne psychopatentest algemeen invoeren

    Aha de psychiatrie heeft een genie gemist in hun rangen, vlug aanmelden u heeft zowat de Heilige Graal ontdekt in die branche …

    Like

   • Onno zegt:

    @Trucker Een genie hebben ze zeker gemist gezien de testuitslagen, maar daarom ga ik nu juist niet met bijv. Bram Bakker in een door PrinscBernhard BV goedgekeurd clubje zitten.

    Overigens zou forensische psychologie meer mijn ding zijn.

    Daarbij is het o.a. ook dr. Martha Stout uit de USA, die er op aandringt.

    Probleem is vandaag de dag wel, dat iedere bekrompen narcist zichzelf wijzer vindt dan Karel de Grote.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s